*Przeglądając strony internetowe, blogi i fora związane z gastronomią, mógłbyś natrafić na blog kulinarny Stelli Heartfillia.*

Post nr 1.
Czy interesujesz się gastronomią, a zwłaszcza gotowaniem? Tego nie wiem, jednak zdecydowanie nikt nie lubi jest źle i zawsze jest problemem, jeśli nie umiemy gotować...ale chcielibyśmy zjeść coś innego niż to co serwują nam lokale na małym poziomie oraz restauracje i co wtedy? "Nie umiem gotować, nie zrobię nic dobrego...nie rozumiem nic z tych książek kucharskich. Nie znam się na składnikach. Nic nie zrobię." Zapewne to zdanie wielu mogłoby w takiej sytuacji wypowiedzieć.
Jednak!! Chciałabym Wam podarować drobne lekarstwo na ten problem, mam namyśli oczywiście swojego bloga i przepisy, które na nim będą publikowane co jakiś czas. Tak! To naprawdę jest do zrealizowania, teraz każdy będzie mógł zrobić coś naprawdę pysznego, prostego i taniego!
Smacznie, prosto i tanio! Tak, to właśnie powinno być motto tego bloga, ukierunkowane głównie w kucharzy amatorów lub zwykłych szarych obywateli, w żaden sposób niezwiązanych tą dziedziną sztuki. Bo przecież gotowanie jest sztuką, każdy to wie.
Kim jest Stella Hearfillia, czy naprawdę potrafi gotować i czy zasługuje na miano, inspiratorki i mistrzyni kuchni dla naszych obywateli? Oczywiście! Ukończyłam jedną z największych szkół gotowania Le Cordon Bleu we Francji, a w międzyczasie pobierałam dodatkowe nauki w restauracji nagrodzonej, aż trzema gwiazdkami Michlein "Pierre Gagnaire", której właściciel jest jednym z najbardziej cenionych kucharzy świata. Nie miałam najmniejszych problemów ze zdaniem egzaminów, zaliczając teorie i praktykę, wzorowo. Długie godziny spędzone w kuchni i przed książkami, nie poszły na zmarnowanie. Chociaż moją główną specjalnością jest kuchnia francuska to jednak świetnie odnajduje się również w kuchni, innych narodowości niż Francuska.
W przyszłości chciałabym prowadzić francuską restaurację o nazwie "Atelier Heartfillia", która otrzymałaby miano najlepszej francuskiej restauracji. Moim marzeniem jest zdobyć gwiazdkę Michlein i zostanie inspiracją dla innych młodych kucharzy, którzy pragnął rozwijać swoje umiejętności. W tym celu, oprócz przepisów co jakiś czas będą ukazywać się krótkie poradniki, a może raczej... sztuczki, przydatne w kuchni.
Już niedługo pojawią się pierwsze przepisy, które z pewnością przypadną do gustu każdemu! Będą się one pojawiać dość często, przynajmniej raz w tygodniu, a może częściej? Oczywiście, wcześniej zawsze będą poprzedzone audycją radiową w Stantos FM, w którym aktualnie prowadzę swój program i nie myślę o zmianie, tak więc... zapraszam do słuchania.
**Komentarze można dodawać w specjalnej zakładce przeznaczonej do tego celu, nie ma opcji komentowania poszczególnych postów. **
Notka OOC:
Witajcie kochani!
Być może część osób mnie pamięta z rozgrywek IC oraz z wcześniejszego bloga i programu radiowego, który po raz pierwszy wprowadziłam na serwer (chyba, że był ktoś wcześniej, proszę mnie poprawić w wiadomościach prywatnych) i chciałabym kontynuować swoje dzieło. Pierwszą postacią, która realizowała mój cel była oczywiście Miley Loxar, później po drugim ślubie Miley Beaverbrook (podczas pierwszego, zachowała własne nazwisko). Bardzo kochałam Miley, jednak wplątała się w nieciekawą sytuację...miała problem, chciała go rozwiązać sama... nic to nie dało, została oszukana i zginęła. Te informacje nigdy nie wypłynęły, a ja po kilku miesięcznej przerwie wracam z nową postacią Stellą Hearfillią i to właśnie ona będzie kontynuować historię Miley, lecz we własnym wydaniu. Mam nadzieję, że pokocham ją tak samo jak Miley i oczywiście, że Wy pokochacie moją Stellę. Zapraszam serdecznie do interakcji IC.
Stworzyłam drugiego bloga, tym razem w wersji forumowej, gdyż otrzymywałam bardzo dużo zapytań...dlaczego przeniosłam bloga na zewnętrzną stronę i prosili mnie o zmianę. Pytałam się o to również Was na statusie, choć odpowiedzi były różne. Jednak postanowiłam posłuchać waszych głosów i robić to po staremu. Stara strona oczywiście przestanie funkcjonować, a stary temat tego bloga został już ukryty. Przepisy, które ukazały się już do tej pory, oczywiście zagoszczą niedługo w temacie, nie ma powodu do obaw. Mam nadzieję, że moje przepisy będą bardzo dobrze odebrane i przede wszystkim testowane, w waszym życiu. Nie ma powodu do obaw, gdyż każdy z nich będzie na tyle prosty, że każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem, a koszt nie będzie duży. Jeśli ktoś posiada jakieś własne przepisy, które chciały odkryć przed światem, ale nie chce tworzyć bloga...napiszcie do mnie PW, a na pewno przeczytam wiadomość, zapoznam się z przepisem i z pewnością ukarze się na moim blogu. Dobrze by było, gdyby wiadomości były z zachowaniem klimatu IC.
Pozdrawiam,
Juvia, Stella Heartfillia
Użytkownik Juvia edytował ten post 05/03/2016 - 11:17