Stan zainteresowania i chęci poznawania całkiem nowych doznań u mieszkańców Los Santos, postanowiłam dzielić się z Wami, poglądem na świat, szczerością, intrygą czy komediowymi momentami.
Chcę prowadzić tą redakcję z wielkim szacunkiem do sztuki historycznej i nowoczesnej oraz zagłębiać się w przemyślenia i trudne tematy ukazywane na światło dzienne przez mieszkańców Los Santos.
To będzie forma pamiętnika, dziennika wydarzeń, ludzkich historii,
historii miasta, pokazane w zupełnie innym świetle.
Fałszywy Krok - małe wprowadzenie:
18.03.2016
Spoiler
Jeden fałszywy krok może wszystko zmienić...
Melanie Starks żyje w konflikcie z prawem. Jest samotną matką, wraz z siedemnastoletnim synem Charliem utrzymuje się z drobnych kradzieży i oszustw. Kiedy wydaje się, że sprawy przybierają inny obrót, zjawia się jej brat, Jared Barnett. Oskarżony o gwałt i morderstwo wyszedł właśnie z więzienia dzięki sprytnym zabiegom obrońcy. Przybywa z opracowanym planem napadu na bank. Potrzebuje jednak pomocy siostry i jej syna. To ma być ich ostatni skok, który zapewni im dostatnie życie. Melanie godzi się wziąć udział w napadzie. Jednak nic nie idzie zgodzie z planem, giną niewinni ludzie. Zbiegli napastnicy nie mają odwrotu, zostaje im tylko ucieczka. Czy mają coś do stracenia, kiedy już raz zabili?
Kilka słów ode mnie na temat tej książki:
Fabuła i rozwój wydarzeń bardzo wciągają czytelnika w dalsze zakątki tej historii, cechą tej książki jest łączenie się fragmentów akcji w jedną całość, co z pewnością na mnie wywarło dość pozytywne wrażenie, tą książkę porównuje do autora Don'a Brown'a który w podobnym stylu napisał "Kod Leonarda Da Vinci".
Serdecznie polecam i zachęcam do przeczytania fanów porządnych kryminałów czy lekkiej grozy.
Justyna Nowicka
Los Santos w pryzmacie współczesności:
18.03.2016
Spoiler
Dan Brown - Kod Leonarda Da Vinci
19.03.2016
Spoiler
W Luwrze zostaje popełnione morderstwo. Jego ofiarą jest kustosz. Zwłoki zostają znalezione w pozycji przypominającej sławny rysunek witruwiański, na którym renesansowy artysta przedstawił idealne proporcje ludzkiego ciała. W zbrodnię zamieszany jest - według policji - profesor z Harvardu, znawca symboliki religijnej. Sprawy komplikują się, gdyż umierający kustosz pozostawił szereg zagadek, które mają pomóc wskazać winnych tej zbrodni i trzech innych popełnionych tej nocy na wpływowych mieszkańcach Paryża. Ale mają też doprowadzić do czegoś znacznie bardziej istotnego.
Czytając tą książkę uświadomiłam sobie jak może być wciągająca historia powiązana z fantastyką. Polecam serdecznie do czytania lub polecenia komuś tego tytułu jak i wszystkich tomów Don'a Brown'a. Justyna Nowicka
Redakcja "Bez Tajemnic" zdobyła swój pierwszy lokal!
20.03.2016
Spoiler
Tak redakcja "Bez Tajemnic" doczekała się swojego lokalu w mieście Los Santos, jest to lokal początkowo wynajmowany lecz dobre i to na sam początek.
(Gwiazdka = oznaczenie lokalu na zdjęciu)
Remont nowo nabytego lokalu w ekspresowym czasie!
21.03.2016
Spoiler
Remont trwa i niedługo pewnie będzie ukończenie, jeszcze tylko kilka detali i finito!
Użytkownik Widmo24 edytował ten post 23/03/2016 - 17:56