Myslisz, ze organizacja ekipy sadu jest taka prosta? Wiekszosc graczy korzysta ze znajomosci ooc, dlatego przy wyborze lidera musimy sie kierowac jego sposobami na zapobieganie ustawaniu spraw na skype.
Masz w zupełności racje. Liderem sądu, nie może zostać byle jaka osoba, która pójdzie na te znajomości OOC, a z frakcji zrobi biznes. Ale czy nie lepiej, żeby została nim osoba z zarządu?
- Pełne zaufanie.
- Brak problemów z naliczaniem długu dla osób, które są winne, skazane itp. (Komornik)
Zarząd za pewne jest przeciążony obowiązkami, albo i nie. Nie wypowiadam się na ten temat, bo nie mam o tym żadnej wiedzy, ale zawszę można wyłonić taką odpowiedzialną osobę z ekipy GameMaster'ów, którzy cechują się zaufaniem.
Niczym nie grzeszymy, żeby nasz wizerunek wypadł blado. Wejdźcie sobie na największy serwer RolePlay - zobaczcie co tam się dzieje. Jesteśmy lata świetlne przed nimi. Tam też gra masa ludzi z innych państw. Możliwość odegrania każdej postaci jest, tyle że nie ma możliwości na to, aby oderwać was od tego głupiego schematu. Wystarczy się tylko zaangażować, reszta przyjdzie sama.
Może nie grzeszymy, ale ten wizerunek można zawszę podnieść w górę. Nie wiem kto jest liderem serwerów RolePlay, nie interesuje się sceną RolePlay zza granicy. Może i jesteśmy do przodu, ale w skrypcie. Co nam skryptu, jak klimatyczna gra, która dawała kiedyś niesamowitą satysfakcję. Klimat RolePlay to podstawa, tyle mam na ten temat do powiedzenia. Może z klimatem się mylę, może za bardzo wspominam wcześniejsze lata, ale tak uważam. Medyka Furek już nie odegrasz, a serwer ma możliwość zagospodarować takie cuś, nawet bez skryptu dla nich.