Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono][Skarga] mkr - GM 14E6

• Zamknięty Temat jest zamknięty
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bakusiovski — 339 28/04/2010 - 14:56

Bakusiovski
  • Gracz
Imię i nazwisko oskarżonego: mkr - GM 14E6
Imię i nazwisko oskarżającego: Enrique Perez
Opis sytuacji: Wiec dowiedziałem się ze policja zatrzymała kolegę z ORG, pojechałem na miejsce a mkr napisał ze mam odjechać bo przeszkadzam... Nie przeszkadzałem tylko odgrywałem, grałem IC a on mi to przerwał AJotem.
Screen: (obowiązkowe) http://i954.photobuc...2/sa-mp-000.png
Proponowana kara: Zostawiam adminowi.
  • Do góry
    • 0

#2 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:02

mkr
  • Gracz
Kazałem ci pojechać, nie zareagowałeś? Okej, dostałeś karę.

A jeszcze jedno. Podglądałem twojego kolegę Bushi Wayne'a. O dziwo nie komunikował się z nikim, więc skąd wiedziałeś że jest na autostradzie? Podchodzi pod MG.
  • Do góry
    • 0

#3 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 15:03

imaniak1
  • Gracz
Fakt, faktem... Jeśli chciałeś interweniować, to raczej MKR przeszkodził w akcji. Niestety policja zawsze musi wygrywać (wszystko zawsze się udaje, nie może być inaczej). Może czasem zastanówcie się nad przyjemnością z gry dla obu stron. Czasem się potknijcie, a my także to zrobimy.
  • Do góry
    • 0

#4 Bakusiovski — 339 28/04/2010 - 15:06

Bakusiovski
  • Gracz
Ta ta, kazałeś odjechać. Nie odjechałem bo bym przerwał akcje IC. A chciałem Bushiemu pomóc uciec. A co do to informacji o tym zatrzymaniu dowiedziałem się na kanale IC w TSie. Max siedział jako pasażer.

Co do tsa, pd tak samo go używa do IC.
  • Do góry
    • 0

#5 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:12

mkr
  • Gracz

Niestety policja zawsze musi wygrywać (wszystko zawsze się udaje, nie może być inaczej).

Tym samym mogę powiedzieć, że ściganci muszą zawsze uciekać. A potwierdzają to słowa Axonisa:

A chciałem Bushiemu pomóc uciec.

Zwalacie na policje a sami nie jesteście lepsi pod tym względem. Chciałeś specjalnie zagadać policjanta (z bronią w ręku) aby cała trójka sobie jakby nigdy nic uciekła - to normalne?

Max siedział jako pasażer.

..I uciekł do tyłu po czym wsiadł za kierownicę i hen w daleką. Też super pomysł.
  • Do góry
    • 0

#6 Bakusiovski — 339 28/04/2010 - 15:15

Bakusiovski
  • Gracz

Niestety policja zawsze musi wygrywać (wszystko zawsze się udaje, nie może być inaczej).

Tym samym mogę powiedzieć, że ściganci muszą zawsze uciekać. A potwierdzają to słowa Axonisa:

A chciałem Bushiemu pomóc uciec.

Zwalacie na policje a sami nie jesteście lepsi pod tym względem. Chciałeś specjalnie zagadać policjanta (z bronią w ręku) aby cała trójka sobie jakby nigdy nic uciekła - to normalne?

..I uciekł do tyłu po czym wsiadł za kierownicę i hen w daleką. Też super pomysł.

Czytasz czasem czat IC? Widać że nie, chciałem wezwać medyka do bushiego bo był nieprzytomny. Następnie chciałem go zabrać ze szpitala tak aby PD się nie skapowało.
  • Do góry
    • 0

#7 ErinoL — 23 28/04/2010 - 15:18

ErinoL
  • Gracz

Opis sytuacji: Wiec dowiedziałem się ze policja zatrzymała kolegę z ORG,

Jak się dowiedziałeś?
  • Do góry
    • 0

#8 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 15:20

imaniak1
  • Gracz

Skorzystałem z tego, że Joseph skoncentrował się na kierowcy i dałem dyla z pojazdu. Zaczaiłem się, gdy Joseph był zajęty zatrzymaniem Bushiego. Spróbowałem go ogłuszyć (oburęczne uderzenie w potylice powinno wystarczyć przynajmniej na kilka sekund). Potem wsiadłem do auta (w którym kluczyki były w środku), a następnie ruszyłem. Chciałem ratować siebie, a także auto. Trochę uprościłeś całą sprawę w swoim opisie...
Nie zapominaj - jeden został złapany, więc mój sukces był raczej połowiczny. W waszym przypadku nawet jedna osoba nie mogła się potknąć.

Joseph kosił całe mury z lampami podczas pościgu, mimo to dojechał spokojnie. Dostał porządny cios w głowę - wstał po kilku sekundach. Kiedy ja udałem się do pojazdu, próbował przestrzelić karoserie paralizatorem. W dodatku upierał się, iż strzelił zanim zdążyłem się schować (jak widać w kolejności tekstu - prawdziwa była moja wersja).

EDIT: Będziesz mnie teraz nagradzał ostrzeżeniami za każdą wypowiedź na którą nie możesz znaleźć argumentów? Żałosne.

//daria: to ja Cię zwarnowałam, więc sobie oszczędź.
  • Do góry
    • 0

#9 Bust4 — 105 28/04/2010 - 15:21

Bust4
  • Gracz

Co do tsa, pd tak samo go używa do IC.

^UP2

Czytasz tematy całe? Mamy własny kanał IC. Podczas akcji nie mamy czterech rąk, abyśmy mogli komunikować się za pośrednictwem zacnego /cb, chyba że jedziemy w więcej niż 1 osobę w wozie. Co do kary, dla mnie błąd mkr'a, no ale... Za chwile wpadnie tu rzesza ludzi i powiedzą, że piszę tak bo jestem liderem organizacji. Nie, dopiero wróciłem do domu - przysiadłem, patrze a tu skarga. Przeczytałem - nie mogłeś mu dać AJ za gre IC, znaczy inaczej. Móc mogłeś, ale nie powinieneś tego robić. Trzeba było załatwić to IC.

Co do jazdy policji, no to dziś widziałem osobnika z PD który wje.. się w słup, nie odegrał RP - wsteczny i rura. Nie napisze kto to, ponieważ uważam tego gracza za dobrego, a nie jestem jakimś chujem żeby podpieprzać każdego wokół.

Trzeci edit..

Down.

Skoro dali /zamknij to skąd wiesz, że odspawnowali wóz? Koleś...
  • Do góry
    • 0

#10 fotograf — 1 28/04/2010 - 15:22

fotograf
  • Zbanowani
Koledzy tego pana kilka razy do warsztatu uciekali mi i się zamykali tam po czym /v odspawnuj..
  • Do góry
    • 0

#11 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:23

mkr
  • Gracz

Jak się dowiedziałeś?

Przez TSa, wspominał o tym.

chciałem wezwać medyka do bushiego bo był nieprzytomny.

A co to za argument? Wystarczyło go ocucić, prawda? Nadal podtrzymuje się pod tym, że pozwoliłeś sobie o ciut za dużo, kazałem ci się wycofać z akcji (policjant ci dodatkowo kazał odjechać - też nie zareagowałeś, deagle to dla ciebie żadna przestroga, przecież można walnąć skargę na forum albo report), ale ty się ze mną kłócisz o to kto ma zwycięsko wyjść z tej akcji.

Nie potrafisz przesiedzieć 30 minut bez gry? Trudno, nie trzeba było kombinować tylko po to aby biedaczek Bushi uciekł z miejsca wypadku.
  • Do góry
    • 0

#12 ErinoL — 23 28/04/2010 - 15:23

ErinoL
  • Gracz
Tak,tylko jeśli go zawołał.To powinien dać jakieś /me ic lub coś,ponieważ ts jest ooc czyli mg :)
  • Do góry
    • 0

#13 Bust4 — 105 28/04/2010 - 15:26

Bust4
  • Gracz
Nie nie, znów nie czytasz ze zrozumieniem. Mamy kanał IC, jak policja. Rozumiesz już?

mkr - ale nie możesz nikomu zakazać brania udziału w akcji! Nie na tym polega chyba rola GM'a, nie ;x? Akcja ma być CZYSTA dla wszystkich a nie WYGODNA dla kolegów, albo samego siebie. Kiedyś jeden GM "zdenerwował się" że przegrywa w akcji ze mną, przelogoał się na GM duty, zapyskował na kropce i wlepił mi warna, do którego sam się przyznał - nie był słuszny.
  • Do góry
    • 0

#14 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 15:27

imaniak1
  • Gracz

Tak,tylko jeśli go zawołał.To powinien dać jakieś /me ic lub coś,ponieważ ts jest ooc czyli mg :)

Nie rozśmieszaj mnie. Podczas pościgu, PD także nie przykłada się raczej do wypisywania /me związanych z gadaniem na TS'ie. Po zatrzymaniu to już inna bajka, ale kiedy jest akcja - liczy się czas. To po prostu mijałoby się z celem. Są kanały IC przeznaczone do przekazywania takich informacji. Sądzę, że w tym wypadku nie zostały nadużyte.
  • Do góry
    • 0

#15 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:28

mkr
  • Gracz

Mamy kanał IC, jak policja.

Taka sprostowanie Busta, my mamy jeszcze /r - i jest głównie używane. A na kanale PD IC rzadko kto się pojawia, wszystkie nasze rozmowy są prowadzone OOC i nie mają związku z pościgami. To, źe dacie sobie nazwę kanału "IC" nie świadczy o tym, że administracja czy GM o tym wie.
  • Do góry
    • 0

#16 ErinoL — 23 28/04/2010 - 15:29

ErinoL
  • Gracz
Rozumiem,lecz jest jeden problem.Mianowicie zatrzymany powinien dać jakieś me że kogoś powiadamia ic...
  • Do góry
    • 0

#17 Bakusiovski — 339 28/04/2010 - 15:29

Bakusiovski
  • Gracz

A co to za argument? Wystarczyło go ocucić, prawda?

Po wypadku zawsze się wzywa medyka, medyk musi sprawdzić jego czynności życiowe i czy nie ma jakiś złamań etc.
  • Do góry
    • 0

#18 Bust4 — 105 28/04/2010 - 15:30

Bust4
  • Gracz
To, że PD na kanale IC nie rozmzwia o sprawach IC to już nie mój problem. My mamy kanał IC do spraw IC, a w kanale OOC pieprzymy sobie o czym nam się podoba... Po to mamy dwa kanały, aby móc podzielić OOC i IC na dwie sprawy. Niestety - nie mamy /r, mamy /cb i też używamy zawsze, jeżeli jest możliwość - ale wyobraź sobie jak mamy to robić, gdy kierujesz pojazdem i włączasz textboxa to nie da się skręcać, jak mamy się komunikować? Od tego kanał...
  • Do góry
    • 0

#19 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 15:32

imaniak1
  • Gracz

Rozumiem,lecz jest jeden problem.Mianowicie zatrzymany powinien dać jakieś me że kogoś powiadamia ic...

Zatrzymany tak, ja nie potrzebowałem kombinować. Nie byłem skrępowany żadnymi kajdankami i szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy, że ktoś będzie się czepiać o używanie kanału TS'a IC do IC. Nie wnikam jaki jest stosunek administracji do kanałów IC na TS, ale skoro nie zostały usunięte, a nawet były przez nich tworzone - nie widzę przeciwwskazań.
  • Do góry
    • 0

#20 ErinoL — 23 28/04/2010 - 15:32

ErinoL
  • Gracz
Tak samo zrobiliście,jak ja bym podczas napadu dał /oo P:Napadają mnie tu i tu dawać.Nikomu o tym nic nie mówiąc i nie dając żadnego /me.
  • Do góry
    • 0

#21 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:32

mkr
  • Gracz
Tu chodzi o /me, którego w żaden sposób nie wykonał. Stanął na 15 sekund (józek za nim) i znów zaczął uciekać. Najpierw podejrzewałem o /w czy też /oo, lecz wychodzi na to, że TS bardzo wam pomaga w tego typu akcjach. Chyba aż za dobrze.
  • Do góry
    • 0

#22 Bust4 — 105 28/04/2010 - 15:34

Bust4
  • Gracz
Wspomnę po raz kolejny, do mkr nic nie mam, ale ErinoL mnie irytuje, lekko mówiąc. Jeżeli byś tak zrobił, to świadczy to tylko o Twojej grze RP. Wracając do tematu - pozostaje wciąż przy tym, że jednak GM czy admin nie powinien zabraniać komukolwiek brania udziału w akcji, piszę to ogólnie, chodzi o każdego.
No rozumiem, że mógł nie dać komendy, ewentualnie mógł dać ciche /me ale to też było by widać.
  • Do góry
    • 0

#23 Shaft — 196 28/04/2010 - 15:36

Shaft
  • Gracz
Odsiedziałeś już karę? Właśnie...
Wina leży po obu stronach. Może MKR nie powinien Ci dawać AJ na 30 minut, może wystarczył by warn. Ale ty też zawiniłeś. Powinieneś odjechać jak Ci to mówi policjant a nie zgrywać kozaka...

A ja na miejscu markera też dałbym Ci 30 minut, może więcej. Zależy jak by się potoczyły sprawy.
  • Do góry
    • 0

#24 ErinoL — 23 28/04/2010 - 15:36

ErinoL
  • Gracz
Zgodzę się z tobą,że gm nie powinien nikomu zabraniać gry ic.Lecz ten gracz jest tam że tak powiem z dupy...
  • Do góry
    • 0

#25 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 15:36

imaniak1
  • Gracz

Tu chodzi o /me, którego w żaden sposób nie wykonał. Stanął na 15 sekund (józek za nim) i znów zaczął uciekać. Najpierw podejrzewałem o /w czy też /oo, lecz wychodzi na to, że TS bardzo wam pomaga w tego typu akcjach. Chyba aż za dobrze.

Wydaje mi się, że po prostu szukasz dziury w całym bo chcesz odwrócić uwagę od tego co ja wymieniłem w temacie. Nie będę się spierał o TS. Jest na oficjalnym serwerze harvesta - korzystam. Prawda jest taka, że za wszelką cenę chcesz oczernić nas, a nie widzisz żadnej winy ze strony swojej i członka PD biorącego udział w akcji.
  • Do góry
    • 0

#26 Mickul — 1638 28/04/2010 - 15:40

Mickul
  • Gracz

No rozumiem, że mógł nie dać komendy, ewentualnie mógł dać ciche /me ale to też było by widać.

Chcę screena lub przeglądnę logi w poszukiwaniu /me lub /mec. Jeżeli nie - obydwaj zostaną ukarani, ostro...
  • Do góry
    • 0

#27 Bust4 — 105 28/04/2010 - 15:43

Bust4
  • Gracz
Adaś. Czego Ty ode mnie oczekujesz, że wezmę Ci screena z akcji na której mnie nie było? Aha. Napisałem - możliwe, że dał lub ewentualnie mógł dać.
  • Do góry
    • 0

#28 mkr — 3515 28/04/2010 - 15:44

mkr
  • Gracz

nie widzisz żadnej winy ze strony swojej i członka PD biorącego udział w akcji.

Nie odwracam kota ogonem tylko kontr-argumentuje to co piszecie. A prawda jest taka, że widzę tutaj typowy lament ze strony pokrzywdzonego gracza, który dopuścił się MG i odgrywał osobę od pomocy natychmiastowej.

Ta akcja była pomiędzy Josephem Williamsem, a Bushi Wayne'em oraz Maxem Mercerem. Nie było tam miejsca dla Enrique Pereza. Proste.

To mój ostatni post, czekam na werdykt administracji.
  • Do góry
    • 0

#29 Mickul — 1638 28/04/2010 - 15:59

Mickul
  • Gracz

Adaś. Czego Ty ode mnie oczekujesz, że wezmę Ci screena z akcji na której mnie nie było? Aha. Napisałem - możliwe, że dał lub ewentualnie mógł dać.

Którego to złapała policja? Pogubiłem się.

@up - okej, a który wezwał kolegów przez TSa?
  • Do góry
    • 0

#30 imaniak1 — 597 28/04/2010 - 16:15

imaniak1
  • Gracz

Którego to złapała policja? Pogubiłem się.

@up - okej, a który wezwał kolegów przez TSa?

Bushi został złapany. Ja rozmawiałem na TS jako pasażer.
  • Do góry
    • 0

#31 Gapis — 533 28/04/2010 - 16:22

Gapis
  • Gracz
Śmierdzi tu metagamingiem na kilometr, z resztą nie dziwie się jego reakcji - strasznie wkurza to wasze "formowanie ekipy" - Gdy tylko ktoś ośmieli się zatrzymać któregoś z członków/kolegów/bóg wie kogo, od razu zjeżdza się gromadka (najczęściej z nikąd) i udawają kozaków, czasem nawet próbując pokłócić się z policjantem zamiast podejrzanego.

Także jak dla mnie, zachowanie mkra jest jak najbardziej usprawiedliwione.
  • Do góry
    • 0

#32 Detektyw Rafcio — 6233 28/04/2010 - 16:35

Detektyw Rafcio
  • Zarząd
Tak to jest, jak ludzie się dorwą do kanału OOC i piszą co popadnie. Moim zdaniem skarga nie słuszna, bo jeśli on cię ostrzegał a ty nic to kara słuszna.
  • Do góry
    • 0

#33 Gator — 246 28/04/2010 - 16:40

Gator
  • Gracz
Fakt faktem, została przerwana gra IC, ale powiedz mi, czy to jest normalnie, że przyjeżdżasz w miejsce aresztowania jakiejś osoby i próbujesz pomóc mu uciec? Nikt nigdy by nie narażał się na takie coś. Nawet nie mogę sobie wyobrazić tak wielkiej głupoty.
  • Do góry
    • 0

#34 PinkCookie — 239 28/04/2010 - 18:47

PinkCookie
  • Gracz

"formowanie ekipy" - Gdy tylko ktoś ośmieli się zatrzymać któregoś z członków/kolegów/bóg wie kogo, od razu zjeżdza się gromadka (najczęściej z nikąd) i udawają kozaków, czasem nawet próbując pokłócić się z policjantem zamiast podejrzanego.

To się nazywają przyjaciele.

Nikt nigdy by nie narażał się na takie coś. Nawet nie mogę sobie wyobrazić tak wielkiej głupoty.

Józef miał broń? Nie, nie wyciągnął, bo leżałem nieprzytomny.

@Co do TS'a, rozmawiałem ciągle z chłopakami - na IC. Jacob chciał podwózkę pod PD, no to wrzuciliśmy, drażniłem się z Józefem pod parkingiem 0, w końcu wyjechaliśmy. Sprowokowałem go do pościgu - śmiechem i w ogóle. Pojechał za nami. Co do całego pocinania - nie skomentuje. Już miałem dość lagów, no i się zatrzymałem, wyciągnął mnie z auta, no i akcja się rozpoczęła.
Dodam to, że Eniu nie zdążył nic zrobić, poleciał AJ. Widać mkr ma też do mnie jakiś uraz, bo szczerze by mi pomógł.
Po za tym, Eniu chyba wyłapał nas jak cisnąłem przez Mullholand / Temple.
  • Do góry
    • 0

#35 Mickul — 1638 28/04/2010 - 18:49

Mickul
  • Gracz
Radio IC było używane podczas jazdy/ucieczki?
  • Do góry
    • 0

#36 Barus — 24 28/04/2010 - 21:56

Barus
  • Gracz
Ciekawi mnie jedna rzecz, gość jest aresztowany, a rozmawia na radiu IC
  • Do góry
    • 0

#37 Gleba — 76 28/04/2010 - 22:00

Gleba
  • Gracz
Podczas jazdy mógł rozmawiać IC. Pomyślcie sobie jak by skończyło się nadawanie na CB podczas jazdy?
  • Do góry
    • 0

#38 FSTEAM — 1056 28/04/2010 - 22:12

FSTEAM
  • Gracz

Radio IC było używane podczas jazdy/ucieczki?

Adaś, a jak ja bym kogoś zabił to myślisz, że bym się przyznał do tego?

drażniłem się z Józefem pod parkingiem 0, w końcu wyjechaliśmy. Sprowokowałem go do pościgu - śmiechem i w ogóle.

Po prostu nie wiem jak to skomentować. Jestem ciekaw czy na ulicy w godzinach szczytu byś sobie prowokował policję do tego, aby Cię ścigała.
  • Do góry
    • 0

#39 Crea — 63 28/04/2010 - 22:27

Crea
  • Świeżak

Śmierdzi tu metagamingiem na kilometr

W takim razie będąc w przestrzeni kosmicznej poczułbym go od PD. Jeśli dla Ciebie kanał IC w TeamSpeaku to MG.

Trochę nie rozumie całego zajścia. Axonis chciał defakto odegrać zwykłą akcje RP ratowania bliskiego kumpla.

drażniłem się z Józefem pod parkingiem 0, w końcu wyjechaliśmy. Sprowokowałem go do pościgu - śmiechem i w ogóle. Pojechał za nami. Co do całego pocinania - nie skomentuje. Już miałem dość lagów, no i się zatrzymałem, wyciągnął mnie z auta, no i akcja się rozpoczęła.
Dodam to, że Eniu nie zdążył nic zrobić, poleciał AJ. Widać mkr ma też do mnie jakiś uraz, bo szczerze by mi pomógł.
Po za tym, Eniu chyba wyłapał nas jak cisnąłem przez Mullholand / Temple.

Miło wiedzieć, porozmawiamy sobie i to poważnie.
  • Do góry
    • 0

#40 Piotrek92 — 0 28/04/2010 - 22:55

Piotrek92
  • Świeżak
Nie chce tu nikogo ranic ale gm14e6 nie cieszy się dobrą sławą. Juz mi kiedys jeden gm powiedzial zebym sie do niego dostowsowal bo nie chce słuchac na pw jego płaczu :) pozostawiam do wlasnych przemyslen
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych