Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Ćwiczenie wytrzymałościowe - harward.

harward sport trening

• Please log in to reply
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 romanik516 07/11/2016 - 16:44

romanik
  • Gracz

Cześć.

Miał ktoś może kiedyś okazję wykonywać w/w ćwiczenie? Macie na to jakąś technikę, jak się do tego przygotować aby wyniki tętna były lepsze?

• Do góry
    • 0

#2 MrXx169 07/11/2016 - 16:53

MrXx
  • Gracz

dobra nie ważne :D

Użytkownik MajsteReeQ Game Over edytował ten post 07/11/2016 - 17:11

• Do góry
    • 0

#3 romanik516 07/11/2016 - 16:56

romanik
  • Gracz

Takie podstawy, które wkleiłeś z internetu to każdy zna, chodzi mi o czas przygotowań i ogólne porady od osoby, która ma o tym zielone pojęcie.

• Do góry
    • 0

#4 MrXx169 07/11/2016 - 16:59

MrXx
  • Gracz

Trenuję crossfit trzy lata. :) Ale co mi tam, nie znam się, przecież. Jesteś początkujący to pierw zajrzyj do rad wyżej. 

• Do góry
    • -2

#5 romanik516 07/11/2016 - 17:33

romanik
  • Gracz

Trenuję crossfit trzy lata. :) Ale co mi tam, nie znam się, przecież. Jesteś początkujący to pierw zajrzyj do rad wyżej. 

Rozumiesz pytanie? Nie potrzebuję gotowca wklejonego z internetu.

• Do góry
    • 0

#6 MrXx169 07/11/2016 - 17:46

MrXx
  • Gracz

nie rozumiem.

• Do góry
    • -1

#7 Baszczyk 3244 07/11/2016 - 18:05

Baszczyk
  • Zbanowani

Co do wejścia na ławeczkę 40 cm to się nie martw, technikę wypracuj sobie sam po prostu wykonując test w domu, wchodzenie na ławkę nie jest zbyt skomplikowane, kwestia koordynacji ruchowej. Ważniejsze jest tętno, które potem będziesz miał. Dlatego do tego testu najważniejsze jest przygotowanie kondycyjne, tu przyda Ci się bieganie interwałowe, czyli np. 2 minuty biegu minuta odpoczynku. Musisz nauczyć serce odpoczywać i nabrać pary w nogach. Nie przesadzaj z dystansami bo to nie ma sensu. Kilometr do dwóch i pół w zupełności wystarczą. Warto też poćwiczyć siłę funkcjonalną na siłowni, najlepiej przysiady ze sztangą.. A tak poza tym to wszystko zależy od Twojego organizmu i osobistych predyspozycji. Musisz poznać swój organizm i dostosować do tego trening. Nie jestem jakimś profesjonalistą, ale trochę siedzę w sporcie i co nie co wiem, mam nadzieję, że Ci rozjaśniłem sprawę.

Co do samego odpoczynku to wdech nosem, wydech ustami, najlepiej zamknąć oczy i o niczym nie myśleć. Zdolność serca do odpoczywania w dużej mierze zależy właśnie od jego wytrenowania. Serce to też mięsień.

Z tego co wiem to tam jeszcze ciśnienie mierzą więc przejebana sprawa, nie możesz być zestresowanym i mieć zdrowie do tego.

• Do góry
    • 2

#8 romanik516 07/11/2016 - 18:16

romanik
  • Gracz
Z tego co wiem to tam jeszcze ciśnienie mierzą więc przejebana sprawa, nie możesz być zestresowanym i mieć zdrowie do tego.

Tak, są trzy pomiary - przed, po i po odpoczynku, coś takiego. Dzięki za odpowiedź, trochę pomogłeś.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: harward, sport, trening

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych