Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Do Administracji Zwrot skradzionego Banshee 36008

admin banshee

• Zamknięty Temat jest zamknięty
95 odpowiedzi w tym temacie

#41 tabula_rasa — 1549 12/09/2015 - 19:51

tabula_rasa
  • Gracz

Jeszcze czego, nie dość że ciężko jest cokolwiek w tych czasach sprzedać to jeszcze gorzej by było jakby wprowadzili napis, że pojazd jest kradziony, z resztą wszystko można IC odegrać zmiane tablic, koloru, zmiane nr nadwozia.

Nic takiego nie mialo miejsca. Nawet zlodziej koloru nie zmienil...
  • Do góry
    • 0

#42 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:52

Br0war
  • Gracz
Moja wina fakt i jak wcześniej pisałem nie było by płaczu jak by ktoś odegrał ze zmienia zamek czy coś nawet kolor ten sam został. Jeszcze raz jesli jest możliwosc skraść auto zapomoga wytrychu to powinna być możliwosc odzyskania auta za pomocą pd !! Po coś wkoncu są. Jesli tak nie jest to taki złodziej jest bez karny
  • Do góry
    • 0

#43 Szemek — 390 12/09/2015 - 19:53

Szemek
  • Gracz

Tak jak mówił Arcon, zadaniem gracza, ktory kupuje tak drogie auto jest kupic alarm, immo lub podpisac pod rodzinke. Jesli nie ma slotow lub kasy na dodatki zabezpieczajace to nie jezdzi autem do momentu kupna owych dodatkow.

Ty to myśl jak jeździsz tym autem, skoro nie masz do niego ani papierów, ani kluczyków (Termit nic nie zmieniał, musisz odpalać go ze śrubokręta :) ).

@topic

Bartosz powinien się zastanowić, bo miesza się w grę IC.

Użytkownik Szemek edytował ten post 12/09/2015 - 19:54

• Do góry
    • 1

#44 Anony — 1652 12/09/2015 - 19:53

Anony
  • Gracz

To po jaką cholere powstał wytrych?

Aby zwinąć kogoś auto. LSPD ma za zadanie je znaleźć i w tym przypadku tak się stało. LSPD znalazło auto, które prawnie należy do właściciela (tu się też odzywa brak sądu). 

Poza tym - kto kradnie auto, potem od razu je sprzedaje bez żadnego przemalowania, odegrania fałszowania dokumentów itd? Po ukradnięciu chociaż o taką akcję mógłby się postarać. Jak ktoś już ma być pokrzywdzony, to tylko i wyłącznie osoba która ukradła auto. 

• Do góry
    • 2

#45 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:57

Br0war
  • Gracz
Jestem ciekaw jak wytłumaczy mi to pan Bartosz, chyba nalezą mi sie jakieś wyjaśnienia, niech powie co w takim przypadku może zrobić taka osoba jak ja ze mimo iż auto zostało odzyskane ic to go nie mogę miec.
  • Do góry
    • 2

#46 GrubyPrezes — 2220 12/09/2015 - 19:59

GrubyPrezes
  • Gracz

Skrypt jest skryptem moją skromną opinią.

Użytkownik Prawdziwy Albańczyk edytował ten post 12/09/2015 - 19:59

• Do góry
    • 0

#47 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 20:02

_Maniek_
  • Gracz

*
Popularny

Moja wina fakt i jak wcześniej pisałem nie było by płaczu jak by ktoś odegrał ze zmienia zamek czy coś nawet kolor ten sam został. Jeszcze raz jesli jest możliwosc skraść auto zapomoga wytrychu to powinna być możliwosc odzyskania auta za pomocą pd !! Po coś wkoncu są. Jesli tak nie jest to taki złodziej jest bez karny

Jak to bez karny, skoro ustaliliście kto to jest, złapcie go i wsadźcie go za kratki.

• Do góry
    • 4

#48 Szemek — 390 12/09/2015 - 20:10

Szemek
  • Gracz

Jak to bez karny, skoro ustaliliście kto to jest, złapcie go i wsadźcie go za kratki.

"Posiedzi parę lat i wyjdzie" ~Ryba

Zmień lat na godzin. I znowu ukradnie i sprzeda - znowu zostanie znalezione i odzyskane, Bartosz odda temu, kto kupił. I tak w koło :)

• Do góry
    • 0

#49 RyVaL — 514 12/09/2015 - 20:10

RyVaL
  • Gracz

Skoro wszystko było IC, to jak dla mnie złodziej powinien oddać pieniądze ze sprzedaży auta i pójść siedzieć, ty powinieneś odzyskać pojazd, a osoba która kupiła to Banshee powinna odzyskać pieniądze od złodzieja - skoro już jest ta aktualizacja, to można przecież z niej skorzystać - więc niech złodziej zagra skryptem z osobą kupującą i ustawi "kredyt" który będzie sobie powoli spłacał ;)

Nie wiem, czy to jest zrozumiałe co napisałem, ale okej.. :D

• Do góry
    • 0

#50 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 20:21

_Maniek_
  • Gracz

"Posiedzi parę lat i wyjdzie" ~Ryba

Zmień lat na godzin. I znowu ukradnie i sprzeda - znowu zostanie znalezione i odzyskane, Bartosz odda temu, kto kupił. I tak w koło :)

Witam na net4game.com. Takie panują tutaj zasady i mi one odpowiadają jeśli o to chodzi. Frakcje porządkowe nie mogą mieć wszystkiego. 

• Do góry
    • 0

#51 Szemek — 390 12/09/2015 - 20:27

Szemek
  • Gracz

Frakcje porządkowe nie mogą mieć wszystkiego. 

Masz rację, dajmy wszystko przestępczym. Może jeszcze /aresztuj zabierzesz PD? Przecież mają kajdanki! Może paralizator zabierzesz, bo pałki mają? Puknij się w głowę.

• Do góry
    • 0

#52 Arcon — 2529 12/09/2015 - 21:03

Arcon
  • Gracz

Skoro chcecie tak się bawić to usuńmy wytrych a ja okradne Was odgrywając godzinną akcję. Chociaż wszyscy wiemy, że i tak wozu na /v nie oddacie. Jaki w tym sens? 

• Do góry
    • 0

#53 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 21:07

_Maniek_
  • Gracz

Masz rację, dajmy wszystko przestępczym. Może jeszcze /aresztuj zabierzesz PD? Przecież mają kajdanki! Może paralizator zabierzesz, bo pałki mają? Puknij się w głowę.

No tak przecież organizacje porządkowe nie mają niczego, a te przestępcze to mają do wszystkie uprawnienia, no nie? Powiedz mi czy coś kiedyś odebrano porządkowym jeśli chodzi o skrypt, którego mogą użyc na innych. Jedyne co im odebrano to procent od ściągniętej blokady, serio? Może damy im jeszcze otwieranie pojazdów, aby móc je przeszukiwać? A przestępczym przydało by się kilka usprawnień, na przykład przedmiot liny, który działał by jak kajdanki, co?

• Do góry
    • 0

#54 Szemek — 390 12/09/2015 - 21:23

Szemek
  • Gracz

Może damy im jeszcze otwieranie pojazdów, aby móc je przeszukiwać?

Wystarczy, żeby lider LSPD napisał "nakaz" (screen, whatever), iść do gościa z pojazdem i przeszukać. Wszystko IC, 0 skryptu.

A przestępczym przydało by się kilka usprawnień, na przykład przedmiot liny, który działał by jak kajdanki, co?

Mają worki, pidiki nie - wyrównuje się.

Skoro chcecie tak się bawić to usuńmy wytrych a ja okradne Was odgrywając godzinną akcję. Chociaż wszyscy wiemy, że i tak wozu na /v nie oddacie. Jaki w tym sens? 

Chcesz ukraść? Jest ryzyko. Nie chcesz ryzyka? Nie kradnij!

PS. Jesteś w ścigantach, nie? To już wiem czemu o ten wytrych płaczesz. Niech dalej admini interweniują w grę IC - może stworzą niedługo jakiś gang lub mafię?

Użytkownik Szemek edytował ten post 12/09/2015 - 21:26

• Do góry
    • 1

#55 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 21:25

_Maniek_
  • Gracz

Mają worki.

Jak na moje to workiem nikogo nie zwiążesz, ale dobra. 

• Do góry
    • 0

#56 Arcon — 2529 12/09/2015 - 21:26

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

PS. Jesteś w ścigantach, nie? To już wiem czemu o ten wytrych płaczesz.

To nie ja tutaj płacze o stracony wóz kolegi. Nigdy nie używałem i nie będę używał wytrychu. Uświadamiam Wam, że gdybym odegrał dość wyczerpującą akcje IC kopnelibyście mnie w dupsko. Jesteście hipokrytami, bo wymagacie od kogoś czegoś czego w sami nie jesteście w stanie zrobić. 

• Do góry
    • 5

#57 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 21:29

_Maniek_
  • Gracz

Wystarczy, żeby lider LSPD napisał "nakaz" (screen, whatever), iść do gościa z pojazdem i przeszukać. Wszystko IC, 0 skryptu.

Zgodzę się, lecz im jest to najczęściej potrzebne od zaraz, jak jest jakaś akcja i na owej akcji jest zamknięte pojazd, który jest podpisany pod grupe i nie mogą znaleźć kogoś, kto by mógł go otworzyć. Jeśli odegrają, że przeszukają i zabierają klucze jeśli owe był to okey, ale co jeżeli ktoś kto je miał uciekł pieszo? Wtedy to na przykład taki to sobie osobnik zaczyna płakać, a jak nikt sie nie znajdzie to może nawet dojść do tego, że dostanie się blokadę na 3 tysie na koło, miałem taką sytuacje. Dobra nie ma się co spinać, bo sprawa mnie nie dotyczy.

• Do góry
    • 0

#58 Szemek — 390 12/09/2015 - 21:29

Szemek
  • Gracz

To nie ja tutaj płacze o stracony wóz kolegi. Nigdy nie używałem i nie będę używał wytrychu. Uświadamiam Wam, że gdybym odegrał dość wyczerpującą akcje IC kopnelibyście mnie w dupsko. Jesteście hipokrytami, bo wymagacie od kogoś czegoś czego w sami nie jesteście w stanie zrobić. 

To nie jest mój kolega. Czemu miałbym kopnąć w dupsko? Odegrałbyś porządnie, to z bananem na ryju bym oddał. To ostatniego zdania się nie odniosę.

Jak na moje to workiem nikogo nie zwiążesz, ale dobra. 

To dajmy przestępczym linę, a pidikom worek (nie wiem po ch*j, ale równość przedewszystkim!). Wszędzie i zawsze porządkowe będą mieli łatwiej - tu nie ma co dyskutować. W przestępczych ma być ciężko, o to tu chodzi.

• Do góry
    • 0

#59 xVSx — 1278 13/09/2015 - 08:07

xVSx
  • GameMaster SA-MP

*
Popularny

Moim skromnym zdaniem, pojazd powinien wrócić do właściciela. Dlaczego? - Prosta sprawa, wyobraźmy sobie taką sytuacje w prawdziwym życiu, pojazd zostaje ukradziony, włamywacz nie zmienia kompletnie nic w pojeździe, policja zaczyna szukać pojazd i odnajduje go po kilku dniach, przez co "obywatel" dowiaduje się, że odnaleziono jego pojazd ale ten pojazd został sprzedany, więc już jest po pojeździe. Skoro Browar posiadał nadal te "legalne dokumenty" to skąd osoba, która zakupiła auto od sprzedawcy miała drugie? Drugie dokumenty same w sobie były podrobione, to jest w obowiązku obywatela sprawdzić czy pojazd nie był kradziony lub też czy jego papiery są legalne. Wiele osób nie zwraca na to uwagi, że akcja była odegrana ciekawie, kreatywnie tylko na to, że cała sytuacja jakby zatacza koło wokół "e-hajsów", które nie są najważniejsze. Gracze odegrali kreatywnie akcje odnalezienia pojazdu, prawda? Wspomniane było, że główny posiadacz pojazdu nadal miał legalne dokumenty oraz kluczyki, popełnił błąd, że nie założył alarmu, etc ale czy tylko on popełnił błąd? Złodziej, osoba, która kupiła pojazd są tak samo równie winni jak poszkodowany. Nie zmieniono koloru pojazdu, nie upewniono się co do dokumentów, jest wiele spraw, które mogły rozwiązać tą sprawę w krótszy sposób, lecz wyszło jak wyszło i nikt tego już nie zmieni. Po pierwsze, nie grajmy samym skryptem. Skrypt jest po to aby ułatwić nam wszystkim rozgrywkę, lecz nie zapominajmy, że to my tworzymy kreatywne akcje, bo sam skrypt nie umożliwił by serwerowi istnienie. Ciężko jest co prawda, niektóre sprawy odwzorować bo w końcu to tylko gra, lecz skrypt nigdy nie ogranicza na tyle, aby gracz nie miał szansy wykazać się w jakiś sposób. Sytuacja w skrócie na moje wyglądała tak: Browar miał auto niezabezpieczone, jego wina. Zostało skradzione? Wyruszył na poszukiwania, to był jego obowiązek aby odzyskać swój pojazd, teraz obowiązkiem "złodzieja" było zmienienie koloru pojazdu, zmiana chociażby blach. Obowiązkiem kupującego było sprawdzenie tych dokumentów oraz dopytanie się o wszelakie szczegóły, no ale oczywiście, skoro skrypt pozwala sprzedać bez niczego skradziony pojazd to osoba głównie poszkodowana, która wszystko ładnie i w ciekawy sposób odegrała nie ma już tak naprawdę nic do gadania. Jedyną osobą, która jest tutaj pokrzywdzona jest Browar, ponieważ on ingeruje się w kwestie IC, stara się w jakiś sposób odzyskać swój skradziony pojazd, nie przez płacz na OOC innym graczom, jak to wiele osób w ostatnich czasach czyni, ale przez stworzenie czegoś kreatywnego jak przykładowo właśnie poszukiwania, które zostały zakończone sukcesem.

To tyle w mojej skromnej opinii, pojazd powinien wrócić zdecydowanie do głównego właściciela.

Użytkownik XxVeetroxX edytował ten post 13/09/2015 - 08:08

• Do góry
    • 6

#60 RyVaL — 514 13/09/2015 - 09:17

RyVaL
  • Gracz

My tu gadu gadu, a Zarząd nawet nie zajrzy - później się okaże, że pojazd poszedł dalej w obieg i go już w ogóle nie odzyskasz ;)

• Do góry
    • 0

#61 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 09:29

Chudy_
  • Gracz

*
Popularny

Moim skromnym zdaniem, pojazd powinien wrócić do właściciela. Dlaczego? - Prosta sprawa, wyobraźmy sobie taką sytuacje w prawdziwym życiu, pojazd zostaje ukradziony, włamywacz nie zmienia kompletnie nic w pojeździe, policja zaczyna szukać pojazd i odnajduje go po kilku dniach, przez co "obywatel" dowiaduje się, że odnaleziono jego pojazd ale ten pojazd został sprzedany, więc już jest po pojeździe. Skoro Browar posiadał nadal te "legalne dokumenty" to skąd osoba, która zakupiła auto od sprzedawcy miała drugie? Drugie dokumenty same w sobie były podrobione, to jest w obowiązku obywatela sprawdzić czy pojazd nie był kradziony lub też czy jego papiery są legalne. Wiele osób nie zwraca na to uwagi, że akcja była odegrana ciekawie, kreatywnie tylko na to, że cała sytuacja jakby zatacza koło wokół "e-hajsów", które nie są najważniejsze. Gracze odegrali kreatywnie akcje odnalezienia pojazdu, prawda? Wspomniane było, że główny posiadacz pojazdu nadal miał legalne dokumenty oraz kluczyki, popełnił błąd, że nie założył alarmu, etc ale czy tylko on popełnił błąd? Złodziej, osoba, która kupiła pojazd są tak samo równie winni jak poszkodowany. Nie zmieniono koloru pojazdu, nie upewniono się co do dokumentów, jest wiele spraw, które mogły rozwiązać tą sprawę w krótszy sposób, lecz wyszło jak wyszło i nikt tego już nie zmieni. Po pierwsze, nie grajmy samym skryptem. Skrypt jest po to aby ułatwić nam wszystkim rozgrywkę, lecz nie zapominajmy, że to my tworzymy kreatywne akcje, bo sam skrypt nie umożliwił by serwerowi istnienie. Ciężko jest co prawda, niektóre sprawy odwzorować bo w końcu to tylko gra, lecz skrypt nigdy nie ogranicza na tyle, aby gracz nie miał szansy wykazać się w jakiś sposób. Sytuacja w skrócie na moje wyglądała tak: Browar miał auto niezabezpieczone, jego wina. Zostało skradzione? Wyruszył na poszukiwania, to był jego obowiązek aby odzyskać swój pojazd, teraz obowiązkiem "złodzieja" było zmienienie koloru pojazdu, zmiana chociażby blach. Obowiązkiem kupującego było sprawdzenie tych dokumentów oraz dopytanie się o wszelakie szczegóły, no ale oczywiście, skoro skrypt pozwala sprzedać bez niczego skradziony pojazd to osoba głównie poszkodowana, która wszystko ładnie i w ciekawy sposób odegrała nie ma już tak naprawdę nic do gadania. Jedyną osobą, która jest tutaj pokrzywdzona jest Browar, ponieważ on ingeruje się w kwestie IC, stara się w jakiś sposób odzyskać swój skradziony pojazd, nie przez płacz na OOC innym graczom, jak to wiele osób w ostatnich czasach czyni, ale przez stworzenie czegoś kreatywnego jak przykładowo właśnie poszukiwania, które zostały zakończone sukcesem.
To tyle w mojej skromnej opinii, pojazd powinien wrócić zdecydowanie do głównego właściciela.

Prawdziwe życie to masz za oknem. Nie miałem pojęcia, że samochód jest kradziony.
  • Do góry
    • 4

#62 Br0war — 440 13/09/2015 - 09:36

Br0war
  • Gracz

Prawdziwe życie to masz za oknem. Nie miałem pojęcia, że samochód jest kradziony.

Wiem o tym i nie mam oto pretensji lecz zamiast grać poleciałeś na skargę tym bardziej ze jest możliwosc odzyskania tego co straciles
  • Do góry
    • 0

#63 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 09:40

Chudy_
  • Gracz

*
Popularny

Wiem o tym i nie mam oto pretensji lecz zamiast grać poleciałeś na skargę tym bardziej ze jest możliwosc odzyskania tego co straciles

Sam Termit pisał, że majątek poszedł w obieg i juz go sie nie da odzyskac. LSPD miało mnie gdzieś, jedynue co Zagubiony coś chciał robić. Szkoda gadać, alarm, immo to podstawa w wozie za sto tysięcy.
  • Do góry
    • 3

#64 uczen1996 — 828 13/09/2015 - 09:51

uczen1996
  • Gracz
W realu! Kupiec skradzionego pojazdu musi oddać pojazd właścicielowi, a odzyskanie pieniędzy to kwestia cudu, jak uda się je wyciągnąć od złodzieja!

Oj Misiek! Tym razem namieszałeś!
  • Do góry
    • 1

#65 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 09:57

Chudy_
  • Gracz

*
Popularny

W realu! Kupiec skradzionego pojazdu musi oddać pojazd właścicielowi, a odzyskanie pieniędzy to kwestia cudu, jak uda się je wyciągnąć od złodzieja!

NIE WIEDZIALEM, ZE AUTO JEST KRADZIONE. Nie mialem możliwości tego sprawdzić, gdybym wiedzial, ze auto jest kradzione to bym go nie kupil, poza tym nie chce mi sie juz pisac w tym temacie.
  • Do góry
    • 4

#66 Arcon — 2529 13/09/2015 - 10:03

Arcon
  • Gracz

Skoro w realu moge Ci ukraść samochód to w grze też to oddasz? Porobie sobie Screenshoty waszych postów i normalnie zorganizuje okradania waszych wozów w przeciągu tygodna. Zobaczymy kto z tych osób będzie hipokrytą. 

• Do góry
    • -3

#67 Uchaty — 155 13/09/2015 - 10:19

Uchaty
  • Gracz

No ale taka prawda. Raczej pierwotnym właścicielem auta jest w tej chwili poszkodowany. Ukradli mu auto (a to był jego majątek), złodzieje go sprzedali dla jakiegoś kupca, ale co z tego, jak nie był ich? Misiek oddał auto dla kupca, bo co, bo jest poszkodowany? A co ma powiedzieć pierwotny właściciel auta? Jaja jak dla mnie.

• Do góry
    • 1

#68 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 10:56

Chudy_
  • Gracz

*
Popularny

No ale taka prawda. Raczej pierwotnym właścicielem auta jest w tej chwili poszkodowany. Ukradli mu auto (a to był jego majątek), złodzieje go sprzedali dla jakiegoś kupca, ale co z tego, jak nie był ich? Misiek oddał auto dla kupca, bo co, bo jest poszkodowany? A co ma powiedzieć pierwotny właściciel auta? Jaja jak dla mnie.

Pierwotny właściciel powinien zamontować dodatki przez które złodziej nie mógłby ukraść auta.
  • Do góry
    • 4

#69 Uchaty — 155 13/09/2015 - 10:58

Uchaty
  • Gracz

A pierwotny właściciel jest sam sobie winny i swojej głupocie. Skoro kupił wóz za $100,000, a nie zainwestował $1800 w zabezpieczenia aby mu je nie skradziono.

Pierwotny właściciel powinien zamontować dodatki przez które złodziej nie mógłby ukraść auta.

Ale skoro policja znalazła jego samochód, to samochód jest jego. A nie to, że "powinien zainwestować w alarm". To, że nie miał alarmu nie znaczy, że po skradzeniu jego auta, nie ma do niego praw...

• Do góry
    • 2

#70 Szemek — 390 13/09/2015 - 11:05

Szemek
  • Gracz

Znalazła je u osoby które je kupiła za  swoje pieniądze i niczemu nie zawiniła. Gdyby je znaleziono u złodzieja to okej, ale tak to sory, skoro mu było szkoda $1800 na immo i alarm lub z jakichś powodów ich tam nie zamontował, to teraz niech ma nauczkę.

Tak, ale ten samochód prawnie nie jest tego co kupił, tylko tego, któremu zostało skradzione.

• Do góry
    • 2

#71 Anony — 1652 13/09/2015 - 11:08

Anony
  • Gracz

tak samo ja mogę powiedzieć, że Ty powinieneś odegrać na /do sprawdzanie dokumentów, blach auta i tak dalej. Ale nie, bo lepiej polecieć na skrypt i płakać.

• Do góry
    • 2

#72 uczen1996 — 828 13/09/2015 - 11:10

uczen1996
  • Gracz
Ludzie!! Jak wam ukradną samochód w realu, to gdy go policja znajdzie to go odzyskacie!

Nowy nabywca auta traci pieniądze i jedyne na co liczy to na to, że policji uda się te pieniądze odzyskać!!

Nie liczy się immobiliser, alarm i inne pierdoły! Auto znalezione wraca do właściciela!

Czego tu nie rozumiecie?!
  • Do góry
    • 2

#73 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 11:13

Chudy_
  • Gracz

Ludzie!! Jak wam ukradną samochód w realu, to gdy go policja znajdzie to go odzyskacie!
Nowy nabywca auta traci pieniądze i jedyne na co liczy to na to, że policji uda się te pieniądze odzyskać!!
Nie liczy się immobiliser, alarm i inne pierdoły! Auto znalezione wraca do właściciela!
Czego tu nie rozumiecie?!

Real masz za oknem.

tak samo ja mogę powiedzieć, że Ty powinieneś odegrać na /do sprawdzanie dokumentów, blach auta i tak dalej. Ale nie, bo lepiej polecieć na skrypt i płakać.

To nie to samo człowieku. Przestań płakac o auto kolegi.
  • Do góry
    • -1

#74 Anony — 1652 13/09/2015 - 11:18

Anony
  • Gracz

*
Popularny

To nie mój kolega, nawet nie znam autora. Ty się spłakałeś, bo LSPD w tym przypadku ładnie przeprowadziło dochodzenie i akcję. Browar nie powinien ponieść żadnej straty skoro IC ODNALAZŁ AUTO(!). To chyba nie działa tak, że kradzież = zapomnienie i automatyczna zmiana papierów, prawda? 

szybko sprzedaje wóz trzeciej osobie. Trzecia osoba jest ofiarą losową, niczemu nie winna. Druga osoba (ścigant) wykorzystał swoją skryptową możliwość ukradnięcia wozu, musiał na to wydać trochę pieniędzy. Wszystkiemu winna jest pierwsza osoba, która nie przeznaczyła $1800 na zabezpieczenie swojego wozu. LSPD,

Wydał pieniądze na wytrych - ryzykował, że LSPD może odnaleźć auto, zwrócić właścicielowi a jego samego zamknąć, prawda? To nie tak, że ukradnie, sprzeda, /stats się zgadza i koniec zabawy. 

Pierwsza osoba jest winna, że ktoś bez najmniejszej gry RP zaraz po ukradnięciu auta przypadkowej osobie (bo chyba nie narażałby się, zostawiając auto w centrum miasta gdyby wiedział, że należy do policjanta IC) chce je sprzedać nie odgrywając zupełnie nic?. Browar jest NAJMNIEJ winnaya nawet zaryzykuję stwierdzeniem, że W OGÓLE nie jest winny, bo zamontowanie dodatków to kwestia IC a tu z daleka widać przenoszenie tego do OOC.

Użytkownik Anony edytował ten post 13/09/2015 - 11:23

• Do góry
    • 4

#75 Uchaty — 155 13/09/2015 - 11:22

Uchaty
  • Gracz

Real masz za oknem.

To nie to samo człowieku. Przestań płakać o auto kolegi.

Widzę, że czegoś tutaj nie rozumiesz. Skoro skradziono komuś auto, poszkodowany zgłosił to na policję, policja auto znalazła to auto prawnie jest jego. Nie mam pojęcia jak można patrzeć na to z innej strony...

Ale nie zasłaniajcie się grą RP, bo LSPD jest dość sporym skupiskiem osób grających głównie skryptem (nie wszyscy, ale w większości). Teraz nagle, gdy wynikła sytuacja jaka wynikła, wszyscy jesteście świętymi aniołkami dla których gra Role Play i stu procentowe odźwierciedlanie realnego życia jest najważniejsze. Jak ktoś już napisał, real masz za oknem, a tu jest gra, niestety w miarę czasochłonna gra i w tej sytuacji trzeba się pokierować zdrowym rozsądkiem i rozumem, aby nie była stratna osoba która niczemu nie zawiniła.

Suche fakty; koleś kupił wóz za $100000, nie zamontował alarmu i immo za $1800. Wykorzystał to ścigant, który kupił wytrych który kosztuje bodajże $40000. W przeciwieństwie do pierwszej osoby, używa mózgu i szybko sprzedaje wóz trzeciej osobie. Trzecia osoba jest ofiarą losową, niczemu nie winna. Druga osoba (ścigant) wykorzystał swoją skryptową możliwość ukradnięcia wozu, musiał na to wydać trochę pieniędzy. Wszystkiemu winna jest pierwsza osoba, która nie przeznaczyła $1800 na zabezpieczenie swojego wozu. LSPD, skoro nie macie skryptowej możliwości odzyskania wozu, nie powinniście go odzyskać. Osoba której ukradziono wóz miała skryptową możliwość aby temu zapobiec, nie wykorzystała tego, więc niech teraz nie płacze i się z tym pogodzi.

Gra nie polega tylko na skrypt i to, że policja nie ma skryptowej możliwości, to jednak ma prawo do odzyskania auta... 

Użytkownik Uchaty edytował ten post 13/09/2015 - 11:31

• Do góry
    • 2

#76 Szemek — 390 13/09/2015 - 11:34

Szemek
  • Gracz

** Wszystko jest ok z dokumentami? **

** Przy dokładnym przyjrzeniu się można dostrzec sfałszowaną pieczątkę **

LSPD, skoro nie macie skryptowej możliwości odzyskania wozu, nie powinniście go odzyskać. Osoba której ukradziono wóz miała skryptową możliwość aby temu zapobiec, nie wykorzystała tego, więc niech teraz nie płacze i się z tym pogodzi.

Ty se jaja robisz czy to na serio?

Real masz za oknem.

Skończ już z tym, bo zaczynasz mnie wkur*iać.

Gra nie polega tylko na skrypt i to, że policja nie ma skryptowej możliwości, to jednak ma prawo do odzyskania auta... 

Dokładnie, niektórzy jeszcze tego nie rozumieją. Po co jest PD? Zlikwidujmy je, tylko DM szerzy.

Tak? Mógłbym Ci wymienić milion sytuacji w których pomimo odegrania jakiejś akcji, byłem ograniczany skryptem. Rozwaliliśmy razem z gangiem za pomocą broni zamek w drzwiach, chcieliśmy się dostać do środka budynku, ale usłyszeliśmy że tylko LSPD ma możliwość wyważania drzwi za pomocą ładunku wybuchowego. W wielu sytuacjach się zasłania skryptem, regulaminem, ale kiedy to wy jesteście poszkodowani to nagle liczy się tylko gra RP i odźwierciedlanie realnego życia, beka.  :lol:

Jak już wcześniej Arcon pisał, jesteście strasznymi hipokrytami.

Rozwalanie drzwi =/= odnalezienie skradzionego samochodu.

Użytkownik Szemek edytował ten post 13/09/2015 - 11:35

• Do góry
    • 1

#77 Uchaty — 155 13/09/2015 - 11:36

Uchaty
  • Gracz

Ja mówię to z mojej strony. Nie znam autora, nie znam wgl żadnej osoby, która się tutaj wypowiada. Sam tam przez jakiś czas grałem w org. Z LSPD moja postać wgl nie miała styczności (w sensie z jakąkolwiek rekrutacją, czy coś). Sam się denerwowałem na PD nie raz (PD mi dał blokadę bez żadnego odegrania, rozmowy z moją postacią. Zrobił to bindem, a ja byłem ciągle w pojeździe), ale i tak dociekam sprawiedliwości.

Jak już wcześniej Arcon pisał, jesteście strasznymi hipokrytami.

My jesteśmy hipokrytami? Ty mówisz, że "Mógłbym Ci wymienić milion sytuacji w których pomimo odegrania jakiejś akcji, byłem ograniczany skryptem.

". Czyli skoro u Ciebie była niesprawiedliwość, to musi być u wszystkich? No, ciekawy tok myślenia (+/-13-sto letniego dziecka)...

Użytkownik Uchaty edytował ten post 13/09/2015 - 11:38

• Do góry
    • 0

#78 Chudy_ — 722 13/09/2015 - 11:38

Chudy_
  • Gracz

** Wszystko jest ok z dokumentami? **

** Przy dokładnym przyjrzeniu się można dostrzec sfałszowaną pieczątkę **

Ty se jaja robisz czy to na serio?

Skończ już z tym, bo zaczynasz mnie wkur*iać.

Dokładnie, niektórzy jeszcze tego nie rozumieją. Po co jest PD? Zlikwidujmy je, tylko DM szerzy.

Rozwalanie drzwi =/= odnalezienie skradzionego samochodu.

Dobra by cyrk juz zaczynasz tutaj robić.
  • Do góry
    • 0

#79 Uchaty — 155 13/09/2015 - 11:39

Uchaty
  • Gracz

Dobra by cyrk juz zaczynasz tutaj robić.

To nie On robi cyrk. Cyrkiem jest to, że właściciel auta nie może odzyskać auta... 

Normalnie do sprawy dla reportera nadaje się ta akcja...

Komentarz poszkodowanego: "Ukradziono mi auto. Policja je znalazła, lecz nie mogą mi go oddać, bo skrypt im na to nie pozwala"... 

Żenada.

@DOWN: Kyrk na córkach.

Użytkownik Uchaty edytował ten post 13/09/2015 - 11:52

• Do góry
    • 1

#80 tabula_rasa — 1549 13/09/2015 - 11:49

tabula_rasa
  • Gracz
Jak czytam wasze posty to w glowie pojawia mi sie jedna mysl - zlikwidowac pd, fbi i us army bo nie moga tak na prawde nic zrobic. Skoro auto zostalo skradzione i odnalezione to raczej powinno wrocic do pierwotnego wlasciciela... gralem i w porzadkowych i w przestepczych, ale to co sie tutaj dzieje to cyrk na kolkach...
  • Do góry
    • 2

Tematy o podobnych tagach: admin, banshee

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych