Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Do Administracji Zwrot skradzionego Banshee 36008

admin banshee

• Zamknięty Temat jest zamknięty
95 odpowiedzi w tym temacie

#1 Br0war — 440 12/09/2015 - 13:11

Br0war
  • Gracz

*
Popularny

Witam.

Dnia 2 września o godzinie  0.04 zostało skradzione moje Banshee. Ok, rozumiem moja wina nie było ani alarmu, ani immo. O fakcie, że ktoś ukradł mi auto dowiedziałem się ok godz 14.Jak już rozumiałem co się stało (grubo do myślenia dała mi ta sytuacja) udałem się na komisariat, aby złożyć doniesienie, jak i podać informacje o ewentualnej nagrodzie dla znalazcy wynosiła on 25 tys. (http://imgur.com/MPs...QSpjjYe,EfGLfGy). Gdy skończyliśmy papierkową robotę od razu  udałem się na patrol aby poszukać moje banshee, przy okazji informując FBI i US army na kanale departamentowy, ze ów banshee o nr 36008 jest poszukiwane. Z racji iż gram w LSPD informacja o kradzieży, poszukiwaniach, jak i nagrodzie za auto, szybko się rozeszła, więc auto było poszukiwane. Warto zwrócić uwagę na rzucający się w oczy kolor auta, żółty z niebieskim paskiem. Na moje szczęście pod czas rutynowego patrolu funkcjonariusz Joshua Walker znalazł żółto niebieskie Banshee na Marinie(http://imgur.com/T9x...HZPzd9E,vWLarQb) Auto zostało zablokowane i odholowane na policyjny parking. Ja też zostałem poinformowany o odnalezieniu mojego auta. Niestety sprawa się tu nam komplikuje. Gdyż osoba która ukradła wytrychem auto, zdążyła je sprzedać. Lecz grając IC nadal posiadałem klucze jak i dokumenty do pojazdu. OOC dowiedziałem się że osoby które ukradły mi auto NIE zmieniały żadnych zamków, anie NIE przebijały żadnych nr nadwozia. jak widać na SS'ach nawet kolor jest ten sam. Napisałem do  Termita aby przekazał mi pojazd, wiedział on o całej akcji gdyż był jedną z osób która brała odział w kradzieży.Oddal mi auto. Później gdy kupiec skradzionego auta zgłosił się do Joshua w sprawie przesłuchania został też złapany złodziej (http://imgur.com/0D6...dkXtfKa,W1ycdyE) Jak widać była chęć gry złodzieja próba odzyskania majątku poszkodowany dostał 7 tys. i poręczenie w postaci starforda.  Niestety zamiast kontynuować gre "poszkodowany" napisał do Pana Bartosza, ten zaś stwierdził, że jest to krzywdzące dla tego Pana i kazał mi zabrać oddane wcześniej Banshee. Moja prośba jest następująca : proszę z zwrot odzyskanego przez LSPD auta i kontynuacje gry. Rozumiałbym jak by było tu jakieś MG lecz wszystko zostało odegrane IC więc sprawa powinna dziać sie IC. Rozumiem że osoba jest poszkodowana, ja również. To co je się stało jest bez sensu i nijak się ma do RP gdzie gramy na serwerze RP. Jeśli org przestępcze mają możliwość kradnięcia aut to osoba poszkodowana powinna mieć możliwość odzyskania auta, oczywiscie IC i przy zasadach RP, nie robiąc żadnego MG.

Prosze Administracje o przeanalizowanie jeszcze raz sprawy.

Pozdrawiam 

Br0war

• Do góry
    • 49

#2 REVOO — 896 12/09/2015 - 13:29

REVOO
  • GameMaster SA-MP

Moim zdaniem akcja odzyskania pojazdu bardzo fajna i realistyczna. Nigdy podobnej nie widziałem na n4g, a gram tu sporo. Powinni Ci zwrócić te auto, bo wszystko zostało odegrane IC, a na dodatek w tak ciekawy sposób.

• Do góry
    • 0

#3 Anon — 168 12/09/2015 - 13:32

Anon
  • Gracz
Jeśli zostało wszystko odegrane IC to z jakiej racji miałbyś go nie dostać? Sam napomknąłeś że tak samo ty byłeś poszkodowany podczas kradzieży jak i owy gracz który teraz też by stracił ale wiedział czym ryzykuje (hajs za wytrych) ale wszystko przecież układa się w jedną logiczną całość, według mnie nie ma tu żadnego powodu żebyś go nie dostał. :)
  • Do góry
    • 2

#4 Br0war — 440 12/09/2015 - 13:37

Br0war
  • Gracz

Jeśli zostało wszystko odegrane IC to z jakiej racji miałbyś go nie dostać? Sam napomknąłeś że tak samo ty byłeś poszkodowany podczas kradzieży jak i owy gracz który teraz też by stracił ale wiedział czym ryzykuje (hajs za wytrych) ale wszystko przecież układa się w jedną logiczną całość, według mnie nie ma tu żadnego powodu żebyś go nie dostał. :)

Ale osoba która zatrzymali Pd to nie osoba która ukradła auto. Tu jest problem. I mimo że złodziej (termit) chciał grać to ten wolał napisać do Bartosza
  • Do góry
    • 0

#5 Kreatif — 478 12/09/2015 - 13:37

Kreatif
  • Gracz

Jak najbardziej powinni Ci oddać owe Banshee, odegrane zostało, poszkodowane są obie strony lecz nie powinna ingerować w to administracja skoro wszystko działo się IC.

• Do góry
    • 1

#6 Anon — 168 12/09/2015 - 13:44

Anon
  • Gracz

Ale osoba która zatrzymali Pd to nie osoba która ukradła auto. Tu jest problem. I mimo że złodziej (termit) chciał grać to ten wolał napisać do Bartosza

Osoba kupując go nawet od złodzieja w moim mniemaniu auto posiadała nielegalnie papierków przecież nie mógł sobie wyczarować, a sam pisałeś że złodziej nie przebijał numerów ani nic z tych rzeczy, więc pojazd powinien tak czy siak do ciebie powinien wrócić.

Użytkownik Anon edytował ten post 12/09/2015 - 14:08

• Do góry
    • 2

#7 Br0war — 440 12/09/2015 - 14:07

Br0war
  • Gracz

Osoba kupując go nawet od złodzieja w moim mniemaniu auto posiadała nielegalnie papierków przecież nie mógł sobie wyczarować, a sam pisałeś że złodziej nie przebijał numerów ani nic z tych rzeczy, więc pojazd powinien tak czy siak do ciebie wrócić.

Właśnie próbuję się dowiedzieć czemu tak nie jest.
  • Do góry
    • 0

#8 Matiox — 97 12/09/2015 - 14:21

Matiox
  • Gracz

A co w takim przypadku ma zrobić gracz, któremu ukradziono auto ? Wszystko odegrane IC, w stanach paserstwo tez jest karane ;)  Skoro, wszystko działo się IC, to należy dokończyć akcje i nie potrzebna tu administracja. ;) Moim zdaniem auto powinno wrócić do pierwszego właściciela.

Użytkownik Matiox edytował ten post 12/09/2015 - 14:26

• Do góry
    • 1

#9 Bigos219 — 920 12/09/2015 - 14:29

Bigos219
  • Gracz
Skoro auto zostało odzyskane to powinno wrócić do właściciela, zawsze jest ryzyko ze kupisz kradzione auto, a pieniędzy za nie ci nikt nie odda.
  • Do góry
    • 1

#10 Zagubiony — 1569 12/09/2015 - 14:34

Zagubiony
  • Gracz

Ja się natrudziłem IC żeby jakoś odzyskać to auto, przesłuchania kilkugodzinne, starania odzyskania majątku dla osoby, które te Banshe kupiła od termita, starania żeby wcześniej odzyskać te Banshee dla brovara, a tu taka akcja, gdzie banshee zostało właścicielowi pierwotnemu zabrane. No cóż, nie powinno tak być. Dodam tylko, że osoba, której te Banshe skonfiskowaliśmy zamiast IC odegrać tylko i wyłącznie to ciągle spamił na pm i dawał /q podczas gry ic kiedy to mu się podoba... I na jego rzecz odzyskałem 7k i stafforda zawiesiłem aby nie mógł go sprzedać do czasu wycofania transakcji termit. I mieliśmy więcej próbować jakoś odzyskać. Ale cóż...

Auto powinno zostać u brovara, bo zostało odzyskane w pełni IC.

Użytkownik Zagubiony edytował ten post 12/09/2015 - 14:36

• Do góry
    • 1

#11 Garrison — 1071 12/09/2015 - 14:37

Garrison
  • Gracz

Jak widać była chęć gry złodzieja próba odzyskania majątku poszkodowany dostał 7 tys. i poręczenie w postaci starforda.

Ale ten stwierdził, że banshee i tak chce... Czyli tylko br0war jest poszkodowany.

https://www.youtube.com/watch?v=GisG7HRk-3k

Za takie postępowanie dwumetrowy kij w odbyt. Wszystko ładnie odegrane, sam IC brałem udział w odzyskaniu pojazdu (szturm garażu, następnie zatrzymanie. Sam Termit garaż otwierał, gdzie nawet Stafford nas mijał). No way.

• Do góry
    • 1

#12 Juma — 1225 12/09/2015 - 14:53

Juma
  • Gracz

Pojazd powinien wrócić do pierwszego właściciela moim zdaniem. LSPD zrobiło wszystko, co należy by wóz odzyskać, wóz był już zaparkowany na parkingu podziemnym LSPD, a kluczyki właściciela powinny pozwolić odpalić wóz, natomiast numery seryjne podwozia nie zostały zmienione, a kupujący pojazd od złodziei, kupił go bez wymaganych dokumentów. 

Jasna sprawa jak dla mnie. :P

• Do góry
    • 0

#13 tabula_rasa — 1549 12/09/2015 - 14:56

tabula_rasa
  • Gracz
Juma, dla Ciebie sprawa jasna, ale dla BM nie. Ten serwer traci prawa RP, a zyskuje MMORPG. Zabij, zbierz loot z gracza, nabij lvl i do przodu. Ten temat nie ma prawa bytu, gdyz oczywisty powinien byc zwrot auta dla pierwotnego wlasciciela...

Użytkownik tabula_rasa edytował ten post 12/09/2015 - 14:58

• Do góry
    • 0

#14 Br0war — 440 12/09/2015 - 15:02

Br0war
  • Gracz

Juma, dla Ciebie sprawa jasna, ale dla BM nie. Ten serwer traci prawa RP, a zyskuje MMORPG. Zabij, zbierz loot z gracza, nabij lvl i do przodu. Ten temat nie ma prawa bytu, gdyz oczywisty powinien byc zwrot auta dla pierwotnego wlasciciela...

Liczę że dostanę odpowiedz czemu zostało mi zabrane
  • Do góry
    • 0

#15 Mercader — 92 12/09/2015 - 16:44

Mercader
  • Gracz

Pewnie dlatego że samochód poszedł już w dalszy obieg.

• Do góry
    • 0

#16 Lokalny NolLajf — 1805 12/09/2015 - 16:50

Lokalny NolLajf
  • Gracz

Jak na moje, skoro nie zostało to odpowiednio odegrane a twoja postać w dalszym ciągu miała do tego auta i klucze i wszystkie papiery to auto jest twoje. Nie wiem dlaczego jeszcze tego nie oddali. Tak jak ktoś pisał, poszkodowany jesteś tylko ty. Powodzenia! ;)

• Do góry
    • 2

#17 Br0war — 440 12/09/2015 - 17:09

Br0war
  • Gracz

Pewnie dlatego że samochód poszedł już w dalszy obieg.

Auto poszło w obieg, więc to ciężka sprawa, tak czy siak będzie ktoś poszkodowany, typek kupił sobie samochód za swoje pieniądze, trochę niefajnie jakby mu zabrano Banshee a w zamian oddano jakiegoś Stafford'a.
Moim zdaniem Misiek dobrze zrobił, tak czy siak byłby ktoś poszkodowany.

Tak ciężka sprawa ale Gdzie tu gra ic tym bardziej że już cześć majątku była z odzyskania. I gdzie jest RP. Załóżmy że mam organizacji. Kupię wytrych właśnie się i ukradne Maverick i zaraz sprzedam. To już nie ma szans na odzyskanie. To po co jest pd jak wszystko zostało załatwione ic po co administracja się miesza w to nie da dokończyć sprawy.
Jeszcze jedno ja nie jestem poszkodowany? Przecież to serwer rp. Auto zostało znalezione.

Użytkownik Br0war edytował ten post 12/09/2015 - 17:11

• Do góry
    • 0

#18 Arcon — 2529 12/09/2015 - 17:20

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

Nie możecie wymusić by oddano Browarowi wóz. Skoro stracił je skryptowo nie ma go w ogóle. Wymagacie gry RP? Sami tak chcieliście to teraz macie. Jestem za tym aby pojazd został u osoby która kupiła pojazd od złodzieja. 

Jeśli Was nie obchodzi, że kto odgrywa sobie ukrytą butle a i tak magicznie ją odnajdujecie, albo nie obchodzi Was to, że ktoś schował broń prawie niemożliwie do wykrycia (bo w koncu jest na /p podnies) to nie mamy o czym gadać. Od poczatku gramy tak, więc niech tak pozostanie i nie zasłaniajcie się tym, że to gra RP. Ja coś odgrywam a Wy z wyrzutami, że regulamin, sranie w banie. 

Użytkownik Arcon edytował ten post 12/09/2015 - 17:23

• Do góry
    • 21

#19 Anon — 168 12/09/2015 - 18:51

Anon
  • Gracz

Nie możecie wymusić by oddano Browarowi wóz. Skoro stracił je skryptowo nie ma go w ogóle. Wymagacie gry RP? Sami tak chcieliście to teraz macie. Jestem za tym aby pojazd został u osoby która kupiła pojazd od złodzieja. 

Jeśli Was nie obchodzi, że kto odgrywa sobie ukrytą butle a i tak magicznie ją odnajdujecie, albo nie obchodzi Was to, że ktoś schował broń prawie niemożliwie do wykrycia (bo w koncu jest na /p podnies) to nie mamy o czym gadać. Od poczatku gramy tak, więc niech tak pozostanie i nie zasłaniajcie się tym, że to gra RP. Ja coś odgrywam a Wy z wyrzutami, że regulamin, sranie w banie.

Nie mierz każdego swoją miarą i nie wrzucaj do jednego worka.
  • Do góry
    • -2

#20 Arcon — 2529 12/09/2015 - 19:02

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

A czemu nie? Dążymy aby nie było zasady równi i rowniejsi.
  • Do góry
    • 4

#21 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:05

Br0war
  • Gracz

Powiem tak: na tym serwerze gram długo i nauczyłem sie jednego, jak chcesz miec coś zamontowane w aucie, to musisz miec na to Ss zgubisz dowód, musisz miec Ss , na wszystko co robisz a nie widać musisz miec Ss to zupełnie dwie rożne sytuacje.
  • Do góry
    • 0

#22 GrubyPrezes — 2220 12/09/2015 - 19:07

GrubyPrezes
  • Gracz

Czemu złodziejacha nie szukacie tylko zabieracie osobie która nabyła to za ciężko zapracowane pieniądze?

• Do góry
    • 0

#23 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:11

Br0war
  • Gracz

Czemu złodziejacha nie szukacie tylko zabieracie osobie która nabyła to za ciężko zapracowane pieniądze?

Widać ze nie czytasz ze zrozumieniem. Są Ss y jak jest przesłuchiwany złodziej . Został złapany i był odzyskiwane to co stracił aktualny właściciel, narazie dostał 7 k i zabezpieczenie w postaci straforda, ciagle sprawa była rozwojowa i toczyła sie ic.

Użytkownik Br0war edytował ten post 12/09/2015 - 19:11

• Do góry
    • 1

#24 Arcon — 2529 12/09/2015 - 19:12

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

Koniec końców nie możecie odebrać mu czegoś co nie należy do Was skryptem. Chyba, że to FCJ a nie sądze, że LSPD to organizacja przestępcza. 

• Do góry
    • 6

#25 GrubyPrezes — 2220 12/09/2015 - 19:12

GrubyPrezes
  • Gracz

yhy a i tak nie jestem za tym skoro gracz traci z 80-90k na tym biznesie.

• Do góry
    • 0

#26 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:17

Br0war
  • Gracz
To powiedz mi jak odzyskać coś co zostało tobie skradzione gdzie sens gdzie logika? Tym bardziej ze nic nie było ogrywane na tym aucie. Wystarczyło zmienić zamek , bądź stacyjkę i miec sss'y. Wiem co to skrypt ale jak można kraść to czy,u nie można odzyskać potem tego to jest krzywdzące dla graczy którzy zostali obrabowani. Nie tylko mi chodzi o mnie

ale sprawa nie została zakończona sam termit był skłonny grac dalej i pomoc w odzyskaniu majątku ale on nie chcial

Użytkownik Br0war edytował ten post 12/09/2015 - 19:25

• Do góry
    • 0

#27 _Maniek_ — 313 12/09/2015 - 19:24

_Maniek_
  • Gracz

*
Popularny

Jak dla mnie auto powinno zostać u gracza który je kupił od złodzieja, co innego gdyby złodziej je nadal miał, zresztą to i tak było by trudne do ustalenia czy ta osoba jest złodziejem, no chyba że dowiedziałbyś sie tego OOC. Miałem kiedyś podobną sytuacje, tyle ze to ja byłem złodziejem i ukradłem auto w troche inny sposób. Znaleziono potem to auto, a że ja byłem złodziejem i poszkodowany widział mnie podczas kradzieży, poszedł na komisariat złożył zawiadomienie, opis auta i tak dalej, a auto należało do mnie wtedy gdy je znaleźli, więc wtedy zostało mu one zwrócone. Lecz tutaj jest inna sytuacja, auto poszło w obieg, skąd osoba kupująca mogła wiedzieć, że auto jest kradzione, dokumenty mogły zostać podrobione i tak dalej. Tak więc jak dla mnie auto powinno zostać u osoby, która kupiła je od złodzieja. Gdyby Br0war zamontował alarm i immo takiej sytuacji by nie było, wiec to jest tylko jego błąd czy jak to tam nazwać.

To powiedz mi jak odzyskać coś co zostało tobie skradzione gdzie sens gdzie logika? Tym bardziej ze nic nie było ogrywane na tym aucie. Wystarczyło zmienić zamek , bądź stacyjkę i miec sss'y. Wiem co to skrypt ale jak można kraść to czy,u nie można odzyskać potem tego to jest krzywdzące dla graczy którzy zostali obrabowani. Nie tylko mi chodzi o mnie

A jak Ci oddadzą to jest to krzywda dla gracza, który kupił ten wóz od złodzieja, więc tak będzie sprawiedliwiej, żebyś ty ponosił straty, a nie on. To ty nie zadbałeś o to, aby twoje auto było bezpieczne.

• Do góry
    • 5

#28 Br0war — 440 12/09/2015 - 19:25

Br0war
  • Gracz

ale sprawa nie została zakończona sam termit był skłonny grac dalej i pomoc w odzyskaniu majątku ale on nie chcial
  • Do góry
    • 0

#29 Anony — 1652 12/09/2015 - 19:25

Anony
  • Gracz

Zostało odzyskane drogą IC przez LSPD, więc powinno i skryptem wrócić do Browara. Takie ryzyko zawodowe złodzieja aut i osoby które je kupuje bez odgrywania umowy.

• Do góry
    • 2

#30 Arcon — 2529 12/09/2015 - 19:26

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

To moge IC ukraść Wam samochód bez skryptowego wytrychu? W końcu gra RP. 

• Do góry
    • 10

#31 Chudy_ — 722 12/09/2015 - 19:28

Chudy_
  • Gracz

Zostało odzyskane drogą IC przez LSPD, więc powinno i skryptem wrócić do Browara. Takie ryzyko zawodowe złodzieja aut i osoby które je kupuje bez odgrywania umowy.

Jak ty spisujesz umowe przy kupnie każdego auta oraz jednośladu to powodzenia. Skąd miałem wiedzieć, że jest kradzione, nawet nie wiedziałem, że owe auto sprzedaje mi Termit na postaci IC.

• Do góry
    • 2

#32 RyVaL — 514 12/09/2015 - 19:32

RyVaL
  • Gracz
Niech dodadzą notke przy kupowaniu auta skryptem "Kradzione - kupujesz na własną odpowiedzialność" ;)
  • Do góry
    • 2

#33 Chudy_ — 722 12/09/2015 - 19:33

Chudy_
  • Gracz

*
Popularny

Pozwole sobie przytoczyć rozmowe z Bartkiem.

Spoiler

• Do góry
    • 3

#34 tabula_rasa — 1549 12/09/2015 - 19:37

tabula_rasa
  • Gracz

*
Popularny

Czyli auta nie odzyskasz. Witamy na net4game mmorpg.

Zeby nie bylo blokady postowania polecam zrobic wspolna rozmowe z BM, Termitem i osoba, ktora kupila kradzione auto i dojsc do porozumienia.

Edit v2. Zapraszam do minusowania.

Użytkownik tabula_rasa edytował ten post 12/09/2015 - 19:42

• Do góry
    • 7

#35 Anony — 1652 12/09/2015 - 19:41

Anony
  • Gracz

Jak ty spisujesz umowe przy kupnie każdego auta oraz jednośladu to powodzenia.

Jasne, że nie bo nie uważam tego za potrzebne jak nie ma obecnie systemu sądu. Spiszę i gdzie z tym pójdę? Do działu skarg?  :-/  Napisałem, aby administracja zwróciła stan przed zabraniem auta (oddanie gotówek, aut) i zapomnieć o akcji. Bo tak czy tak jakaś strona będzie pokrzywdzona.

• Do góry
    • 2

#36 SieKiersoN — 1015 12/09/2015 - 19:43

SieKiersoN
  • Gracz

no powinno mu być zwrócone, i tyle :D

• Do góry
    • 0

#37 Arcon — 2529 12/09/2015 - 19:45

Arcon
  • Gracz

Jasne, że nie bo nie uważam tego za potrzebne jak nie ma obecnie systemu sądu. Spiszę i gdzie z tym pójdę? Do działu skarg?  :-/  Napisałem, aby administracja zwróciła stan przed zabraniem auta (oddanie gotówek, aut) i zapomnieć o akcji. Bo tak czy tak jakaś strona będzie pokrzywdzona.

To po jaką cholere powstał wytrych?

• Do góry
    • 2

#38 tabula_rasa — 1549 12/09/2015 - 19:47

tabula_rasa
  • Gracz

*
Popularny

To po jaka cholere jest pd i dochodzenia?
  • Do góry
    • 4

#39 Chudy_ — 722 12/09/2015 - 19:47

Chudy_
  • Gracz
Tak jak mówił Arcon, zadaniem gracza, ktory kupuje tak drogie auto jest kupic alarm, immo lub podpisac pod rodzinke. Jesli nie ma slotow lub kasy na dodatki zabezpieczajace to nie jezdzi autem do momentu kupna owych dodatkow.
  • Do góry
    • 1

#40 C z e R E s N i A — 4042 12/09/2015 - 19:50

C z e R E s N i A
  • Gracz

Niech dodadzą notke przy kupowaniu auta skryptem "Kradzione - kupujesz na własną odpowiedzialność" ;)

Jeszcze czego, nie dość że ciężko jest cokolwiek w tych czasach sprzedać to jeszcze gorzej by było jakby wprowadzili napis, że pojazd jest kradziony, z resztą wszystko można IC odegrać zmiane tablic, koloru, zmiane nr nadwozia.

Wytrych jest po to aby auta kraść i osoby, które go zakupiły mogły się wzbogacić. Błąd jest taki, że po zakupie tak drogiego auta nie zamontowałeś dodatków. :P

Użytkownik Mad Gang edytował ten post 12/09/2015 - 19:51

• Do góry
    • 2

Tematy o podobnych tagach: admin, banshee

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych