Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Renowacja komputera. Części , zmiana bo fifa 16

fifa16 części komputer nowy stary

• Please log in to reply
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blogi — 0 06/09/2015 - 19:11

Blogi
  • Gracz

Tak wygląda mój komputer aktualnie
http://screenshooter...2176790/rmdpumu

Nie zmieniał bym go ale mam ochotę pograć w fife16,a moja karta nie obsługuje directx11 i dlatego go zmieniam.

Nie wiem czy opłaca się złożyć coś pod tę płytę główną czy skoro już trzeba zmienić to również płytę główną.

Na pewno do wymiany jest grafika, jeżeli procek pociągnie fife 16 to może zostać bo głównie komputer służy do przeglądania internetu , grania w lola i teraz grania w fifę. Ale jak macie jakiś ciekawy zestaw za rozsądne pieniądze to chętnie. Mam do wydania 2000zł , ale tak jak napisałem gram mało , i jakieś nowe tytuły mnie nie interesują  , jedynie co teraz będzie grane to FIFA16

• Do góry
    • 0

#2 Scorpio_ — 32 06/09/2015 - 19:13

Scorpio_
  • Gracz

Tak wygląda mój komputer aktualnie
http://screenshooter...2176790/rmdpumu

Nie zmieniał bym go ale mam ochotę pograć w fife16,a moja karta nie obsługuje directx11 i dlatego go zmieniam.

Nie wiem czy opłaca się złożyć coś pod tę płytę główną czy skoro już trzeba zmienić to również płytę główną.

Na pewno do wymiany jest grafika, jeżeli procek pociągnie fife 16 to może zostać bo głównie komputer służy do przeglądania internetu , grania w lola i teraz grania w fifę. Ale jak macie jakiś ciekawy zestaw za rozsądne pieniądze to chętnie. Mam do wydania 2000zł , ale tak jak napisałem gram mało , i jakieś nowe tytuły mnie nie interesują  , jedynie co teraz będzie grane to FIFA16

Za 2000zł najlepiej kupić nowy komputer. Płyta główna jest stara i lepiej kupić coś z podzespołami innej firmy. Jeżeli chcesz zaoszczędzić to możesz m.in wszystko zamontować do starej obudowy lub pracować na starym dysku bo jest szybki ;)

• Do góry
    • 0

#3 Blogi — 0 06/09/2015 - 19:25

Blogi
  • Gracz

No ale jak nie ma takie potrzeby wydawać 2 tysięcy na kompa no to oczywiście nie chcę wydać. Ja głównie kompa tak jak pisałem będę używał do fejsa, yt no i gry w fifkę czy LoL'a

• Do góry
    • 0

#4 Sebastian G — 1079 06/09/2015 - 19:32

Sebastian G
  • Gracz

No ale jak nie ma takie potrzeby wydawać 2 tysięcy na kompa no to oczywiście nie chcę wydać. Ja głównie kompa tak jak pisałem będę używał do fejsa, yt no i gry w fifkę czy LoL'a

http://allegro.pl/hp...5597282836.html

Do tego musisz dokupić zasilacz 500Watt+ (550-600 najlepiej) i kartę graficzną, polecam GTX 570 - GTA V Ci na tym poleci. Ewentualnie możesz wbić RAM do 8 GB. (jest 4 GB, są 4 gniazda - nie mam jeszcze tego kompa, to Ci nie powiem, czy są 4 zawalone, czy dwa, a może jeden)

Ja 20 minut temu to zamówiłem, tak samo jak GTXa. Najlepiej przejdź się do jakiegoś salonu po tą kartę, olx w Twojej okolicy, allegro dopiero na trzecim miejscu.

Użytkownik Sebastian G edytował ten post 06/09/2015 - 19:36

• Do góry
    • 0

#5 Famous Piter — 2040 06/09/2015 - 19:34

Famous Piter
  • Gracz

Ja na twoim miejscu sprzedałbym tego kompa którego masz teraz, pewnie weźmiesz z 400 zł. Dorzucił do tych 2 tysi i złożył nowy zestaw na i5 i gtx 950, ewentualnie coś od radeona. Bynajmniej będziesz mógł komfortowo pograć w fifę, a nie męczysz się z niską ilością fps i ścinkami.

Ja na twoim miejscu sprzedałbym tego kompa którego masz teraz, pewnie weźmiesz z 400 zł. Dorzucił do tych 2 tysi i złożył nowy zestaw na i5 i gtx 950, ewentualnie coś od radeona. Bynajmniej będziesz mógł komfortowo pograć w fifę, a nie męczysz się z niską ilością fps i ścinkami.

• Do góry
    • 0

#6 Blogi — 0 06/09/2015 - 21:34

Blogi
  • Gracz

Zastanawiałem się nad i5 4460 i Radeon'ie R9 280 Oc 3GB , no ale kolega który się zna trochę na kompach polecał iść w AMD Fx 8320 bo wtedy moja płytka główna może zostać i grafę R9 280X Royal Queen , więc który zestawik lepszy? Bo do tego którego ja chciałem kupić muszę jeszcze dokupić płytkę główną. Polecasz jakaś pod ten zestaw , czy radził byś iść w inny za tą cene ? 

Co powiesz na ten zestaw co podałem w poście wyżej? 

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: fifa16, części, komputer, nowy, stary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych