Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Net4Game, coś się chyba popsuło.

rozkminy zmiany na lepsze

• Zamknięty Temat jest zamknięty
48 odpowiedzi w tym temacie

#1 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 18:09

Strażak Eryk
  • Gracz

*
Popularny

Hejo. Wszyscy ostatnio piszą, że jest mniej graczy, że spadł poziom, że nie ma klimatu jak kiedyś i właściwie każdy ma tutaj po trochę racji. Piszę ten temat, bo chcę wyrazić swoją opinię i chce skłonić do (mam nadzieje) inteligentnej i kulturalnej dyskusji. Dla tych którym nie będzie chciało się doczytać do końca, informuje że to NIE żadna forma hejtu na administracje, ekipę, frakcje czy innych.

Tradycyjnie jak co roku, zaczyna się ciepły, letni okres i graczy jest coraz mniej. Jaka jest różnica, w obecnym 2016? Graczy jest mniej niż zwykle w tym okresie, porównywalnie z konkurencyjnymi serwerami co objawia się w wszechobecnie panującej nudzie w grze. I tym razem nie można tego wytłumaczyć wiosną, maturami, majówką i innymi sytuacjami, które w poprzednich latach wpływały na spadek liczby graczy. Przyznam, że kilka dni wstecz stworzyłem konto na popularnym serwerze MTA (z ciekawości, nie gram tam) i zobaczyłem masę znajomych nicków, osób które znam bardziej, lub mniej z N4G. Niestety.

Wszyscy zwalają winę spadającego poziomu i klimatu na zarząd. Z pewnością jest w tym trochę racji, ale wina w dużej mierze leży po naszej stronie. Zauważcie, że odkąd obserwujemy spadek liczby graczy, administracja czyni drobne kroki aby zachęcić nas do gry, lub po prostu rozruszać pewne, wymarłe już aspekty gry. Przytoczę listę kilku ostatnich zmian wprowadzonych w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy:

• Kolizje miedzy uczestnikami wyścigu nie będą zabierały HP pojazdu. - Ukłon w stronę przestępczych. Obecnie chyba nie ma żadnych ścigantów, zmiana z pewnością miała na celu wzrost zainteresowania tą grupą przestępczą.
  • Organizacje moga uzywac /zabierz na nieprzytomnych policjantach na swoich terenach. - Kolejny plus dla przestępczych. Po pierwsze mniejsza pewność o swój dobytek ze strony porządkowych, większe możliwości działania dla przestępczych. Również bardziej dynamiczny rozwój biznesów, które z reguły miał znikome zyski (Ammunation, bo gdzieś trzeba odkupić stracone bronie i 24/7, bo itemki też na drzewach nie rosną) i chyba najważniejszy aspekt tej zmiany, który wpływa na rozgrywkę IG wielu osób to fakt, że mniej lubiani policjanci mogą korzystać z usług świetnie prowadzonej grupy LSSA. Napędza to rozgrywkę tejże grupy, co urozmaica grę.
  • Uzywanie stolu craftingowego do chowania przedmiotow zostanie zablokowane.

oraz Poprawka dla bledu umozliwiajacego kupowanie zasiegu za darmo - Tylko proste naprawy bugów, ale może warto wspomnieć, bo pokazuje to jakieś tam starania.

• Wprowadzenie Top najbogatszych graczy - Kontrowersyjna zmiana, dlaczego chyba nie muszę tłumaczyć. Jednak ja dostrzegam w niej jeden wielki pozytyw. Osoby, które faktycznie martwią się o swój dobytek są nieco zmuszone do korzystania z usług ochrony. Zmiana powinna rozruszać niemalże martwy już biznes.
  • ASG nie musi juz transportowac broni pojazdem opancerzonym. Ulatwi to wejscie na rynek ASG nowym firmom. - Strata dla biznesów ASG, które funkcjonowały wcześniej, ale również zmiana może rozruszać ten fragment gospodarki.

Ale żeby nie było tak kolorowo nie jest tak, że gracze, którzy wytykają błędy administracji nie mają za grosz racji. O tym, że nieraz długo trzeba czekać na pomoc, na sprawdzanie działu włamań pisać nie muszę - każdy o tym wie, ale każdy też wie że N4G to nie całe życie i każdy ma swoje sprawy. Fakt, że oczekiwanie na załatwienie pewnych spraw przez dwa, trzy miesiące to przesada, jednak takie sytuacje są sporadyczne. Każdy ma swoje życie, trzeba cierpliwie czekać.

Zarzucić administracji można inną rzecz - brak ingerencji w grę IC. A konkretny przykład, który chce przytoczyć dotyczy frakcji LS Gov.

Ostatni lider rządu Zivcio, czy jego poprzednik Arcon mieli jeden, konkretny i jasny powód rezygnacji z funkcji. Wiele osób uważa, że grali oni tylko dla stanowiska i wysokiego payday'a i nic więcej nie robili. Nie robili, bo nie mogli. Przez okres liderki Zivcia niemal cały czas z nim grałem, staraliśmy się coś tworzyć i jako pierwszy poznałem faktyczny powód jego rezygnacji. Kompletny brak zainteresowania ze strony zarządu. Miał wiele ciekawych pomysłów, potrzebował nieraz drobnego wsparcia a otrzymywał tylko odpowiedzi w stylu "zobaczymy", "pomyślimy". Pomysły dotacji, eventów, drobnych zmian w urzędzie poszły się walić z powodu braku zainteresowania.

Odniosę się jeszcze do tego, co Zivcio powiedział mi przed rezygnacją z funkcji a po utracie stanowiska GM'a.

"Myślałem, że jako członek ekipy będę mógł coś zdziałać, bo będę miał kontakt z administracją. Teraz jak straciłem GM'a to rezygnuje z burmistrza, bo skoro nie zdziałałem wcześniej nic, to teraz tym bardziej" - krótko i na temat. Urząd jako frakcja jest zaniedbana, niestety. Czy tak jest z PD? Nie wiem, mało gram, nie orientuje się. Ale nawet gdyby tak było, to PD może sobie poradzić kompletnie bez pomocy administracji, natomiast rząd już nie. Choć cały zarząd PD jest w ekipie, więc może i jakąś pomoc mają. Ale nie o tym, to mało istotne.

A teraz chyba najważniejsze co chcę dzisiaj powiedzieć. Nie wiem, czy ktoś z ekipy, czy z zarządu przeczyta ten temat od góry do dołu, zastanowi się nad tym, napisze coś tutaj, pochwali, skrytykuje, ale wiem, że zrobicie to Wy, gracze. Nie wiem czy cały ten temat ma szanse coś zmienić, ale wiem, że nawet bez ingerencji administracji sami możemy dużo zdziałać. Musimy tylko chcieć, dlatego druga część tego tematu skierowana jest do Was, tfuu do nas graczy. Zróbmy coś :)

Większość starszych graczy, narzeka na poziom nowych, na chęć zdobywania pieniądza, na brak zainteresowania grą, jakie było kiedyś. Na to nic nie poradzimy, czasy się zmieniły, a skoro każdy teraz tak gra, to nikt z nowych się nie wychyli, żeby coś zmienić bo po co? Starsi gracze, którzy kiedyś napędzali rozgrywkę i tworzyli niepowtarzalny klimat przestali to robić i zaczęli się upodabniać do tych nowych, tłumacząc się, że po co mają się starać, pokazywać od dobrej strony jak świetnymi i kreatywnymi graczami są, skoro ich każdy zna i wie jak grają. Tworzenie klimatu, kreatywność, gra na wysokim poziomie to nie forma pokazania swojego talentu czy wyższości nad innymi - TO GŁÓWNY CEL TEJ GRY!

Dlatego nie rezygnujcie z tego.

Nie mówie też, że wyginęła kreatywność wśród graczy - są jednostki które nadal starają się coś robić, ale nie ma w tym zainteresowania z drugiej strony. Przykładami mógłbym walić w nieskończoność, zacznę może od siebie i od projektu który prowadzę z Wercią od stycznia:

Radio i gazeta, zbierające z Waszych ust ogromne propsy. Co z tego, że chwalicie gre na forum, pisząc jakie to fajne, bo przypomina dalsze czasy, skoro nikt nie wykazuje chęci współtworzenia tego w świecie IC? Nawet głupie artykuły na forum, w które nie chce Wam się zaglądać. Durne lajki. Nie chodzi tu o nie, ale kiedyś każdy zostawiał plusa bądź minusa, w zależności od tego czy podobał mu się temat czy nie, a później często nawet na poziomie forum wchodził w interakcje. Teraz przechodzicie obojętnie.

Kolejnym przykładem jest brak biznesów stworzonych dla klimatu. Nie krytykuje tutaj przykładowo restauracji w centrum, do których biegamy tylko po zapiekanki, bo są takie miejsca potrzebne. To, że nie ma w nich głębszej kreatywności i ciekawej gry to sprawa podrzędna - tak było od dawien dawna. Ale gracze zwykle tworzyli jakieś projekciki, odpowiedniki wielkich, mega aktywnych biznesów, w których panował spokój, a gracze przychodzili tam nie po to, by załatwić podstawowe potrzeby bez których praktycznie nie da się tu grać a przychodzili po prostu GRAĆ. Przykładów może być wiele. Chociażby dwa ciekawe lokale gastronomiczne na Pershinq Square działające rok temu - Drink Bar i pączkarnia. Były, grało się Wam fajnie, bo okazywaliście to w wszelki sposób. Zajawka zniknęła nie właścicielom, a klientom. Matisz, mega kreatywny gracz wiele razy próbował stworzyć klimatyczną włoską knajpe. Zawsze upadała, bo wymagał od pracowników i klientów gry, zwykłej gry.

Kilkukrotnie sami gracze podejmowali próby stworzenia centrum Commerce (Tak gracze, to że Wodo który był wtedy administratorem organizował wszystko, nie znaczy że zarząd N4G maczał w tym palce. Strefy na Commerce w całości należały do jego postaci Robert Garcia i za własne pieniądze kupował obiekty na strefy). I wielu graczy wyłożyło swoje pieniądze w to miejsce, bo stworzyć coś niepowtarzalnego. Myślicie, że ja, Miguś, Dazzle i Patrycja, ColinZ i Rangy i wiele innych których nicków zapomniałem sami zwinęli swoje interesy na które poświęcili czas i pieniądze? Nie.

Co chce zdziałać tą drugą częścią tematu? Chce Wam pokazać jak bardzo szkoda tamtego czasu, szkoda, że tak już nie ma i chce Was nakłonić do tego, że zanim zaczniemy krytykować innych, zarówno czy frakcje, czy administracje czy biznesy lub pojedynczych graczy, zacznijmy sami coś działać bo możemy zrobić wiele bez pomocy osób z ekipy. Możemy, ale się nam nie chce (przynajmniej większości). Boli mnie to, dlatego że tutaj zaczynałem grać w SAMP'a RP, tutaj nauczyłem się grać, poznałem różnych ludzi i żal byłoby stąd odchodzić, nawet wtedy gdy moja gra ogranicza się tutaj do godzinki czy dwóch tygodniowo. Zamiast narzekać, hejtować, uciekać, krytykować warto zebrać się w grupę i tworzyć coś z czego wszyscy będą korzystać, co wszystkich będzie bawić, co będzie dostarczać rozgrywki.

Pisząc to wszystko zapomniałem chyba połowy rzeczy, które napisać chciałem - zresztą jak to zwykle bywa :D Mam nadzieje, że nikt nie obrazi się za to co wypisałem, nikt nie zamknie tematu bez słowa wyjaśnienia a wszyscy co będą tutaj odpowiadać i dyskutować zrobią to bez hejtów, z kulturą tak aby nie sypały się warnpointy, blokady forum, bany, temat nie zniknął bądź nie został zamknięty ;)

Jak ktoś dotrwał do końca to gratuluje, dzięki za poświęcony czas i MAM NADZIEJE, do zobaczenia przy wspólnym tworzeniu, a raczej odtworzeniu niepowtarzalnego, sentymentalnego klimatu net4game :)

Dzięki!

• Do góry
    • 45

#2 GruBy Shina159 14/05/2016 - 18:19

GruBy Shina
  • Gracz

Nie chce mi się przeczytać całego, ale połowe czytałem. No to i tak nic nie zmieni :P, ale trochę racji masz.

• Do góry
    • -2

#3 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 18:20

Strażak Eryk
  • Gracz

Nie chce mi się przeczytać całego, ale połowe czytałem. No to i tak nic nie zmieni :P, ale trochę racji masz.

Przeczytaj drugą połowę :D Tam właśnie jest zawarte to, co najłatwiej może się zmienić, naszym wspólnym nakładem pracy :) Dzięki

• Do góry
    • 0

#4 Elitarny Evans135 14/05/2016 - 18:21

Elitarny Evans
  • Gracz

nic nie zmieni ten temat, większość graczy korzysta tylko z swojego profilu ---> karty gracza ---> grupy.... Niestety, nic się nie poradzi. Ludzi strasznie ubywa, sam czasem zastanawiam się nad przejściem na konkurencje, jednak coś mnie trzyma tu. Jeśli chcemy coś naprawić, musimy wprowadzić stare kary, jednak to robota administacji, która najwidoczniej nie ma zamiaru tego robić...

Poza tym, zobacz jak jesteśmy olewani przez adminów chociażby w dziale "propozycje", gdzie w 99% propozycji nie ma żadnego odzewu ze strony administracji a co dopiero o wprowadzeniu naszego pomysłu w gre.

• Do góry
    • 0

#5 Mateuu 38 14/05/2016 - 18:21

Mateuu
  • Gracz

Dobra, zaczne od podpunktu o policji ze okradanie tralal.

No i co? PD jest jakimiś terminatorami, bo nie mogą ich okradać, ale oni mogą każdego.

Wprowadzenie Top najbogatszych graczy - Kontrowersyjna zmiana, dlaczego chyba nie muszę tłumaczyć. Jednak ja dostrzegam w niej jeden wielki pozytyw. Osoby, które faktycznie martwią się o swój dobytek są nieco zmuszone do korzystania z usług ochrony. Zmiana powinna rozruszać niemalże martwy już biznes

Nie ma prawdziwych firm ochroniarskich, są tandetne do bicia duty, ubrania firmowego i pałką zza pasiem z np. !3 pomocy bija mnie.

TO GŁÓWNY CEL TEJ GRY!

Dlatego nie rezygnujcie z tego.

Nie mówie też, że wyginęła kreatywność wśród graczy - są jednostki które nadal starają się coś robić, ale nie ma w tym zainteresowania z drugiej strony. Przykładami mógłbym walić w nieskończoność, zacznę może od siebie i od projektu który prowadzę z Wercią od stycznia:

Radio i gazeta, zbierające z Waszych ust ogromne propsy. Co z tego, że chwalicie gre na forum, pisząc jakie to fajne, bo przypomina dalsze czasy, skoro nikt nie wykazuje chęci współtworzenia tego w świecie IC? Nawet głupie artykuły na forum, w które nie chce Wam się zaglądać. Durne lajki. Nie chodzi tu o nie, ale kiedyś każdy zostawiał plusa bądź minusa, w zależności od tego czy podobał mu się temat czy nie, a później często nawet na poziomie forum wchodził w interakcje. Teraz przechodzicie obojętnie.

Kolejnym przykładem jest brak biznesów stworzonych dla klimatu. Nie krytykuje tutaj przykładowo restauracji w centrum, do których biegamy tylko po zapiekanki, bo są takie miejsca potrzebne. To, że nie ma w nich głębszej kreatywności i ciekawej gry to sprawa podrzędna - tak było od dawien dawna. Ale gracze zwykle tworzyli jakieś projekciki, odpowiedniki wielkich, mega aktywnych biznesów, w których panował spokój, a gracze przychodzili tam nie po to, by załatwić podstawowe potrzeby bez których praktycznie nie da się tu grać a przychodzili po prostu GRAĆ. Przykładów może być wiele. Chociażby dwa ciekawe lokale gastronomiczne na Pershinq Square działające rok temu - Drink Bar i pączkarnia. Były, grało się Wam fajnie, bo okazywaliście to w wszelki sposób. Zajawka zniknęła nie właścicielom, a klientom. Matisz, mega kreatywny gracz wiele razy próbował stworzyć klimatyczną włoską knajpe. Zawsze upadała, bo wymagał od pracowników i klientów gry, zwykłej gry.

Kilkukrotnie sami gracze podejmowali próby stworzenia centrum Commerce (Tak gracze, to że Wodo który był wtedy administratorem organizował wszystko, nie znaczy że zarząd N4G maczał w tym palce. Strefy na Commerce w całości należały do jego postaci Robert Garcia i za własne pieniądze kupował obiekty na strefy). I wielu graczy wyłożyło swoje pieniądze w to miejsce, bo stworzyć coś niepowtarzalnego. Myślicie, że ja, Miguś, Dazzle i Patrycja, ColinZ i Rangy i wiele innych których nicków zapomniałem sami zwinęli swoje interesy na które poświęcili czas i pieniądze? Nie.

Mówiłeś wcześniej, że są jakieś kroki w strone org, więc jednak te jednostki coś robią, nie ważne dla kogo, ale robią.

Zgodzę się jednak w wielu punktach, gracze już nie chcą klimatu, cała klimatyczna gra zamieniła się w chodzenie z baru do baru z 180 dolcami z duty piszac /me . i koncowo uciekajac z firmy kiedy jest 120 wyplaty, badz nie przyjac takiej pracy, bo 120 to malo przeciez po co dla 120 pracowac bez sens

• Do góry
    • 1

#6 sajkol 341 14/05/2016 - 18:22

sajkol
  • Zbanowani

*
Popularny

Jedyne czego mi brakuje to powrotu gry IC, kar za podstawowe błędy - nawet ortograficzne jak w 2010 roku. To powinno poprawić chociaż trochę ten poziom. Ukradł też bym kilka pomysłów na kary z konkurencji. 

No i co? PD jest jakimiś terminatorami, bo nie mogą ich okradać, ale oni mogą każdego.

No i co? PD jest jakimiś terminatorami, bo nie mogą ich okradać, ale oni mogą każdego

Przez takich ludzi jak Ty odechciewa się już grać na tym serverze, ta nagonka na LSPD jest już tak męcząca że szkoda gadać. 

Użytkownik sajkol edytował ten post 14/05/2016 - 18:27

• Do góry
    • 4

#7 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 18:23

Strażak Eryk
  • Gracz

Jedyne czego mi brakuje to powrotu gry IC, kar za podstawowe błędy - nawet ortograficzne jak w 2010 roku. To powinno poprawić chociaż trochę ten poziom. Ukradł też bym kilka pomysłów na kary z konkurencji. 

To byłoby najlepsze

• Do góry
    • 0

#8 Calvo2716 14/05/2016 - 18:24

Calvo
  • Gracz

Może po prostu ludzie zmądrzeli - Zamiast siedzieć całymi dniami w centrum bijąc pay day, wolą wyjść sobie na dwór na piwo ze znajomymi? 

Nie chce mi się tego wszystkiego czytać - Bo według mnie, rozwodzenie się w tak długi sposób nad ZWYKŁĄ grą według mnie jest niepotrzebne bo to wciąż tylko gra. 

Według mnie nic się nie "popsuło" jak to ująłeś. Jeśli dany gracz przez rok czy dwa lata, robi ciągle w kółko jedno i to samo ( czyt. gra w sampa) w końcu przyjdzie taki okres, gdy mu to zbrzydnie i to wszystko mu sie znudzi. 

• Do góry
    • 0

#9 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 18:27

Strażak Eryk
  • Gracz

Może po prostu ludzie zmądrzeli - Zamiast siedzieć całymi dniami w centrum bijąc pay day, wolą wyjść sobie na dwór na piwo ze znajomymi? 

Nie chce mi się tego wszystkiego czytać - Bo według mnie, rozwodzenie się w tak długi sposób nad ZWYKŁĄ grą według mnie jest niepotrzebne bo to wciąż tylko gra. 

Według mnie nic się nie "popsuło" jak to ująłeś. Jeśli dany gracz przez rok czy dwa lata, robi ciągle w kółko jedno i to samo ( czyt. gra w sampa) w końcu przyjdzie taki okres, gdy mu to zbrzydnie i to wszystko mu sie znudzi. 

Trochę to inaczej rozumiem. To, że grasz w SAMP'a czy jakąkolwiek inną grę nie znaczy, że musisz rezygnować ze swojego życia. To ile grasz, to Twoja sprawa, zresztą w tej chwili to nie ma znaczenia. Czy nie masz życia i grasz po 5h dziennie, czy wbijasz na 15-20 nie ma większego znaczenia w tym temacie. Chodzi o to, że to przestaje być grą a zaczyna być obowiązkiem. Nie ma do tego podejścia 4fun i nie ma czerpania zabawy jak z każdej innej gry ;p

//edit 15-20 minut oczywiście :P

Użytkownik Dzemblues_ edytował ten post 14/05/2016 - 18:28

• Do góry
    • 0

#10 Anon168 14/05/2016 - 18:47

Anon
  • Gracz

Przeczytałem cały post, zmiany są były i będą, czasem to na lepsze innym razem na gorsze, czasy się zmieniają , gracze się zmieniają, nastawienie również i nic z tym nikt nie poradzi, taki jest świat.

• Do góry
    • 0

#11 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 19:08

Strażak Eryk
  • Gracz

W sumie tak, ale chodzi raczej o to, że gracze mogliby zacząć sami coś działać zamiast zawsze narzekać ;p

Przeczytałem cały post, zmiany są były i będą, czasem to na lepsze innym razem na gorsze, czasy się zmieniają , gracze się zmieniają, nastawienie również i nic z tym nikt nie poradzi, taki jest świat.

• Do góry
    • 0

#12 Manowar372 14/05/2016 - 19:22

Manowar
  • Gracz

*
Popularny

Przeczytałem wszystko od A do Z i powiem... Integracja się nie sprawdzi. ;) Dlaczego? Rozgrywkę na serwerze zapędza pieniądz, nie IC! Lek, zapiekanki, broń, narkotyki, samochody, dom, wynajem, kupno domu.. Wszystko kosztuje i to sporo. Nie wiem czy wiecie, ale ten serwer to maszynka pieniędzy! Jeżeli nie chcesz siedzieć dwóch godzin w barach, to zakupuj zdrapki i je sprzedawaj, tak brzmi hasło tego serwera. Ukochana komenda miłośników /me po prostu przestała mieć znaczenie. Możemy nakręcać ten świat, ale tak naprawdę, wszystko zależy od osoby zarządzającej. Bartosz Misiek rozdaje karty, nie my. Osobiście... Gra na tym serwerze codziennie traci sens, bijesz /duty i patrzysz się w nudny ekran, a potem co? Codziennie przez miesiąc robisz to samo, bo chcesz mieć w końcu domek i upragnione auto. Potem? Chcesz więcej i więcej, aż czegoś Ci brakuje. Bijesz joty, kupisz m4 podeemisz na kimś i uciekniesz z tego serwera. Mniej więcej tak to wygląda, żeby cokolwiek zrobić w tej grze trzeba mieć pieniądze, by robić coś klimatycznego musisz mieć pieniądze. Kiedy ktoś dostaje CK na serwerze, nagle wszyscy otwierają szeroko oczy "Jak to?" "Co?!" i tysiąc pięćset zniczy na statusach, bo przecież jak? Zabawne... Charakter Kill to nic niezwykłego i każdy się jara, jakby zobaczył kosmitę. Dlaczego? Żeby bić komuś CK trzeba mieć pieniądze i to fortunę, a przecież oglądając filmy gangsterskie widzimy jak śmierć jest spotykana na każdym kroku, w końcu na nich wzorujemy większość swej gry. Ruszasz motyw kreatywności... Na to też trzeba mieć pieniądze, kiedyś chciałem otworzyć budynki w których miała się kręcić klimatyczna gra dla ludzi z South Central i PD. Wiesz co? Przeraziła mnie myśl, ile muszę spędzić godzin w biznesach, by spełnić swoje cele. Powiecie... "bez pieniędzy da się klimatycznie grać" do czasu... Gracze traktują /me jako zabawę przez pierwsze dni projektu. Obecnie gra to nabijanie statystyk poprzez /duty, wbijanie BW i wsadzanie kogoś na 24h. O! Temat więzienia, przetrzymka to po prostu blokada postaci, a nie urozmaicenie gry... Więziennictwo na serwerze to taka zaniedbana sprawa, że szkoda gadać. Co tu dużo mówić? Mogę nawijać w nieskończoność, a czy coś moje słowa zmienią? Takich tematów było setki, a żaden nie był brany pod uwagę. :)

• Do góry
    • 4

#13 Strażak Eryk3747 14/05/2016 - 19:42

Strażak Eryk
  • Gracz

Przeczytałem wszystko od A do Z i powiem... Integracja się nie sprawdzi. ;) Dlaczego? Rozgrywkę na serwerze zapędza pieniądz, nie IC! Lek, zapiekanki, broń, narkotyki, samochody, dom, wynajem, kupno domu.. Wszystko kosztuje i to sporo. Nie wiem czy wiecie, ale ten serwer to maszynka pieniędzy! Jeżeli nie chcesz siedzieć dwóch godzin w barach, to zakupuj zdrapki i je sprzedawaj, tak brzmi hasło tego serwera. Ukochana komenda miłośników /me po prostu przestała mieć znaczenie. Możemy nakręcać ten świat, ale tak naprawdę, wszystko zależy od osoby zarządzającej. Bartosz Misiek rozdaje karty, nie my. Osobiście... Gra na tym serwerze codziennie traci sens, bijesz /duty i patrzysz się w nudny ekran, a potem co? Codziennie przez miesiąc robisz to samo, bo chcesz mieć w końcu domek i upragnione auto. Potem? Chcesz więcej i więcej, aż czegoś Ci brakuje. Bijesz joty, kupisz m4 podeemisz na kimś i uciekniesz z tego serwera. Mniej więcej tak to wygląda, żeby cokolwiek zrobić w tej grze trzeba mieć pieniądze, by robić coś klimatycznego musisz mieć pieniądze. Kiedy ktoś dostaje CK na serwerze, nagle wszyscy otwierają szeroko oczy "Jak to?" "Co?!" i tysiąc pięćset zniczy na statusach, bo przecież jak? Zabawne... Charakter Kill to nic niezwykłego i każdy się jara, jakby zobaczył kosmitę. Dlaczego? Żeby bić komuś CK trzeba mieć pieniądze i to fortunę, a przecież oglądając filmy gangsterskie widzimy jak śmierć jest spotykana na każdym kroku, w końcu na nich wzorujemy większość swej gry. Ruszasz motyw kreatywności... Na to też trzeba mieć pieniądze, kiedyś chciałem otworzyć budynki w których miała się kręcić klimatyczna gra dla ludzi z South Central i PD. Wiesz co? Przeraziła mnie myśl, ile muszę spędzić godzin w biznesach, by spełnić swoje cele. Powiecie... "bez pieniędzy da się klimatycznie grać" do czasu... Gracze traktują /me jako zabawę przez pierwsze dni projektu. Obecnie gra to nabijanie statystyk poprzez /duty, wbijanie BW i wsadzanie kogoś na 24h. O! Temat więzienia, przetrzymka to po prostu blokada postaci, a nie urozmaicenie gry... Więziennictwo na serwerze to taka zaniedbana sprawa, że szkoda gadać. Co tu dużo mówić? Mogę nawijać w nieskończoność, a czy coś moje słowa zmienią? Takich tematów było setki, a żaden nie był brany pod uwagę. :)

Fakt, że potrzeba sporo pieniędzy na takie działanie. Ale jak sam zauważyłeś, każdy niemal siedzi i klepie te /duty. Dla większości osób to nie jest problem, wyłożyć X gotówki, na projekty, klimatyczne miejsce ale szkoda wszystkim - mnie też, bo każdy ma świadomość że zainteresowanie ze strony graczy szybko zniknie.

• Do góry
    • 0

#14 Baszczyk 3244 14/05/2016 - 20:20

Baszczyk
  • Zbanowani

*
Popularny

Kolizje miedzy uczestnikami wyścigu nie będą zabierały HP pojazdu. - Ukłon w stronę przestępczych. Obecnie chyba nie ma żadnych ścigantów, zmiana z pewnością miała na celu wzrost zainteresowania tą grupą przestępczą.

Proponowane było rok temu przez Arcona. Administracja wprowadziła to dopiero po zamknięciu ostatniej organizacji zmotoryzowanej na serwerze, którą miałem przyjemność liderować. Ale nie o te zmiany w tym wszystkim chodzi. Dobrze to tutaj wszystko opisałeś. Lecz wróćmy na sam początek. W czym tak naprawdę tkwi problem? Czemu gracze narzekają na poziom? A właśnie dlatego, że zniknęły regulaminy chociażby organizacji przestępczych, które regulowały rzeczy takie jak DM, ustawki etc. Nie są egzekwowane nawet podstawowe zasady Role Play takie jak zakaz sprintowania niczym Bolt po centrum. Odwalanie nie jest karane, nowi gracze widząc jak inni bezkarnie zakładają organizacje przestępcze tylko dla DM'u i korzyści majątkowych biorą z tego przykład. Lecz ostatnio wszedł nowy podpunkt do regulaminu tworzenia org. przestępczych dzięki czemu powinna zmaleć liczba takich grup. Miejmy nadzieję.

Chce Wam pokazać jak bardzo szkoda tamtego czasu, szkoda, że tak już nie ma i chce Was nakłonić do tego, że zanim zaczniemy krytykować innych, zarówno czy frakcje, czy administracje czy biznesy lub pojedynczych graczy, zacznijmy sami coś działać bo możemy zrobić wiele bez pomocy osób z ekipy. Możemy, ale się nam nie chce (przynajmniej większości).

Właśnie o to chodzi, że społeczność zamiast zacząć od siebie woli krytykować administrację i zwalać wszystko na "poziom", a tak na prawdę ona sama go tworzy. Niestety ludzie, którzy są w stanie coś zmienić są zniechęcani przez odwalaczy i graczy dla których nie liczy się klimat, o którym wspomniałeś.

Przyznam, że kilka dni wstecz stworzyłem konto na popularnym serwerze MTA (z ciekawości, nie gram tam) i zobaczyłem masę znajomych nicków, osób które znam bardziej, lub mniej z N4G. Niestety.

Przykry fakt, który cały czas trwa. Ludzie po prostu mają dość toksycznej atmosfery na serwerze, wynoszenia gry IC na forum i statusy co powinno być definitywnie zakazane i karane. Oczywiście nie tylko to jest powodem, wiele przyczyn zdążyłeś już wymienić więc nie będę powtarzał. Wina leży po obu stronach, tj. graczy i administracji.

Podsumowując, osoby hejtujące serwer i wynoszące grę IC na forum przyczyniły się do tego co teraz mamy, wszyscy narzekają, że to nie serwer RP, tylko DM, że to, że tamto.. Było pisane 10 razy. W sumie nie wiem czy ktoś tu zamierza coś zmieniać, ale jak już to na pewno od siebie trzeba zacząć.

• Do góry
    • 3

#15 thug aka mam to gdzies5 14/05/2016 - 20:35

thug aka mam to gdzies
  • Gracz

ludzie wolą rp które zapewnia konkurencja na mta, tu masz gre rp podobną. Ludzie którzy chcieli by grać na konkurencji coś co grają tu dostali by bana po 5 minutach. 

• Do góry
    • 1

#16 MieciO85 14/05/2016 - 20:44

MieciO
  • Gracz

Większa wina jest po naszej stronie, czyli graczy. Jaki kraj taka gra. Wszyscy gonią za pieniądzem, chce mieć fejm wśród innych graczy, taka prawda i tyle na temat z mojej strony. Dla Ciebie Dżem wielki plus za starania, ten temat i wszystko razem do kupy wzięte ;).

ludzie wolą rp które zapewnia konkurencja na mta, tu masz gre rp podobną. Ludzie którzy chcieli by grać na konkurencji coś co grają tu dostali by bana po 5 minutach. 

Co racja to racja.

• Do góry
    • 0

#17 Confessor Paletress-21 14/05/2016 - 20:46

Confessor Paletress
  • Gracz

gdyby taki Misiek lub prostyq pograli na serwie, to by zobaczyli co trzeba zmienic. Dazenie do automatyzacji troche zjebalo sprawe.

• Do góry
    • 0

#18 Stasiu16 14/05/2016 - 22:24

Stasiu
  • Gracz

Odszedłem z serwera ze względu na MG jakie zrobił Wilson, jako FBI sprawdził w panelu na forum kto jest ownerem organizacji. Mimo że IC nawet ja i 10 innych osób nie znali "ownera" IC. Od tamtej pory straciłem wiarę w ten serwer... Po tej sytuacji wrzuciłem w status obrazek który zwyczajnie mnie rozbawił, Wilson uznał to za hejt w jego strone i ban na forum poleciał. Pisałem kilka razy apelacje bo chciałem wrócić, no żadna nieodczytana. - Fakt administracja jest jaka jest... Jak chcesz pograć w to czym było net4game.com to zapraszam na MTA tam odgrywanie lagów, krawężników jest na porządku dziennym. Pozdrawiam, Stachu Ścigant.

• Do góry
    • 0

#19 Strażak Eryk3747 15/05/2016 - 09:42

Strażak Eryk
  • Gracz

Dalej zapraszam do dyskusji :) Może niektóre osoby mają jakiś fajny pomysł, jak wrócić do dawnej, fajnej rozgrywki :) Razem coś możemy zdziałać :)

• Do góry
    • 0

#20 Chabrzyn-3 15/05/2016 - 10:54

Chabrzyn
  • Gracz

Graczy ubywa, klimat się zmienia. Dlaczego?

Skrypt jest tak popier****y

za cenzure na czacie IC dostajesz kare AJ 60min

na wyjęcie broni potrzeba ileś tego zasranego 3k pkt. 

jakieś bzdety np założenie biznesu trzeba wplacic tam pare zl

• Do góry
    • 0

#21 FoD1089 15/05/2016 - 10:55

FoD
  • Gracz

*
Popularny

Cześć!

Gdyby nie było tak wielkiego nacisku na e-money, gra byłaby o wiele przyjemniejsza.. ludzie nie grali by tutaj dla pieniędzy na /stats. Głównie przez nie ludzie zniechęcają się do gry, dlaczego? Dajmy przykład gangster kupuje ak/m4.. zbierał na to powiedzmy 2 tygodnie po kupnie jest jakaś akcja, ledwo wystrzeli nabój kilka sekund i pd jest na miejscu - broń stracona, wielki płacz i przetrzymanie na 24 a nie, teraz 50h nawet jest.

Dawniej charakter kill był normalną częścią rozrywki, teraz? Osoba z większą ilością J dostanie CK zaraz szum na forum i tak dalej.

Następna sprawa - odwalanie.. ja rozumiem, że to tylko gra i powinniśmy się bawić ale terminatorstwa, bugowania BH, nagminnego DM i tak dalej, nie powinno się tolerować - serwer staje sie serwerem DM a nie Role Play.

Organizacje przestępcze, był opiekun - wszystko było okej, dlaczego? Gang/mafia/ściganci starali się o względy u użytkowników forum i administracji by pokazać, że nadają się do aktywnej rozgrywki jako organizacja przestępcza i przyczynią się od rozwoju serwera, jak to teraz wygląda? Kupujemy rodzinkę za 11 zł mamy gang, jeeee! Co dalej? Odpowiedź jest prosta, zaczyna się jeżdżenie po i-wood, nagminne okradanie, wbijanie bw po bw i psucie innym rozrywki.

Nie dziwie się tym co odchodzą z tego serwera, bo to, że stracił poziom jest absolutną prawdą, wina nie leży tylko po stronie organizacji przestępczych ale również LSPD które momentami uważa się za bogów tej gry i robi wszystko aby udupić gangstera, zabrać mu broń i wbić przetrzymanie. Pomijam to, że niektóre cwaniaczki jeżdżą po i-wood w 4 osoby, siedzą na mumblu i widząc pierwszego lepszego gangstera - zaczynają do niego strzelać.

Krótko mówiąc brakuje na serwerze dyscypliny, opiekuna organizacji, przyglądanie się poszczególnym organizacją i spoglądanie na ich grę IC, to jak działają i jak wygląda ich interakcja z użytkownikami, nie tylko na forum ale też IG.

Zdecydowanie za duży nacisk na pieniądze - powinno się je zdobywać w łatwiejszy sposób. Najwięcej brakuje mentalności graczy i tego, że można stworzyć coś fajnego z poziomem, przy tym dobrze się bawiąc.

MetaGaming od dawna wszystkim znany i czyniony właściwie codziennie i przy wielu interakcjach, niestety GameMaster jest tak bardzo ograniczony, że nie ma w jaki sposób udowodnić jednej ze stron właśnie MetaGaming, dlaczego? Bo jest on czyniony na skype.

Gracze nie powinni tak bardzo przywiązywać się do majątku w grze, nie powinni bać się tego, że dostaną CK, jak temu zaradzić? Gdyby można było łatwiej zdobywać pieniądze w grze, nie byłoby tego. Niektórzy boją się o J bo są one zdecydowanie za bardzo do przodu, powinno być jakieś ograniczenie, tak aby każdy miał równe szanse i czerpał z bójki IG - przyjemność!

Na serwerze brakuje również smaczków które urozmaiciły by gre, dzwonki do drzwi, gra w kosza i inne tego typu małe ale przyjemne rzeczy, które poprawiłyby z pewnością grę, administracjo - warto czasem zajrzeć w dział zmian i popatrzeć co gracze mają do powiedzenie, chyba po to on jest - prawda?

Serwer potrzebuje zmian i to dużych zmian, wszyscy będą stopniowo odchodzić i przechodzić na konkurencje a administracja otworzy oczy wtedy, kiedy będzie już za późno, pozdrawiam!

• Do góry
    • 12

#22 GruBy Shina159 15/05/2016 - 11:08

GruBy Shina
  • Gracz

Cześć!

Gdyby nie było tak wielkiego nacisku na e-money, gra byłaby o wiele przyjemniejsza.. ludzie nie grali by tutaj dla pieniędzy na /stats. Głównie przez nie ludzie zniechęcają się do gry, dlaczego? Dajmy przykład gangster kupuje ak/m4.. zbierał na to powiedzmy 2 tygodnie po kupnie jest jakaś akcja, ledwo wystrzeli nabój kilka sekund i pd jest na miejscu - broń stracona, wielki płacz i przetrzymanie na 24 a nie, teraz 50h nawet jest.

Dawniej charakter kill był normalną częścią rozrywki, teraz? Osoba z większą ilością J dostanie CK zaraz szum na forum i tak dalej.

Następna sprawa - odwalanie.. ja rozumiem, że to tylko gra i powinniśmy się bawić ale terminatorstwa, bugowania BH, nagminnego DM i tak dalej, nie powinno się tolerować - serwer staje sie serwerem DM a nie Role Play.

Organizacje przestępcze, był opiekun - wszystko było okej, dlaczego? Gang/mafia/ściganci starali się o względy u użytkowników forum i administracji by pokazać, że nadają się do aktywnej rozgrywki jako organizacja przestępcza i przyczynią się od rozwoju serwera, jak to teraz wygląda? Kupujemy rodzinkę za 11 zł mamy gang, jeeee! Co dalej? Odpowiedź jest prosta, zaczyna się jeżdżenie po i-wood, nagminne okradanie, wbijanie bw po bw i psucie innym rozrywki.

Nie dziwie się tym co odchodzą z tego serwera, bo to, że stracił poziom jest absolutną prawdą, wina nie leży tylko po stronie organizacji przestępczych ale również LSPD które momentami uważa się za bogów tej gry i robi wszystko aby udupić gangstera, zabrać mu broń i wbić przetrzymanie. Pomijam to, że niektóre cwaniaczki jeżdżą po i-wood w 4 osoby, siedzą na mumblu i widząc pierwszego lepszego gangstera - zaczynają do niego strzelać.

Krótko mówiąc brakuje na serwerze dyscypliny, opiekuna organizacji, przyglądanie się poszczególnym organizacją i spoglądanie na ich grę IC, to jak działają i jak wygląda ich interakcja z użytkownikami, nie tylko na forum ale też IG.

Zdecydowanie za duży nacisk na pieniądze - powinno się je zdobywać w łatwiejszy sposób. Najwięcej brakuje mentalności graczy i tego, że można stworzyć coś fajnego z poziomem, przy tym dobrze się bawiąc.

MetaGaming od dawna wszystkim znany i czyniony właściwie codziennie i przy wielu interakcjach, niestety GameMaster jest tak bardzo ograniczony, że nie ma w jaki sposób udowodnić jednej ze stron właśnie MetaGaming, dlaczego? Bo jest on czyniony na skype.

Gracze nie powinni tak bardzo przywiązywać się do majątku w grze, nie powinni bać się tego, że dostaną CK, jak temu zaradzić? Gdyby można było łatwiej zdobywać pieniądze w grze, nie byłoby tego. Niektórzy boją się o J bo są one zdecydowanie za bardzo do przodu, powinno być jakieś ograniczenie, tak aby każdy miał równe szanse i czerpał z bójki IG - przyjemność!

Na serwerze brakuje również smaczków które urozmaiciły by gre, dzwonki do drzwi, gra w kosza i inne tego typu małe ale przyjemne rzeczy, które poprawiłyby z pewnością grę, administracjo - warto czasem zajrzeć w dział zmian i popatrzeć co gracze mają do powiedzenie, chyba po to on jest - prawda?

Serwer potrzebuje zmian i to dużych zmian, wszyscy będą stopniowo odchodzić i przechodzić na konkurencje a administracja otworzy oczy wtedy, kiedy będzie już za późno, pozdrawiam!

Kurwa, masz w chuj racji w tym co napisałeś, south central spadł poziom przez te nie wyżyte incognito, gdyby nie one gra wyglądałaby tam o wiele lepiej, a co do przetrzymek masz w zupełności rację, 50 godzin to za dużo, a do tego biorą Ci broń gdzie na samym /duty zbierasz ok 5 dni, w sumie przez te wbijanie codziennie BW incognito to zbierasz na broń 9 dni, bo leki i zapiekanki również kosztują. A co do ostatniego punktu "Serwer potrzebuje zmian ...... " to będzie jak na naszym kochanym kotniku, nie było zmian ludzie bach odchodzili, bo za dużo DM ( normalnie jak teraz na SC incognito ) i gdy odeszło od nich tylu graczy wzieli się za siebie i zaczeli coś tam robić przy servie, ale po co skoro i tak tam już gracze nie powrócą. A tutaj będzie zupełnie to samo. "Otworzą im się oczy wtedy kiedy portfel będzie pusty"

• Do góry
    • 1

#23 Wuzumax0 15/05/2016 - 11:54

Wuzumax
  • Gracz

Na wszystkich serwerach teraz zauważyłem spadek liczby graczy nie wiem czym to jest spowodowane być może era graczy RP już się kończy, oby nie.

• Do góry
    • 0

#24 Chabrzyn-3 15/05/2016 - 12:05

Chabrzyn
  • Gracz

Na wszystkich serwerach teraz zauważyłem spadek liczby graczy nie wiem czym to jest spowodowane być może era graczy RP już się kończy, oby nie.

na dev'ie wzrosla liczba graczy

na mruku zmniejszyla sie

na necie tak samo

liczba sie zmniejszyla, a to z powodu ze na (reklama) jest wiecej mozliwosci niz w samp. 

Użytkownik Chabrzyn edytował ten post 15/05/2016 - 12:09

• Do góry
    • 0

#25 Relapse12 15/05/2016 - 14:02

Relapse
  • Gracz

Zmian, które trzeba wprowadzić jest tak dużo, że bez konkretnego ruchu od administracji nie ma nawet, co marzyć o jakiś zmianach.

• Do góry
    • 0

#26 Dejvidek 151 15/05/2016 - 15:12

Dejvidek
  • Gracz
Obecnie jest duży nacisk na e-pieniążki, a żeby je zdobyć trzeba się trochę nanudzić. Większość graczy się cały czas spieszy. Wpada do restauracji i mówi: Dwie zapsy. Żadnego dzień dobry, proszę - nic. A barman wiadomo albo omija afk albo od niechcenia odpisze /me podaje i skryptem podaje jedzenie. Kolejną kwestią są wypadki. Nie ważne czy ktoś w ciebie wjedzie czy tylko draśnie, prawie zawsze jest aukcja typu /do otarcie. Podobno administracja nie ingeruje w grę IC, to dlaczego są kary za napisanie na chacie IC, że jakaś organizacja jest krzakiem, równie dobrze można napisać że są pomidory. Niektóre propozycje są w dziale po kilka lat, a jak widać żadnych kroków w tym kierunku

Troszkę nieskładnie ale z telefonu ;p
  • Do góry
    • 1

#27 Strażak Eryk3747 15/05/2016 - 15:53

Strażak Eryk
  • Gracz

Najgorsze, że nowi gracze po 300GS i mających 2h przegrane, potrafią w zwykłej siłowni w centrum odegrać naprawdę długą i porządną akcję, po czym pytają mi się na /w, czy aby na pewno dobrze odegrali. A przyjdzie taki gangster z SC, ponad 100 000 GS i będący "legendą serwera", bo grał tu pięć lat temu, wejdzie i tak, jak piszesz: "karnet", "podaj karnet", "dalej, kurde". Żadnego nawet /me odbiera. I czyja to wina, jeśli właśnie nie graczy? I to ci bardziej doświadczeni powinni pomagać nowym, dawać im wzór, a nie wypadać gorzej niż oni. No ale przecież, jak ktoś nie ma w historii grup jakiejś organizacji sprzed xx lat, to już nie może się uważać za dobrego gracza, lepiej krytykować całe centrum, całe SC i zwalać winę na administrację. 

Kiedyś na serwerach nie było tak rozbudowanego skryptu jak teraz. A nagle potrzebujecie dzwonków do drzwi? Nie wiem, w czym leży problem i co lub kto jest winien tej całej sytuacji, ale nie sądzę, że dodanie gry w kosza ulepszy grę IC, bo ograniczy się ona do skryptu. Chcecie pograć w kosza na serwerze RP, to w niego zagrajcie. Są animki, jest boisko. Nie rozumiem, po co do tego skrypt. Jakby administracja wprowadzała każdą propozycję, jaką macie, to wtedy byście narzekali, że nie trzeba niczego odgrywać, bo skrypt robi wszystko za was. 

Ale zgodzę się z tym, że administracja mogłaby bardziej angażować się w grę IC. Pomagać graczom, którzy tworzą coś właśnie POZA skryptem, wspierać projekty IC. I zapewne nie jest tajemnicą, że piszę tu o samym FD, bo tu też wielokrotnie prosiliśmy o proste rzeczy, a na odpowiedź czekaliśmy miesiącami. Dla nich czasem to jedno kliknięcie, zaledwie kilka minut z dnia, a nam mogłoby to urozmaicić rozgrywkę na wiele takich dni. 

Niestety tak jest, że wiele starszych graczy uważa się za legendy, które nie muszą już odgrywać, starać się bo każdy wie, że mają dobry poziom. Mylne to.

Tęsknie za centrum Commerce, albo starym sercem I-wood gdzie można było załatwić dokładnie to co w centrum, ale tam przyjeżdżało się po to, żeby przy drobnych codziennych czynnościach trochę ciekawiej pograć.

Użytkownik Dzemblues_ edytował ten post 15/05/2016 - 15:55

• Do góry
    • 2

#28 Glodzik1410 15/05/2016 - 17:43

Glodzik
  • Gracz

Nie ma co tu mówić o jakichkolwiek zmiach, niegdyś ten serwer był przyjemny do gry ze względu na łatwiejsze źródło zdobywania pieniedzy. Przejrzyjcie w końcu na oczy ludziska , że polityka tego serwera skupia się tylko i wyłącznie do zachowania gracza w wirtualnym świecie. Wiekszosc ludzi ktora posiada tutaj majatek to osoby ktore albo go kupily,  albo sprzedaly uslugi premium. Są oczywiście wyjątki ktore potrafia kombinowac w grze, ale przy aktualnym systemie wyplat spedzacie caly dzien przy grze bijac już duty nie za 300 dolcow tylko 120 wydłużajac czas na dobre 5 grup aby jedyne co zrobić to kupić sobie lek przy tak wielkim natłoku dmu lub po prostu naprawić fure.

• Do góry
    • 0

#29 AntiRust137 15/05/2016 - 17:50

AntiRust
  • Gracz

Ja bym proponował zacząć "naprawę" serwera od utworzenia konkretnego regulaminu w którym będzie zawarte za co jest jaka kara. Niby taka podstawa a jej brak, przez co różni gracze dostają różne kary za to samo. Przykład Revisiona który za oszustwo IC dostał BAN'a gdzie inni dostają po prostu "oszuta" albo poszkodowani słyszą "było uważać". Druga sprawa, częściej odwiedzany przez Administracje dział "propozycje" i wcielanie tych które maja poparcie graczy. 

• Do góry
    • 0

#30 Morderca16 211 15/05/2016 - 17:56

Morderca16
  • Gracz
Tak jak inni użytkownicy pisali wyżej, kiedyś był opiekun organizacji przestępczych i było 100 razy lepiej. Nie było organizacji widmo, które latają tylko na incognito i wbijaja BW po czym /zabierz. Gra na tym serwie z roku na rok diametralnie się zmienia i według mnie idzie to w złą stronę co można zobaczyć po ilości grających ludzi. Powinien wrócić opiekun organizacji przestępczych. Serwer nastawiony jest na LSPD było tak, jest i będzie.

Użytkownik DeFun edytował ten post 15/05/2016 - 18:54

• Do góry
    • 0

#31 Anony1652 15/05/2016 - 17:57

Anony
  • Gracz
Wypisanie ostatnich zmian i swojej oceny nie pomoże. Nawet zmiana tego. TO GRACZE TWORZĄ KLIMAT, nie administracja. Zarząd ma pomagać, ALE W PRZYPADKU N4G pomocy tu nie widać, nawet przeciwnie. Klimatu juz sie nie zmieni na tym serwerze, lepiej juz na pewno nie bedzie bo mysli Bartka dążą do innego celu niż oczekuje kazdy gracz i widać to po większości zmian.
Co do ilości graczy to ja zawsze wiedziałem, ze w zimę jest najwiecej ale tu widać juz gołym okiem spadek. Ok, jest mniej ale nie aż tyle. Jeszcze rok temu na konkurencyjnym serwerze Mta nie grało tyle osob co teraz i POWOLI liczba ich graczy zbliża sie do liczby graczy n4g. Nawet, jak Bartek wrzuci jakis cytat z logow z godzina, data i liczba graczy ze było tyle samo/wiecej traczy w 2015 to jakos mnie to nie przekona. Skoro na konkurencji gra wiecej osob w lato w tym roku niz w lato w tamtym roku, a tutaj tyle samo/mniej to chyba czas zacząć patrzeć ma swoje ruchy.
  • Do góry
    • 0

#32 Uchaty155 15/05/2016 - 18:26

Uchaty
  • Gracz

To jest prawda, że serwer stracił klimat. Gram tu od 2013 i w sumie to prawda, że też przestałem odgrywać tak, jak robiłem to kiedyś. Ale to nie ze względu na to, że mi się nie chce. Wręcz przeciwnie, bardzo mi się chce. Tylko teraz sprawa wygląda tak, że jak ktoś pisze jakieś długie /me, albo po prostu schludnie coś odgrywa, nie jest brany za kreatywnego gracza, tylko za dziwaka. Ktoś w barze postara się bardzo ładnie odegrać zamówienie zapiekanki, a ten drugi sobie pomyśli: "Ja pierdziele, przecież w tym czasie to On by już do magazynu z paczkami dojechał"... Żenada. No i też jest sprawa, że ludzi irytuje długie /me, bo po prostu trzeba czekać, a później stoją za ladą i narzekają, że nie ma nic do roboty, bo nawet jak przyjdzie klient, to zdążą go obsłużyć w 30 sekund.

Ja postanawiam poprawę. Mimo przeciwności losu postaram się reaktywować poziom swoje rozgrywki i zachęcam do tego wszystkich, aby swoim zachowaniem dawać przykład innym.

Dziękuję za uwagę.

PS. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i widzę, że dużo ludzi o tym mówi, że klimat jest gorszy. No to skoro tak twierdzicie, to dołączcie się do mnie i obiecajcie samemu sobie, że poprawicie swoją rozgrywkę.

• Do góry
    • 1

#33 Strażak Eryk3747 15/05/2016 - 18:33

Strażak Eryk
  • Gracz

PS. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i widzę, że dużo ludzi o tym mówi, że klimat jest gorszy. No to skoro tak twierdzicie, to dołączcie się do mnie i obiecajcie samemu sobie, że poprawicie swoją rozgrywkę.

To jest głowny cel, dla którego pisałem ten temat! Dzięki Ci wielkie! :)

• Do góry
    • 1

#34 Arcon2529 15/05/2016 - 18:43

Arcon
  • Gracz

Ostatni lider rządu Zivcio, czy jego poprzednik Arcon mieli jeden, konkretny i jasny powód rezygnacji z funkcji. Wiele osób uważa, że grali oni tylko dla stanowiska i wysokiego payday'a i nic więcej nie robili. Nie robili, bo nie mogli.

Jeśli grałem tylko dla paydaya to czemu biłem duty rządu, fbi, pare biznesów które potem sumiennie rozdawałem jako premie? Sam Zivcio i Siwek są w stanie stwierdzić, że rozdawałem nawet po 8-10 tysięcy czyli tyle ile wynosił mój stan banku. Co do olewania administracji to wtedy współpracowałem z Termitem. Podsuwałem mu propozycje, pomysły a on je weryfikował i albo odrzucał, albo puszczał dalej do Miśka - z efektem takim, że ON SAM NIE OTRZYMYWAŁ odpowiedzi na nie. Możecie tu biadolić, szukać przyczyny. To nie jest serwer Role Play a MMORPG i twierdzisz, że to wina graczy? Zmieniając regulamin, narzucając nam sposób gry gracze się dostosowują. Czemu nie ma rygoru, twardego pilnowania "poziomu"? Tolerowanie tego doprowadziło do tego, że gracze którzy chcą grać Role Play po prostu uciekają i będą dalej uciekać do konkurencji. Serwer nastawiony był i będzie na LSPD i osoby destrukcyjne jak Sully i ekipa Migusia (o nic go nie oskarżam - on tylko wystawia raporty) zniechęcają coraz bardziej do gry. 

Misiek nie będzie reagował dopóki nie będzie spadku sprzedaży i nie stwierdziłem to tylko ja. To jest nawet logiczne, że będzie wrzucał aktualizację by zachęcić graczy do powrotu. O usunięcie kolizji podczas wyścigu proponowałem długi czas temu - koniec końców został on wprowadzony jak wszystkie grupy zrezygnowały i nikt nie ma ochoty tego ciągnąć. 

• Do góry
    • 1

#35 uczen1996828 15/05/2016 - 19:26

uczen1996
  • Gracz

Tutaj masz moją odpowiedź ;)
Przeczytałem oczywiście wszystko od A do Z ;)

https://net4game.com...ku-na-net4game/

Graczy blokuje zbyt trudne zdobywanie pieniędzy, po prostu :X
Żeby coś mieć, trzeba najpierw wystać na duty setki godzin.
Gdyby ekonomia była lepsza, to ludzie mogliby wziąć kredyt i mieć coś i dopiero wtedy stać na duty, ale robiąc to co chcą :P
E-money to nic fajnego, na serwerze to jest coś, co psuje rozgrywkę :/

A coraz więcej jej potrzebujemy ;)

Pozdrawiam

• Do góry
    • 0

#36 ProFilipPL 2 15/05/2016 - 20:19

ProFilipPL
  • Gracz

Nie wiem, czy to ważne, szczerze to też nie gram na tym serwerze od jakiegoś czasu, wypowiadam się na forum jedynie. Droga administracjo, nasza opinia, jako ogółu graczy jest taka, że zarobki na serwerze są zbyt ciężkie, przykładem jest system haraczy, mial zostać wprowadzony rok temu (?) - no właśnie, te organizacje biedniejsze (mowa o takich bez $$$) nie mają żadnych szans się wybić - dlaczego? Bo co kupi się broń, moim przykładem jestem M4, kupiłem je od nie dawno, i co? Widzę, że inwestowanie w bronie, albo ogólne ich kupno nie ma sensu, dlaczego? Wyjdzie PDik z paralizatorem, strzeli 20 razy za nim trafi (był temat, administracja na niego nalała), dojebie BW (tak jak w moim przypadku) i /zabierz, i tyle z gry. Jeżeli powiesz od kogo miałeś broń , dostaniesz 2h, pheh (tak, potwierdzone info). Druga sprawa, nasze ukochane, najlepsze, i wszechstronnie terminatorskie DD, przypomnę, że założeniem Bartosza przy tworzeniu tego była "możliwość rozbijania SŁABYCH organizacji przez PD". Słabych, nie? Najpierw Bloods, Crips, Yakuza, tak, bo przecież to są najsłabsze. Totalnym idiotyzmem jest rozpracowywać organizację, które nie DMią specjalnie, chyba że mają do tego powody. BWA, usunięte bo PD nie dało sobie z nimi rady. Teraz przemówienie do Bartosza Misiaka, dlaczego jako administracja macie kompletnie wypierdolone na wszelkiego typu włamania, problemy techniczne? Bo jak ludzie kupują GOLD'y jest okej, nie? Gdy droga administracja miesięcznie zarabia grube hajsy, nie mamy w tym problemu, ale co pojawia się w wypadku sprzedawania $? Od razu osobnik jest banowany, niedługo wprowadzi się za pewne możliwość "wykupienia unbana", ale nie o tym mowa. Wyznaczcie kogoś do problemów technicznych , włamań, i ORGANIZACJI PRZESTĘPCZYCH.  Dłużej pisać mi się nie chce, bo Bartek w tym czasie za pewne siedzi przed komputerem i jeździ turismem wokół Los Santos, strzała.

Pozdrawiam, Filip.

To nie hejt. PS. Nie jestem spierdolonym newbie.

• Do góry
    • 0

#37 MAJU z JEFFERSON4543 15/05/2016 - 20:21

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Wystarczy zmienić pare rzeczy aby ludzie wrócili na serwer i znowu gra dawała przyjemność. Niestety My tego nie zmienimy ;)

• Do góry
    • 0

#38 Strażak Eryk3747 15/05/2016 - 20:24

Strażak Eryk
  • Gracz

Wystarczy zmienić pare rzeczy aby ludzie wrócili na serwer i znowu gra dawała przyjemność. Niestety My tego nie zmienimy ;)

Właśnie ja sądze, że możemy więcej niż nam się wydaje :P

• Do góry
    • 1

#39 B M62158 15/05/2016 - 20:25

B M
  • Zarząd
Uh.. Ale po co te kłamstwa? Wczoraj peak wyniósł 311 graczy. Rok temu było to 306.
  • Do góry
    • 0

#40 MAJU z JEFFERSON4543 15/05/2016 - 20:26

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Właśnie ja sądze, że możemy więcej niż nam się wydaje :P

No to powiedz mi jak? Od roku albo więcej ludzie chcą coś zmienic a najwięcej starają się organizacje i co z tego mamy? ludzie poszli na inny serwer.  Jeżeli misiek nie wysłucha Nas czyli ludzi z chęcią do gry to nic się nie zmieni. To nie jest trudne poświęcić Nam nawet 10 minut na mumble aby wysłuchać co jest nie tak. 

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: rozkminy, zmiany, na lepsze

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych