Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Technikum czy Liceum

szkola po g gimbazie

• Please log in to reply
346 odpowiedzi w tym temacie

#241 S2YBKI BILL234 30/05/2014 - 04:23

S2YBKI BILL
  • Gracz

W takim razie nie bylo to LO, tylko liceum profilowane xd

Nie ma liceum profilowane... tylko miał akurat taką klasę w której miał wos i pewnie historię rozszerzoną.

• Do góry
    • 0

#242 Szczyntek24 30/05/2014 - 11:47

Szczyntek
  • Gracz

W takim razie nie bylo to LO, tylko liceum profilowane xd

Zapewniam Cię, że wiem co piszę. Było to liceum ogólnokształcące.

A co do liceów profilowanych to przestaną one funkcjonować do 1 września 2014.

• Do góry
    • 0

#243 Murder1480 30/05/2014 - 17:52

Murder
  • Gracz

Według mnie technikum, ponieważ kończąc je posiadasz już jakiś zawód, a po LO właściwie nic, musisz skończyć studia. Osobiście od września udaję się do technikum elektronicznego, myślę, że fajnie będzie. ;)

• Do góry
    • 0

#244 palemosty 125 30/05/2014 - 20:59

palemosty
  • Gracz
Co sądzicie o techniku transportu kolejowego. Po tym udam się na posadkę Kierownika Pociągu w Kolejach Mazowieckich. Będzie mi się to opłacało?
  • Do góry
    • 0

#245 Munio724 30/05/2014 - 22:03

Munio
  • Gracz

Według mnie technikum, ponieważ kończąc je posiadasz już jakiś zawód, a po LO właściwie nic, musisz skończyć studia. Osobiście od września udaję się do technikum elektronicznego, myślę, że fajnie będzie. ;)

To zależy czy chcesz się uczyć, bo w technikum masz materiał na poziomie liceum i do tego dochodzą przedmioty zawodowe - trzeba zapierdalać.

• Do góry
    • 1

#246 Neext478 31/05/2014 - 22:08

Neext
  • Gracz

Polecam szkołę tylko i wyłącznie prywatną. Chodzę do prywatnej, robisz co chcesz i i tak się przechodzisz, nauczyciele nie stawiają pizd, jak postawią Ci to idziesz do dyrektorki i już tej pizdy nie masz  ;)  Całkiem inne po za tym podejścia do ucznia.

• Do góry
    • 0

#247 Anony1652 01/06/2014 - 10:40

Anony
  • Gracz

robisz co chcesz 

:-/  Właśnie, koleżanka chodzi do prywatnej i zachowanie tam to porażka.

Przecież technikum, nawet nie patrz na licea.

Użytkownik Anony edytował ten post 01/06/2014 - 10:40

• Do góry
    • 0

#248 Supraa 149 01/06/2014 - 11:45

Supraa
  • Gracz

Jeśli naprawdę coś wiesz i nie będziesz się opierdzielał, idź na mechatronikę. Osobiście na Twoim miejscu wybrałbym informatykę, ale to tylko ze względu na moje zainteresowania i wiedzę.

• Do góry
    • 0

#249 Tommy Hilfiger133 01/06/2014 - 12:01

Tommy Hilfiger
  • Gracz

Polecam szkołę tylko i wyłącznie prywatną. Chodzę do prywatnej, robisz co chcesz i i tak się przechodzisz, nauczyciele nie stawiają pizd, jak postawią Ci to idziesz do dyrektorki i już tej pizdy nie masz  ;)  Całkiem inne po za tym podejścia do ucznia.

Super podejście do nauki. Tylko skończysz tą "zajebistą" szkołę - nic nie potrafiąc. Dlaczego? Bo chodziłeś do dyrektora, że dostałeś pałę, oraz robiłeś co chcesz. Nic nie potrafiąc, chcesz podjąć się pracy? No way.

• Do góry
    • 1

#250 Garrison1071 01/06/2014 - 12:58

Garrison
  • Gracz

Dużo wcześniej, bo w marcu, wspomniał ktoś o tym, że jak wiesz, co chcesz robić, to idź do LO. Jestem temu przeciwny - skoro wiesz co chcesz robić, to kształć się w tym kierunku i idź do technikum (liceum, nawet profilowane, wciąż kształci dość ogólnie), zdaj kwalifikacje, pochodź na praktyki, miej certyfikat i idź do zawodu. Jak nie wiesz, co ze sobą zrobić, to do liceum, poucz się w nim ze wszystkiego i dopiero po liceum odpowiedz sobie na pytanie, co chcesz robić.

@Up, gdzie Ci mogę postawić plusa, "lubię to", dać wirtualne piwo, przybić piątkę, cokolwiek?

Wyżej pisano też o tym, że w technikum jest sporo roboty. To fakt, ale jak się odpowiednio ustawisz, wyrobisz sobie opinię wśród nauczycieli i całej reszty pracowników (nawet zaplecze sanitarne), to będzie Ci łatwiej. Dołącz do wolontariatu, staraj się wejść do samorządu (może nie od razu przewodniczący, ale przynajmniej staraj się coś robić), jak będą jakieś wybory do organizacji pozaszkolnych (jak np. Młodzieżowa Rada Miasta), to też się zgłoś. Zawsze sobie zyskasz u nauczycieli.

Na początku roku przeważnie jest łatwo, więc nazbieraj dobrych ocen, by poźniejsze lufy nie były dla Ciebie większym problemem. Nie zapominaj ich jednak poprawić. Plusem technikum są też projektowe wyjazdy branżowe. Mają one na celu dokształcanie, przybliżanie przyszłego zawodu, ale większość jeździ po to, by nie mieć lekcji i po prostu pojechać gdzieś za darmo (w zeszłym tygodniu byłem na targach Hannover Messe w ramach projektów branżowych dla logistyków, ekonomiści mają zajęcia na uniwersytecie, hotelarze jeżdżą na podobne targi co my, podobnie reszta klas). Zapracuj sobie na opinię, a poźniej będzie Ci łatwiej i zyskasz przychylność nauczycieli, że bez problemu się dogadasz o ewentualne podniesienie oceny za jakieś niewymagające zadanie, czy coś podobnego ;)

PS. Co do szkół prywatnych - takich łamag, to ja nigdy nie widziałem. Rozpieszczone dzieciaki bogatych rodziców, które w życiu nic nie potrafią zrobić i nic nie osiągną, jeśli zostaną sami.

• Do góry
    • 1

#251 Neext478 01/06/2014 - 17:25

Neext
  • Gracz

Super podejście do nauki. Tylko skończysz tą "zajebistą" szkołę - nic nie potrafiąc. Dlaczego? Bo chodziłeś do dyrektora, że dostałeś pałę, oraz robiłeś co chcesz. Nic nie potrafiąc, chcesz podjąć się pracy? No way.

W moim przypadku nauka nie jest mi potrzebna, w przyszłości robię prawo jazdy na autobus/tira i idę w ślady ojca.

PS. Co do szkół prywatnych - takich łamag, to ja nigdy nie widziałem. Rozpieszczone dzieciaki bogatych rodziców, które w życiu nic nie potrafią zrobić i nic nie osiągną, jeśli zostaną sami.

Wypraszam sobie.

:-/  Właśnie, koleżanka chodzi do prywatnej i zachowanie tam to porażka.

Przecież technikum, nawet nie patrz na licea.

Chodzę do prywatnej bo mnie na to stać, po za tym w mojej okolicy jest tylko jedna szkoła o profilu policyjnym/wojskowym i to właśnie prywatna.

Zapewniam Cię, że wiem co piszę. Było to liceum ogólnokształcące.

A co do liceów profilowanych to przestaną one funkcjonować do 1 września 2014.

Masz złe info kolego. Nadal będą istniały i funkcjonowały.

• Do góry
    • 0

#252 Anony1652 01/06/2014 - 17:36

Anony
  • Gracz

Wypraszam sobie.

Tylko, że to jest prawda.

Koleżanka chodzi do jednej z szkół prywatnych. Poszła tam, bo myślała tak jak ty mówisz - same dobre oceny i tak dalej. No i co z tego? Potrafi mniej niż znajomi z liceum. Do tego osoby w tej szkole to właśnie "rozpieszczone dzieciaki". Jeżeli ktoś jest biedniejszy od nich, to lecą hejty i tak dalej. No, a nauczyciele mało uczą. Po to się płaci, aby się uczyć w domu? Jeżeli nie masz co robić po szkole, jesteś bogaty (oj, a raczej Twoi rodzice) i nie masz szacunku do innych to jak najbardziej polecam Ci szkołę prywatną. :)

Użytkownik Anony edytował ten post 01/06/2014 - 17:37

• Do góry
    • 0

#253 Neext478 01/06/2014 - 17:44

Neext
  • Gracz

Tylko, że to jest prawda.

Koleżanka chodzi do jednej z szkół prywatnych. Poszła tam, bo myślała tak jak ty mówisz - same dobre oceny i tak dalej. No i co z tego? Potrafi mniej niż znajomi z liceum. Do tego osoby w tej szkole to właśnie "rozpieszczone dzieciaki". Jeżeli ktoś jest biedniejszy od nich, to lecą hejty i tak dalej. No, a nauczyciele mało uczą. Po to się płaci, aby się uczyć w domu? Jeżeli nie masz co robić po szkole, jesteś bogaty (oj, a raczej Twoi rodzice) i nie masz szacunku do innych to jak najbardziej polecam Ci szkołę prywatną. :)

Nie koniecznie. Do mojej klasy chodzą osoby i biedniejsze i bogatsze - zgodzę się z tym, że chodzą tam osoby jak to nazwałeś ''bogate'', ale nikogo palcem nie wytykamy. Szczerze? Większość mam w klasie chłopaków, chodzą z nami 6 dziewczyn - 1 dobra uczennica, 2 dziwki, 1 bardzo fajna i sympatyczna dziewczyna, 2 dziewczyny były ostatnio widziane 1 września. Co do rozpieszczenia to zależy od rodziców. Nauczyciele uczą mniej, ponieważ podchodzą oni do ucznia indywidualnie a nie jak w państwojej grupowo. Chodziłem wcześniej do zawodówki. Zachowanie nauczycieli w niej jest takie; napiszą na tablicy, przepisać, robią kartkówke. Dostałeś pizde? Twoja sprawa. Nie przejmują się tym, że ktoś zostanie na drugi rok, bo oni i tak kase dostaną.

Użytkownik Neext edytował ten post 01/06/2014 - 17:44

• Do góry
    • 0

#254 Anony1652 01/06/2014 - 17:46

Anony
  • Gracz

Dostałeś pizde? Twoja sprawa. Nie przejmują się tym, że ktoś zostanie na drugi rok, bo oni i tak kase dostaną.

Ale nie jest tak, że jak dostaniesz złą ocenę to idziesz do dyrektora i tej oceny już nie masz, bez poprawiania.

W państwowej podchodzą grupowo? To nie znaczy, że jak potrzebujesz pomocy to jej nie otrzymasz. 

• Do góry
    • 0

#255 Neext478 01/06/2014 - 17:52

Neext
  • Gracz

I co do nauki w domu - nie, nie uczę się w domu bo wszystko można zapamiętać na lekcji.

Ale nie jest tak, że jak dostaniesz złą ocenę to idziesz do dyrektora i tej oceny już nie masz, bez poprawiania.

W państwowej podchodzą grupowo? To nie znaczy, że jak potrzebujesz pomocy to jej nie otrzymasz. 

W mojej zawodówce zawsze znalazł się pretekst, aby uniemożliwić poprawę oceny uczniowi i dać mu pizde.

A co do osób bogatych - ludzie i tak zawsze wytykają je palcami, dlaczego? Czysta zazdrość, że ktoś ma więcej kasy. Opiszę Ci mój przykład - mam B1, jeżdżę samochodem, który nie jest do tego przeznaczony bo najzwyczajniej w świecie tak naprawdę nie ma samochodu o masie do 550kg. Jeżdże często Passatem B7 - zazdrość sąsiadów sprawia, że dzwonią na policje, piszą listy anonimowe na mnie, żeby tylko kogoś udupić. Mam swój własny samochód, jednak czasami lepiej poczuć komfort a nie półkubełkowe fotele i sztywne zawieszenie.

I tutaj właśnie może mówisz o szacunku. Jak mam mieć szacunek do sąsiadów, skoro oni sami na niego nie zasługują? Po za tym - zawodówka. Dobre ubrania, markowe ciuchy, drogie buty - a jak przyjechałeś dobrym autem to już miałeś zagwarantowane, że nie przechodzisz.

I ten wzrok nauczycielek na Ciebie, że oni nie mogą sobie na to pozwolić, a ty to masz. W dodatku jak słyszysz obgadywanie Cię za plecami, że masz to i to - nie jest to miłe.

Użytkownik Neext edytował ten post 01/06/2014 - 17:56

• Do góry
    • 0

#256 Anony1652 01/06/2014 - 17:58

Anony
  • Gracz

Po za tym - zawodówka. Dobre ubrania, markowe ciuchy, drogie buty - a jak przyjechałeś dobrym autem to już miałeś zagwarantowane, że nie przechodzisz.

I ten wzrok nauczycielek na Ciebie, że oni nie mogą sobie na to pozwolić, a ty to masz. W dodatku jak słyszysz obgadywanie Cię za plecami, że masz to i to - nie jest to miłe.

To nie jest prawda. 

Nie jestem biedny, ale nie jestem tak bogaty, że mam wydawać pieniądze na szkołę w której się nauczę tyle samo (albo nawet i mniej) niż w innej...

Do szkoły jeżdżę skuterem, czasem mnie podwożą rodzice, ubieram się w "markowe ciuchy, drogie buty" - no i masz rację, że nie raz mnie obgadywali - "zachowuje się jak księżniczka", "od hajsu mu się w głowie p(cenzura)ało". No i co? Po prostu mam swoje zdanie o takich osobach i mówię im to. Szacunek za szacunek. Ale w prywatnych szkołach jest inaczej. To Ci bogaci zaczynają.

Koleżanka nie jest bogata, do szkoły jeździ rowerem, ubiera się tanio też - i już pierwszego dnia ją wyzywali ;p Teraz od września idzie do innej szkoły, publicznej.

Użytkownik Anony edytował ten post 01/06/2014 - 17:59

• Do góry
    • 0

#257 Neext478 01/06/2014 - 18:07

Neext
  • Gracz

To nie jest prawda. 

Nie jestem biedny, ale nie jestem tak bogaty, że mam wydawać pieniądze na szkołę w której się nauczę tyle samo (albo nawet i mniej) niż w innej...

Do szkoły jeżdżę skuterem, czasem mnie podwożą rodzice, ubieram się w "markowe ciuchy, drogie buty" - no i masz rację, że nie raz mnie obgadywali - "zachowuje się jak księżniczka", "od hajsu mu się w głowie p(cenzura)ało". No i co? Po prostu mam swoje zdanie o takich osobach i mówię im to. Szacunek za szacunek. Ale w prywatnych szkołach jest inaczej. To Ci bogaci zaczynają.

Koleżanka nie jest bogata, do szkoły jeździ rowerem, ubiera się tanio też - i już pierwszego dnia ją wyzywali ;p Teraz od września idzie do innej szkoły, publicznej.

Dlatego wybrałem prywatną, nie zamierzam słuchać jak ktoś mnie obgaduje bo mam coś lepszego. A to co mówisz z tą koleżanką - zależy tylko i wyłącznie od szkoły. U mnie tak nie ma - nie wiem, może dlatego, że po prostu nie chodzą tam ci biedniesi - ale ja, nie zamierzam nikogo np. wytykać palcem, bo nie kasy - to nie jest jego wina, jedni w życiu mają lepiej, drudzy gorzej.  ;)  Dziewczynę, która jest ładna i ubiera się w tanie ciuchy, chociaż ładne - też byś jej ubliżał? No właśnie. A zauważ, że właśnie najpiękniejsze dziewczyny pochodzą z ubogich rodzin.

A i jeszcze jedno - mówisz, że chodzą tam bogate i rozpieszczone dzieci. Bogate, ponieważ zwykły kowalski z pensji 1600zł nie pozwoli sobie, aby zapłacić 300zł miesięcznie za szkołę, stąd to powiedzenie. A co do rozpieszczenia to wydaje mi się, że kwestia indywidualna.

Użytkownik Neext edytował ten post 01/06/2014 - 18:08

• Do góry
    • 0

#258 Anony1652 01/06/2014 - 18:11

Anony
  • Gracz

Dlatego wybrałem prywatną, nie zamierzam słuchać jak ktoś mnie obgaduje bo mam coś lepszego.

Jak wyżej - mam o takich osobach swoje zdanie i nie obchodzi mnie, co mówią. ;)

zależy tylko i wyłącznie od szkoły

ale ja, nie zamierzam nikogo np. wytykać palcem, bo nie kasy - to nie jest jego wina, jedni w życiu mają lepiej, drudzy gorzej

Słyszałem o wielu szkołach prywatnych i zawsze tylko i wyłącznie to samo.

To, że jakaś osoba się trafi która nie wytyka, to nie znaczy, że inni tak nie robią. Skąd wiesz, że nie wytykają palcami w Twojej szkole tych biedniejszych? Jesteś bogatszy, więc możesz tego nie wiedzieć. Ja kończę gimnazjum, mam w mieście prywatne i nawet rodzice mi kiedyś mówili, abym wybrał, ale już wtedy miałem wyrobione zdanie i nic z tego. Koleżanka chodzi do liceum prywatnego i to samo ;p

No nic, tyle w tym temacie, swoje zdanie co masz wybrać wyraziłem - technikum.

• Do góry
    • 0

#259 Spoko_Czarnuch 1 01/06/2014 - 18:44

Spoko_Czarnuch
  • Gracz

jak hajs się zgadza to liceum.

• Do góry
    • 0

#260 Doktor DIIL 2288 02/06/2014 - 09:34

Doktor DIIL
  • Gracz

Jestem w LO i polecam, zwyczajnie jest prościej niż w technikum, przynajmniej w mojej szkole.

• Do góry
    • 0

#261 TupacPRPG -115 02/06/2014 - 12:32

TupacPRPG
  • Gracz

LICEUM W POLSCE TO GÓWNO.

• Do góry
    • 0

#262 Majong57 02/06/2014 - 15:42

Majong
  • Gracz

Technikum informatyczne - specializacja grafika.

Ja tak idę :P

Kończę pierwszą klasę. Informatyk to jest najbardziej rozchwytywany zawód jak narazie.

• Do góry
    • 0

#263 Szczyntek24 06/06/2014 - 00:09

Szczyntek
  • Gracz

Masz złe info kolego. Nadal będą istniały i funkcjonowały.

Ustawa z dnia 19 sierpnia 2011 r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz niektórych innych ustaw.

http://isap.sejm.gov...12051206&type=2

Strona 12, art. 7.

1. Z dniem 1 września 2012 r. likwiduje się klasę pierwszą, a w latach następnych kolejne klasy dotychczasowego trzyletniego liceum profilowanego dla młodzieży, dwuletniego uzupełniającego liceum ogólnokształcącego dla młodzieży oraz trzyletniego technikum uzupełniającego dla młodzieży, z zastrzeże- niem art. 10.
2. Z dniem 1 września 2012 r. likwiduje się klasę pierwszą, a w latach następnych kolejne klasy dotychczasowej zasadniczej szkoły zawodowej dla dorosłych, technikum dla dorosłych, liceum profilowanego dla dorosłych, uzupełniającego liceum ogólnokształcącego dla dorosłych, z zastrzeżeniem art. 10.
3. Z dniem 1 września 2013 r. likwiduje się klasę pierwszą, a w latach następnych kolejne klasy dotychczasowego technikum uzupełniającego dla dorosłych, z zastrzeżeniem art. 10.
4. Na rok szkolny 2012/2013 nie prowadzi się rekrutacji kandydatów do klasy pierwszej szkół, o których mowa w ust. 1 i 2.

5. Na rok szkolny 2013/2014 nie prowadzi się rekrutacji kandydatów do klasy pierwszej szkół, o których mowa w ust. 3.

Chyba wszystko jasne.

Użytkownik Szczyntek edytował ten post 06/06/2014 - 00:10

• Do góry
    • 0

#264 Neext478 06/06/2014 - 10:36

Neext
  • Gracz

Ustawa z dnia 19 sierpnia 2011 r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz niektórych innych ustaw.

http://isap.sejm.gov...12051206&type=2

Strona 12, art. 7.

Chyba wszystko jasne.

U nas w szkole otwieraja w przyszlym roku dodatkowe klasy profilowane  ;)

• Do góry
    • 0

#265 Szczyntek24 06/06/2014 - 12:05

Szczyntek
  • Gracz

U nas w szkole otwieraja w przyszlym roku dodatkowe klasy profilowane  ;)

Mylisz pojęcia. Klasy profilowane w LO to coś zupełnie innego niż licea profilowane, których to dotyczy przytoczona przeze mnie ustawa. Klasy profilowane w LO nadal będą, natomiast licea profilowane w rym roku będą zlikwidowane. Bez wyjątków ponieważ tak mówi obowiązująca obecnie ustawa z 2011r.
  • Do góry
    • 0

#266 Pudmore0 06/06/2014 - 13:27

Pudmore
  • Gracz

technikum.

• Do góry
    • 0

#267 Mateo94 431 09/06/2014 - 15:58

Mateo94
  • Gracz

Liceum o profilu mundurowym...

• Do góry
    • 0

#268 Garrison1071 09/06/2014 - 16:50

Garrison
  • Gracz

Liceum o profilu mundurowym...

Jeśli mundurowa = "wojskowa", to jest to "liceum", w którym poza kilkoma wyjazdami do jednostek, zabawą pozbawionym cech bojowych Kałasznikowem (o ile szkoła jest na tyle bogata), zabawą zniszczonymi replikami ASG (o ile szkołę stać) i nauką "musztry" nic ciekawego nie ma, to odradzam. W mieście mam taką szkołę. Są sobie "ratownicy medyczni", są sobie "wojacy", a sama szkoła zbiera opinię siedliska całej patologii z miasta i ciężko się dziwić. Wątpię, by były szkoły średnie, które mogą naprawdę przygotować do służby w wojsku/selekcji/czegokolwiek ze służbą związanego.

• Do góry
    • 0

#269 CzerwonyKeszmejker337 09/06/2014 - 22:05

CzerwonyKeszmejker
  • Gracz

zdecydowanie Technikum...

• Do góry
    • 0

#270 MORISS397 09/06/2014 - 22:31

MORISS
  • Gracz
Technikum. Ja niedawno podesłałem wniosek do jednej ze szkół. Jakiegoś technika sobie zrobisz. Liceum to ciężki orzech, rozszerzone przedmioty ale jak lubisz się uczyć, chcesz być jakimś lekarzem no to bierz i to liceum ;)
  • Do góry
    • 0

#271 Stalker1 10/06/2014 - 01:59

Stalker
  • Gracz

Śmiać mi się z niektórych chce.

Z zamiłowania jestem programistą, z zawodu jestem budowlańcem. Nie mam żadnych studiów, skończyłem "tylko zawodówke".

Zarabiam 4,5 miesięcznie, wieczorami dorabiam tworząc strony co daje mi łącznie 6-8 na rękę miesięcznie.

Tak. Teraz możesz czytać dalej, wybrać liceum, pójść na studia i robić za 1,5 w MCD. Powodzenia!

Jak to ktoś wcześniej dobrze napisał, co trzecia osoba jest na wyższym i brakuje ludzi którzy mają fach w ręku, przez co są bardziej cenieni niż studenciaki, którzy są wielce obrażeni na cały świat bo pracy nie ma...

Użytkownik Stalker edytował ten post 10/06/2014 - 02:02

• Do góry
    • 1

#272 ERNNIE797130 10/06/2014 - 17:20

ERNNIE797
  • Gracz

wybrałem liceum o profilu politechnicznym, w przyszłości raczej na pewno studiował będę inżynierię. Jakoś nie zamartwiam się opiniami innych i sam zadecydowałem o swoim wyborze :)

• Do góry
    • 0

#273 banban3116 14/06/2014 - 01:41

banban
  • Gracz

TECHNIKUM ! Bez praktyki to możesz co najwyżej w MACU popracować.  :whistle:

• Do góry
    • 0

#274 BogHonorOjczyzna339 19/06/2014 - 13:44

BogHonorOjczyzna
  • Gracz

Wiadomo ze technikum, po technikum masz dwie drogi wyboru.. Masz zawód i do roboty, lub matura i na studia :) A liceum tylko matura i studia.

• Do góry
    • 0

#275 MrGrey 252 19/06/2014 - 14:07

MrGrey
  • Gracz

Technikum informatyczne - specializacja grafika.

Ja tak idę :P

Polecam, Ja tak poszedłem i nie żałuje, szkoła skończona, lajt przez 4 lata ;p

• Do góry
    • 0

#276 Gtamix2212 19/06/2014 - 14:23

Gtamix
  • Gracz

Ja jestem informatykiem mundurowym, odpowiadającym za wiele projektów informatycznych. 

Polecam technikum, potem Politechnika, WAT, AGH, ważne aby uczelnia techniczna.

Ucz się sam, nic Ci nie pomoże szkoła/uczelnia, bez Twojego wkładu własnego.

Informatyka dzieli się na kilka profesji, administratorzy serwerów i programisci, projektanci aplikacji, to najwazniejsze funkcje. Być informatykiem od naprawiania myszek nie jest problem, programowanie, czy administracja serwerami wymaga dużej wiedzy, także matematycznej. Programiści zarabiają najwięcej, chociaż ostatnio projektanci aplikacji też zaczynają dobrze zarabiać.

Użytkownik Gtamix edytował ten post 19/06/2014 - 14:26

• Do góry
    • 1

#277 Kondzio1174 22/06/2014 - 15:48

Kondzio
  • Gracz

*
Popularny

Ja poszedłem do technikum lecz za duże progi jak dla mnie a to zależy jeszcze jaki profil (matka i fiza rozszerzona)i przepisałem się do zawodowy.

• Do góry
    • 4

#278 TheBEAT0 22/06/2014 - 16:07

TheBEAT
  • Gracz

Liceum i Technikum to oba gówna po których nic nie masz tak naprawdę, ale jeśli chcesz mieć jakieś minimalne szanse na prace i mature to technikum, chociaż szanse są nikłe, że ktoś cie zatrudni z wykształceniem technika.

• Do góry
    • 0

#279 Garrison1071 22/06/2014 - 16:21

Garrison
  • Gracz

Liceum i Technikum to oba gówna po których nic nie masz tak naprawdę, ale jeśli chcesz mieć jakieś minimalne szanse na prace i mature to technikum, chociaż szanse są nikłe, że ktoś cie zatrudni z wykształceniem technika.

Dlaczego niby nikłe szanse? Egzaminy zawodowe są? Są. Praktyki? Są. Cztery lata nauki połączone z wyjazdami projektowymi mające poszerzać naszą wiedzę na temat potencjalnego zawodu wykonywanego w przyszłości? Są :P

• Do góry
    • 0

#280 krulewicz_rein -14 22/06/2014 - 17:02

krulewicz_rein
  • Gracz

Wybrałbym oczywiście technikum, ale powiem wam, że najlepsza robota to teraz wojsko. Same obiboki dostające hajs za nic XD

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych