Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Zrealizowano][SAMP] Grape Yard Purpz - Rain Williams, Maurice Rutheres, Cristopher King, Jamel Clark, Latrell Hill, Crawford Carter

samp raport

• Zamknięty Temat jest zamknięty
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ghost — 39 13/03/2013 - 00:08

Ghost
  • Gracz

*
Popularny

Link do profilu/postaci raportowanego/raportowanych: http://net4game.com/user/42558-winczu/ (Rain Williams}, http://net4game.com/...29-gamerspirit/ (Maurice Rutheres), http://net4game.com/.../83823-liggett/ (Cristopher King), http://net4game.com/...0817-molesta97/ ( Jamel Clark), http://net4game.com/.../88741-lunatyk/ ( Latrell Hill), http://net4game.com/.../82100-mcgripp/ (Crawford Carter)
Nazwa postaci raportowanego/raportowanych: Rain Williams, Maurice Rutheres, Cristopher King, Jamel Clark, Latrell Hill, Crowfort Carter - członkowie organizacji przestępczej "Grape Yard Purpz".
Opis sytuacji: Drive-by na taksówkarzu na służbie, który na polecenie klienta zawiózł go we wskazane przez niego miejsce, za co został ostrzelany - osoba, która nigdy nie miała styczności z jakąkolwiek organizacją przestępczą, postac, która jest zwykłym szarym obywatelem. Dobrze, powiedziałem już z grubsza, o co chodzi, teraz pozwolicie na krótki monolog z mojej strony - pozwolę sobie na niego tylko ze względu na to, że z reguły nie piszę skarg, staram się wszelkie sytuacje rozwiązywać bezpośrednio w grze, z udziałem mistrzów gry bądź ekipy... Niemniej jednak w tej sytuacji zostałem niemalże zmuszony do tego, żeby takową skargę napisać - i to nie przez zwykłego, szarego gracza, który niedawno zaczął swoją przygodę z role playem (w tej sytuacji zamiast pisać skargę, pomógłbym mu), a "szanującą" się organizację przestępczą, która swoim, w moim odczuciu, dość prymitywnym zachowaniem popisała się poziomem godnym tych serwerów, w których nazwa "role play" jest jedynie nieznaczącym dodatkiem... A o kim konkretnie mówię? O frakcji, która podpisuje się pod nazwą, logiem - zwał jak zwał - "Grape Yard Purpz". Zanim zabrałem się za pisanie tej skargi, przeanalizowałem sobie, że tak to ujmę, ich historię... I muszę przyznać, że nie tylko ja padłem ofiarą - ujmę w ten sposób, idiotyzmu w/w organizacji, ponieważ nie dalej jak wczoraj jej członkowie ostrzelali w samym centrum radiowóz policji, który chciał ich zatrzymać do kontroli. Nie wiem, czy to były te samy osoby, w każdym razie grają w jednej organizacji, także samo to już daje wiele do myślenia. Żeby całość miała ręce i nogi, pozwolę sobie, tak dla świętego spokoju, opisać w jaki sposób doszło do tej całej farsy. Jestem pracownikiem korporacji taksówkarskiej, także nie ma nic dziwnego w tym, że często na swoim potencjalnych klientów wyczekuję nieopodal stacji Metro, tym razem był podobnie. Po wejściu na służbę, udałem się w/w miejsce, po kilku chwilach do mojego pojazdu wsiadł mężczyzna, konkretnie Dale Ruggiero. Owy mężczyzna poprosił mnie, aby zawiózł go na Idlewood. Miał pieniądze, zapłacił za kurs, także nie miałem podstaw, żeby odmówić - ruszyłem. I tak po kilku chwilach, bez żadnych przygód, znalazłem się na owej dzielnicy, konkretnie zatrzymałem się nieopodal stacji benzynowej, tej obok motelu. Mężczyzna wysiadł, podziękował i zapłacił za kurs, co zresztą widać na jednym z niżej załączonych obrazków. Odebrałem pieniądze od klienta, również podziękowałem i ruszyłem. Będąc pod Alhambrą, a konkretnie na ulicy nieopodal komisariatu (widać na zdjęciach) zauważyłem, że coś dziwnego dzieje się z moim autem. Gdy odwróciłem myszkę, moim oczom ukazał się purpurowy Premier, następnie Svanna, również purpurowa. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że z obu tych pojazdów, z okna kierowcy, bez żadnego powodu zostałem ostrzelany z tzw. DB (drive-by.) Strzelały trzy osoby: dwie z Premiera (nicki niżej), jedna z Savanny (nick niżej) - oczywiście odruchem bezwarunkowym było udokumentowanie całości w formie zdjęć, które możecie podziwiać niżej. Poza tym o ile się nie mylę zgodnie z artykułem pierwszym, paragrafem dwunastym regulaminu serwera, uwaga - cytuję: ["Zakaz napadów na osoby, które przyjechały na żądanie (taksówkarz, nauka jazdy i tym podobne) - chyba, że podpadli i sami się o to proszą (zakaz prowokacji z waszej strony".] Jestem taksówkarzem, jechałem na wezwanie klienta (z klientem), nie kozaczyłem... Powiedzcie mi, moim mili, gdzie ja popełniłem błąd, czym sobie zasłużyłem na taki los? Przez takich ludzi, przez takie akcji naprawdę odechciewa się grać. Nie wspomnę już o tym, że w wyniku tego ostrzału pojazd został praktycznie zniszczony w 100 procentach (uratowało mnie BW, podrzucę zdjęcia, jeśli będzie to konieczne). Nadmienię również, że to ja będę musiał za ten pojazd zapłacić, bo jestem tylko zwykłym pracownikiem korporacji, z której zapewne po tej całej aferze zostanę wydalony. I wcale nie będę mieć pretensji do właściciela, bo prawda jest taka, że to ja w jego oczach jestem odpowiedzialny za pojazd, którego mnie jako pracownikowi uświadczył. Chciałbym jedynie, aby moja skarga została potraktowana poważnie, a ekipa podjęła odpowiednie korki. Pozdrawiam, życzę wszystkim graczom, nawet tym tutaj wymienionym, aby nigdy nie trafili na równych sobie.

Osoby, które brały udział w całej akcji:

Rain Williams, Maurice Rutheres, Cristopher King, Jamel Clark, Latrell Hill, Crowfort Carter

Osoby, które brały bezpośredni udział w akcji (czyt. strzeały):

Maurice Rutheres, Latrell Hill, Cristopher King

Klient taksówki - osoba, którą wiozłem:

Dale Ruggiero (osoba pozytywna)

Zrzuty ekranu wrzucone na imgur.com: (obowiązkowe)
Spoiler

Na sam koniec chciałbym nadmienić, że jeżeli coś komuś zrobiłem, kogoś obraziłem, kozaczyłem... Poproszę o konkretne dowody, najlepiej w formie zrzutów ekranu. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim miłej nocy. A, jest to moja pierwsza i ostatnia skarga, niezależnie od werdyktu ekipy - po prostu nie sądziłem, że pisanie jej zajmie mi tyle czasu. Gdybym to przewidział, zapewne olałbym całą akcję, bo naprawdę szkoda czasu i mojego, i ekipy na przekomarzanie się z innymi graczami, niezależnie od tego, co zrobili.
  • Do góry
    • 16

#2 Ultra — 3127 13/03/2013 - 17:37

Ultra
  • Gracz

*
Popularny

Zostawiam skargę dla opiekuna organizacji przestępczych, czyli Dawida. ;)
  • Do góry
    • 5

#3 Winczu — 7503 13/03/2013 - 18:10

Winczu
  • Gracz
Jako jeden z oskarżonych pozwolę sobie na oddanie tutaj postu z częściowym wyjaśnieniem.
Byłem kierowcą savanny, nie strzelałem, lecz jechałem za premierem, w którym znajował się lider organizacji- zważywszy na to, iż kazali jechać za nim i ostrzelać auto był prawdopodobnie fakt, że kierowca admirala spowodował wypadek z premierem. (Piszę prawdopodobnie, gdyż na Grape dojechałem drugi i widziałem jak premier zawraca, zrobiłem więc to samo) Co do ostrzelania policji obok Rodeo (za studiem telewizji, obok kortów po 23 wieczorem) - jechaliśmy huntleyem w zamiarach napadu jednej osoby mając przy sobie cały aresał broni, a nawet ciał w ów pojeździe. Wiemy, jak przebiega kontrola, tym bardziej jak w środku auta znajdują się osoby ze skinem organizacji- przeszukanie i konsekwencje pójścia w odsiadkę. Jako gangsterzy oddaliśmy kilka strzałów ( a oddał je kolega z mojego polecenia) by zgubić radiowóz. Dodam, iż gra w organizacji to przecież częściowa walka ze słóżbami porządkowymi, którzy stoją po odwrotnej stronie In Character do gangsterów z ghetta. Uważam iż wspomniany przez Ciebie ostrzał nie powinien wnosić nic do napisanej skargi- zrobione to było zgodnie z regulaminem, bo przecież nikt nie zabrania strzelać do goniącego gang radiowozu oraz wykonane to było zgodnie z zasadami rp- strzał, ucieczka, zmiana skinów oraz auta. Po takiej akcji powinniśmy się spodziewać konsekwencji IC ze strony porządkowych, a nie dziwnych skarg i płaczu na forum, bo ktoś stracił kilka HP z auta, które nas goniło. Gang to nie biznes z centrum, lecz niektórzy go mylą z pokoleniem JP. Strzelane nie było bez powodu, więc to tyle z mojej strony, pozdrawiam.

Użytkownik Winczu edytował ten post 13/03/2013 - 18:15

• Do góry
    • 1

#4 Ghost — 39 13/03/2013 - 18:13

Ghost
  • Gracz
Skargę pisałem późnym wieczorem, dodatkowo po pracy (wszedłem na serwer, żeby odpocząć), dlatego z góry przepraszam wszystkich tych, którzy zabrali się za czytanie, za kilka literówek, które pojawiły się w tekście, a były one wywołane tym, że przed opublikowaniem tekstu nie przeczytałem go jeszcze raz w całości, a teraz nie chcę go edytować, żeby nie było, że chcę coś zmienić, przeinaczyć fakty - sami rozumiecie. Zapomniałem jeszcze rzucić filmiku, o który mówiłem w tekście - już nadrabiam zaległości. Podam jeszcze, o który punkt w regulaminie mi chodzi, żeby również nie było niedomówień.

Dołączona grafika
Popularny

Regulamin organizacji przestępczych

§ 1 - Ogólne
  • Zakaz przekazywania lidera.
  • Zakaz zmiany nazw postaci.
  • FCK tylko ze strzykawką, FCJ tylko z wytrychem - chyba, że od lidera na członku/mieszkańcu/outsiderze jego organizacji.
  • Zakaz pytania napadanego, czy wyraża zgodę na utratę majątku/postaci.
  • Haracz to maksymalnie $700/tydzień. Z jednego biznesu zbiera go tylko jedna organizacja.
  • Nieudaną akcję na większą skalę można kontynuować później, jeżeli obie strony się zgodzą. Inaczej akcja jest nieważna.
  • Podczas oficjalnej wojny między organizacjami zasada BW = CK obowiązuje tylko za zgodą liderów. Bez masowych mordów.
  • Nowopowstałe organizacje mają 14 dni protekcji (pod warunkiem, że same nie prowokują).
  • Atakowanie graczy w centrum dozwalamy tylko w wyniku prowokacji/kozaczenia.
  • Maksymalny czas przetrzymania cywila to 30 dni, a członka innej organizacji - 14 dni. Możliwość przedłużenia, jeżeli w międzyczasie nie grał/nie chciał nic odgrywać.
  • Nie regulujemy sytuacji gang<->przestępczość zorganizowana. Każdy może mieć konflikt z każdym. Zaczepiacie nie te osoby? Dostaniecie w zęby. Ktoś was zaczepia? Dajcie w zęby. Proste.
  • Zakaz napadów na osoby, które przyjechały na żądanie (taksówkarz, nauka jazdy i tym podobne) - chyba, że podpadli i sami się o to proszą (zakaz prowokacji z waszej strony).
§ 2 - Przestępczość zorganizowana
  • Okradanie/porywanie cywili dozwolone dopiero po 7 dniach udokumentowanego screenami planowania i obserwacji delikwenta - chyba, że podpadł i sam się o to prosi (zakaz prowokacji z waszej strony).
  • Nie szaleć z dużymi broniami noszonymi przy sobie/jednośladzie na co dzień.
  • Wyścigi róbcie kiedy chcecie.
  • Nie kozaczyć do gangów/służb porządkowych na ich terenie.
§ 3 - Gangi
  • Zakaz porywania członków organizacji na jej własnym terenie.
  • Zakaz zabierania przedmiotów innym gangom. (dodane na Wasze życzenie)
  • Napady na cywili tylko na South Central, a po 22:00 we wszystkich zaułkach poza centrum.
  • Ataki na wrogi gang (drive-by, gangbang, rush) maksymalnie 1/dzień. Tylko z (vice)liderem.
  • Obrona na atak dozwolona tylko tym samym typem broni (lub jej brakiem), którym nastąpił atak. Dozwolona też dla mieszkańców/wanna-be.
  • Odwety za atak minimum po 12 godzinach.
  • Nie kozaczyć do przestępczości zorganizowanej/służb porządkowych na ich terenie.

Przesłanie

Jeżeli wasza gra polega na szukaniu paragrafów na przeciwników, ten serwer nie jest dla was. Konflikty rozwiązujcie In Character - bądźcie świadomi konsekwencji za kozaczenie do nieodpowiednich osób i sami podejmujcie decyzje z kim chcecie mieć przyjazne, a z kim wrogie stosunki.

Mamy nadzieję, że nie pogubicie się bez zasłon w postaci regulaminów. Miłej gry.

• Do góry
    • 0

#5 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:13

Cavenn
  • Gracz

*
Popularny

Wszystko super człowieniu, ale mam Ci przypomnieć jak w ten sam dzień, kilka godzin wcześniej wpieprzyłeś się w moją postać tą samą taksówką tyle, że w skinie z kapturem białasa? Jechałeś w 3 albo 4 osoby tą taksówką więc się odwdzięczyliśmy, szukałem Cie już po potrąceniu mnie, ale znaleźć nie mogłem, aż wieczorem wpadłeś mi w łapska. SS'ów nie klikałem bo jechałeś rozpędzony jak ruski czołg. Wypowiedzieć się tu może osoba, która przy tym była - Dyrektor dzielnicy (Wesley Stevens).

Aha i ten podpunkt:
12. Zakaz napadów na osoby, które przyjechały na żądanie (taksówkarz, nauka jazdy i tym podobne) - chyba, że podpadli i sami się o to proszą (zakaz prowokacji z waszej strony).
Tyczy się NAPADANIA, a nie ostrzelania taksówkarza, który nie jechał na wezwanie w/w osób tylko nagrabił sobie potrąceniem mnie - lidera organizacji.

Użytkownik Lunatyk edytował ten post 13/03/2013 - 18:15

• Do góry
    • 4

#6 Winczu — 7503 13/03/2013 - 18:19

Winczu
  • Gracz

*
Popularny

Aha, to mamy wyjść z m4 w łapsku, mp5 i spytać: -Dobry wieczór, jaki jest powód kontroli?
Człowieku, to jest organizacja, a tym bardziej jak mamy coś na sumieniu, widząc radiowóz za nami- uciekamy albo podejmujemy działanie- ostrzał, a taki podjęliśmy ze względu iż mój pojazd brał udział w porannym CK jednego z oficerów policji, stąd domysły, że o owe przestępstwo możemy grubo zapłacić. Coś jeszcze?
  • Do góry
    • 5

#7 Ghost — 39 13/03/2013 - 18:21

Ghost
  • Gracz
Nie miałem z wami żadnej kolizji, na co dowodem może być chociażby ilość mojego hp - prawie pełny pasek, co widać na screenie. Do to tego, że wcześniej Cię przejechałem... Dowody, zrzuty ekranu? Nie przypominam sobie takiej sytuacji, poza tym nigdy nie chodziłem w skinie białasa z kapturem. A jeśli nawet, to skoro jechałem szybko, jakim cudem mnie zapamiętałeś? Proszę o dowody, zrzuty ekranu - puste słowa nic dla mnie nie znaczą. No chyba że to Ty jesteśtą osobą, która wjechałem we mnie na PCJ, po czym napisała "/do lekkie uderzenie" i odjechała... Ja sytuację odegrałem, także nie czuję się winny.
  • Do góry
    • 0

#8 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:22

Cavenn
  • Gracz

*
Popularny

Nie miałem z wami żadnej kolizji, na co dowodem może być chociażby ilość mojego hp - prawie pełny pasek, co widać na screenie. Do to tego, że wcześniej Cię przejechałem... Dowody, zrzuty ekranu? Nie przypominam sobie takiej sytuacji, poza tym nigdy nie chodziłem w skinie białasa z kapturem. A jeśli nawet, to skoro jechałem szybko, jakim cudem mnie zapamiętałeś? Proszę o dowody, zrzuty ekranu - puste słowa nic dla mnie nie znaczą. No chyba że to Ty jesteśtą osobą, która wjechałem we mnie na PCJ, po czym napisała "/do lekkie uderzenie" i odjechała... Ja sytuację odegrałem, także nie czuję się winny.

Ale ja nie mam zamiaru chodzić z palcem na f8 bądź włączonym frapsem all day all night chłopie, potrąciłeś mnie niemalże na sercu bo na moście obok baru więc Cię dojechałem i NIE NAPADŁEM TYLKO OSTRZELAŁEM - widzisz różnice w regulaminie?
  • Do góry
    • 3

#9 Ghost — 39 13/03/2013 - 18:29

Ghost
  • Gracz
Spokojnie, nie denerwuj się tak, bo nie chciałbym Cię mieć na sumieniu, cobyś zszedł przy tej skardze na zwał... Ja tylko spokojnie próbuję Ci wyjaśnić, że nie masz dowodów na poparcie swoich słów. Mniema, że z kimś mnie mylisz, bo takich taksówek jest multum, a ja w skinie białasa z kapturem nigdy nie chodziłem. I skoro jechałem rozpędzony jak "ruski czołg", to jakim cudem IC mnie wychwyciłeś? Przepraszam, Twoje słowa do mnie nie przemawiają, a ja zaczynam się powoli powtarzać. Jeśli przedstawisz konkretne dowody, to wtedy będziemy mogli rozmawiać.
  • Do góry
    • 0

#10 candyx — 721 13/03/2013 - 18:30

candyx
  • Gracz
wejsc na forum cos sprawdzic i widziec skarge na siebie za gre Ic co sie z tym swiatem dzieje, najpierw tacy jak oskarzajacy wjezdzaja nam na hood odwalaja i mowia, ze ich napadamy jak wyzej zostales tylko ostrzelany. Ciekawe jak to by wygladalo gdybys to ty gral na grape ja bym w ciebie wjechal i uciekl wchodzac na duty, to ze masz duty to nie znaczy, ze nie moge ci nic zrobic. nie wiem kto wymyslil taka duty protekcje. sory za brak znakow ale z telefonu pisane.
  • Do góry
    • 0

#11 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:32

Cavenn
  • Gracz

Spokojnie, nie denerwuj się tak, bo nie chciałbym Cię mieć na sumieniu, cobyś zszedł przy tej skardze na zwał... Ja tylko spokojnie próbuję Ci wyjaśnić, że nie masz dowodów na poparcie swoich słów. Mniema, że z kimś mnie mylisz, bo takich taksówek jest multum, a ja w skinie białasa z kapturem nigdy nie chodziłem. I skoro jechałem rozpędzony jak "ruski czołg", to jakim cudem IC mnie wychwyciłeś? Przepraszam, Twoje słowa do mnie nie przemawiają, a ja zaczynam się powoli powtarzać. Jeśli przedstawisz konkretne dowody, to wtedy będziemy mogli rozmawiać.

Przedstawie Ci wyraźnie co mam do powiedzenia. Jechałeś zostałem potrącony przez żółtego admirala - identyko jak Twój i siedziałeś za kierownicą, wieczorem widzę identycznego admirala i za kierownicą kto? Znów TY. Nie ograniczam się regulaminem i jak to określiłeś 'wychwytywaniem' osoby więc dostałeś ostrzał na pysk bo moja postać sądziła, że to TA taksówka - pasuje? Tutaj masz dodatek ode mnie.

Przesłanie
Jeżeli wasza gra polega na szukaniu paragrafów na przeciwników, ten serwer nie jest dla was. Konflikty rozwiązujcie In Character - bądźcie świadomi konsekwencji za kozaczenie do nieodpowiednich osób i sami podejmujcie decyzje z kim chcecie mieć przyjazne, a z kim wrogie stosunki.

Mamy nadzieję, że nie pogubicie się bez zasłon w postaci regulaminów. Miłej gry.

• Do góry
    • 1

#12 McGripp — 118 13/03/2013 - 18:34

McGripp
  • Gracz
Przecież nie strzelaliśmy do Ciebie dla zabawy, przewaliłeś sobie IC, to IC dostałeś. Nie widzę jakiegoś tam wielkiego powodu żeby pisać tą skargę.
  • Do góry
    • 1

#13 Winczu — 7503 13/03/2013 - 18:36

Winczu
  • Gracz
W dodatku już na Idlewood robiłeś screeny (przed akcją), jakbyś wiedział, że coś będzie się działo z jakiegoś powodu In Character. czyt. Twojej winy.

Użytkownik Winczu edytował ten post 13/03/2013 - 18:37

• Do góry
    • 1

#14 Ghost — 39 13/03/2013 - 18:38

Ghost
  • Gracz

wejsc na forum cos sprawdzic i widziec skarge na siebie za gre Ic co sie z tym swiatem dzieje, najpierw tacy jak oskarzajacy wjezdzaja nam na hood odwalaja i mowia, ze ich napadamy jak wyzej zostales tylko ostrzelany. Ciekawe jak to by wygladalo gdybys to ty gral na grape ja bym w ciebie wjechal i uciekl wchodzac na duty, to ze masz duty to nie znaczy, ze nie moge ci nic zrobic. nie wiem kto wymyslil taka duty protekcje. sory za brak znakow ale z telefonu pisane.

A można bardziej po polsku, bo niewiele zrozumiałem z tego, co tutaj napisałeś... No ale dobra, spróbuje Ci jakoś odpowiedzieć, ale będzie ciężko, bo nie jest prawdą to, co tutaj piszesz i na pewno nie masz dowodów na to, co piszesz, bo takowej sytacji nigdy nie było... Ja wjeżdżam na wasz hood i odwala, ręce opadają. Poza tym regulamin jest po to, żeby go przestrzegać, a skoro nie potrafisz grać godnie z nim, to najwyraźniej ten serwer nie jest ani dl Ciebie, ani dla Twoich kolegów. Tak, jesteś irytującym człowiekiem, dorzuciłbym jeszcze do tego, że niezbyt roztropnym. Nie wypowiadajcie się tutaj, jeśli nie macie dowodów na poparcie swoich słów.

W dodatku już na Idlewood robiłeś screeny (przed akcją), jakbyś wiedział, że coś będzie się działo z jakiegoś powodu In Character. czyt. Twojej winy.

Ręce opadają...

Przecież nie strzelaliśmy do Ciebie dla zabawy, przewaliłeś sobie IC, to IC dostałeś. Nie widzę jakiegoś tam wielkiego powodu żeby pisać tą skargę.

To podaj mi ten powód, bo nie rozumiem. Tylko proszę, wysilcie się trochę, bo to, co piszecie, można odebrać jako tani żart... Rozjechałem któregoś was kiedyś w przeszłości, odwalałem na waszym hood. Naprawdę ręce opadają. Już nie wspomnę o tym, że nie macie żadnych dowodów na poparcie swoich słów... I nie będziecie ich mięli, bo to, co mówicie, to jakieś bajeczki wyssane z palca, wymyślone na szybko.

Użytkownik Ghost edytował ten post 13/03/2013 - 18:48

• Do góry
    • 1

#15 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:42

Cavenn
  • Gracz

A można bardziej po polsku, bo niewiele zrozumiałem z tego, co tutaj napisałeś... No ale dobra, spróbuje Ci jakoś odpowiedzieć, ale będzie ciężko, bo nie jest prawdą to, co tutaj piszesz i na pewno nie masz dowodów na to, co piszesz, bo takowej sytacji nigdy nie było... Ja wjeżdżam na wasz hood i odwala, ręce opadają. Poza tym regulamin jest po to, żeby go przestrzegać, a skoro nie potrafisz grać godnie z nim, to najwyraźniej ten serwer nie jest ani dl Ciebie, ani dla Twoich kolegów. Tak, jesteś irytującym człowiekiem, dorzuciłbym jeszcze do tego, że niezbyt roztropnym. Nie wypowiadajcie się tutaj, jeśli nie macie dowodów na poparcie swoich słów.

Ręce opadają...

Ręce opadają na to co TY PISZESZ. Regulamin? Ty go nawet nie potrafisz zinterpretować. Od kiedy napadanie wiąże się z ostrzelaniem? Napad masz wtedy, kiedy opieprzam Twoją postać na e-itemki i e-dolarki, a nie robię odwet za akcję, którą sam sobie stworzyłeś. Sam Bartek pisał, że mamy się nie zasłaniać regulaminem org. przestępczych, aby utrudnić rozgrywkę więc napisz mi - GDZIE POPEŁNIŁEM JAKIKOLWIEK BŁĄD?
  • Do góry
    • 1

#16 candyx — 721 13/03/2013 - 18:47

candyx
  • Gracz

Ręce opadają...

masz racje duzo statsow tutaj, dlatego takich graczy jak my mozna nienawidzic, ale mam dobry humor woadnij na grape za 2 godziny dam ci e hajs i sobie naprawisz taksowke.
  • Do góry
    • 0

#17 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:48

Cavenn
  • Gracz

Ręce opadają...

Ręce opadają na to co TY PISZESZ. Regulamin? Ty go nawet nie potrafisz zinterpretować. Od kiedy napadanie wiąże się z ostrzelaniem? Napad masz wtedy, kiedy opieprzam Twoją postać na e-itemki i e-dolarki, a nie robię odwet za akcję, którą sam sobie stworzyłeś. Sam Bartek pisał, że mamy się nie zasłaniać regulaminem org. przestępczych, aby utrudnić rozgrywkę więc napisz mi - GDZIE POPEŁNIŁEM JAKIKOLWIEK BŁĄD?
Tak, dla jaj do Ciebie strzelaliśmy i mogliśmy bo nie ma nigdzie w regulaminie, że nie mogę do Ciebie pruć z DB bo jesteś taksówkarzem (to sarkazm rzecz jasna.) - nie przyjechałeś na nasze wezwanie więc mogłem Cię nawet okroić, a dodatkowo jak widzisz była godzina 22 więc mogę o(cenzura)ać kogo chcę i w jakim zaułku chcę - tak chciałeś regulamin? To Ci go przedstawiłem, chcesz dowody? To podeśle Ci jeszcze paragrafy w regulaminie jak tak bardzo się nim zasłaniasz.

Użytkownik Lunatyk edytował ten post 13/03/2013 - 18:50

• Do góry
    • 1

#18 Ghost — 39 13/03/2013 - 18:54

Ghost
  • Gracz

Tak, dla jaj do Ciebie strzelaliśmy i mogliśmy bo nie ma nigdzie w regulaminie, że nie mogę do Ciebie pruć z DB bo jesteś taksówkarzem - nie przyjechałeś na nasze wezwanie więc mogłem Cię nawet okroić, a dodatkowo jak widzisz była godzina 22 więc mogę o(cenzura)ać kogo chcę i w jakim zaułku chcę - tak chciałeś regulamin? To Ci go przedstawiłem, chcesz dowody? To podeśle Ci jeszcze paragrafy w regulaminie jak tak bardzo się nim zasłaniasz.

Przeczytaj jeszcze raz punkt regulaminu, który Ci podałem... I czytaj go dopóki, dopóty nie zrozumiesz, o czym on mówi, bo z tego, co widzę, nie rozumiesz. Z tego, co widzę, jesteś liderem tej organizacji - po Twoim zachowaniu bez problemu można wywnioskować, że nie nadajesz się nawet na członka organizacji. Klep dalej swoją bajeczkę, nie mając na poparcie jej żądnych dowodów. W dodatku układasz sobie własny regulamin, a każdy mój atak odpowiadasz tym samym cytatem "Jeżeli wasza gra polega na szukaniu paragrafów na przeciwników, ten serwer nie jest dla was. Konflikty rozwiązujcie In Character - bądźcie świadomi konsekwencji za kozaczenie do nieodpowiednich osób i sami podejmujcie decyzje z kim chcecie mieć przyjazne, a z kim wrogie stosunki." Przykre.
  • Do góry
    • 0

#19 Winczu — 7503 13/03/2013 - 18:56

Winczu
  • Gracz

*
Popularny

W dodatku:

-Kto Ci pozwolił udostępniać mój filmik bez mojej zgody?

Dołączona grafika

Zasłaniasz się Pan regulaminami a sam je łamiesz, nie ładnie.

Użytkownik PitBullSek edytował ten post 13/03/2013 - 19:00

• Do góry
    • 3

#20 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 18:56

Cavenn
  • Gracz

Przeczytaj jeszcze raz punkt regulaminu, który Ci podałem... I czytaj go dopóki, dopóty nie zrozumiesz, o czym on mówi, bo z tego, co widzę, nie rozumiesz. Z tego, co widzę, jesteś liderem tej organizacji - po Twoim zachowaniu bez problemu można wywnioskować, że nie nadajesz się nawet na członka organizacji. Klep dalej swoją bajeczkę, nie mając na poparcie jej żądnych dowodów. W dodatku układasz sobie własny regulamin, a każdy mój atak odpowiadasz tym samym cytatem "Jeżeli wasza gra polega na szukaniu paragrafów na przeciwników, ten serwer nie jest dla was. Konflikty rozwiązujcie In Character - bądźcie świadomi konsekwencji za kozaczenie do nieodpowiednich osób i sami podejmujcie decyzje z kim chcecie mieć przyjazne, a z kim wrogie stosunki." Przykre.

Przykre jest Twoje ego człowieniu, poza tym wstawiłeś film, do którego nie miałeś praw czyt. latający policjant.
Skarga do zamknięcia, nie da się rozmawiać z kimś, kto zasłania się F8.
  • Do góry
    • 2

#21 Ghost — 39 13/03/2013 - 19:03

Ghost
  • Gracz
Zasłaniam się dowodami, które są następstwem moich słów. Ty natomiast tych dowodów nie masz i mieć nie będziesz, bo sytuacje opisane przez Ciebie oraz Twoich kumpli nigdy nie miały miejsca. Co do filmu - sam go udostępniłeś na tym forum. I póki co to nie Ty decydujesz o tym, czy zamknąć skargę... Myślę, że nikt, kto ma choć trochę rozumu i przy okazji zapoznał się z całą sytuacją, nigdy na to nie pozwoli. Nie nadajesz się do gry na serwerach role play. Mam wrażenie, że masz wrażenie, że wszystko i wszyscy kręcą się wokół Ciebie, "irytujący człowieku".

Reasumując: Niepodważalne dowody vs. krótka, nietrzymająca się kupy bajeczka, niepoparta żadnymi dowodami.

Gra z założenia ma sprawiać przyjemność... Szkoda, że na serwerze istnieje grupka ludzi, która skrzętnie to uniemożliwia, myśląc, że złapała pana Boga za nogi.

Użytkownik Ghost edytował ten post 13/03/2013 - 19:11

• Do góry
    • 0

#22 Winczu — 7503 13/03/2013 - 19:05

Winczu
  • Gracz

Co do filmu - sam go udostępniłeś na tym forum.

Bo jestem jego twórcą i mam takie prawo? :fp:
  • Do góry
    • 1

#23 Deusex — 27 13/03/2013 - 19:09

Deusex
  • Gracz
Ogólnie nie widziałem samego ostrzelania lecz widziałem moment w którym przejezdzasz Latrell'a co dla mnie jest prowokacją, nie wiem czy ty byś nie szukał osoby która cię rozjechała, a że było to na SC to myślę że nikt nie pozwalby cię do sądu tylko to co uczynił Lunatyk czyli ostrzelałby takie moje małe zdanie...
  • Do góry
    • 0

#24 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:10

Cavenn
  • Gracz

Strzelanie do taksówkarza który wjechał wam w samochód jest kompletnie debilne. Zamiast zatrzymać się, odegrać stosowaną akcję i zadzwonić po psy to wy robicie DM. TUTAJ KAŻDA AKCJA KOŃCZY SIĘ NA BW. Brawo upodabniacie się do GF'a.

Nie wjechał nam w samochód tylko przejechał mnie - jest różnica? Jest. Skąd miałem wiedzieć IC czy to nie jest zamach na moje życie czy inne gówno? Właśnie.
  • Do góry
    • 0

#25 Deagle0 — 51 13/03/2013 - 19:11

Deagle0
  • Gracz

Nie wjechał nam w samochód tylko przejechał mnie - jest różnica? Jest. Skąd miałem wiedzieć IC czy to nie jest zamach na moje życie czy inne gówno? Właśnie.

Skoro w Ciebie wjechał to powinieneś wylądować w szpitalu i nic nie pamiętać. No może pamiętać zdarzenie, ale skąd jak wyglądał i tak dalej skoro to był IC ułamek sekundy.
  • Do góry
    • 1

#26 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:12

Cavenn
  • Gracz

Skoro w Ciebie wjechał to powinieneś wylądować w szpitalu i nic nie pamiętać. No może pamiętać zdarzenie, ale skąd jak wyglądał i tak dalej skoro to był IC ułamek sekundy.

No i wylądowałem w szpitalu połóżniczym bo oddział ASGH nie funkconuje jak powinien. Jak wyglądał? IC nie mogłem wiedzieć, ale mogłem wiedzieć jakie było to auto i kolor - racja? Racja.
  • Do góry
    • 0

#27 Deagle0 — 51 13/03/2013 - 19:14

Deagle0
  • Gracz
No ta, ale IC jest takich taksówek w mieście pełno. Czyli zrobiliście w dodatku MG. ; d
  • Do góry
    • 1

#28 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:15

Cavenn
  • Gracz

No ta, ale IC jest takich taksówek w mieście pełno. Czyli zrobiliście w dodatku MG. ; d

To jest S'C, nie centrum miasta. Na S'C mnie potrącił, na tym samym odcinku dostał oklep - gdzie Ty tu widzisz MG?
  • Do góry
    • 0

#29 Deagle0 — 51 13/03/2013 - 19:16

Deagle0
  • Gracz
Przecież szukaliście go po nicku i zrobiliście na niego db, lol.
  • Do góry
    • 2

#30 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:17

Cavenn
  • Gracz

szukaliśmy go po aucie i jego kolorze i zrobiliśmy na niego db - hehehehehelmans.
  • Do góry
    • 1

#31 rich homie grzybix — 2445 13/03/2013 - 19:17

rich homie grzybix
  • Gracz

No, pewnie jakby ktoś inny siedział w takiej samej taksówce to by ostrzału nie było ;d Takie spekulacje, żeby nie było że jestem stronniczy.
  • Do góry
    • 1

#32 Ghost — 39 13/03/2013 - 19:19

Ghost
  • Gracz
...I nie wiedząc, kto Cię potrącił, zebrałeś sześcioro osób i zacząłeś strzelać do pierwszej napotkanej taksówki. Dodam tylko, że Tobie nie chodziło o to, żeby mnie zatrzymać, tylko najzwyczajniej chciałeś zniszczyć pojazd -z tego DB strzelały łącznie 3 osoby. Poza tym każdą sytuację staram się odgrywać, więc gdybym Cię potrącił, nie odjechałbym od tak. Prawda jest taka, że albo ktoś Cię potrącił, nie wiesz kto, i strzelasz do pierwszego napotkanego pojazdu, który ma jedynie taki sam kolor, albo na szybko wymyśliłeś bajeczkę.
  • Do góry
    • 1

#33 Deagle0 — 51 13/03/2013 - 19:19

Deagle0
  • Gracz
Czyli akcja wyglądała tak 'ej dawajcie na skype', ' co jest no jakis frajer mnie potracil dm bd jego nick taki i taki robimy db, ok w koncu dm bo juz chcialem odejsc z gangu'. Mam nadzieje, że Wilson wyciągnie z tego konsekwencje i to porządne.
  • Do góry
    • 0

#34 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:20

Cavenn
  • Gracz

...I nie wiedząc, kto Cię potrącił, zebrałeś sześcioro osób i zacząłeś strzelać do pierwszej napotkanej taksówki. Dodam tylko, że Tobie nie chodziło o to, żeby mnie zatrzymać, tylko najzwyczajniej chciałeś zniszczyć pojazd -z tego DB strzelały łącznie 3 osoby. Poza tym każdą sytuację staram się odgrywać, więc gdybym Cię potrącił, nie odjechałbym od tak. Prawda jest taka, że albo ktoś Cię potrącił, nie wiesz kto, i strzelasz do pierwszego napotkanego pojazdu, który ma jedynie taki sam kolor, albo na szybko wymyśliłeś bajeczkę.

Mam Ci się tłumaczyć? Byliśmy po pestki i zobaczyłem identycznego admirala, który mnie potrącił - dostałeś ostrzał i 'bajeczka' jak to nazwałeś skończona. Nie chciałem Cię zatrzymywać bo nic by mi to nie dało, chciałem Cię rozstrzelać jak psa i tyle, koniec, end, finito.

Czyli akcja wyglądała tak 'ej dawajcie na skype', ' co jest no jakis frajer mnie potracil dm bd jego nick taki i taki robimy db, ok w koncu dm bo juz chcialem odejsc z gangu'. Mam nadzieje, że Wilson wyciągnie z tego konsekwencje i to porządne.

Szkoda, że nie jestem Deagle i nie gram na skype ze swoimi członkami. :( Super, że dowiedziałem się jak taki 'zajebisty' gracz radził sobie w przestępczych.

Użytkownik Lunatyk edytował ten post 13/03/2013 - 19:21

• Do góry
    • 2

#35 Winczu — 7503 13/03/2013 - 19:22

Winczu
  • Gracz

zebrałeś sześcioro osób i zacząłeś strzelać do pierwszej napotkanej taksówki. Dodam tylko, że Tobie nie chodziło o to, żeby mnie zatrzymać, tylko najzwyczajniej chciałeś zniszczyć pojazd -z tego DB strzelały łącznie 3 osoby.

od kiedy net4game ma dedektywów? Logi stoją otworem- mieliśmy akcję. Byliśmy na Willow u jednego z motocyklistów i wracaliśmy na Grape- patrzymy, a tam Twoja taksówka. Chce mi się śmiać i płakać z Was jednocześnie panowie.

Jak szanownym panom dedektywom trzeba dowodów iż tam byliśmy- Lunatyk rzuci film z domku Willow gdzie też białasek mnie potrącił (motorem) i gdy mnie w nim zobaczył- dał /q :)

Użytkownik Winczu edytował ten post 13/03/2013 - 19:24

• Do góry
    • 0

#36 Deagle0 — 51 13/03/2013 - 19:24

Deagle0
  • Gracz

Szkoda, że nie jestem Deagle i nie gram na skype ze swoimi członkami. :( Super, że dowiedziałem się jak taki 'zajebisty' gracz radził sobie w przestępczych.

Nigdzie nie napisałem że jestem jakiś zajebisty. Ale swoją wiedzę o kryminalistyce mam, bo lubię organizacje przestępcze i się nimi interesuje. Ogólnikowo jestem (cenzura)nięty OOC, przez co gra IC świetnie mi wychodzi. A poza tym wiem jakie są teraźniejsze czasy, zrobiliście DM i MG. I poziom jest chujowy jak wszystko, dlatego tutaj nie gram. Bo nie będę się marnował na tym net4game. Ja jestem graczem z h-rp, a nie z net4game, pozdrówki.

Użytkownik Deagle0 edytował ten post 13/03/2013 - 19:25

• Do góry
    • 0

#37 Winczu — 7503 13/03/2013 - 19:26

Winczu
  • Gracz

I poziom jest chujowy jak wszystko, dlatego tutaj nie gram. Bo nie będę się marnował na tym net4game. Ja jestem graczem z h-rp, a nie z net4game, pozdrówki.

Więc się nie wypowiadaj nie będąc powiązany ze skargą, cześć.
  • Do góry
    • 0

#38 Ghost — 39 13/03/2013 - 19:29

Ghost
  • Gracz

od kiedy net4game ma dedektywów? Logi stoją otworem- mieliśmy akcję. Byliśmy na Willow u jednego z motocyklistów i wracaliśmy na Grape- patrzymy a tam ta taksówka. Chce mi się śmiać i płakać z Was jednocześnie panowie.

Jak szanownym panom dedektywom trzeba dowodów iż tam byliśmy- Lunatyk rzuci film z domku Willow gdzie też białasek mnie potrącił (motorem) i gdy mnie w nim zobaczył- dał /q :)

Tak, za chwilę ktoś dorobi teorie spiskową, ze tak naprawdę to byłe ja... Nie chce mi się z wami wszystkimi kłócić, bo doskonale sobie zdaję sprawę, że choćbyś nie miał racji, to i tak cała organizacja pójdzie za Tobą jak jeden mąż. Ja tutaj nie znam praktycznie nikogo, gram sobie jedynie od czasu do czasu, jeżdżąc taksówką - lubię to, taką postać odgrywam. Zdaje sobie sprawę, że jesteście w stanie mnie przekrzyczeć. Chociaż cieszę się, że mimo wszystko znalazło się kilka osób, które podchodzą obiektywnie do tej sprawy. Szkoda, że po tym, jak rzekomo Cię potrąciłem (domniema, bo wątpię, żeby taka sytuacja miała miejsce) nie napisałeś do mnie na /w, dlaczego nie odegrałem kolizji. Wróciłbym w to miejsce, przeprosił Cię i odegrał wszystko, jak należy. No ale jak mówię - takiej sytuacji na 99 % nie było. A prawda jest taka, że ostrzelaliście nie tego, co trzeba, no ale głupio jest się przyznać do błędu, więc trzeba sprawę doprowadzić do końca i wyjść z niej z twarzą. Niewiele was obchodzi, że popsuliście grę komuś, kto na to nie zasłużył - mało gra, pewnie nie zna zasad, głupi pewnie. Szkoda.

Użytkownik Ghost edytował ten post 13/03/2013 - 19:31

• Do góry
    • 0

#39 Cavenn — 8684 13/03/2013 - 19:31

Cavenn
  • Gracz

Tak, za chwilę ktoś dorobi teorie spiskową, ze tak naprawdę to byłe ja... Nie chce mi się z wami wszystkimi kłócić, bo doskonale sobie zdaję sprawę, że choćbyś nie miał racji, to i tak cała organizacja pójdzie za Tobą jak jeden mąż. Ja tutaj nie znam praktycznie nikogo, gram sobie jedynie od czasu do czasu, jeżdżąc taksówką - lubię to, taką postać odgrywam. Zdaje sobie sprawę, że jesteście w stanie mnie przekrzyczeć. Chociaż cieszę się, że mimo wszystko znalazło się kilka osób, które podchodzą obiektywnie do tej sprawy. Szkoda, że po tym, jak rzekomo Cię potrąciłem (domniema, bo wątpię, żeby taka sytuacja miała miejsce) nie napisałeś do mnie na /w, dlaczego nie odegrałem kolizji. Wróciłbym w to miejsce, przeprosił Cię i odegrał wszystko, jak należy. No ale jak mówię - takiej sytuacji na 99 % nie było.

Ale ja nie mam zamiaru do nikogo pisać, żeby wrócił odegrać człowieku. Może lagiem na mnie wjechałeś i Tobie nic nie było, a u mnie Ty we mnie wbiłeś- nie wiem, ale zareagowałem tak, a nie inaczej IC i nie mam zamiaru z tego powodu się pociąć. Przeczytaj dokładnie teraz to - szukałem auta, które buszuje po s'c, które mnie potrąciło. Trafiłeś się Ty więc co miałem zrobić? "Aaa, to nie ten nick, nie pruje?" Jak Ci tak zaszkodziłem to przepraszam, przyjedź na grape to Ci oddam za tą pieprzoną taxi.

Użytkownik Lunatyk edytował ten post 13/03/2013 - 19:33

• Do góry
    • 0

#40 z i e l o n y — 78 13/03/2013 - 19:35

z i e l o n y
  • Gracz

*
Popularny

chłopakom brakowało dmu.
  • Do góry
    • 3

Tematy o podobnych tagach: samp, raport