I po Royal Rumble... (post jest mój, jedynie skopiowany z jednego forum, gdyż nie chcę mi się tego pisać jeszcze raz)
Jestem świeżo po obejrzeniu całego Royal Rumble, nie licząc Pre-Show, jednakże z takim wynikiem się godziłem. Szczerze powiedziawszy, ciekawe, jak to dalej rozwiążą. Pewnie New Age Outlaws będą trzymali pasy co najmniej do Wrestlemanii, na której te tytuły staną na szali - tylko z kim?
Bray Wyatt vs. Daniel Bryan
Przed oglądaniem gali spodziewałem się, że będzie to solidna walka, może trochę lepsza aniżeli z TLC 13' - w końcu to zakończenie historii tego feudu. Po ostatnim gongu siedziałem z rozdziawioną gębą - ZNAKOMITY POJEDYNEK! Tyle zwrotów akcji, tyle spotów. Walka ciągle toczyła się w normalnym tempie, nie zamulała. Zdecydowanie kandydat do walki tego roku. Najbardziej, co zapamiętam z niej - chanty dla Bryana przy prawie każdym jego ataku, "lot" Daniela podczas Lariata (nie pamiętam, co to dokładnie było) no i oczywiście końcówkę. Krótkie podsumowanie - tempo było, spoty były, chanty były. Jedyny minus to niestety słaby feud obu panów, dlatego też nie będzie pięciu gwiazdeczek.
Ocena: **** i 1/2* (9/10)
Brock Lesnar vs. Big Show
Chcieliśmy Brocka, który przed niczym się nie zatrzyma. Chcieliśmy Brocka, który rozwala każdego swojego rywala. Otrzymaliśmy takiego Lesnara, ale jedynie mocnym z krzesełkiem. O ile byłoby więcej przedmiotów w użyciu, to dobra, jest dobrze. Brock rozpieprza Szoła. Ale cały czas w ruch szło to krzesełko, cały czas! Okej, przeboleje to - ale co się dzieje potem? Show wychodzi, coś tam "obolały", ale na własnych nogach. K**wa, po tylu dość soczystych chairshotach? Sorry, ale tego nie pojmuje.
Ocena: * i 3/4* {3.5/10)
John Cena vs. Randy Orton
Boże, ile to będziemy razy dostawać? Za jakie grzechy? Czy w każdej walce Ceny z Ortonem musi być ten spot ze schodkami? Czy w każdej walce Ceny z Ortonem musi być spot, w którym Orton chcę wykonać Punt Kicka, ale Janek kontruje to na Attitude Adjusment? Chyba tak. Pojedynek średni jak na wcześniejsze walki obu panów, jedynie, co może zwrócić uwagę, to oczywiście chanty, spot z finisherami oraz interwencja Wyattów. Tylko tyle.
Ocena: *** (6/10)
Royal Rumble Match
Szczerze mówiąc - dosyć średni Royal Rumble Match. Kofi ponownie zaliczył "Morrisona", Reigns znalazł się w finałowej dwójce, zaś Rey Mysterio został po raz pierwszy wybuczany w WWE.

Szkoda, że nie znalazło się miejsce dla Bryana, który według mnie stworzyłby lepszy pojedynek z Ortonem, niż Batista, którego formę doskonale było widać. Po tej walce spory progres u mnie zaliczył wcześniej wspomniany Roman, który zasłużenie znalazł się w ostatnich sekundach tegoż pojedynku. Wejście El Torito mi nie przeszkadzało, przyjemnie mi się go oglądało, lecz o tym samym nie powiem o JBL'u. Dobra, rozumiem, jeśli wszedłby jako Bradshaw lub JBL w swoim normalnym stroju ringowym, a nie wchodził na ring w standardowych ciuchach, będąc chwilę później wyeliminowanym. Zwycięzca jest jaki jest, moja reakcja jest identyczna jak fanów zgromadzonych na arenie podczas wczorajszego wieczoru.
Ocena: *** i 1/3* (6.5/10)
OGÓLNA OCENA GALI: 6.5 / 10
Top 3:
1.Bray Wyatt vs. Daniel Bryan - polecam, nawet jak nie macie ochoty oglądać całego RR, wystarczy wam jedynie ta walka.
2. Royal Rumble Match
3. Cena vs. Orton