Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono]Nieznajomy 5CB197, Tashiro Yamada

samp raport

• Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ciekawski251 15/11/2015 - 16:25

Ciekawski
  • Gracz

*
Popularny

Link do profilu/postaci raportowanego/raportowanych: Enforcer + Tashiro Yamada (nie znam globala)
Nazwa postaci raportowanego/raportowanych: Nieznajomy 5CB197, Tashiro Yamada

Opis sytuacji: Po ostrzale Kyodo-kai na naszą organizacje, wleciało bardzo dużo mundurowych, którzy zaczęli robić porządek. Oskarżony schował się przed PD w budynku i szybciutko dał /q. Uszłoby mu to na sucho, niestety miał ten niefart że akurat się wlogowałem i zauważyłem komunikat. Chyba żal mu było tego M4, z którego chwilę wcześniej dumnie korzystał.
Świadków wiele (w akcji uczestniczyło ponad 20 osób ).

Zrzuty ekranu wrzucone na imgur.com: (obowiązkowe)
Spoiler

+

Dostałem właśnie jeszcze SS od koleżanki, która siedziała w aptece (i niestety dostała timeout, ale wróciła po chwilce). Chciałem tylko dowód na to, że czas od schowania się oskarżonego przed PD do /q był mniejszy niż 5 minut... ale na screenie widać coś więcej.

Spoiler

Oprócz swojego AK47 zachowałeś jeszcze M4 kolegi, który czysty wyszedł do LSPD i dzięki temu nie poniósł żadnych konsekwencji.

Wobec tego, skarga dotyczy także Tashiro Yamada. Poinformuję go.

---------------------------------

Użytkownik Ciekawski edytował ten post 15/11/2015 - 19:39

• Do góry
    • 5

#2 Sully2123 15/11/2015 - 16:34

Sully
  • Zasłużony

Niedługo podeślę Ci link do profilu i go powiadomisz. :)

https://net4game.com...89744-enforcer/

Użytkownik Sully edytował ten post 15/11/2015 - 16:37
Dodany link do profilu.

• Do góry
    • 0

#3 Ciekawski251 15/11/2015 - 16:41

Ciekawski
  • Gracz
Powiadomiony.
  • Do góry
    • 1

#4 Enforcer 576 15/11/2015 - 16:58

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Zacznijmy od tego że ta akcja nie działa się tak. Byłem przy tej akcji, nie strzelałem z M4 lecz a Ak-cza, po czym wbiłem do lokalu, schowałem się tam przez dobre 15 minut, nic się nie działo szczerze, zakazu /q nie miałem chyba od czegoś jest ten skrypt prawda? Więc postanowiłem dać /q jako że nie miałem tam transportu, nic się nie działo, nie jestem jasnowidzem i nie wiedziałem że akurat jakaś osoba była ze mną w interiorze. Dodam że nie było ŻADNEJ AKCJI ODGRYWANEJ NA MOJEJ POSTACI BEZPOŚREDNIO. Jak chcecie to moge wrócić z bronią i odegrać ta akcje, lecz sądze że jak byś ty nie wbił tam do gry akurat w tym momencie i celowo byś mnie nie udupiał za /q które nawet nie było związane z twoją postacią jako że nie odgrywałeś nic na niej. Jeszcze dodam że była podobna skarga na lidera LSPD gdy schował się w interiorze podczas ostrzału, po czym odczekał jakąś ilość czasu i dał /q nawet nie myśląc o ludziach co czekali na niego na zewnątrz. Więc chciał bym aby to wpierw było rozpatrzone z takiej perspektywy że nie ma akcji odgrywanej na mojej postaci, oraz nie mam zakazu /q więc mam prawo do takiej czynności. Jeśli jednak nie mam racji, moge wrócić do akcji i oddać broń co wydaje mi się być nie fair jako że gracz przypadkowo zauważył /q i chce mnie udupić na siłe.

Dodaje link do skargi na Jume, o której wspominałem wcześniej - sytuacja dokładnie ta sama, gość siedzi w interiorze i nikt nic na nim nie gra więc daje sobie /q bez konsekwencji, bo skarga została odrzucona. To samo zrobiłem ja, nikt niczego na mnie nie odgrywał, odczekałem jakiś czas i dałem sobie /q, mogłem tak zrobić. Co najśmieszniejsze, "Ciekawski" najprawdpopodobniej wszedł do gry dopiero po moim /q, więc jedyne co zobaczył to informacja o moim wyjściu i to co było na zewnątrz. Jak widać na ss'ach, nie zagrał na mnie niczego co potwierdza moje słowa :) Uprzejmię proszę o zmianę skargorozpatrywacza na kogoś z poza grona LSPD, ponieważ obawiam się, że może mieć to wpływ na werdykt skargi, byłbym ogromnie wdzięczny. Na koniec, odwołując sie do skargi na Jumę za to samo "przewinienie" - proszę o równe traktowanie wszystkich graczy, pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Użytkownik Enforcer edytował ten post 15/11/2015 - 17:20

• Do góry
    • 15

#5 Ciekawski251 15/11/2015 - 18:18

Ciekawski
  • Gracz
Tak, nie grałem nic na tobie, ale uchwyciłem to jak chciałeś zrobić wszystkich w ciula... wiadomo - maska, nikt nie zapamięta i ujdzie na sucho. Skargę miało napisać PD (Bigos219), ale poproszono mnie żebym ja to zrobił. Strzelano do ciebie, wszedłeś do budynku i dałeś /q. Interior był otwarty, wszyscy byli namierzeni na wejście i chcieli wykonywać akcje, no ale ciebie już nie było. Co do skargi na Jumę:

Jako że nie grałeś bezpośrednio na jego postaci, w dodatku system pozwolił mu wyjść z gry nie tracąc itemów, nie byłbyś w stanie systemowo wyważyć drzwi, twoje tłumaczenie, że czekałeś na niego na dachu by wbić mu bw i wstrzyknąć truciznę jest słabe, miałeś okazje wstrzyknąć gdy miał bw za pierwszym razem, dodatkowo Interior SPD ma 2 wyjście na parking z którego można sobie uciec.

Jeśli dalej nie widzisz różnic pomiędzy tą sytuacją, a akcją dzisiejszą, to jeszcze raz przeczytaj ten cytat.
Mundurowi przyjechali na miejsce o 15:40. Ty dałeś /q o 15:44 (widoczne na screenie).

------------------------------------------------------------------

Dostałem właśnie jeszcze SS od koleżanki, która siedziała w aptece (i niestety dostała timeout, ale wróciła po chwilce). Chciałem tylko dowód na to, że czas od schowania się oskarżonego przed PD do /q był mniejszy niż 5 minut... ale na screenie widać coś więcej.
Spoiler

Oprócz swojego AK47 zachowałeś jeszcze M4 kolegi, który czysty wyszedł do LSPD i dzięki temu nie poniósł żadnych konsekwencji.

Wobec tego, skarga dotyczy także Tashiro Yamada. Poinformuję go. Ma ukryty global, więc nie mogę poinformować.

--@down
Dziękuje za rozpatrzenie.
Wiadomo, nie ma winnego, świetnie rozegrane. /q po 5s od otrzymania broni. Żadne TS3, nie nie...

Użytkownik Ciekawski edytował ten post 15/11/2015 - 18:44

• Do góry
    • 1

#6 THE REAL MICHU 2385 15/11/2015 - 18:31

THE REAL MICHU
  • Gracz

*
Popularny

Pozwolę się wpierdzielić jako że Tashiro gra w Kyodo-Kai

Nie złamał regulaminu przez podanie broni komuś gdyż nie wiedział że gracz z nim przebywający ma zamiar dać /q

*Nawet jeżeli by wiedział to i tak Tashiro nie łamał w żaden sposób regulaminu, dziękuje.

[w=W skargach wypowiadają się osoby które są bezpośrednio powiązane ze skargą.]

• Do góry
    • 9

#7 Enforcer 576 15/11/2015 - 18:55

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Jak chcesz to możemy oboje wrócić i odegrać jakąś akcje która ty chcesz, pidi może się ustawić na zewnątrz i możemy grać od wtedy skoro masz taki problem z tym, bo my nie widzieliśmy nic złego z naszymi czynami w tamtych momentach jako że zrobiliśmy to na co nam skrypt pozwalał, mowa o zakazie /q.

... Chcemy pozowolić Ciekawskiemu odegrać swoją akcje itd, ale jak widać nas ingnoruje i chyba na siłe chce udupić, jako że pytamy go czy chce wrócić do tej akcji, jesteśmy w grze gotowi aby z nim odegrać. A on nas ignoruje po czym wychodzi z gry. Nie żeby co ale na siłe udupiać to też nie jest fajnie.

Spoiler

Użytkownik Enforcer edytował ten post 15/11/2015 - 18:40

• Do góry
    • 8

#8 Ciekawski251 15/11/2015 - 18:55

Ciekawski
  • Gracz

*
Popularny

Ma wrócić 8 radiowozów, pojazdy FBI, ponad 15stu policjantów, ESNF i reszta? Wszyscy czekali jeszcze z 15 minut, ale nie wróciłeś. Odtworzenie tamtej sytuacji jest niemożliwe. Czujesz winę, ale się nie przyznasz i chcesz uniknąć kary.
Czekam na rozpatrzenie apelacji.

--@down
Dziwi mnie twoja logika.

Użytkownik Ciekawski edytował ten post 15/11/2015 - 19:25

• Do góry
    • 3

#9 Enforcer 576 15/11/2015 - 19:12

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Ale czy to FBI czy PD piszą na nas skarge? Nie, tylko ty więc ty miałeś jakieś widocznie zamiary do naszych postaci, więc oferujemy Ci szanse aby wrócić do tej akcji. Jeśli PD oraz FBI chcą tam też wrócić i odtworzyć ową sytuacje, to mogą. 

Jeszcze dodam że w tej chwili tyle jest LSPD inGame, i ty sądzisz że tej akcji nie da się odtworzyć, wiesz marne podjeść do udupiania graczy którzy nic złego nie zrobili i chcą Ci dać szanse odegrać swoją akcje nawet że  nie złamali regulaminu swoimi akcjami. 

Spoiler

Oraz dodaje cytat od Dawcy ze skargi na Jume. 

"Interior SPD ma 2 wyjście na parking z którego można sobie uciec" - blablabla, można sobie uciec? To trzeba było to zrobić, a nie wpisać /q, jeśli zastępy organizacji czekały na niego na zewnątrz , a on ranny w środku magicznie zniknął - tak samo zrobiłem ja, a Juma za to kary nie dostał. Czy chcesz czy nie, w obu sprawach chodzi DOKŁADNIE O TO SAMO. Ja jestem gotowy do powrotu na miejsce akcji i odegrania z Tobą tego, co chciałeś na mnie zagrać :) Jeśli LSPD coś ode mnie chce, powinno się zgłosić. Pisanie skargi za kogoś jest surowo zabronione, z tego co wiem ;D Zwolnij więc synku, jako dobry gracz jestem gotowy wrócić i odegrać akcje bo zależy mi na porządnej rozgrywce, a nie na jakichś przedmiotach. Czekamy w takim razie na odpowiedź skargorozpatrywacza, pozdrawiam.

Użytkownik Enforcer edytował ten post 15/11/2015 - 19:17

• Do góry
    • 5

#10 BoostowanyMars-5 15/11/2015 - 19:13

BoostowanyMars
  • Gracz

Dajcie mu po prostu dług na minus i będzie okej wszak na tym serverze nie wolno karać ludzi.

• Do góry
    • 0

#11 Ciekawski251 15/11/2015 - 19:30

Ciekawski
  • Gracz

*
Popularny

Zaskakujący brak pokory.

Od Jeremy Nelson (https://net4game.com...91684-bigos219/):
QUEwJCG.jpg
  • Do góry
    • 6

#12 Enforcer 576 15/11/2015 - 19:45

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Ale jakie podstawy ma bigos do osądzania mnie o /q podczas akcji skoro on ani żaden z jego ludzi nie odgrywał na mnie akcji bezpośrednio, oraz nie mają swoich dowodów na złamania regulaminu przeze mnie, tylko korzystają z okazji jako że ty masz jakiś problem z moimi czynami do których miałem prawo. Więc zostaje tylko tobie szansa aby odegrać na mnie jaką kolwiek akcje według tej logiki.

• Do góry
    • 5

#13 Ciekawski251 15/11/2015 - 22:40

Ciekawski
  • Gracz
L4J4i1T.jpg

Od siebie dodam, że chyba nie ma co już ciągnąć tego tematu.
Poczekajmy aż ktoś rozpatrzy.

Użytkownik Ciekawski edytował ten post 15/11/2015 - 22:42

• Do góry
    • 0

#14 Enforcer 576 15/11/2015 - 22:53

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Ja tylko od Siebie dodam że mam nadzieje że każdy jest traktowany fair na tym serwerze i jak było dla jednej osoby powinno być tak dla każdego, mowa o akcji z Jumą.

Użytkownik Enforcer edytował ten post 15/11/2015 - 22:57

• Do góry
    • 4

#15 Enforcer 576 16/11/2015 - 23:25

Enforcer
  • Gracz

*
Popularny

Siema, dodatkowo jeszcze dodam że bigoś mówi że do piątku go nie będzie co sprawia że niby ta akcja jest niemożliwa do odtworzenie, lecz jak widać tutaj na SSie aktywnie gra. Nie ma to jak udupianie na siłe oraz kłamanie w skardze. :) 

Spoiler

• Do góry
    • 3

#16 Bigos219920 17/11/2015 - 00:24

Bigos219
  • Gracz

*
Popularny

Aktywne granie, czyli patrole i akcje mam tylko w weekend, szkoła w której jestem uniemożliwia mi tego w trakcie tygodnia, a bardziej laptop który poprostu jest za słaby. Dodatkowo dzisiejsza akcja, zresztą trudno nazwać akcja wbija nie bw przez 70 minut, utwierdza mnie tylko w tym, że nie mam zamiaru tego odgrywać. Miłej nocki, była to moja ostatnia wypowiedź w tej skardze.
  • Do góry
    • 4

#17 Sully2123 17/11/2015 - 14:51

Sully
  • Zasłużony

Werdykt co do Enforcera wydam niedługo, na drugiego gracza odrzucam - nie toleruję czegoś takiego jak dopisywanie kogoś samowolnie do skargi po zaakceptowaniu. Jeśli chcesz - pisz 2 skargę na niego.

• Do góry
    • 0

#18 Sully2123 20/11/2015 - 16:45

Sully
  • Zasłużony

Po przeanalizowaniu sytuacji z innymi skargorozpatrywaczami, postanawiam odrzucić skargę. Na oskarżonym nie była odgrywana bezpośrednio żadna akcja, a system pozwalał mu na wyjście bez utraty przedmiotów (był bez zakazu /q podobnie jak w skardze na Jumę, która jest tu dobrym przykładem). Niechęć ze strony org. porządkowych do ponownego odegrania akcji jest co najmniej dziwna - można to było zrobić i zagrać np. od momentu zatrzymania, bez wołania wszystkich, a tylko stron zainteresowanych. W związku z tym wszystkim, sprawę uważam za zamkniętą.

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: samp, raport

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych