Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[IC] Crenshawn Mafia Bloods

• Zamknięty Temat jest zamknięty
195 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mitis — 2265 28/12/2014 - 04:13

Mitis
  • Gracz

*
Popularny

FufnlaR.png

Crenshawn Mafia Bloods - Jeden z setów najbardziej znanego gangu w USA. Charakteryzują się czerwonymi elementami ubrań lub bandanami. Prowadzą odwieczną wojnę z gangiem Crips, noszącym niebieskie barwy. 
Nazwa gangu wzięła się od dzielnicy zamieszkiwanej przez czarnoskórych gangsterów, są to niewysokie bloki we Wschodniej części Los Santos.

https://www.youtube.com/watch?v=5MakEs_abw4

n5ibue1.png

Czerwona bandana - Każdy członek gangu posiada ową bandanę. Jeśli wstąpił w szeregi organizacji przez tzw. Blood In, musi reprezentować barwę i rodzinę do końca życia, w wypadku dopuszczenia się zdrady, gangster zostaje zamordowany przez swoich kumpli z dzielnicy.

Czarna bandana - Otrzymuje ją osoba która się czymś wykazała, ktoś ją pochwalił że jest warta by dać jej szanse, właśnie w tym okresie musi starać się jak najbardziej, bo jest brana pod uwagę, jedno złe słowo czy krzywa akcja i może skończyć trzy metry pod ziemią. To właśnie on dostaje najwięcej zleceń.

Blood Alfabet

tgdzO2r.jpg

Blood In - Gdy czarnuch z dzielnicy wykaże się lojalnością i góra gangu postanowi wprowadzić go w szeregi organizacji, zaciąga się go w odosobnione miejsce i włącza do rodziny dając mu czerwoną bandanę. Wcześniej musi wykazać się lojalnością wobec gangu i wykonać jedno z trudniejszych zadań typu zabicie członka wrogiego gangu.

Blood Out - Jeśli gangster wykaże się nielojalnością, lub dopuści się zdrady jest mordowany przez członków gangu do którego należy. Zabiera mu się wtedy jego bandanę.

Tatuaże - Oznaczają przynależność do gangu, setu czy danej dzielnicy. Dziary dotyczące Bloods mogą posiadać tylko i wyłącznie prawowici członkowie gangu.

Blood Walk - Jest to taniec związany z setami Bloods, wykonują go przeważnie pełnoprawni członkowie gangu, wykonują go w przypadku np. wygrania ustawki lub w obecności członków Crips, by ich obrazić.

Chicago Bulls - Drużyna, której kibicują członkowie gangu, często wspólnie zbierają się na dzielnicy i słuchają transmisji w radiach, lub spotykają się w domach przy piwie i oglądają mecze.

r7F4lKd.gif

1966 - Rok założenia Chicago Bulls.

Crip Killa, CK - Oznacza nic innego jak Crip Killa, zabójcy Crip'ów. Członkowie Bloods krzyczą te nazwy w obecności członków wrogiego gangu, lub taggują ściany tymi symbolami.

Stacks - Stack'owanie to jedna z nieodłącznych części kultury Bloods, ułożenie z palców różnych liter typu: blood, CK, B itp. Używa się ich w celu powitania/pożegnania lu b w przypadku obrażenia jakiegoś gangu, lub pokazania swoje siły.

Graffiti - Dzielnice zamieszkiwane przez członków Bloods, są całe zamalowane w symbole gangu i dzielnicy. Najczęściej robią to młodzi gangsterzy by okazać swoją lojalność wobec gangu.

M.O.B - "Member Of Blood", tatuuje się ten skrót zaraz po ceremonii Blood In.

Two-Sixteen (2-16) - Pierwsza i ostatnia litera słowa Bloods, skrót ten się tatuuje na ciele lub tagguje na murach dzielnicy.

Piru - Zazwyczaj odwrócone, w ten sposób oddaje się szacunek zmarłym.

Łza pod okiem - Tatuuje się ją często w więzieniu oznacza ona większość życia spędzonego w więzieniu, często spotykane na Crenshawn.

C8eOB52.png

Original Gangster (O.G.) - Założyciel setu gangu, najbardziej szanowana osoba na dzielnicy, to on wydaje rozkazy i on rządzi dzielnicą, zlewając jego słowa lub nie okazując mu szacunku, można zginąć szybka i bolesną śmiercią.

Young Original Gangster (Y.O.G.) - Prawa ręka OG, pod jego nieobecność YOG sprawuje rządy na dzielnicy, jest respektowany tak samo jak jego przełożony i odpowiada tylko przed nim.

Hood Protector - Kieruje czarnuchami na dzielnicy, jest przykładem dla innych gangsterów, przeżył tu nie jedno lato i wie jak się zachować w danej sytuacji. Kieruje także rozprowadzaniem narkotyków po dzielnicach.

Member Of Blood (M.O.  B) - Pełnoprawny członek gangu, można mu zawsze zaufać, jest gotowy oddać życie za dzielnicę i rodzinę. Przed niczym się nie cofnie. Ma na koncie kilka zabójstw i handluje prochami na większa skalę. Ma w opiece OutSiderów. Dumnie nosi czerwone barwy.

OutSider - Czarnuch, który czymś się wykazał i dostał czarną bandanę. handluje prochami i stara się udowodnić że zasługuje na czerwony kolor.

Kilka filmików z poprzedniego mojego setu.

https://www.youtube.com/watch?v=y_LTbOgqRt8

https://www.youtube.com/watch?v=6KJrR3REApE

https://www.youtube.com/watch?v=sAWJqty4g4s

https://www.youtube.com/watch?v=li-E5d1GuEY

https://www.youtube.com/watch?v=BstYmIWfmD4

uAWOkwg.png

DKWHHQq.jpg

Crenshawn District - Dzielnica we wschodniej części Los Santos zamieszkiwana przez Afro-Amerykanów. To tutaj zasiedlił się set jednego z najbardziej znanych gangów, Bloods. W dzień życie tu tętni jak w każdej innej dzielnicy, jednak gdy zapada zmrok dochodzi do zabójstw, gwałtów czy napadów.  

aptrYOf.png

Brutalny:
Czołem, jak widać wracamy do strych klimatów, pragnę dodać na samym początku, że nie dałem historii bo po prostu, jeżeli znajda na nią czas to napisze ją na faktach gry. Ekipa? Ekipa jest spora i mam z kim grać. Miałeś już wcześniej w planach robić Bloods ale jakoś tak czasu nie było, mam nadzieje że nikt zajawki nie straci i będziemy grac do samego końca. Wiem co gram, bo siedzę już w tym trochę i sporo doświadczenia nabyłem mam nadzieje że miło będzie spędzać Nam się razem czas.
:) Piona! 

Verbis:
Cześć, tutaj Verbis - Pewne osoby mnie znają, a nie które nie, nie ma co się nad tym rozczulać  :) Ruszamy z projektem na pełnej, trzeba się oderwać od latynosów i pograć prawilnego czarnucha. Oczekujcie od nas dużo gry HG, ale DM'ów też nie zabraknie lecz będziemy to pewnie ograniczać  ;)

Credits:
filmiki: Ojciec Dave, Bushido

Grafika: Halucyn :*
Pomysł: Ja i kilka mord.
Aplikacja: Lokalny, Brutalny

Użytkownik Brutalny edytował ten post 01/01/2015 - 14:25

• Do góry
    • 44

#2 Kondziu124 — 721 28/12/2014 - 04:23

Kondziu124
  • Gracz

First ! :P 

Powodzonka :) 

• Do góry
    • 0

#3 Mitis — 2265 28/12/2014 - 04:24

Mitis
  • Gracz

Dzięki, jak wstanę to ładnie odpicuje ten temacik, bo teraz bez mocy jestem - dobranoc.

• Do góry
    • 0

#4 Thief Stiffler — 1586 28/12/2014 - 04:43

Thief Stiffler
  • Gracz

Nie podoba mi się.

• Do góry
    • 0

#5 Boniu — 604 28/12/2014 - 06:24

Boniu
  • Zbanowani

*
Popularny

Nie podoba mi się.

bardzo nierozwinięta odpowiedź. Daj autorowi tematu jakieś argumenty, aby i takiej osobie jak Ty się podobało.

• Do góry
    • 4

#6 Generator — 2804 28/12/2014 - 08:16

Generator
  • Gracz

No cóż, grajcie sobie... powodzenia. Szkoda, że IST SAJD. :(

• Do góry
    • 0

#7 Wayy — 2579 28/12/2014 - 08:32

Wayy
  • Gracz
Hehe powodzenia.
  • Do góry
    • 0

#8 Lane — 139 28/12/2014 - 08:33

Lane
  • Gracz

Powodzenia. :D

• Do góry
    • 0

#9 eXqablee — 3587 28/12/2014 - 08:43

eXqablee
  • Gracz

*
Popularny

Mimo tego, że jest bloods, robią bloods. Po#$%ni.

• Do góry
    • 3

#10 Marhley — 316 28/12/2014 - 08:52

Marhley
  • Gracz

Logo i opis pod logiem w porządku, ale reszta? Wolałbym żeby jej nie było. Poza tym po co coś takiego jak projekt IC? Robicie czymś takim zamieszanie, zróbcie po prostu organizacje i grajcie. A jeśli nie spełniacie zasad to nie grajcie. Takie jest moje zdanie, jak teraz wejdziecie w relacje z gangiem to naprawdę nie możecie im nic zrobić i nie możecie się odnosić, że jesteście Bloods a oni Crips, chyba że dogadacie to OOC, ale rzadko kiedy ktoś się w takie coś bawi. Powodzenia :)

• Do góry
    • 0

#11 Kagami — 2595 28/12/2014 - 09:42

Kagami
  • Gracz

Takie jest moje zdanie, jak teraz wejdziecie w relacje z gangiem to naprawdę nie możecie im nic zrobić i nie możecie się odnosić, że jesteście Bloods a oni Crips, chyba że dogadacie to OOC, ale rzadko kiedy ktoś się w takie coś bawi. Powodzenia :)

Temat w jakiś sposób o nich świadczy i dobrze, że go wystawiają, a nie robią kolejne widmo. Jak wejdą w relację to raczej IC wyjdzie co z tego będzie, nie ma tu miejsca na dogadywanie się OOC.

Co do tematu to nie podoba mi się logo, treść tematu też jest sama w sobie dość uboga, ale zobaczymy jak będzie InGame.

• Do góry
    • 1

#12 BlazeY — 957 28/12/2014 - 09:43

BlazeY
  • Gracz
Polecam, pozdrawiam i powodzenia. Bo brutus.
  • Do góry
    • 1

#13 CFV — 422 28/12/2014 - 09:56

CFV
  • Gracz

Mimo tego, że jest bloods, robią bloods. Po#$%ni.

co w tym złego? W wakacje było od cholery gangów i jak się nie myle to były dwa sety bloods, trzy sety grove i dwa sety crips. Ciekawie jest.

//Powodzenia, dziwna ośka jak na Bloods.

• Do góry
    • 0

#14 Marhley — 316 28/12/2014 - 10:13

Marhley
  • Gracz

Temat w jakiś sposób o nich świadczy i dobrze, że go wystawiają, a nie robią kolejne widmo. Jak wejdą w relację to raczej IC wyjdzie co z tego będzie, nie ma tu miejsca na dogadywanie się OOC.

Co do tematu to nie podoba mi się logo, treść tematu też jest sama w sobie dość uboga, ale zobaczymy jak będzie InGame.

Że projekty IC jako gangi nie mają prawa bytu, jak dla mnie.

• Do góry
    • 0

#15 CFV — 422 28/12/2014 - 10:24

CFV
  • Gracz

Ekipe można?

• Do góry
    • 0

#16 Thief Stiffler — 1586 28/12/2014 - 10:54

Thief Stiffler
  • Gracz

bardzo nierozwinięta odpowiedź. Daj autorowi tematu jakieś argumenty, aby i takiej osobie jak Ty się podobało.

A Ty nie wnosisz nic do tematu. Ja pisze i ja decyduje o tym czy uragumentuje odpowiedź. Chcecie ich tak bardzo? - proszę. Brutalny według mnie nie nadaje się na lidera, straszny płaczek - przenosi dużo do OOC. Nie podoba mi się aplikacja, tak samo jak logo. Dodatkowo Brutalny raz już miał swoje Bloods, którem moim zdaniem było nie wypałem. A Ty zamiast rozwijać swoje wypowiedź, idź rozwijaj gre IC. Nie pozdrawiam.

• Do góry
    • 1

#17 _SNOOP_ — 250 28/12/2014 - 11:12

_SNOOP_
  • Gracz

No, powodzonka chłopaki, myślę, że wam to wypali. :-)

• Do góry
    • 0

#18 `Motarko — 1789 28/12/2014 - 11:30

`Motarko
  • Gracz

Że projekty IC jako gangi nie mają prawa bytu, jak dla mnie.

Dlaczego? Było kilka gangów, które bardzo pozytywnie grały jako projekt IC. Jeżeli osoby nie mają parcia na oficjalną organizację to chwała im za to, bo oznacza to, że nie liczą jedynie na skrypt, a na klimatyczną rozgrywkę.

Mi osobiście najlepiej się grało właśnie w projektach IC, jest tak luźniej, człowiek gra dla siebie, a ze skryptem bywa różnie.

• Do góry
    • 2

#19 PURP SWAG — 562 28/12/2014 - 11:35

PURP SWAG
  • Gracz

A Ty nie wnosisz nic do tematu. Ja pisze i ja decyduje o tym czy uragumentuje odpowiedź. Chcecie ich tak bardzo? - proszę. Brutalny według mnie nie nadaje się na lidera, straszny płaczek - przenosi dużo do OOC. Nie podoba mi się aplikacja, tak samo jak logo. Dodatkowo Brutalny raz już miał swoje Bloods, którem moim zdaniem było nie wypałem. A Ty zamiast rozwijać swoje wypowiedź, idź rozwijaj gre IC. Nie pozdrawiam.

Ale ty jesteś noł nejm :( A nołnejmy nie mogą oceniać organizacji po aplikacji. :(

• Do góry
    • 0

#20 MamaArkanisa — 515 28/12/2014 - 11:37

MamaArkanisa
  • Gracz

Ekipe podajcie, bo inaczej nie mam na razie podstawy was ocenić.

• Do góry
    • 2

#21 mPodZ8 — 279 28/12/2014 - 11:38

mPodZ8
  • Gracz

Powodzenia ;p

• Do góry
    • 1

#22 Marhley — 316 28/12/2014 - 11:45

Marhley
  • Gracz

Dlaczego? Było kilka gangów, które bardzo pozytywnie grały jako projekt IC. Jeżeli osoby nie mają parcia na oficjalną organizację to chwała im za to, bo oznacza to, że nie liczą jedynie na skrypt, a na klimatyczną rozgrywkę.

Mi osobiście najlepiej się grało właśnie w projektach IC, jest tak luźniej, człowiek gra dla siebie, a ze skryptem bywa różnie.

Jak dla mnie to głupie gadanie. Można mieć skrypt i nadal grać klimatycznie, stary.

• Do góry
    • 0

#23 Nighthawk — 31 28/12/2014 - 11:49

Nighthawk
  • Gracz

*
Popularny

Podoba mi się wasza wcześniejsza gra, jestem nowy na serwerze, także bardzo się nie znam. :)

• Do góry
    • 3

#24 `Motarko — 1789 28/12/2014 - 11:49

`Motarko
  • Gracz

Jak dla mnie to głupie gadanie. Można mieć skrypt i nadal grać klimatycznie, stary.

Można, nie mówię, że nie. Jednak nie oszukujmy się, większość gra tu dla samego skryptu. Jeżeli chcą pograć we własnym gronie to nie jest potrzebny im skrypt, widocznie uznali, że chcą coś stworzyć własnego. Można sobie klimatycznie pograć jako gang w projekcie IC, więc nie warto odbierać im przedwcześnie szansę. ;)

• Do góry
    • 2

#25 nickko — 1071 28/12/2014 - 11:53

nickko
  • Gracz
Powodzenia :D grajcie jak najdłużej
  • Do góry
    • 0

#26 Piortek — 4035 28/12/2014 - 11:55

Piortek
  • Gracz

a ty z wayami nie grałeś?

• Do góry
    • 0

#27 PAN KOSZMAR — 644 28/12/2014 - 11:56

PAN KOSZMAR
  • Gracz

Eh, no powodzenia :D

• Do góry
    • 0

#28 Arcon — 2529 28/12/2014 - 11:57

Arcon
  • Gracz

*
Popularny

Można, nie mówię, że nie. Jednak nie oszukujmy się, większość gra tu dla samego skryptu. Jeżeli chcą pograć we własnym gronie to nie jest potrzebny im skrypt, widocznie uznali, że chcą coś stworzyć własnego. Można sobie klimatycznie pograć jako gang w projekcie IC, więc nie warto odbierać im przedwcześnie szansę. ;)

Gang na projekcie? Wybacz, ale nie widzi mi się to. No chyba, że taki gang opiera się tylko na Hood Gamingu. Gdy robią tzw Rushe to trzeba ingerować OOC by przeciwny gang miał odpalone duty, bo jaki widzisz sens gdy wbiega 20 czarnych i biją każdego w oczekiwaniu, że przeciwnik kontratakuje? Przeciwny gang woli w tym czasie uciec. Drive-By? Nie zrobisz - najwyżej jak siądziesz na pace bobcata, ale nie wygląda to ciekawie. Gracze uwielbiają walczyć o wpływy a dynamika gry to jest to co ich kręci.

• Do góry
    • 3

#29 `Motarko — 1789 28/12/2014 - 11:59

`Motarko
  • Gracz

*
Popularny

Gang na projekcie? Wybacz, ale nie widzi mi się to. No chyba, że taki gang opiera się tylko na Hood Gamingu. Gdy robią tzw Rushe to trzeba ingerować OOC by przeciwny gang miał odpalone duty, bo jaki widzisz sens gdy wbiega 20 czarnych i biją każdego w oczekiwaniu, że przeciwnik kontratakuje? Przeciwny gang woli w tym czasie uciec. Drive-By? Nie zrobisz - najwyżej jak siądziesz na pace bobcata, ale nie wygląda to ciekawie. Gracze uwielbiają walczyć o wpływy a dynamika gry to jest to co ich kręci.

Kiedyś sporo gangów grało na projekcie i nikt nie płakał. Wiadomo, wszystko zależy od nastawienia gangu do gry. Wiadomo, że na projekcie trzeba się nastawić na typowy hood gaming. To już inna kwestia, co nie zmienia faktu, że da się przyjemnie grać.

• Do góry
    • 4

#30 Szybki Speed — 1436 28/12/2014 - 12:00

Szybki Speed
  • Gracz

Ładnie to wygląda, miejscówka też mi się podoba bo w końcu zaludni się tamta część.

• Do góry
    • 0

#31 Arcon — 2529 28/12/2014 - 12:02

Arcon
  • Gracz

Kiedyś sporo gangów grało na projekcie i nikt nie płakał. Wiadomo, wszystko zależy od nastawienia gangu do gry. Wiadomo, że na projekcie trzeba się nastawić na typowy hood gaming. To już inna kwestia, co nie zmienia faktu, że da się przyjemnie grać.

Nie twierdze, że nie da się przyjemnie grać. Dobrze ująłeś to jednym wyrazem "kiedyś". Obecnie skrypt strasznie jest ograniczony i wręcz zmusza twórców do stworzenia oficjalnej grupy. Chyle czoło do grupy Roses MC którzy grają sobie na zwykłym projekcie.

No nic, powodzenia!

• Do góry
    • 0

#32 czikanorap — 646 28/12/2014 - 12:09

czikanorap
  • Gracz

*
Popularny

Kolejny taki gang, ta sama gierka już od wielu wielu miesięcy. Co z tego, że jest taki sam gang? Im więcej tym lepiej, przynajmniej macie z kim wchodzić w interakcje, a co do BLOODS to możemy to uznać za kolejny set. 

Dużo osób ma w naturze rozdrapywanie starych ran, jeżeli jedna osoba nie pasuje to z miejsca eliminuje się całą organizacje - głupota. Aplikacje powtarzam nie musi być zajebiście rozwinięta, czy odpicowana oczojebnymi elementami graficznymi, a zwięźle napisana. Pamiętajmy o tym, że jest ona wizytówką naszej gry, a nie samą rozgrywką. 

Robiłem logo, które uznałem, że będzie dość uniwersalne, chodź Lokalny prosił mnie o inne. Mój błąd jak widać tutaj panuje tylko jeden schemat. Życzę chłopakom dobrej gry, niech się nie zniechęcają bo im to ma sprawiać frajdę, a nie wam. 

• Do góry
    • 7

#33 Jacoby Watson — 120 28/12/2014 - 12:27

Jacoby Watson
  • Gracz

Powodzenia!

• Do góry
    • 0

#34 Murder — 1480 28/12/2014 - 12:32

Murder
  • Gracz

Powodzenia ziomal! ;)

• Do góry
    • 0

#35 Kagami — 2595 28/12/2014 - 12:32

Kagami
  • Gracz

Nie gra i nigdy nie grał.

W BHB z tym nie było problemu, a skrypt się o wiele nie różnił :P.

• Do góry
    • 0

#36 Miętowy Dżem — 2431 28/12/2014 - 12:37

Miętowy Dżem
  • Gracz
Ha - no nie wierze, jeszcze ja się na filmikach zalapalem. To chyba koniec 2013 początek 2014, nie? Polecam, rok temu był fajny klimat. Powodzenia.
  • Do góry
    • 0

#37 Mitis — 2265 28/12/2014 - 12:52

Mitis
  • Gracz

*
Popularny

Nie u maja ale to dawno już.

Ekipy na razie nie podam, co do statusu organizacji officjalnej to zapewne niedługo będzie wystawił ten temat, a po prostu później zostanie przeniesiony. Co do Stifflera to się wypowiem, płaczkiem to Ty jesteś OOC, jak coś masz do mojej osoby i się wywyższasz na stronach internetowych to Ci życzę powodzenia, zapraszam na skype jeżeli masz problem nie odpowiadaj tu już, bo nie chce byś zaśmiecał Mi temat.

• Do góry
    • 4

#38 Frosii — 351 28/12/2014 - 12:54

Frosii
  • Gracz

Powodzenia Brutal! szkoda, że nie mogę grać :c

• Do góry
    • 0

#39 Mitis — 2265 28/12/2014 - 12:55

Mitis
  • Gracz

Powodzenia Brutal! szkoda, że nie mogę grać :c

Możesz jak chcesz to wbijaj. Zaraz dużo poprawie w aplikacji :)

• Do góry
    • 0

#40 energymoneygang — 128 28/12/2014 - 13:17

energymoneygang
  • Gracz

Powodzenia.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych