Xperia? 450zł do negocjacji.
M8 jest zdecydowanie lepszy od Galaxy S5. W tym pierwszym wszystko jest przemyślane, jest ładny design, natomiast w tym drugim - nakładka strasznie lami, nie wspominając już o wyglądzie zewnętrznym.
Porównaj sobie chociażby w sklepie jak płynnie chodzi HTC, a jak ten Samsung.
Byłem właśnie w sklepie bawiłem się HTC i nie mam żadnych zastrzeżeń, niestety dookoła mnie nigdzie nie ma S5, którą mógłbym się pobawić, także nie mam jakiegoś punktu odniesienia. Co do aparatu o rozdzielczości zaledwie 4 MPX, muszę przyznać że robi dość dobre zdjęcia. Najgorsze co może być w S5, to jego malutki głośnik mono, gdzie HTC posiada dwa głośniki stereo z technologią BoomSound. Zaś S5 posiada aparat 16 mpx, co mnie też kusi.
S5 to plastik, ale jeżeli nie chcesz nic innego tylko jeden spośród tych dwóch modeli to jednak SGS. W ogóle w tej cenie to polecałbym Xperię Z3, jakąś lekko używaną.
Z3 również brałem pod uwagę, nawet nową. Niestety w Sony nie podoba mi się nakładka, która jest zwyczajnie nudna. Poza tym Z3 jak i Z2 ma aparaty 20,7MPX, ale nie wiadomo dlaczego rejestrują je w rozdzielczości 8MPX. No i kwestia głośników Z3 przebija Samsunga o więcej niż klasę, zaś HTC przebija Z3, może gdyby nie to, że Z3 nie byłaby w pełni wodoszczelna, jakość odtwarzanego dźwięku byłaby lepsza.