Od czego by tu zacząć, chyba od tego żeby administracja dała pełen wgląd dla graczy którzy chcieliby się wypowiedzieć na temat aktualnej sytuacji, zacznijmy od początku.
Piszę ten temat ze względu że mam spory sentyment do tego serwera, na nim kilka lat temu zaczynałem, po wejściu doznałem szoku jakim był poziom, wiadomo od kilkudziesięciu miesięcy nie zachwyca ale to co zobaczyłem przerosło moje oczekiwania. To wymarłe miasto zombie, biegających bez celu graczy dążących na zbity pysk za majątkiem. Starałem się coś odegrać, gracze na siłę uciekali od akcji biegnąc dalej, sami nie wiedząc gdzie. W centrum czuję się jak w Indiach, nikt na nikogo nie zważa, pełno skuterów, ogromny ruch i totalny burdel. Ja rozumiem, stoisko nowych graczy, każdy tam zaczynał. Tylko szkoda że nikt tego nie kontroluje i stara się pomóc.
Pierwsza sprawa - frakcje. OGRANICZENIE totalne, tylko PD, FBI i Rząd? Na początku myślałem że nie mam wglądu, czy coś ale to najprawdziwsza prawda. Chciałem coś odegrać, po prostu nie mogłem uwierzyć. Za niedługo PD zostanie usuniętę, po co skoro tylko i wyłącznie zatrzymuje graczy w ich życiu co dziennym. Cwany system, jakby nie patrzeć są to gamemasterzy bez uprawnień którzy widząc osobę dziwnie zachowującą się odizolują ją od bezmózgiego społeczeństwa.
Dział propozycje - amen. Nie ma, koniec kreatywności, pieniądz. Gracze nie mają totalnego wglądu na stan serwera, nie mają nic do powiedzenia, a ich jedynym zadaniem jest dołączenie do wyżej wspomnianej większości, albo mają drogę wolną na inny serwer.
Co na to zarząd, dla Bartka nie stanowi to przeszkody, jego serwer jego zasady - skoro ten system potrafi przynieść mu zysk i zasilić konto maszyny na której stoi nie będzie nic zmieniał, ale pozwólcie wyksztusić ostatek kreatywności dla graczy którzy zaczynają, zazwyczaj "weterani" N4G to odwalacze którzy mają na wszystko wy(cenzura)ne, bo kara ich ominie - dlaczego? Bo mają to co się najbardziej liczy, popularność i kasę.
Ja rozumiem, z MC i FD gracz 2014 roku nie skorzysta, bo szkoda czasu. Ale pozwólcie korzystać dla osób które chcą grać ze względu na posiadany sentyment i znajomych, podobnie jak ja. Ożywcie te grupy, dajcie dla nowych i starych poznać ten klimat służb ratunkowych.
Nie mówię, Bartek ma świetną głowę do interesów ale jestem wręcz pewny że jeżeli zrobiłby krok w polepszeniu poziomu wartość złotówki nie spadłaby w dół. Nie jestem chamski i arogancki, utrzymujesz się z tego i zrobiłeś kawał dobrej roboty, ale chcielibyśmy coś w zamian. To chyba tyle, jak już wspomniałem w tytule. Proszę o możliwość wypowiedzi graczy, jak i administracji.
Pozdrawiam, stary wyjadacz z 2010.
[w=Duplikacja tematow + zly dzial.]

Temat jest zamknięty