W sensie że?
Sprowadzony z Francji, więc licz się z tym że mógł być puknięty nie raz albo mieć jakąś poważniejszą kraksę, trochę zaniedbany biorąc pod uwagę zajechaną gałkę wybieraka skrzyni.
W sensie że?
Gdzie ty widzisz to zajechanie? Był puknięty i wiem jak, bo to ojca. Ale co sądzicie ogólnie o furze? Jak przez dwa tygodnie nikt nie kupi, to jest opcja, że zarejestrują i będą jeździć. Autko przyjemnie dynamiczne.Sprowadzony z Francji, więc licz się z tym że mógł być puknięty nie raz albo mieć jakąś poważniejszą kraksę, trochę zaniedbany biorąc pod uwagę zajechaną gałkę wybieraka skrzyni.
Ale mówisz o wygodzie w środku, czy pracy zawieszenia, czy co?W każdym razie Fabii nie trawie, słaby komfort jazdy jak na takie auto, raz jeździłem chyba nawet Fabią tylko tą przed liftową i się mocno zawiodłem...
Awaryjność bardzo niska, wożę nim dupę od 6 lat (znaczy Papa) Właściwie przez te 6 lat, nigdy nie było z nim problemów.A co macie do powiedzenia na temat focusów mk1? Chodzi mi o awaryjność i najlepsze wersje sinikowe (tylko benzyna)
Użytkownik nuuk edytował ten post 22/06/2012 - 15:04
Bardzo wątpliwe żeby udało się sprzedać to Skode w dwa tygodnie. Widać ze samochód jest sprzedawany przez typowego handlarza. Silnik wymyty, kierownica wytarta, więc pewnie przebieg też ma cofnięty. Na tych zdjęciach to wszystko tak lipnie widać, ale stawiam ze prawy przód był puknięty?Gdzie ty widzisz to zajechanie? Był puknięty i wiem jak, bo to ojca. Ale co sądzicie ogólnie o furze? Jak przez dwa tygodnie nikt nie kupi, to jest opcja, że zarejestrują i będą jeździć. Autko przyjemnie dynamiczne.
Ale mówisz o wygodzie w środku, czy pracy zawieszenia, czy co?
Użytkownik E65 edytował ten post 22/06/2012 - 23:14
Dziś rano przyjechali kupcy z czech, czeszka kupiła sobie wymarzoną Fabie vRS. Silnik nie był myty, auto było myte na zewnątrz i woda skapła, jeśli o to ci chodzi. Przebieg nie wiem czy autentyczny - jak na ten rocznik i tak dość spory. Podaliśmy vin, nie wiem, gdyby był cofany to by czesi tego auta nie wzieli. Nadal bronię ten wóz bo wiem ile stał i ile się na niego napatrzyłem. Na kierownicy też nie zauważyłem tego przetarcia, nie wiem gdzie ty to widzisz. W każdym razie poszło. Żałuję bo miało być moje.Bardzo wątpliwe żeby udało się sprzedać to Skode w dwa tygodnie. Widać ze samochód jest sprzedawany przez typowego handlarza. Silnik wymyty, kierownica wytarta, więc pewnie przebieg też ma cofnięty. Na tych zdjęciach to wszystko tak lipnie widać, ale stawiam ze prawy przód był puknięty?
Na zdjęciach kierownica wygląda na mocno wytartą, ale może w rzeczywistości taka nie była. Ogólnie to mało chcieliście za to Skode, a przebieg jak był rzeczywisty to był nawet mały jak na Diesla 7 letnie. Znajdziesz sobie jakiś inny fajny samochódDziś rano przyjechali kupcy z czech, czeszka kupiła sobie wymarzoną Fabie vRS. Silnik nie był myty, auto było myte na zewnątrz i woda skapła, jeśli o to ci chodzi. Przebieg nie wiem czy autentyczny - jak na ten rocznik i tak dość spory. Podaliśmy vin, nie wiem, gdyby był cofany to by czesi tego auta nie wzieli. Nadal bronię ten wóz bo wiem ile stał i ile się na niego napatrzyłem. Na kierownicy też nie zauważyłem tego przetarcia, nie wiem gdzie ty to widzisz. W każdym razie poszło. Żałuję bo miało być moje.
A może ogląda ktoś Top Gear?
Ja oglądam jak widzę, że leci.
Najlepszy program w tv, idealne połączenie super aut i humoru, oglądam często i polecam każdemu.Ja oglądam jak widzę że leci
Użytkownik Mors edytował ten post 25/06/2012 - 10:51
Najlepszy program w tv, idealne połączenie super aut i humoru, oglądam często i polecam każdemu.
Nie wiem jakie są najnowsze VW, ale miałem do czynienia z polo i mimo przeciętnego użytkowania i przebiegu miało sporo wad. Tu szyby elektryczne nie działały, tu wraz z zamkiem otwierały sie szyby, tu to, tu tamto. Aczkolwiek miałem styczność z passatem B5 przed liftem ze skórą, podgrzewaniem itp. i to jest godne uwagi. Faktycznie nie zajeździsz. A Audi? Wstyd im powinno być za quattro. Przyszłościowa marka to taka która nie eksperymentowała aby wtopić.Jeżeli chodzi o Japońskie marki - zwyczajnie nie ufam technologi z tamtych okolic, jest według mnie po prostu krucha i krótkotrwała. Obecnie zachwyca mnie niemiecka precyzja, auta wykonane w tamtych stronach są naprawdę dobrze dopracowane. Mercedesy, Audi, BMW, VW - to autka które mają swój urok a i przegonić można całkiem konkretnie.
Użytkownik The StybixPL edytował ten post 26/06/2012 - 09:35
Po części masz racje. VW faktycznie ostatnimi czasy wypuszcza sporo samochodów z awaryjnymi silnikami(2.0 TDI PD, 1.4 TFSI TC). Co do materiałów to akurat według mnie są coraz lepsze, a nie gorsze. Kiedyś głośno było o łuszczących się boczkach drzwi w golfach IV, polach i paru innych autach z grupy, a w nowszych modelach o takim czymś nie słyszałem. Jedynie w passatach B6 z początków produkcji, plastiki nie raz trochę poskrzypią. Co do silników 2.0 TDI - faktycznie te silniki miały sporo poważniejszych i kosztowniejszych awarii, jednak silniki 2.0 TDi CR są już niby poprawione i nie ma z nimi takich problemów. Osobiście znam parę osób co mają samochody z tymi poprawionymi Dieslami i na razie nic się z nimi nie dzieję. Ogólnie to faktycznie VW są w Polsce(i nie tylko) przecenione, bo jakieś super bezawaryjne to one już nie są, ale np Mercedes, który był w latach 90. uznawany za bezawaryjny, teraz też jest co najwyżej średni, więc nie tylko VW się opuścił.Ogółem co do VW to powiem tak( i nie chodzi tu tylko o to, że osobiście zawsze wolałem Ople)-to, co teraz VW produkuje i jak przez to traktuje klientów to są jakieś jaja. Z tego co widzę, to chyba nie ma na drogach żadnego Passata B6(ani żadnego auta z motorem 2.0TDI), w którym nic by się nie działo.
Wujek miał A4 2.0TDI-sprzedał to w cholerę właśnie przez ten silnik. W klubie, w którym trenuję mamy Passata B6 2.0TDI i generalnie auto cały czas stoi w warsztacie. Ogólnie jeździłem kilkoma nowymi autami VW i muszę przyznać, że koncern idzie coraz bardziej w stronę masowych jednorazówek-materiały z każdą generacją stają się coraz gorsze, tak samo jak komfort jazdy i wygłuszenie wnętrza. Podsumowując-wydaje mi się, że VW za bardzo wierzy w "magię" swojego loga, które i tak przyciągnię szarą masę nabywców, którzy i tak będą nabywać te samochody za sam znaczek na masce.
No i zaraz zostanę kompleksowo zj****y
Użytkownik E65 edytował ten post 27/06/2012 - 01:28

Użytkownik E65 edytował ten post 29/06/2012 - 14:24
I co z tą podłogo? Dało rade coś załatwić?No, no ładnie - dziś ojczym mi przysłał esa bym jutro mu przypomniał o tym aucie moim. Prawdopodobnie znalazło się coś z czego wytnę
Hyde Park →
Sport i motoryzacja →
Reprezentacja Polski w piłce nożnej.Napisany przez Sniki7, 10/07/2018 |
|
|
||
Hyde Park →
Zabawy i trwałe tematy na forum →
EURO 2016Napisany przez CPT, 31/05/2016 |
|
|
||
Hyde Park →
Sport i motoryzacja →
KSW 35 - Dyskusja. Mamed vs Aziz - Walka, czy komedia?Napisany przez Aleksanderr, 28/05/2016 |
|
|
||
Hyde Park →
Muzyka →
Donatan i Maryla Rodowicz - PełniaNapisany przez SamantaJ, 09/06/2015 |
|
|
||
Hyde Park →
Luźne szelki →
[Dyskusja] Paczka obiektów poprawiająca ich jakośćNapisany przez eXqablee, 04/01/2015 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych