Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Ogólna dyskusja na temat aut.

dyskusja ogolna

• Zamknięty Temat jest zamknięty
628 odpowiedzi w tym temacie

#561 Duomox — 266 07/09/2012 - 19:44

Duomox
  • Gracz

Co myślicie o zakupie Hondy Civic V Hatchback, 1.493 cm3, 90 KM, rocznik 1992-95, oczywiście zgazowanej? Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie to autko :). Myślę, że kupię je za miesiąc, góra dwa ;].

Też przez pewien czas chodziło mi to autko po głowie ale zrezygnowałem :P. Fajne autko, ale ma trochę słabą blachę i nie ciekawe wnętrze...

Aczkolwiek mam problem, przewidziałem go już na początku... Korbka jest tak blisko obicia, że niestety mogę nią tylko obrócić o 200 stopni w obie strony, bo haczy o mocowanie kratki zasłaniającej membrane. Zastanawiam się, czy nie kupić jakiejś śruby, odciąć tą zębatke na którą wchodzi korbka, przyspawać Ją do jednego końca śruby a drugi do miejsca z którego odciąłem zębatkę, to potencjalnie powinno działać... Nie wiem (cenzura)a.

Jak przewidziałeś to po co je wkładałeś :P. Mogłeś sprzedać i kupić mniejsze, okrągłe, bo jakoś jajka w drzwiach mi się nie widzą. A jak zdejmiesz tą "zasłonkę" z głośnika to nadal wadzi? Jakby nie wadziło to może jakoś wgnieść tą obudowę czy wyciąć tam trochę :D
  • Do góry
    • 0

#562 Jonhson_Latynos — 46 07/09/2012 - 21:16

Jonhson_Latynos
  • Gracz
Wiecie co? Powiem Wam szczerze, że wolę za(cenzura)ać na rowerku. Po chuj mi auto? Jak trza dalej, to autobus. :|
  • Do góry
    • 0

#563 E65 — 238 07/09/2012 - 23:10

E65
  • Gracz
Autobusem wszędzie nie dojedziesz, a rowerem na lodzie zimą też nie ustoisz :)

Kadett dziś został potraktowany baraniną na całym podwoziu, oraz muszę ogarnąć przez co przy ruszaniu szarpie mi czasami całym autem, lewarkiem i silnikiem, (cenzura)ica mnie już bierze z taką jazdą :hmm:

Użytkownik E65 edytował ten post 07/09/2012 - 23:13

• Do góry
    • 1

#564 VccV — 115 07/09/2012 - 23:15

VccV
  • Gracz
+ dachu nad głową nie masz podczas deszczu, pizgawicy. Wole jechać autkiem, niż autobusem wypchanym ludźmi.
  • Do góry
    • 2

#565 V10 — 147 07/09/2012 - 23:53

V10
  • Gracz
Ale nie wszystkich stać na auto. To nie jest już zabawka, którą się kupuje, i wymienia w niej baterie, by jechała dalej :)

Użytkownik MJTKF edytował ten post 07/09/2012 - 23:53

• Do góry
    • 0

#566 E65 — 238 08/09/2012 - 00:00

E65
  • Gracz

Ale nie wszystkich stać na auto. To nie jest już zabawka, którą się kupuje, i wymienia w niej baterie, by jechała dalej :)

Szczerze, koszta nie są aż tak spore... To tak samo jak ludzie robią prawko a potem dopiero stwierdzają, że nie stać ich na auto i wybierają autobus/rower ewentualnie pożyczą od rodziców, albo Oni im kupią.
  • Do góry
    • 0

#567 V10 — 147 08/09/2012 - 00:06

V10
  • Gracz
No mi rodzice auta nie zafundują. Chciałbym bardzo mieć już swój pojazd, ale przy wstępnych obliczeniach stwierdzam, że mnie na to nie stać. Przy dzisiejszych kosztach paliw, plus koszty dodatkowe np. OC, bo bez tego ani rusz, ew. naprawy, przeglądy, itp. Może Ty masz swojego kadeta, ale nie wiem, bo może rodzice Ci do niego dokładają i jest Tobie łatwiej utrzymać. Zwykłych nastolatków, dopiero po osiemnastce, bez pracy, plus bez wkładu Rodziców nie stać na własne cztery kółka
  • Do góry
    • 0

#568 E65 — 238 08/09/2012 - 00:14

E65
  • Gracz
Pomyślmy, alimenty, jakaś tam przypadkowa kasa, ostatnio wpadło 150zł, teraz jeszcze muszę zapłacić ubezpieczenie w przyszłym tygodniu 260zł, muszę rozwikłać problem szarpania silnikiem, który pewnie tani nie będzie, wymienić do przeglądu chociaż tylne amory albo sprężyny, pospawać próg od kierowcy, pospawać nadkola z przodu, pospawać i wyszpachlować troszkę tylne nadkola, zeszlifować do końca drzwi... Ogółem przydało by się hm... Z 700zł, na szczęście udało mi się matkę zarazić zajafką i dokłada się, bo będzie to auto na niedzielne popołudnia jak za rok zacznę pracę jako przedstawiciel :)
  • Do góry
    • 0

#569 V10 — 147 08/09/2012 - 00:18

V10
  • Gracz
No i widzisz.. Matka się dokłada, a 700 zł to ja zarabiam w 6 miesięcy, jako praktykant.. No niestety będe musiał jeszcze długo poczekać na chwilę w której kupię sobie autko..
  • Do góry
    • 0

#570 E65 — 238 08/09/2012 - 17:47

E65
  • Gracz
Odkładaj... Jak Ja to nie raz robię, ale odkąd mam auto to 5zł jest trudno odłożyć :lol:
  • Do góry
    • 1

#571 Kobył — 1180 08/09/2012 - 21:41

Kobył
  • Gracz
Samochód nie trudno utrzymać - wystarczy tylko dobrze kombinować, a kasa zawsze się znajdzie. ;)
  • Do góry
    • 1

#572 Sedicivalvole — 274 09/09/2012 - 00:55

Sedicivalvole
  • Gracz

Wiecie co? Powiem Wam szczerze, że wolę za(cenzura)ać na rowerku. Po chuj mi auto? Jak trza dalej, to autobus. :|

samochód niezbędny jak do transportu rowera :P

Corrado jest bardzo, bardzo awaryjnym autem ;) tylko nie upieraj się.

Zgodzę się że jest Bardzo awaryjnym wiem bo mój Brat ciągle coś przy nim grzebał już nawet nie wiem co tam było nie wymieniane.
ale to nic nie zmieni dalej będę chciał mieć w posiadaniu ten pojazd :)

Użytkownik Szczurek197 edytował ten post 09/09/2012 - 00:57

• Do góry
    • 1

#573 E65 — 238 09/09/2012 - 02:53

E65
  • Gracz
Ja obecnie ogarniam temat tego kompa, w sensie podmianki 1.6 na 1.3, ponoć dodaje nm i trochę mocy oraz przepustnicę z c18nz - też coś daje, ale co to nie wiem XD Ale tania w sumie jest to mogę kupić sobie. No i od razu z tą przepustnicą dostaje czapkę pod filtr powietrza, więc potrzebny będzie jakiś stożek to też muszę kupić.
  • Do góry
    • 0

#574 Sedicivalvole — 274 09/09/2012 - 14:06

Sedicivalvole
  • Gracz
ja gdzieś w domu miałem stożek ale chyba do corrado poszedł z tego co pamiętam.
  • Do góry
    • 0

#575 E65 — 238 10/09/2012 - 02:52

E65
  • Gracz
Prawdopodobnie czeka mnie zrzucanie skrzyni biegów :) Ale póki co jeszcze muszę znaleźć używany, w dobrym stanie, pewien element współpracujący ze zmianą biegów, może ktoś odgadnie... B)

Użytkownik E65 edytował ten post 10/09/2012 - 02:53

• Do góry
    • 0

#576 _Darumn_ — 465 10/09/2012 - 12:01

_Darumn_
  • Gracz

Ja obecnie ogarniam temat tego kompa, w sensie podmianki 1.6 na 1.3, ponoć dodaje nm i trochę mocy oraz przepustnicę z c18nz - też coś daje

Ja wiem co dodaje - pustą przestrzeń w portfelu. ; > Seriously, szkoda kasy na takie modyfikacje - no chyba, że się Tobie nudzi i nie wiesz co robić przy swoim aucie.

PS I następnym razem pal gumę, a nie sprzęgło. :P
  • Do góry
    • 0

#577 E65 — 238 10/09/2012 - 20:39

E65
  • Gracz
Te sprzęgło ma przejeżdzone 300 tys. km jak nie więcej, więc o czym Ty do mnie rozmawiasz? :yaoming:
Mój Kadzio gumę bez problemu pali, a to co piszesz

Ja wiem co dodaje - pustą przestrzeń w portfelu. ; > Seriously, szkoda kasy na takie modyfikacje

Stwierdzasz to, bo wiesz coś o tym, czy wyssałeś to sobie z palca i napisałeś? Bo Ja czytam sporo i w większości wypadków owa modyfikacja pomaga na temat kompa sterującego, sam komp to koszt 25zł + pp a przepustnica 50zł + pp - to są koszta? :yaoming:
  • Do góry
    • 0

#578 _Darumn_ — 465 10/09/2012 - 20:45

_Darumn_
  • Gracz

Te sprzęgło ma przejeżdzone 300 tys. km jak nie więcej, więc o czym Ty do mnie rozmawiasz? :yaoming:
Mój Kadzio gumę bez problemu pali, a to co piszesz

Stwierdzasz to, bo wiesz coś o tym, czy wyssałeś to sobie z palca i napisałeś? Bo Ja czytam sporo i w większości wypadków owa modyfikacja pomaga na temat kompa sterującego, sam komp to koszt 25zł + pp a przepustnica 50zł + pp - to są koszta? :yaoming:

Spokojnie, nie denerwuj się. Powiedz mi tylko jaki masz motor w kadziu.

EDIT: Dobra, już znalazłem.

Powiem Ci tylko kilka rzeczy. Ja mam już swoje 4-rte auto (jestem starszy, niż przeciętny gracz net4game), z czego gdy bylem młodszy, to przez moje podwórko przetoczyła się masa aut (ojciec miał po dwa auta, mój brat jest kasiasty, to także zmieniał wozy co rok/dwa, średnio także miał dwa wozy). Bywało więc tak, że na rodzinnym podwórku stało 5 wozów, z czego ja jako młodzieniec korzystałem.

To pozwoliło mi poznać jakie są różnice w prowadzeniu wielu pojazdów oraz jakie są różnice w mocy. Powiem Ci, że to, czy Twoje auto będzie miało 10 koni mniej, czy więcej, dużo Ci nie da. Powiem Ci także, że zmiana kompa i przepustnicy w benzyniaku, który ma 75 koni także dużo Ci nie da - co najwyżej efekt placebo.

Gdybyś do kadzia wrzucił większy silnik, wtedy dopiero mógłbyś odczuć różnicę. Z resztą, nie wiem na jaki efekt liczysz.

Co do kosztów - tutaj nie chodzi o 75 złotych, bo tyle to możesz wydać na randce ze swoją kobietą, tutaj chodzi o to, że takie modyfikacje czyszczą tylko portfel, nie dając żadnych większych efektów. Efekty widać, gdy przesiadasz się z 75 koni na 120. Wtedy jest efekt. Oczywiście różnicę poczujesz nawet wtedy, gdy przybędzie Ci z 20 koni, ale tak naprawdę to i tak niewiele.

Ja jeździłem wieloma pojazdami, od małych pierdziołków, które mają po 50-60 koni, po ponad 200 konne auta z napędem na 4 koła. Wiadomo, że każde auto inaczej się prowadzi, wiadomo, że przykładowo 20 koni różnicy może dać przewagę, ale różnicę tak naprawdę odczuwasz dopiero wtedy, gdy zmiany są konkretne.

Jeśli jesteś minimalistą, wtedy zadowoli Cię sam fakt zmiany komputera, wytworzy nawet w Twojej głowie wrażenie, że coś się zmieniło, nawet gdy zmieni się na gorsze (jak to sprawdzisz? Zapytaj się ludzi z forum jak to sprawdzali). Ja osobiście wolę wydać kasę na lepsze tarcze/klocki, niż na niewiele dające zabawy przy silniku. ;P

Ale jeśli masz ochotę, to czemu nie. Twoje życie, Twoja sprawa. Znam gości, którzy przy maluchach grzebali tygodniami, aby uzyskać 5 koni więcej i mieli z tego satysfakcję. ; )

Użytkownik _Darumn_ edytował ten post 10/09/2012 - 21:24

• Do góry
    • 0

#579 E65 — 238 10/09/2012 - 21:55

E65
  • Gracz
Chodzi o samo to, by podnieść mu obroty które przy jeździe na gazie są znikome i tak będzie już się toczyć do swapu... Na c20ne 115km :whistle:

To może powiesz mi, ile dotychczas aut naprawiłeś/rozebrałeś/pospawałeś itd?
  • Do góry
    • 0

#580 _Darumn_ — 465 10/09/2012 - 22:31

_Darumn_
  • Gracz

Chodzi o samo to, by podnieść mu obroty które przy jeździe na gazie są znikome i tak będzie już się toczyć do swapu... Na c20ne 115km :whistle:

To może powiesz mi, ile dotychczas aut naprawiłeś/rozebrałeś/pospawałeś itd?

Grzebałem w moich 4-rech wozach plus w wozach brata/ojca, a robiło się różne rzeczy, od prostych, jak wymiana klocków, chłodnicy, czy alternatora, aż po zmianę całego silnika. Teraz takie zabawy mnie już jednak nie bawią. Czasem wolę dać auto do znajomego mechanika, niż samemu grzebać. Na starsze lata po prostu nie mam już do tego takiej cierpliwości oraz chęci jak kiedyś. W wolnych godzinach wolę odpocząć, albo zająć się pracą, niż wkur... się na zardzewiałe śrubki itp. - na pewno wiesz o co chodzi, w(cenzura) przy grzebaniu to często spotykana rzecz. ; )
  • Do góry
    • 0

#581 E65 — 238 11/09/2012 - 08:18

E65
  • Gracz
No, dlatego u mnie najczęściej używanym narzędziem jest gumówka i przedłużka na klucz B) :lol:
  • Do góry
    • 0

#582 3maj fason — 19 11/09/2012 - 10:10

3maj fason
  • Gracz
Kadecik fajna sprawa.
  • Do góry
    • 1

#583 JEBAĆ CODERA — 110 11/09/2012 - 12:02

JEBAĆ CODERA
  • Gracz

Kadecik fajna sprawa.

:grin:
  • Do góry
    • 0

#584 E65 — 238 11/09/2012 - 20:51

E65
  • Gracz
Wziąłem się dziś za hamulce... :) Tak jak wiadomo, koło, klocki oraz wężyk doprowadzający płyn z pompy poszło gładko... Jarzmo tak samo, ale problem mam z odkręceniem pozostałej części zacisku, gdyż w Kadzie trzymają zacisk dwie śruby imbusowe <_< Na dodatek muszę wymienić przewód idący z pompy do zacisku a nie mogę go wykręcić przy pompie, będę musiał naspawać klucz i próbować odkręcić... Prawdopodobnie też założę tarcze Brembo... A zaciski kupię ATE (Aktualnie mam felerne Delco) :)

Zobaczymy, jak to będzie hamować jak kupię to wszystko i poskładam :)
  • Do góry
    • 0

#585 kalejdoskop12 — 455 11/09/2012 - 21:32

kalejdoskop12
  • Gracz
Sam jesteś Brembo. To jak dziwce z pod lasu kupować Szpilki u Armaniego. Odpowietrz mu te chamulce, dolej dot 3 żeby miał płyn i będzie Ci hamowac. Po cholere mu taka kotwica.

A tak nawiasem. Chociaż cylinderek masz dobry?

Ja obecnie ogarniam temat tego kompa, w sensie podmianki 1.6 na 1.3, ponoć dodaje nm i trochę mocy oraz przepustnicę z c18nz - też coś daje, ale co to nie wiem XD Ale tania w sumie jest to mogę kupić sobie. No i od razu z tą przepustnicą dostaje czapkę pod filtr powietrza, więc potrzebny będzie jakiś stożek to też muszę kupić.

różnica momentów obrotowych i wytrzymałości podzespołów. P ocholere Ci to, sprzegło chcesz wymieniać?

Użytkownik pepso edytował ten post 11/09/2012 - 21:29

• Do góry
    • 0

#586 E65 — 238 11/09/2012 - 21:51

E65
  • Gracz
Kadett sam z siebie ma chujowe hamulce, więc mi nie (cenzura) nic, skoro nie użytkujesz tego auta i nic o nim nie wiesz, a sam sobie dolej chłodziwa do paluchów bo chyba ostro musiałeś się zgrzać jak to pisałeś.

Jak będzie 2.0 to będzie to jeździć po 180 - 200km/h więc jak nie wiesz, to siedź cicho i się nie udzielaj, bo wyskoczyłeś z liści jak Mezo na beef z Numerem :)

Kadett seryjnie ma zaciski Delco, które mają feler i się zapiekają, miałem roz(cenzura)ny zacisk z lewej strony, to znaczy gumka tłoczka cała rozszarpana, tłoczek jest pordzewiały, dlatego zmieniam zaciski na ATE z Astry F które nie mają takich wad jak Delco czyli nie zapiekają się i koło normalnie się kręci oraz fela się nie grzeje. Brembo wjadą bo nie lubię kupować ścierwa, robię te auto pod siebie więc ma być dobre, a nie na odjeb się, na bezpieczeństwie się nie oszczędza, już się tego nauczyłem rok temu.

Poza tym, pieprzysz nie od rzeczy, bo jakbyś czytał wszystkie posty to byś skumał że i tak je muszę znawco wymienić, więc hamuj trochę bo nie zabłysłeś :lol:

Jak się nie znasz, nie znasz auta którego Ja jestem właścicielem, to najlepiej się nie udzielaj i nie komentuj, bo jednak jest różnica między zwykłymi tarczami a tarczami z węglem, poczytaj trochę wpierw albo wyciągnij coś z jakiejś praktyki, potem mów coś...

Użytkownik E65 edytował ten post 11/09/2012 - 21:54

• Do góry
    • 1

#587 kalejdoskop12 — 455 12/09/2012 - 10:13

kalejdoskop12
  • Gracz

*
Popularny

180-200km/h to możesz rozwijać sobie prędkosci, tylko że bezpieczeństwo jest zerowe w aucie które ma przegnite części (sam tak pisałeś) gdzie musisz spawać progi metoda rzemieśnika więc podpisz sobie w szpitalu taki kwitek że w razi śmierci chcesz być dawcą. To czysta głupota rozwijać moc kiedy zastanawiasz sie czy wymienić spreżyny pczy amory przed obowiązkowym przegladem który musi przejśc co roku. Nie hejtuj synus, bo ja swoje zdanie mam, nie chce mi sie czytać Twoich postów jakie to fascynujace ściągać kołpaki w Kadecie, nie zamierzam czytac. wniosek jest wysnuty z dwóch postów ostatnich, czy trzech. Ja rozumiem że chcesz miec moc, tylko nie rozumiem po jaką cholere sie bierzesz za coś co nie ma najmniejszego sensu. Chcesz mieć indywidualny samochód, szybki, chcesz go robić sam - R-Z-U-M-I-E-M i szacun. Ale na to trzeba nakładu chociaz jakiegokolwiek kasy i troche znania sie na rzeczy. To nie komarek tylko duży samochód. Zrób w nim zaciski, przetocz tarcze, wymień płyn i bedzie chodzić, ewentualnie te zaciski na ATE zmień jeśli sie zapiekają,
  • Do góry
    • 3

#588 VccV — 115 12/09/2012 - 14:21

VccV
  • Gracz
Na hamulcach się nie oszczędza, Ty nie widzisz w tym sensu, bo nie Ty prowadzisz te auto. E65 wie co robi.:>
  • Do góry
    • 2

#589 _Darumn_ — 465 12/09/2012 - 15:57

_Darumn_
  • Gracz

przetocz tarcze

Boże święty, a ja myślałem, że Ty chcesz chłopakowi doradzić, aby się nie zabił - a tu idziesz w drugą stronę. :lol:

PS Tarcz nie powinno się nigdy toczyć, jeśli są już wgłębienia na więcej niż 1mm z każdej strony, to powinno się je wymienić na nowe (choć w niektórych autach tolerancja jest większa, to zależy od grubości tarcz). Hamulce w jeździe to podstawa, więc bez kombinacji.

Toczyć to można bębny do malucha. :P

Użytkownik _Darumn_ edytował ten post 12/09/2012 - 15:58

• Do góry
    • 0

#590 V10 — 147 12/09/2012 - 16:22

V10
  • Gracz
200 km kadetem ? :grin:
  • Do góry
    • 1

#591 kalejdoskop12 — 455 12/09/2012 - 16:49

kalejdoskop12
  • Gracz

Ty nie widzisz w tym sensu, bo nie Ty prowadzisz te auto. E65 wie co robi. :>

:lesquee:
  • Do góry
    • 0

#592 VccV — 115 12/09/2012 - 16:58

VccV
  • Gracz

:lesquee:

Wnioskuje, że zrozumiałeś swoją głupotę, stąd jakże zajebisty post.

200 km kadetem ? :grin:

Co w tym dziwnego?
  • Do góry
    • 0

#593 V10 — 147 12/09/2012 - 17:47

V10
  • Gracz
Ten jego to chyba ze stromej górki tyle pociągnie, nawet może mieć problemy, sportowa wersja to może i tak, no ale (cenzura)a bez przesady.. mój rower więcej pociśnie, niż ten rzęch.
  • Do góry
    • 0

#594 VccV — 115 12/09/2012 - 19:10

VccV
  • Gracz

*
Popularny

On mówił o silniku 2.0 który ma 115km, z tego co się orientuję. Więc da rade spokojnie.
  • Do góry
    • 3

#595 E65 — 238 12/09/2012 - 19:23

E65
  • Gracz

On mówił o silniku 2.0 który ma 115km, z tego co się orientuję. Więc da rade spokojnie.

Yep.

Ten jego to chyba ze stromej górki tyle pociągnie, nawet może mieć problemy, sportowa wersja to może i tak, no ale (cenzura)a bez przesady.. mój rower więcej pociśnie, niż ten rzęch.

Moje 1.6 jak jest w dobrym stanie, leciało na prostej 190, więc z czym Ty chłopie bijesz do mnie? :lol: Jak miałem rozpieprzone kable w/n to leciał ok. 180, nawet jest filmik na You Tube. Swoją drogą, fajne masz doświadczenia życiowe jak twój rower tyle ciśnie, widocznie nad nim nie zapanowałeś i wy(cenzura)łeś w drzewo, stąd teraz do głowy Ci przychodzi pisać takie głupoty :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=g0ubQf7YHDE

180-200km/h to możesz rozwijać sobie prędkosci, tylko że bezpieczeństwo jest zerowe w aucie które ma przegnite części (sam tak pisałeś) gdzie musisz spawać progi metoda rzemieśnika więc podpisz sobie w szpitalu taki kwitek że w razi śmierci chcesz być dawcą. To czysta głupota rozwijać moc kiedy zastanawiasz sie czy wymienić spreżyny pczy amory przed obowiązkowym przegladem który musi przejśc co roku. Nie hejtuj synus, bo ja swoje zdanie mam, nie chce mi sie czytać Twoich postów jakie to fascynujace ściągać kołpaki w Kadecie, nie zamierzam czytac. wniosek jest wysnuty z dwóch postów ostatnich, czy trzech. Ja rozumiem że chcesz miec moc, tylko nie rozumiem po jaką cholere sie bierzesz za coś co nie ma najmniejszego sensu. Chcesz mieć indywidualny samochód, szybki, chcesz go robić sam - R-Z-U-M-I-E-M i szacun. Ale na to trzeba nakładu chociaz jakiegokolwiek kasy i troche znania sie na rzeczy. To nie komarek tylko duży samochód. Zrób w nim zaciski, przetocz tarcze, wymień płyn i bedzie chodzić, ewentualnie te zaciski na ATE zmień jeśli sie zapiekają,

'przetocz tarcze' i chyba już nie muszę z tobą dalej konwersować na temat mojego pojazdu :motherofgod:

Swoją drogą, śmiać mi się chcę z gości (cenzura)ących smuty 'To nie ma sensu', 'lepiej kupić inne' - a weźcie się kopnijcie piętą w pizdę, kup EVO jeździj co 10 tys. km do serwisu :yaoming:

A tak nawiasem, Kadett będzie malowany na przyszłe wakacje w kolor British Racing Green, pozdrawiam ubolewających hejterów B)

A, jeszcze jedno

To czysta głupota rozwijać moc kiedy zastanawiasz sie czy wymienić spreżyny pczy amory przed obowiązkowym przegladem który musi przejśc co roku. Nie hejtuj synus, bo ja swoje zdanie mam

Synuś, to że rodzice do Ciebie tak wołają i w necie musisz odreagować, nie mój problem. A co do hejtowania, hejterów i osłów nie hejtuje, Oni zrobią to za mnie, jak Ty to robisz, lubię czytać jak ktoś robi z siebie debila, bardzo... :pokerface:

http://www.youtube.com/watch?v=akWB2-TcNUU

Seria GSI c20xe 156km to potrafi, to c20ne nie będzie? Do zobaczenia za rok gdzie wstawię podobny filmik :fapfapfap:
:whistle: :whistle: :whistle: :yaoming:

Na dalsze próby prowokacji, jakiś debilizmów i innych słabych, próbujących zabłysnąć ZNIKOMĄ wiedzą na jakikolwiek temat, będę z góry zlewał, po co odpowiadać komuś, kto i tak w jeden dzień nie zmądrzeje, robiąc całe życie z siebie znaffce.

Użytkownik E65 edytował ten post 12/09/2012 - 19:38

• Do góry
    • 1

#596 VccV — 115 12/09/2012 - 20:18

VccV
  • Gracz
Ja w Audi 80 mam silnik 2.0 115km w gazie. Daje rade. :logik:
  • Do góry
    • 0

#597 E65 — 238 12/09/2012 - 20:50

E65
  • Gracz

Ja w Audi 80 mam silnik 2.0 115km w gazie. Daje rade. :logik:

Jeździłem takim jakiś czas temu kilka razy, dobrze się zbiera (cenzura)ne jak na 115 kucy :P

Ale kumpel nim za(cenzura)a po 180 i nie narzeka, ale only benzin, co ciekawe, pali mu mniej jak za(cenzura)a po te 130 150 kręcąc go do 5,5 tys. niż jak się toczy trybem emeryta :lol:

Użytkownik E65 edytował ten post 12/09/2012 - 20:51

• Do góry
    • 0

#598 VccV — 115 12/09/2012 - 21:06

VccV
  • Gracz

Jeździłem takim jakiś czas temu kilka razy, dobrze się zbiera (cenzura)ne jak na 115 kucy :P

Ale kumpel nim za(cenzura)a po 180 i nie narzeka, ale only benzin, co ciekawe, pali mu mniej jak za(cenzura)a po te 130 150 kręcąc go do 5,5 tys. niż jak się toczy trybem emeryta :lol:

Ja przeważnie na gazie, tylko odpalam na benzynie. Nie wiesz ile mniej/więcej mu pali na sto? ;d
  • Do góry
    • 0

#599 E65 — 238 12/09/2012 - 21:30

E65
  • Gracz
Nie wiem. Ale w przedziale 8.5 - 10.
  • Do góry
    • 1

#600 imaniak1 — 597 13/09/2012 - 17:21

imaniak1
  • Gracz

*
Popularny

Swoją drogą, śmiać mi się chcę z gości (cenzura)ących smuty 'To nie ma sensu', 'lepiej kupić inne' - a weźcie się kopnijcie piętą w pizdę, kup EVO jeździj co 10 tys. km do serwisu

Wypisuj sobie stage z tuningu tego trupa kiedy tylko chcesz - nic mi do tego, ale nie pie*dol farmazonów.

Tak się składa, że kilka Lancerów Evo miałem (VIII, IX) i coś na ich temat poniekąd wiem (nie mówiąc już o relacjach z użytkowania znajomych, którzy posiadają/li również inne generacje). Można wiele powiedzieć o dużych kosztach eksploatacji tych aut ale na pewno nie to, że trzeba jeździć po serwisach z powodu ich delikatnej budowy. Może z nowymi Mercami, Bmkami czy Audi trzeba z zegarkiem w ręce i pełnymi gaciami pilnować terminów okresowego serwisowania, bo elektronika całkowicie uniemożliwi jazdę samochodem (choć to też można obejść - jeśli się postarasz); ale z całą pewnością Evo do takich delikatesów się nie zalicza. Nie chcę nic ujmować przed chwilą przytoczonym markom, ale jeśli chodzi o zastosowanie w spartańskich warunkach - to właśnie Evolucja jest najbliższa klimatom hardkorowego upalania (czyt. bardzo wytrzymała). Dowodem na to są chociażby niektóre egzemplarze sprzedawane na naszym rynku (zaniedbane, po poważnych wypadkach) które cały czas bez problemu poruszają się po naszych drogach. Oczywiście ich wartość rynkowa dla osób siedzących w temacie jest znacznie mniejsza niż zadbanego Miśka (te trzymają cenę niesamowicie mocno a z wiekiem potrafią zyskiwać na wartości), aczkolwiek nadal są sprawne, mimo wielu przejść, którym większość aut po prosu by nie podołała.

Te konstrukcje, wyjęte żywcem z seryjnej produkcji, były wykorzystywane w profesjonalnych rajdach (co zdarza się niezwykle rzadko). To już o czymś świadczy. Jeżeli się dba o to co się ma, a co ważne jeśli ma się o co dbać - to można z tego długo i bezawaryjnie korzystać. A jeśli ktoś niema pieniędzy, przy okazji będąc idiotą, to właśnie zasłania się pie*dołami wyssanymi z palca (bo to pali dużo, bo to się psuje, bo to kradną) zamiast przyznać uczciwie - po prostu nie stać mnie.

Założę się, że masz takie pojęcie o tych samochodach, jak ja o teorii orbitali molekularnych. Szczerze mówiąc nie sądzę nawet, że cokolwiek zrozumiesz z mojej wypowiedzi (tobie raczej już nic nie pomoże - tak jesteś zapatrzony w swój wiejski tuning, że tracisz kontakt z rzeczywistością). Ale może przynajmniej wyprowadzę z błędu tych, u których zasiałeś ziarno dezinformacji (co ja mówię, raczej całe pole).

I chciałbym zwrócić uwagę na pewien fakt, który jest bardzo zastanawiający. Odkąd kupiłeś to auto, ciągle stoi w garażu, rozebrane. Przecież jest takie zajebiste, nie do zdarcia. Skąd to wiem? Ponieważ ciągle wrzucasz zdjęcia z prac nad tym "projektem" :D. 190 "leciało"? Szybka musiała być ta laweta, która je wiozła. Z niecierpliwością czekam aż zamontujesz brembo, którego zakup będzie stanowił jakieś 2/1 w stosunku do wartości samochodu.

Za rok wstawisz podobny filmik? Pewnie tak, ale raczej do tego poniżej.

http://www.youtube.com/watch?v=IgSH645eb1k

EDIT:
"Mam Kadetta i jestem zajebisty, a Ty całe życie zawistny..."
Łat Da Fak? Chyba musisz się skonsultować z lekarzem pierwszego kontaktu.

Użytkownik imaniak1 edytował ten post 13/09/2012 - 17:38

• Do góry
    • 7

Tematy o podobnych tagach: dyskusja, ogolna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych