Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Wiseguys Connection - connected guys, young folks, old mobsters

mob wiseguys

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1027 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnes Mob6871 09/01/2015 - 02:09

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

Housing-project.

APLIKACJA

(09.01.2015 - 04.01.2016)

sn8H6AW.png

"Wiseguys are not nice guys."

**z uśmiechem na ustach, powiedział dumnie, rozkoszując się przy tym niczym paw, a następnie wycelował centralnie w jego potylicę, która wręcz czekała, by dostać te pieprzone 9mm.**

Tak wykazał się w gronie starszych, jeden z cwaniaczków trzymających obecnie całą szajkę przebiegłych chłopaczków chętnych do zarobków drogą nieopodatkowaną. Sam, choć nie widział w tym przyszłości, jednak zaczął w to brnąć - pożerało go jak raczysko, które siedziało w jego wnętrzu. Dzięki kombinowaniu poznał odpowiednich ludzi, którzy trzymali sporą część interesów na mieście pod przykrywką pełnej "legalności". Również dzięki tym ludziom stopniowo poznawał kolejne osoby, które w późniejszym okresie pomagały mu w interesach na wyższych szczeblach, aż w końcu, kiedy starsi uznali, że czas z tego wyjść - postanowił pisać dalej własną historię z poddanymi mu niżej. Podejrzenia obecnych władz wskazują na to, iż znajduje się na materiałach dowodowych spraw zakończonych w przeszłości.

nychzwo.jpg

Fotografia dowodowa biura federalnego - na zdjęciu widoczny Louie S., Reginald C. oraz dwóch nieznanych osobników.

sKpiPaQ.png

Wiseguys Connection - połączenie cwaniaczków, strukturą podobne do mafii, jednakże starające się nie określać tym mianem. Pojęcie "mafia" miało słuszne stwierdzenie w czasach prohibicji, gdy sztywno trzymano się wyznaczonych zasad, a także należało do rodziny, która była najświętsza. W tym przypadku jest to zgromadzenie posiadające odpowiednie szczeble w hierarchii, jednakże idee zostały znacznie zmienione. Traktuje się to obecnie jak robotę, która jest całodobowa i należy być dyspozycyjnym przy każdym wezwaniu, w każdej chwili. Nie zanika tu jednak szacunek. Szacunek do osób powiązanych, które każdego dnia ryzykują

najwyższą wartością, w związku z odpowiedzialnością za swoich przełożonych i poddanych.

Jesteś konsekwentny w stosunku do cwaniaka? On będzie konsekwentny w stosunku do Ciebie.

Przechlapałeś sobie u cwaniaka? Są z tego dwa wyjścia - oddział intensywnej opieki chirurgicznej, bądź...

czarny worek.

7n6xIsR.jpg

Las Venturas - niektóre z osób na zdjęciu nadal podejrzewa się o przynależność do zorganizowanej grupy przestępczej. Gra w golfa z byłym agentem FBI.

1KRa2vT.png

Cwaniaczek na co dzień nie różni się niczym szczególnym od reszty społeczeństwa. Nie śmiga wybajerowaną furą i nie nosi klejnotów. Zwykły ortalionek, albo koszuleczka polo jak najbardziej wystarczy. To jest cwaniak - musi pozostać nierozpoznawalny, kombinując przy tym tylko jak się da. Nie bez powodu określenie wise guy - w przełożeniu czysto na polski "mądrala". Musi główkować. Czyste interesy w zanadrzu, a na zapleczu kręci się moneta z sprytnych lewych akcji typu chociażby te znane kradzieże garniturów. Oprócz tego, jak wiadomo takiego typu organizacja lubi mieć w posiadaniu kilka lokali, z których ściąga "należności" za rzekome "ochranianie" przedsiębiorstwa - jak to jest w praktyce - większość sama dobrze wie. Gdzie można spotkać cwaniaczka? Pha, tego sam się dowiesz - kiedy dostanie cynk od ludzi z ulicy, sam zdobędzie na Ciebie namiar i być może zaproponuje Ci robotę. Jak w inny sposób taki może zarobić? Ma pełne pole manewru, pod warunkiem, że nie naraża to dobra jego współpracowników. Skoro został przyjęty w kręgi takiej "wspólnoty", oznacza to, że wykazał się wśród przełożonych, zyskał szacunek, potrafił zarabiać. Oprócz osób powiązanych, nawiązuje kontakty z innymi ludźmi z ulicy, stara się załatwić to, co w tej chwili światkowi przestępczemu jest najprzydatniejsze. Wbrew powszechnemu rasizmowi dąży do integracji z członkami organizacji innych ras - tak samo są ludźmi, tak samo prowadzą interesy...

Spoiler

4daemcL.jpg
Lunch na Rodeo - spotkanie integracyjne z osobami pochodzenia rosyjskiego - Vladimir P., Jimmy B. Pozostali osobnicy nieznani.

vZekHNE.jpg
Zdjęcie z domu starości, podesłane do biura federalnego przez jedną z zaniepokojonych opiekunek.
Na fotografii były członek jednej z grup przestępczych - Frank C. - uniknął wyroku ze względu na swój stan zdrowotny.

APLIKACJA

(28.07.2017)

on7LjDF.png

https://youtu.be/ihnNMSGdeu8

Skazany na dwanaście lat pozbawienia wolności za prowadzenie zorganizowanej grupy przestępczej Anthony Galante odsiaduje swój wyrok w więzieniu stanowym. Większość pozostałych osadzonych ludzi Galante otrzymuje łagodniejsze wymiary kar, jednakże i to nie jest jakimkolwiek pocieszeniem w aferze zatrzymania złotego biznesu z East Beach. Mija osiem lat. Część osób dostaje bilet na wolność. Doskonale wiedzą, że resocjalizacja to pusty termin wymyślony na potrzeby czystego języka mass media. Nie jest im obca recydywa, która zdaje się mieć powszechniejsze zastosowanie w rzeczywistości, aniżeli spokojny powrót do bujanego fotela, czy widzianego w amerykańskich filmach - pakowania zakupów do siatki. Więzienie to niezliczona ilość czasu na wyszukanie nowych perspektyw oraz masa możliwości na poszerzenie siatki kontaktów o te jeszcze bogatsze, niż dotychczas. Takim zdaje się być pewien trzydziestoletni, elegancko przystrzyżony mądrala z miasta obok, który za moment ląduje opóźnionym lotem w Los Santos.

Spoiler

OOC

Kontynuujemy kolejny rozdział w historii Wiseguys.

Od początku poprzedniej odsłony minęło dwa lata, sześć miesięcy, dziewiętnaście dni.

W tym miejscu zakończyliśmy. 

A w tym miejscu znów startujemy.

Zaczynamy drugi sezon.

Housing-project.

Galante prócz faktu prowadzenia dawnej szajki z East Beach nie jest jakkolwiek więcej powiązany z nowym rozdziałem.

Użytkownik Magnes Mob edytował ten post 30/07/2017 - 14:26

• Do góry
    • 85

#2 Arcon2529 09/01/2015 - 02:20

Arcon
  • Gracz

Wchodzicie w oficjalną grupe? Jest wiele zastrzeżeń ze strony aplikacji. Właściwie jedna, ale strasznie rażąca dla mnie - aplikacja którą tu wrzuciłeś dość... Mało wyczerpująca. Wychodze z założenia i powie Ci to każdy doświadczony już gracz, że taka aplikacja jest wizytówką organizacji a najlepiej wygląda, gdy historia zamieszczona w ów aplikacji miała miejsce w naszym świecie wirtualnym. Rzuciłem okiem na screenshoty i staracie się - za to pozostawie lajka.

• Do góry
    • 0

#3 Magnes Mob6871 09/01/2015 - 02:28

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

Wchodzicie w oficjalną grupe? Jest wiele zastrzeżeń ze strony aplikacji. Właściwie jedna, ale strasznie rażąca dla mnie - aplikacja którą tu wrzuciłeś dość... Mało wyczerpująca. Wychodze z założenia i powie Ci to każdy doświadczony już gracz, że taka aplikacja jest wizytówką organizacji a najlepiej wygląda, gdy historia zamieszczona w ów aplikacji miała miejsce w naszym świecie wirtualnym. Rzuciłem okiem na screenshoty i staracie się - za to pozostawie lajka.

Kogo przyciągnie - tego przyciągnie, nie pisałem jej na ocenę podlegającą nauczycielowi, tylko dla graczy. Większość i tak jest nastawiona na granie w gangach, których jest od groma, a dla reszty - tych nielicznych obecność takiej organizacji i skromna aplikacja zdecydowanie wystarczy by się zainteresować. Chciałbym napisać przykładowo w tej aplikacji o drodze zysku, rozgadałbym się, ale co ja mogę napisać, skoro mamy ograniczenia skryptowe, a to co przestawię będzie jedynie słowami wystawionymi na pokaz - niemożliwymi do zrealizowania w grze? Aplikacji nadam smaczku jeszcze popołudniu, z pewnością przyjdzie mi coś do głowy. Dzięki za opinię :)

// A jeszcze co do historii - moja postać jak najbardziej taką przeszła, nie wytrzasnąłem jej z kosmosu.

Użytkownik Magnesiorz edytował ten post 09/01/2015 - 02:30

• Do góry
    • 5

#4 Miętowy Dżem 2431 09/01/2015 - 06:19

Miętowy Dżem
  • Gracz

*
Popularny

Co prawda to prawda, kiedyś lepsze aplikacje biznesowe były, no ale cóż nie każdy ma talent do pisania aplikacji. Powodzenia :)
  • Do góry
    • 3

#5 Sizeer17 09/01/2015 - 10:55

Sizeer
  • Gracz

Aplikacja to nie wszystko, wixytowka jest jeżeli ktoś chce się zapoznać ale nie grać w tej organizacji :) Dlaczego mamy pisać nie wiadomo ile i jak, jak kazdy z nas wie, ze mnóstwo osob tutaj wykorzysta to IG a tego nie chcemy. Chcemy uniknąć właśnie tego MG.

• Do góry
    • 1

#6 Krewella 1752 09/01/2015 - 10:56

Krewella
  • Gracz

Gracie coś w stylu "Chłopcy z ferajny" ? Nie nazywają się mafiozami, aczkolwiek starają się jakoś nimi być :P

• Do góry
    • 0

#7 Magnes Mob6871 09/01/2015 - 14:33

Magnes Mob
  • Gracz

Gracie coś w stylu "Chłopcy z ferajny" ? Nie nazywają się mafiozami, aczkolwiek starają się jakoś nimi być :P

"Chłopcy z ferajny" to dość stary film, w którym obecne są nieistniejące dziś już zasady. Tak jak mówiłem - bardziej wzorujemy się na Rodzinie Soprano.

@ref

Stworzyliśmy connected guy's project - temat housing projectu dla wanne be's.

http://net4game.com/topic/240594-hp-wiseguys-connection-connected-guys-project/

Użytkownik Magnesiorz edytował ten post 09/01/2015 - 17:19

• Do góry
    • 1

#8 Natanael 141 10/01/2015 - 19:01

Natanael
  • Gracz
Powo
  • Do góry
    • 1

#9 Chief Marchewa 542 11/01/2015 - 00:14

Chief Marchewa
  • Gracz

złączyliście się z tamtymi włochami czy tylko wy?

• Do góry
    • 0

#10 Magnes Mob6871 11/01/2015 - 00:19

Magnes Mob
  • Gracz

złączyliście się z tamtymi włochami czy tylko wy?

Chodzi Ci o Lucchese Mafia?  :lol:

• Do góry
    • 0

#11 Chief Marchewa 542 11/01/2015 - 00:28

Chief Marchewa
  • Gracz

Chodzi Ci o Lucchese Mafia?  :lol:

Nie. O tych drugich. 

• Do góry
    • 0

#12 Magnes Mob6871 11/01/2015 - 00:51

Magnes Mob
  • Gracz

Mieliśmy być początkowo crew pod San Andreas Partnership, ale zawirowania wokół lidera sprawiły, że organizacja się rozpadła i jesteśmy teraz samodzielni i niezależni.

• Do góry
    • 0

#13 PURP SWAG562 11/01/2015 - 15:46

PURP SWAG
  • Gracz

*
Popularny

Co prawda to prawda, kiedyś lepsze aplikacje biznesowe były, no ale cóż nie każdy ma talent do pisania aplikacji. Powodzenia :)

Tutaj bym dyskutował. Aplikacja jest idealna, dlaczego?

Organizacja nie jest wzorowana na istniejącej w realu przez co sami tworzą kulturę IG i nie musza jej wpisywać w temacie.

Wpisywanie hierarchii tylko ułatwia ich rozpracowanie - takie realia.

Jest to mafia więc się nie opisuje Hood'u. A jakby opisali, to samo co wyżej.

Jeśli ktoś tworzy org. wzorując się na realnej grupie, jest co pisać. Ale jeśli ktoś tworzy coś własnego, ma pomysł etc. to obszerna powinna być notka ale ooc jak chcą grać etc. A przyglądając się oni mają jedną z dłuższych. :)

• Do góry
    • 5

#14 MAJU z JEFFERSON4543 12/01/2015 - 18:43

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Jakieś SSy?

• Do góry
    • 0

#15 Magnes Mob6871 12/01/2015 - 18:46

Magnes Mob
  • Gracz

Jakieś SSy?

Zbierają się, zbierają. Grupowa wrzutka będzie. Poprzednie możesz zobaczyć w temacie http://net4game.com/...uys-connection/

• Do góry
    • 0

#16 nickko1071 17/01/2015 - 00:54

nickko
  • Gracz
Gracie w ogóle? Jakieś ssy może ?
  • Do góry
    • 0

#17 RudyPolak 131 17/01/2015 - 06:37

RudyPolak
  • Gracz

Gracie w ogóle? Jakieś ssy może ?

Pewni! Mieliśny małe problemy techniczne ale już wracamy.
  • Do góry
    • 0

#18 Paco Rabanne347 18/01/2015 - 14:50

Paco Rabanne
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

dOWuEE5.jpg

vq3FmTZ.jpg

• Do góry
    • 4

#19 Magnes Mob6871 18/01/2015 - 17:10

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

https://www.youtube.com/watch?v=2qbUxWl7imE

p3Zu8Pl.jpg

cIE0UlQ.jpg

SflOxfL.jpg

xwTXbZt.jpg

O8TkbxK.jpg

msStNXL.jpg

Gswe0Zs.jpg

• Do góry
    • 9

#20 Magnes Mob6871 20/01/2015 - 23:16

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

https://www.youtube.com/watch?v=bCMPryaniN0

Dyc9A3N.jpg

vMXtLhO.jpg

b5dqv8C.jpg

B3jCqyL.jpg

vTypuPn.jpg

b07rNV8.jpg

• Do góry
    • 7

#21 banban3116 22/01/2015 - 13:00

banban
  • Gracz

*
Popularny

"Wiseguys are not nice guys."
**z uśmiechem na ustach, powiedział dumnie, rozkoszując się przy tym niczym paw, a następnie wycelował centralnie w jego potylicę, która wręcz czekała, by dostać te pieprzone 9mm.**

Strasznie mi się ta część podoba  :rolleyes:  ^_^

• Do góry
    • 3

#22 Paco Rabanne347 22/01/2015 - 23:01

Paco Rabanne
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

RkB9pW4.jpg

mifWzPc.jpg

sI13H1x.jpg

UOBwQgt.jpg

kinyyAv.jpg

8K16wJy.jpg

vaBSkjD.jpg

Użytkownik opiekun JOINT edytował ten post 22/01/2015 - 23:03

• Do góry
    • 6

#23 Magnes Mob6871 30/01/2015 - 00:38

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

https://www.youtube.com/watch?v=9W3A34TTxFU

Mgzuxun.jpg

LriY882.jpg

8O6SqsO.jpg

iMl3JXi.jpg

3keQ4Fm.jpg

kKQhcc9.jpg

9KIsCoC.jpg

• Do góry
    • 3

#24 Magnes Mob6871 31/01/2015 - 01:58

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

dmeaLWa.jpg

q0D4vHB.jpg

JZV4Rkg.jpg

• Do góry
    • 3

#25 muwiom mi ksionszka1 31/01/2015 - 02:16

muwiom mi ksionszka
  • Świeżak

Jedyna organizacja, która tak naprawdę trzyma klimat. Nie jestem pseudo propserem, który ma dużo kolegów w jednej organizacji. Wy i Latin Kings to chyba jedyne dobre organizacje tutaj.

• Do góry
    • 1

#26 Brodziaty548 31/01/2015 - 03:02

Brodziaty
  • Gracz

*
Popularny

Jedyna organizacja, która tak naprawdę trzyma klimat. Nie jestem pseudo propserem, który ma dużo kolegów w jednej organizacji. Wy i Latin Kings to chyba jedyne dobre organizacje tutaj.

Norte też trzyma poziom, z tego co słyszałem to prawilna organizacja, co do chłopaków z Wiseguys również plusik, super grają ;)

• Do góry
    • 5

#27 Paco Rabanne347 31/01/2015 - 08:43

Paco Rabanne
  • Gracz

Staramy się tyle ile się da, by nasza gra wyszła jak najlepiej. :)

• Do góry
    • 0

#28 RudyPolak 131 31/01/2015 - 08:46

RudyPolak
  • Gracz

Tak ma być ;p

• Do góry
    • 0

#29 Azzu127 31/01/2015 - 11:31

Azzu
  • Gracz

Bardzo dobrze się z Wami wczoraj bawiłem, gracie naprawdę miodnie. Wpadajcie częściej na tequille :)

• Do góry
    • 1

#30 MajsterKlepka556 31/01/2015 - 11:35

MajsterKlepka
  • Gracz
Wielki props dla panów, grało się świetnie mimo oodwalaczy. Tak jak pisze Azzu, zaprzapraszamy na tequille ;)
  • Do góry
    • 2

#31 Nunak 680 31/01/2015 - 18:01

Nunak
  • Gracz

*
Popularny

Fajnie ss'y sklejacie i nawet gra wydaje się wporzo.

Propsuje :P 

• Do góry
    • 3

#32 Paco Rabanne347 02/02/2015 - 20:25

Paco Rabanne
  • Gracz

tWOFN41.png

AUOrgIT.jpg

ByXHH70.jpg

RLSplT7.jpg

qFzHaCl.jpg

9Bv1Tc2.jpg

• Do góry
    • 2

#33 Strażak Eryk3747 02/02/2015 - 20:31

Strażak Eryk
  • Gracz

tWOFN41.png

AUOrgIT.jpg

ByXHH70.jpg

RLSplT7.jpg

qFzHaCl.jpg

9Bv1Tc2.jpg

Ehh RCB miałoby co robić :D

Powodzenia.

• Do góry
    • 2

#34 amek416 02/02/2015 - 23:42

amek
  • Gracz

https://www.youtube.com/watch?v=bCMPryaniN0

Fajne logo, fajne ss'ki, fajnie gracie. Będzie czas to może spróbuje swoich sił. :) 

• Do góry
    • 0

#35 Magnes Mob6871 05/02/2015 - 20:19

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

tWOFN41.png

https://www.youtube.com/watch?v=8QbwqA9ATmU

E6LxCoO.jpg

kDnI0ZW.jpg

5X12nYa.jpg

WZPHCdQ.jpg

faMweyM.jpg

eNDMCpm.jpg

c2Ye0MZ.jpg

iE1HRkJ.jpg

Dp4ruMZ.jpg

Gra się, trochę.. :wub:

• Do góry
    • 7

#36 PlayaLuK 276 05/02/2015 - 20:42

PlayaLuK
  • Gracz

Gdzie mogę was spotkać?

• Do góry
    • 0

#37 Magnes Mob6871 05/02/2015 - 20:46

Magnes Mob
  • Gracz

Gdzie mogę was spotkać?

W celu podrzucenia informacji federalnym i rozłożeniu organizacji?  :lol:  :lol:  :lol:

• Do góry
    • 0

#38 PlayaLuK 276 05/02/2015 - 21:12

PlayaLuK
  • Gracz

W celu podrzucenia informacji federalnym i rozłożeniu organizacji?  :lol:  :lol:  :lol:

Równie dobrze mogę sobie pojechać na miasto i wpisać /area ;p Tak pytam bo w grze od maja nie siedzę a widzę, że ktoś tutaj raczkuje z I-A. Grałeś u Mademana albo Hummusa czy Michała M? Grunt to się ujawniać ale nie dać się rozłożyć. Jedni wolą robić szum, drudzy cicho. Uwierz mi, żeby rozłożyć waszą organizacje to chłopakom wystarczy tydzień jak nie mniej czasu ;p 

Użytkownik Galantis edytował ten post 05/02/2015 - 21:13

• Do góry
    • 0

#39 Magnes Mob6871 05/02/2015 - 21:44

Magnes Mob
  • Gracz

Równie dobrze mogę sobie pojechać na miasto i wpisać /area ;p Tak pytam bo w grze od maja nie siedzę a widzę, że ktoś tutaj raczkuje z I-A. Grałeś u Mademana albo Hummusa czy Michała M? Grunt to się ujawniać ale nie dać się rozłożyć. Jedni wolą robić szum, drudzy cicho. Uwierz mi, żeby rozłożyć waszą organizacje to chłopakom wystarczy tydzień jak nie mniej czasu ;p 

Rozłożyć na podstawie meta-gamingu da się bardzo łatwiutko, ale przez dowody IC, nie bardzo u nas. Grałem u każdego z nich i z każdym z nich. A Ty - jeśli chcesz grać, napisz podanie w HP, bądź jakkolwiek kręć się po mieście - może Cię złapiemy.

Użytkownik Magnesiorz edytował ten post 05/02/2015 - 21:49

• Do góry
    • 0

#40 Kushothe112 05/02/2015 - 21:53

Kushothe
  • Ofiara włamania(włamanie)

Świetny klimat, wyśmienicie się gra ^^

Użytkownik Kushothe edytował ten post 05/02/2015 - 22:02

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: mob, wiseguys

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1