Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Ogólna dyskusja na temat aut.

dyskusja ogolna

• Zamknięty Temat jest zamknięty
628 odpowiedzi w tym temacie

#281 E65 — 238 22/06/2012 - 13:48

E65
  • Gracz

W sensie że?

Sprowadzony z Francji, więc licz się z tym że mógł być puknięty nie raz albo mieć jakąś poważniejszą kraksę, trochę zaniedbany biorąc pod uwagę zajechaną gałkę wybieraka skrzyni.
  • Do góry
    • 0

#282 Kowal — 1143 22/06/2012 - 13:54

Kowal
  • Gracz

Sprowadzony z Francji, więc licz się z tym że mógł być puknięty nie raz albo mieć jakąś poważniejszą kraksę, trochę zaniedbany biorąc pod uwagę zajechaną gałkę wybieraka skrzyni.

Gdzie ty widzisz to zajechanie? Był puknięty i wiem jak, bo to ojca. Ale co sądzicie ogólnie o furze? Jak przez dwa tygodnie nikt nie kupi, to jest opcja, że zarejestrują i będą jeździć. Autko przyjemnie dynamiczne.
  • Do góry
    • 0

#283 E65 — 238 22/06/2012 - 14:06

E65
  • Gracz
Trzeba było tak od razu :P

No to Ty wiesz, a kupiec? :D
W każdym razie Fabii nie trawie, słaby komfort jazdy jak na takie auto, raz jeździłem chyba nawet Fabią tylko tą przed liftową i się mocno zawiodłem...
  • Do góry
    • 0

#284 V10 — 147 22/06/2012 - 14:10

V10
  • Gracz
A co macie do powiedzenia na temat focusów mk1? Chodzi mi o awaryjność i najlepsze wersje sinikowe (tylko benzyna)
  • Do góry
    • 0

#285 Kowal — 1143 22/06/2012 - 14:39

Kowal
  • Gracz

W każdym razie Fabii nie trawie, słaby komfort jazdy jak na takie auto, raz jeździłem chyba nawet Fabią tylko tą przed liftową i się mocno zawiodłem...

Ale mówisz o wygodzie w środku, czy pracy zawieszenia, czy co?
  • Do góry
    • 0

#286 nuuk — 136 22/06/2012 - 15:02

nuuk
  • Gracz

A co macie do powiedzenia na temat focusów mk1? Chodzi mi o awaryjność i najlepsze wersje sinikowe (tylko benzyna)

Awaryjność bardzo niska, wożę nim dupę od 6 lat (znaczy Papa) Właściwie przez te 6 lat, nigdy nie było z nim problemów.
Wnętrze trochę straszy- plastikowe, bardzo specyficzne, osobiście takich nie trawie, ale kto co lubi.
Jeśli chodzi o osiągi, to przyspieszenie jest dosyć dobre, 190 km/h jak się postara też wyciągnie, nie pali również zbytnio; ogółem to jest to dobre autko, jednak trochę bez duszy.

Użytkownik nuuk edytował ten post 22/06/2012 - 15:04

• Do góry
    • 0

#287 Piotr07 — 39 22/06/2012 - 17:33

Piotr07
  • Gracz

Gdzie ty widzisz to zajechanie? Był puknięty i wiem jak, bo to ojca. Ale co sądzicie ogólnie o furze? Jak przez dwa tygodnie nikt nie kupi, to jest opcja, że zarejestrują i będą jeździć. Autko przyjemnie dynamiczne.

Bardzo wątpliwe żeby udało się sprzedać to Skode w dwa tygodnie. Widać ze samochód jest sprzedawany przez typowego handlarza. Silnik wymyty, kierownica wytarta, więc pewnie przebieg też ma cofnięty. Na tych zdjęciach to wszystko tak lipnie widać, ale stawiam ze prawy przód był puknięty?
  • Do góry
    • 1

#288 E65 — 238 22/06/2012 - 18:26

E65
  • Gracz

Ale mówisz o wygodzie w środku, czy pracy zawieszenia, czy co?

I jednym i drugim, po czasie materiały w środku zaczynają ładnie grać i strzelać na dziurach, a praca zawieszenia zwłaszcza z tyłu pozostawia wiele do życzenia...

//Co do mojego Kadziora - mój ojczym gdzieś w Lesznie znalazł u kumpla i może uda się te podłogę wyciąć ^^

W ogóle dziś pierwszy raz jako kierowca jechałem jego Passatem B6, dość mocno jestem zaskoczony, fajne auto B) Chociaż nie lubię aż tyle elektroniki, skrzynka DSG zajebista sprawa, hamulce i gaz czułe w uj, trzeba się przyzwyczaić, bo Ja prawie zęby zostawiłem jak lekko nadepnąłem...

Użytkownik E65 edytował ten post 22/06/2012 - 23:14

• Do góry
    • 0

#289 Kowal — 1143 23/06/2012 - 14:28

Kowal
  • Gracz

Bardzo wątpliwe żeby udało się sprzedać to Skode w dwa tygodnie. Widać ze samochód jest sprzedawany przez typowego handlarza. Silnik wymyty, kierownica wytarta, więc pewnie przebieg też ma cofnięty. Na tych zdjęciach to wszystko tak lipnie widać, ale stawiam ze prawy przód był puknięty?

Dziś rano przyjechali kupcy z czech, czeszka kupiła sobie wymarzoną Fabie vRS. Silnik nie był myty, auto było myte na zewnątrz i woda skapła, jeśli o to ci chodzi. Przebieg nie wiem czy autentyczny - jak na ten rocznik i tak dość spory. Podaliśmy vin, nie wiem, gdyby był cofany to by czesi tego auta nie wzieli. Nadal bronię ten wóz bo wiem ile stał i ile się na niego napatrzyłem. Na kierownicy też nie zauważyłem tego przetarcia, nie wiem gdzie ty to widzisz. W każdym razie poszło. Żałuję bo miało być moje.
  • Do góry
    • 0

#290 Piotr07 — 39 23/06/2012 - 15:47

Piotr07
  • Gracz

Dziś rano przyjechali kupcy z czech, czeszka kupiła sobie wymarzoną Fabie vRS. Silnik nie był myty, auto było myte na zewnątrz i woda skapła, jeśli o to ci chodzi. Przebieg nie wiem czy autentyczny - jak na ten rocznik i tak dość spory. Podaliśmy vin, nie wiem, gdyby był cofany to by czesi tego auta nie wzieli. Nadal bronię ten wóz bo wiem ile stał i ile się na niego napatrzyłem. Na kierownicy też nie zauważyłem tego przetarcia, nie wiem gdzie ty to widzisz. W każdym razie poszło. Żałuję bo miało być moje.

Na zdjęciach kierownica wygląda na mocno wytartą, ale może w rzeczywistości taka nie była. Ogólnie to mało chcieliście za to Skode, a przebieg jak był rzeczywisty to był nawet mały jak na Diesla 7 letnie. Znajdziesz sobie jakiś inny fajny samochód :)
  • Do góry
    • 0

#291 Kowal — 1143 23/06/2012 - 17:14

Kowal
  • Gracz
No rodzice mają jeszcze gwiazde, peżota i forda do pracy. Ale ta skoda była dość ciekawa jak na młodego kierowce - szybka, zwinna, wygodna.
  • Do góry
    • 0

#292 iWFL — 82 23/06/2012 - 20:24

iWFL
  • Gracz
Ja mam Focusa z 2010r. Cud, miód i orzeszki.
  • Do góry
    • 0

#293 E65 — 238 23/06/2012 - 21:14

E65
  • Gracz
Za te samą kasę możesz mieć cuś takiego

http://allegro.pl/op...2442245148.html

I szczerze, jako pośredni użytkownik takiej astry, tyle że w kombi i z silnikiem 1.9CDTI 100km mogę Ci polecić te Astre, moja w Kombi ważąca niecałe 1,5 tony lata jak po(cenzura)na przy tej mocy co mam, to jak ta co dałem do niej link musi za(cenzura)ać z tymi 150 kucami i spalanie na poziomie 7 - 8 litrów w mieście, dobre autko i niezawodne.
  • Do góry
    • 0

#294 nuuk — 136 23/06/2012 - 21:50

nuuk
  • Gracz
A może ogląda ktoś Top Gear?
  • Do góry
    • 0

#295 V10 — 147 24/06/2012 - 15:22

V10
  • Gracz

A może ogląda ktoś Top Gear?

Ja oglądam jak widzę że leci
  • Do góry
    • 0

#296 iNGS — 2 24/06/2012 - 20:39

iNGS
  • Gracz

Ja oglądam jak widzę, że leci.

też czasami obejrzę, ale rzadko.
  • Do góry
    • 0

#297 Mcc — 6 24/06/2012 - 20:53

Mcc
  • Gracz
Generalnie nie kupił bym żadnego nowego auta, ponieważ tam samemu już nic nie zrobisz, wszystko do serwisu, nie są to żywotne auta jak takie Golfy ii czy Audice 80-100-A6 C4. Audicą C4 rzędówką taryfiarze kręcą po milionie kilometrów.
  • Do góry
    • 0

#298 TrickyTomson — 177 24/06/2012 - 23:37

TrickyTomson
  • Gracz

Ja oglądam jak widzę że leci

Najlepszy program w tv, idealne połączenie super aut i humoru, oglądam często i polecam każdemu.
  • Do góry
    • 0

#299 BakSs — 9 24/06/2012 - 23:48

BakSs
  • Gracz
Mnie zbytnio motoryzacja interesuje, z wyjątkiem jedno śladów, za rok Yamaha i już nie mogę się doczekać. :>
  • Do góry
    • 0

#300 E65 — 238 25/06/2012 - 00:08

E65
  • Gracz
Do pierwszej zimy :whistle:
  • Do góry
    • 0

#301 Mors — 59 25/06/2012 - 10:47

Mors
  • Gracz
Ma ktoś doświadczenia z Audi S6(nie mylić z A6 ;) ) C5?
Kiedy skończymy Kadetta to przyjdzie czas na zmianę "dupowozu"(obecnie mamy Forda Scorpio mk. III Cosworth 2.9 V6) i planujemy kupić właśnie S6 Avant-patrzymy tylko na tą mocniejszą odmianę 340KM, najlepiej z głębokimi fotelami Recaro, nawigacją i przyciskami od sekwencyjnej zmiany biegów w kierownicy.
Silniki raczej są pewne-znajomy ma ten motor(4.2 V8) w A8 i jak dotąd nic się z nim nie dzieje.
Jak dotąd mieliśmy auta mające ok. 200KM(2x Omega 3.0V6, Laguna II 3.0V6, Vectra C GTS 3.2V6, Scorpio Cosworth 2.9V6), więc czas "przeskoczyć" na poziom wyżej :P
Dołączona grafika

Użytkownik Mors edytował ten post 25/06/2012 - 10:51

• Do góry
    • 1

#302 Kowal — 1143 25/06/2012 - 12:16

Kowal
  • Gracz
Kombi do wyprzedzania :)
  • Do góry
    • 0

#303 StybixPL — 439 25/06/2012 - 13:51

StybixPL
  • Gracz
Jeżeli chodzi o Japońskie marki - zwyczajnie nie ufam technologi z tamtych okolic, jest według mnie po prostu krucha i krótkotrwała. Obecnie zachwyca mnie niemiecka precyzja, auta wykonane w tamtych stronach są naprawdę dobrze dopracowane. Mercedesy, Audi, BMW, VW - to autka które mają swój urok a i przegonić można całkiem konkretnie.
  • Do góry
    • 1

#304 nuuk — 136 25/06/2012 - 14:49

nuuk
  • Gracz

Najlepszy program w tv, idealne połączenie super aut i humoru, oglądam często i polecam każdemu.

:thumbsup:
Również.
  • Do góry
    • 0

#305 Kowal — 1143 25/06/2012 - 15:58

Kowal
  • Gracz

Jeżeli chodzi o Japońskie marki - zwyczajnie nie ufam technologi z tamtych okolic, jest według mnie po prostu krucha i krótkotrwała. Obecnie zachwyca mnie niemiecka precyzja, auta wykonane w tamtych stronach są naprawdę dobrze dopracowane. Mercedesy, Audi, BMW, VW - to autka które mają swój urok a i przegonić można całkiem konkretnie.

Nie wiem jakie są najnowsze VW, ale miałem do czynienia z polo i mimo przeciętnego użytkowania i przebiegu miało sporo wad. Tu szyby elektryczne nie działały, tu wraz z zamkiem otwierały sie szyby, tu to, tu tamto. Aczkolwiek miałem styczność z passatem B5 przed liftem ze skórą, podgrzewaniem itp. i to jest godne uwagi. Faktycznie nie zajeździsz. A Audi? Wstyd im powinno być za quattro. Przyszłościowa marka to taka która nie eksperymentowała aby wtopić.
  • Do góry
    • 0

#306 Mcc — 6 25/06/2012 - 16:05

Mcc
  • Gracz
Możesz postawić pięć takich B5'tek i jednego Golfa II - on zajeździ je wszystkie.
  • Do góry
    • 0

#307 Kowal — 1143 25/06/2012 - 16:12

Kowal
  • Gracz
Możesz postawić pięć takich golfów II, w żadnym nie zaznasz komfortu. To są już stare auta, kończą się mimo że są w stanie przejechać miliony. Nie są wygodne, nie za(cenzura)ają, zbudowane z kantów. Idźmy do przodu.
  • Do góry
    • 0

#308 Mcc — 6 25/06/2012 - 16:16

Mcc
  • Gracz
Usiłuje tym powiedzieć, że kiedyś auta były robione na lata, teraz są robione tylko dla wyglądu, żeby klientowi się oczy cieszyły, nie ważne że chuja tym pojeździ.
  • Do góry
    • 0

#309 Kowal — 1143 25/06/2012 - 16:24

Kowal
  • Gracz
Zaprzeczam. Z czasem się dowiemy. Wszystkie są, były klepane i są do wyklepania - to mój powód.
  • Do góry
    • 0

#310 Mors — 59 25/06/2012 - 17:32

Mors
  • Gracz
Ogółem co do VW to powiem tak( i nie chodzi tu tylko o to, że osobiście zawsze wolałem Ople)-to, co teraz VW produkuje i jak przez to traktuje klientów to są jakieś jaja. Z tego co widzę, to chyba nie ma na drogach żadnego Passata B6(ani żadnego auta z motorem 2.0TDI), w którym nic by się nie działo.
Wujek miał A4 2.0TDI-sprzedał to w cholerę właśnie przez ten silnik. W klubie, w którym trenuję mamy Passata B6 2.0TDI i generalnie auto cały czas stoi w warsztacie. Ogólnie jeździłem kilkoma nowymi autami VW i muszę przyznać, że koncern idzie coraz bardziej w stronę masowych jednorazówek-materiały z każdą generacją stają się coraz gorsze, tak samo jak komfort jazdy i wygłuszenie wnętrza. Podsumowując-wydaje mi się, że VW za bardzo wierzy w "magię" swojego loga, które i tak przyciągnię szarą masę nabywców, którzy i tak będą nabywać te samochody za sam znaczek na masce.
No i zaraz zostanę kompleksowo zj****y :lol:
  • Do góry
    • 2

#311 V10 — 147 25/06/2012 - 17:50

V10
  • Gracz
Większość producentów robi tak, żeby po wygaśnięciu gwarancji auto zaczęło się coraz częściej psuć by ludzie kupowali nowe auta. Stare mercedesy, które robiły 1 mln kilometrów, wtedy wzorowe auto, z tak dużym przebiegiem potrafiło dalej jezdzić bez większych problemów. Marka sama w tamtych latach, była na skraju bankructwa, dlaczego? Wystarczy się domyślić. Nie trzeba było serwisować tak często, nikt nie kupował nowych, jak te mogły ze spokojem robić tak duże przebiegi.
  • Do góry
    • 0

#312 StybixPL — 439 26/06/2012 - 09:35

StybixPL
  • Gracz
Skąd mój sentyment do VW? Otóż mam zaledwie 16 lat, od ok. 14 roku życia ucze się jazdy na VW T4 Doka Transporter - auto na prawdę pracuje przyzwoicie, jest to wóz w zasadzie pół ciężarowy ale tego, którego ostatnio nabył mój ojczym w TDI, można przegonić całkiem konkretnie. Warto dodać również, że wóz ten na co dzień ciężko pracuje, chwilami jak nam załadują palete kostki ( ok. 1,4 tony ) plus zagęszczarki i skoczki ( razem jakieś 400kg ), zauważam że zawieszenie pracuje bardzo gładko i sprawnie, nie trzeba już wstawać z fotela aby widzieć droge ( tak jak to bywało w T3 :P ). Korzystałem jeszcze z Passata CL ale ten mobil był tak zdezelowany, że nie podlega ocenie - 320 tyś to już chyba CL'ki wiek :(

Użytkownik The StybixPL edytował ten post 26/06/2012 - 09:35

• Do góry
    • 0

#313 E65 — 238 26/06/2012 - 15:02

E65
  • Gracz
Ja Kadziora będę rejestrować na firmę i odliczać sobie VAT :lol:
  • Do góry
    • 0

#314 Piotr07 — 39 26/06/2012 - 18:51

Piotr07
  • Gracz

Ogółem co do VW to powiem tak( i nie chodzi tu tylko o to, że osobiście zawsze wolałem Ople)-to, co teraz VW produkuje i jak przez to traktuje klientów to są jakieś jaja. Z tego co widzę, to chyba nie ma na drogach żadnego Passata B6(ani żadnego auta z motorem 2.0TDI), w którym nic by się nie działo.
Wujek miał A4 2.0TDI-sprzedał to w cholerę właśnie przez ten silnik. W klubie, w którym trenuję mamy Passata B6 2.0TDI i generalnie auto cały czas stoi w warsztacie. Ogólnie jeździłem kilkoma nowymi autami VW i muszę przyznać, że koncern idzie coraz bardziej w stronę masowych jednorazówek-materiały z każdą generacją stają się coraz gorsze, tak samo jak komfort jazdy i wygłuszenie wnętrza. Podsumowując-wydaje mi się, że VW za bardzo wierzy w "magię" swojego loga, które i tak przyciągnię szarą masę nabywców, którzy i tak będą nabywać te samochody za sam znaczek na masce.
No i zaraz zostanę kompleksowo zj****y :lol:

Po części masz racje. VW faktycznie ostatnimi czasy wypuszcza sporo samochodów z awaryjnymi silnikami(2.0 TDI PD, 1.4 TFSI TC). Co do materiałów to akurat według mnie są coraz lepsze, a nie gorsze. Kiedyś głośno było o łuszczących się boczkach drzwi w golfach IV, polach i paru innych autach z grupy, a w nowszych modelach o takim czymś nie słyszałem. Jedynie w passatach B6 z początków produkcji, plastiki nie raz trochę poskrzypią. Co do silników 2.0 TDI - faktycznie te silniki miały sporo poważniejszych i kosztowniejszych awarii, jednak silniki 2.0 TDi CR są już niby poprawione i nie ma z nimi takich problemów. Osobiście znam parę osób co mają samochody z tymi poprawionymi Dieslami i na razie nic się z nimi nie dzieję. Ogólnie to faktycznie VW są w Polsce(i nie tylko) przecenione, bo jakieś super bezawaryjne to one już nie są, ale np Mercedes, który był w latach 90. uznawany za bezawaryjny, teraz też jest co najwyżej średni, więc nie tylko VW się opuścił.
  • Do góry
    • 0

#315 E65 — 238 26/06/2012 - 20:39

E65
  • Gracz
Tak od siebie dodam. VW niby są takie dopracowane itd... Fajnie... Ale ostatnio mojemu ojczymowi do Passata dolewałem oleju - teraz zapytam. CO ZA KRETYN DAJE CZARNY BAGNET DO DIESLA?! W dodatku bagnet z tworzywa. W dieslu praktycznie cały czas olej jest czarny, a Ci do(cenzura)li jeszcze czarny bagnet, na którym w ogóle nic nie widać :fp:

A tak w ogóle - jak komuś się nudzi to niech sobie poczyta ew. Poogląda B)

http://forum.opel24....350#entry446350

Użytkownik E65 edytował ten post 27/06/2012 - 01:28

• Do góry
    • 0

#316 Mors — 59 29/06/2012 - 13:52

Mors
  • Gracz
E65- :lol: z tym bagnetem.
A tutaj kolejna drobna rzecz, która "wieńczy dzieło" tapicera-oryginalna kierownica od GSi obszyta nową skórą, żeby ładnie pasowała do całego wnętrza.
Dołączona grafika
Z pozostałych informacji co do remontu-dzisiaj po prostowaniu i piaskowaniu do lakierowania powinny trafić moje orygionalne felgi od Kadetta GSi Championa(takie jak w moim podpisie), a do końca tygodnia Kadecik powinien być już cały w podkładzie gotowy do lakierowania. Czekam na kolejne paczki z Niemiec z Opel Classic Parts-przyszły mi już uszczelki tylnych-bocznych szyb, zamówiłem ostatnio jeszcze nową uszczelkę do szyby czołowej.
Efekty wszystkich prac nareszcie zaczynają być widoczne-do końca wakacji auto powinno być już gotowe.
  • Do góry
    • 0

#317 E65 — 238 29/06/2012 - 14:23

E65
  • Gracz
No, no ładnie - dziś ojczym mi przysłał esa bym jutro mu przypomniał o tym aucie moim. Prawdopodobnie znalazło się coś z czego wytnę ^_^

Wczoraj zapakowałem aku i odpaliłem wieczorem mojego dziadka... Odpalił, pochodził chwilkę i po chwili zgasł, odpaliłem drugim razem i już normalnie. A wszystko przez to że upg walnięte i pije płyn chłodniczy.

Użytkownik E65 edytował ten post 29/06/2012 - 14:24

• Do góry
    • 0

#318 Piotr07 — 39 01/07/2012 - 19:14

Piotr07
  • Gracz

No, no ładnie - dziś ojczym mi przysłał esa bym jutro mu przypomniał o tym aucie moim. Prawdopodobnie znalazło się coś z czego wytnę ^_^

I co z tą podłogo? Dało rade coś załatwić?
  • Do góry
    • 0

#319 E65 — 238 01/07/2012 - 22:51

E65
  • Gracz
Z tego co wiem? Wczoraj mi Ją wycinali chyba z Kadzia Cabrio. Jutro poznam dokładną wycenę obu elementów jakie są mi potrzebne - prawdopodobnie pod koniec tygodnia mi to przywiozą i za 2 - 3 tygodnie będę mieć auto gotowe. Bo przy okazji chcę wyprać sobie tapicerke, fotele itd.
  • Do góry
    • 0

#320 Mors — 59 02/07/2012 - 21:44

Mors
  • Gracz
Szkoda trochę jakiegoś bezdasznika, ale w sumie z tych "lepsiejszych" wersji to akurat kabrioletów jest najwięcej. Nie wiem, dlaczego tak jest-jak mieliśmy nasze poprzednie Kadetty GSi w latach '90 to właśnie na rynku były tylko hatchback'i, a kabriolecików nie było w ogóle, teraz jest na odwrót. Ale w sumie dla mnie to lepiej-3d hatchback GSi to rarytas :lol:
A z tapicerką jak najbardziej-sam zobaczysz różnicę. Niedawno sami się dziwiliśmy, jak u znajomego wypraliśmy środek(też welur), od razu jaśniej w aucie i jakoś nie było widać tych 23 lat na karku :whistle:
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: dyskusja, ogolna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych