Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Papierosy u nastolatków

paierosy nastolatki

• Please log in to reply
893 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Palisz? (1306 użytkowników oddało głos)

Palisz?

1. Palę (442 głosów [33.84%])

Procent z głosów: 33.84%

2. Głosowano Nie palę (864 głosów [66.16%])

Procent z głosów: 66.16%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 LEVINEKK — 338 03/08/2012 - 12:22

LEVINEKK
  • Gracz
Wiesz, głównie taka matka nie wie co ma robić, nie radzi sobie z takim dzieckiem.
  • Do góry
    • 0

#42 Wezyk — 80 03/08/2012 - 12:24

Wezyk
  • Gracz

Wiesz, głównie taka matka nie wie co ma robić, nie radzi sobie z takim dzieckiem.

Trzeba się łapać wszystkiego, co może uratować nasze dziecko. Każda starająca się matka, robiła by coś ..
  • Do góry
    • 0

#43 Margines Społeczny — 72 03/08/2012 - 12:28

Margines Społeczny
  • Gracz

Jak dla mnie nie ma czym. Nawet jeśli chodzi o smak, uważam, że to obrzydliwe. Drogie, niesmaczne, trujące, śmierdzące.

Nie jesteś pierwszym typem który próbuje mi coś uświadomić, naprostować... wskazać drogę, phe... moje życie-moja sprawa i nie raz musiałem się liczyć z konsekwencjami swoich czynów... takie jest już to życie.

Moja matula wie że palę i czasem niechętnie aczkolwiek da mi tego fajka jak ją poproszę jak mi się palić chcę... papierosy tak samo jak alkohol i dragi to normalna rzecz w dzisiejszych czasach, fakt szkodzi zdrowiu... ale w tych czasach nawet samo wdychane powietrze i kontakty z ludźmi są nie zdrowe... ogółem przyszło nam żyć w wyjątkowo p(cenzura)anych latach, 10 lat temu było 100x lepiej i każdy się ze mną zgodzi... cóż... tak nawiasem mówiąc skoro wóda i szlugi są legalne to czemu nie można zalegalizować zioła skoro jest tak samo szkodliwe a ma też właściwości medyczne jakieś.

A i tutaj takie coś odnośnie tematu: http://www.youtube.com/watch?v=A45p7LH7Knk

Użytkownik Margines Społeczny edytował ten post 03/08/2012 - 12:29

• Do góry
    • 0

#44 Kotu100 — 20 03/08/2012 - 12:35

Kotu100
  • Gracz
Co tu dużo mówić jakbym mógł zrobić coś z tym to bym zrobił, nie palę i nie będę gdyż moja astma na to nie pozwala :) i bardzo się z tego cieszę :wub: Jakbym był prezydentem tego Kraju To bym wprowadził zakaz transportowania Papierosów do naszej Polski.
  • Do góry
    • 0

#45 Jugosławia — 1571 03/08/2012 - 12:41

Jugosławia
  • Gracz
Nie ogarniam co Wam przeszkadzają osoby palące? Chcą- niech palą.
  • Do góry
    • 2

#46 Zima — 728 03/08/2012 - 12:42

Zima
  • Gracz
hahahah, niech palą i niech zdychają, zobaczymy za parę lat jak będą płakać, głos im się zepsuje i będą musieli gadać przez sztuczny głos przyczepiony do gardła. Ponadto żółte zęby, cera się starzeje, wypadają włosy, płuca się niszczą, codziennie pluje sie jakąś flegmą, kto nie pali, niech nie zaczyna.
Przyznam się ze jestem trochę hipokrytą bo sam lubię zapalić ale jakoś sytuacyjnie jednego, dwa dziennie a nie stać i palić jak lokomotywa cały czas, dla mnie to fajny dodatek do kawy, jak jestem bardzo zdenerwowany to też lubię zapalić.
  • Do góry
    • 1

#47 Margines Społeczny — 72 03/08/2012 - 12:44

Margines Społeczny
  • Gracz
Dobra sorrry... znaleźli się (cenzura)ni medycy, politycy, psycholodzy i filozofy... ten temat powinni już zamknąć.
  • Do góry
    • 1

#48 Jugosławia — 1571 03/08/2012 - 12:55

Jugosławia
  • Gracz
Pomińmy fakt, że osoby palące od bardzo dawna (każdy znajdzie gdzieś przykład np. w dziadku) dożywają zdrowi godnego uwagi wieku. Gówno prawda że teraz papierosy są powodem chorób czy tak krótkiej średniej wieku.
  • Do góry
    • 2

#49 Zielony Daniel — 1211 03/08/2012 - 12:55

Zielony Daniel
  • Gracz
Dlatego, że są nastawieni krytycznie? Wyrazili swoje zdanie co do tej głupoty, w tym ja - oczywiście możecie sobie palić jeśli chcecie, ale sami przytakujecie gdy ktoś mówi, że jest to szkodliwe. Wtedy nasuwa się jedno pytanie - na chuj palisz? Albo jesteś słaby, by nie móc tego rzucić, albo jesteś szpanerskim idiotom, bo inaczej tego nie widzę - papieros jako antydepresant, dzięki któremu się odstresujesz? Być może chwilowo, w przyszłości dopiero będziesz miał dzięki niemu zmartwień. Pamiętam teksty jednego chirurga, któremu przyszło opowiadać o paleniu i tym co jest z tym związane - facet pół żartem powiedział, że powinniśmy palić, bo on na tym zarabia, wykonując zabiegi na osobach chorych - dodał także, że wcale nie prawdą jest, że większość osób które palą umiera na raka. "Większość nie zdąży" - powiedział, bo te dziesiątki/setki związków chemicznych zawartych w fajkach, doprowadzą do śmierci/chorób zanim jeszcze rak zdąży się rozwinąć, i to nie on musi być przyczyną śmierci. Niestety nie pamiętam o jakich chorobach konkretnie mówił, więc nie przytoczę żadnego artykułu, czegokolwiek.

Użytkownik Zielony Daniel edytował ten post 03/08/2012 - 12:58

• Do góry
    • 1

#50 Neext — 478 03/08/2012 - 13:04

Neext
  • Gracz

No, twoje podejście jest bardzo interesujące, jeśli już w tym wieku, pozwalasz palić dziecku, to ja nie wiem, co ty masz w głowię. Nie chcę cię obrazić, ale takie jest moje zdanie.

PS;
To dlaczego nie powiesz rodzicom że palisz? Co oni powiedzą na ten temat, boisz się ich? Przecież ty byś pozwolił swojemu dziecku palić :)

Ale ja to ja, a oni to oni. Taka różnica jest.

Pomińmy fakt, że osoby palące od bardzo dawna (każdy znajdzie gdzieś przykład np. w dziadku) dożywają zdrowi godnego uwagi wieku. Gówno prawda że teraz papierosy są powodem chorób czy tak krótkiej średniej wieku.

Dokładnie, jeden nie pali, nie pije i żyje 40 lat. Druga osoba pali i pije codziennie i żyje 80. Nie ma reguły na to.

cera się starzeje

Też to nie jest od palenia. Kumpel ma teraz 19 lat a każdy mu daje 15 max. Więc wybacz, to też odpada.

Powiem Ci tak. Ostatnio przeglądając facebooka (Mokotów itp.) zauważyłem, że na prawie co drugim zdjęciu widzę dzieciaka z papierosem. Jest to wiek głównie sięgający od 12 do 14 lat. Moim zdaniem jest to straszne, sam osobiście nie palę głównie z powodu astmy, odrzucenia do tego cholernego dymu. Będąc w podstawówce (5-6 klasa) miałem takiego kolegę, który jarał razem ze swoim starszym bratem z gimnazjum, do dziś idąc np. do sklepu widzę ich ze szlugiem to mi się żal robi tych dzieciaków. Ogółem po papierosy najczęściej sięgają osoby z tych 'gorszych' rodzin czyli takich dzieciaków bardziej zaniedbywanych (najczęściej, nie wszyscy) ale również występuje to dla szpanu. Taki dzieciak nałogowiec potrafi kraść papierosy mamie z torebki, co również jest dla mnie okropne. Heh, to tyle na ten temat. :) Aa i dodam, że matka tych dzieciaków wie, że jarają.
http://a8.sphotos.ak...037259737_n.jpg
http://a8.sphotos.ak...758991877_o.jpg
i więcej i więcej mógłbym tutaj wrzucać.

A co matka ma zrobić? Zamknie takie 15 latka w pokoju na klucz? To bezsensu. Da mu kare? Szczerze? Jak mi dają kare np. na laptopa i zabiorą mi go to wyciągam kompa z szafy i mam gdzieś. Klucze od skutera zabiorą? Rozpinam stacyjkę, odpala i jadę. Kary tak naprawdę w dzisiejszych czasach nic nie dają. Moim zdaniem to lepiej porozmawiać z dzieckiem niż dawać mu te bezsensowne kary.

Jak dla mnie nie ma czym. Nawet jeśli chodzi o smak, uważam, że to obrzydliwe. Drogie, niesmaczne, trujące, śmierdzące.

Może kijowe paliłeś. West ICE smakują zajebiście, prawie nie czuć normalnego smaku papierosa.
  • Do góry
    • 0

#51 Wezyk — 80 03/08/2012 - 13:08

Wezyk
  • Gracz

cera się starzeje

Też to nie jest od palenia. Kumpel ma teraz 19 lat a każdy mu daje 15 max. Więc wybacz, to też odpada.

I co z tego? Zobaczysz jak będzie wyglądał, ja będzie miał 50 na karku ;)

Dołączona grafikaUżytkownik Zielony Daniel dnia 03/08/2012 - 12:20 napisał

Może kijowe paliłeś. West ICE smakują zajebiście, prawie nie czuć normalnego smaku papierosa.

Tym sposobem, namawiasz ludzi na to żeby palili, ty palisz, to pal ale nie namawiaj do tego innych...
  • Do góry
    • 0

#52 Neext — 478 03/08/2012 - 13:08

Neext
  • Gracz

cera się starzeje

I co z tego? Zobaczysz jak będzie wyglądał, ja będzie miał 50 na karku ;)

A co mu po wyglądzie w wieku 50 lat? Przecież nie patrzysz na niego tak jak na 17,18,19.? Wtedy może być już dziadkiem...
  • Do góry
    • 0

#53 Wezyk — 80 03/08/2012 - 13:11

Wezyk
  • Gracz
Chwalicie się tym że palicie, tak samo koledzy, wezyk wiesz wypiłem dziś piwo....
Szkoda słów do takich ludzi, chwalić się swoją głupotą.

PS/
Albo kolega się mnie pyta czy pójdę z nim na piwo, który oczywiście pali i piję. Mam 14 lat, piwa się napiję, kuzyn nie raz dawał mi piwo, możecie uznać to jako przechwalanie się, każdy potrzebuję tego posmakować, ale nie w takim stopniu żeby wpaść w nałóg.

Użytkownik Wezyk edytował ten post 03/08/2012 - 13:13

• Do góry
    • 0

#54 Zielony Daniel — 1211 03/08/2012 - 13:45

Zielony Daniel
  • Gracz

A jaki smak ma wtedy? Pomarańczowy? Papieros to papieros, między jednym a drugim tylko subtelna różnica.
  • Do góry
    • 0

#55 marcon — 3 03/08/2012 - 14:40

marcon
  • Gracz
Paliłem od 5 klasy podstawówki dla uzyskania większych znajomości, teraz palę od czasu do czasu.
Co prawda, jestem jeszcze młody lecz już znam większość szkoły ( Gimnazjum ) i nie mam zamiaru palić nałogowo.
Uzyskałem co chciałem.. Co prawda, można powiedzieć że nie umiem znaleźć sobie prawdziwych kolegów, lecz wtedy dopiero co się wprowadziłem do nowego miasta i chciałem szybko poznać elitę szkoły, podwórka. Myślę, że to było dla mnie dobrym rozwiązaniem, teraz znam bardzo dużo typa ( ludzi ) bez palenia :)

Użytkownik marcon edytował ten post 03/08/2012 - 14:41

• Do góry
    • 0

#56 Neext — 478 03/08/2012 - 16:20

Neext
  • Gracz

A jaki smak ma wtedy? Pomarańczowy? Papieros to papieros, między jednym a drugim tylko subtelna różnica.

Mentole inaczej smakują :)
  • Do góry
    • 0

#57 Sukinkot — 1241 03/08/2012 - 17:44

Sukinkot
  • Gracz
U większości moim znajomych zaczynało się od gadki "dobra, tak sobie zapalę, nic mi nie będzie". Teraz lament jest, że (cenzura)sko duży kasy na to wydają i nie idzie im rzucić. Tak samo śmieszą mnie osoby, które zaczynają palić tylko po to by być fajnym i rzucać palenie. Zaciągnąłem się tylko kilka razy, przed/po jaraniu zioła, tak to szlugów nie tykam, bo wiem jak to się z czasem skończy.
  • Do góry
    • 0

#58 LEVINEKK — 338 03/08/2012 - 18:28

LEVINEKK
  • Gracz
W sumie podobnym nałogiem do jarania papierosów i wydawanie 10zł dziennie na paczkę jest kupowanie itemów w Team Fortress. :D
  • Do góry
    • 0

#59 Chicano — 559 03/08/2012 - 19:34

Chicano
  • Gracz

I szczerze? Żal mi ludzi, którzy mówią że robimy to dla szpanu, bo siedzę w domu i lubię sobie zapalić, to pale dla szpanu przed kim? Przed psem? :D

My zielone dla szpanu palimy.
Co do fajek to nie - nie paliłem, nie palę i raczej nie będę, próbować to wiadomo - gówno.
  • Do góry
    • 0

#60 Verter — 1514 03/08/2012 - 19:45

Verter
  • Gracz

My zielone dla szpanu palimy.
Co do fajek to nie - nie paliłem, nie palę i raczej nie będę, próbować to wiadomo - gówno.

Zielone, zielonymi, lubię po zielonych fajke zapalić i przeciągnąć to co mam w gardełku, po prostu... bajka!
  • Do góry
    • 0

#61 NFour — 258 03/08/2012 - 19:49

NFour
  • Gracz
Ja nie pale i nigdy nie miałem papierosa w ustach.
Rozumiem, może 3 klasa gimbazy może sobie palić, ale u nas w 4 klasie podstawówki na różańcu piło się wódkę i jarało fajki (co dziwniejsze fajki zalatwiała dziewczyna).
  • Do góry
    • 0

#62 PDGMaciuś — 164 03/08/2012 - 20:00

PDGMaciuś
  • Gracz
To tak samo jak 'mam dyslekcje i chuj ci do tego'

A teraz jest tak 'pale (cenzura)a bo lubie i chuj ci do tego'
  • Do góry
    • 2

#63 Verter — 1514 03/08/2012 - 20:27

Verter
  • Gracz

To tak samo jak 'mam dyslekcje i chuj ci do tego'

A teraz jest tak 'pale (cenzura)a bo lubie i chuj ci do tego'

Dokładnie.
  • Do góry
    • 0

#64 HoTred — 756 03/08/2012 - 21:09

HoTred
  • Gracz
Ja od ponad 3 lat popitalam na klarnecie, przez co nie biorę papierosów do ust. Wziąłem raz i obiecałem sobie - nigdy więcej. Jeśli już mam brać coś 'niedozwolonego', to wolę usiąść sobie przy małym browarku, ew. jakimś drinku u kumpla. I to rzaaaaadko.
  • Do góry
    • 0

#65 Arek_ — 300 03/08/2012 - 21:58

Arek_
  • Gracz

*
Popularny

Ja od ponad 3 lat popitalam na klarnecie, przez co nie biorę papierosów do ust. Wziąłem raz i obiecałem sobie - nigdy więcej. Jeśli już mam brać coś 'niedozwolonego', to wolę usiąść sobie przy małym browarku, ew. jakimś drinku u kumpla. I to rzaaaaadko.

12 lat
  • Urodziny:

Wrzesień 8, 1999
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H0TvNMn3ivc
  • Do góry
    • 4

#66 kryslaw44 — 11 03/08/2012 - 22:57

kryslaw44
  • Gracz
No i co z tego? Dobrze, że wie czego chce. I że nie chce się truć, a wręcz przeciwnie. Ty w ogóle nie ujawniłeś swojej daty urodzenia w profilu, a pierwszy śmiejesz się z wieku. Najsmutniejsze w tym jest to, że jakby wylosować 8 osób z polskich serwerów Role Play i zrobić z nimi imprezę, to wyglądałaby mniej więcej tak, jak na załączonym filmiku.

Sam nie palę. I nie zamierzam. Trochę osób z mojego otoczenia pali, czy tam, jak to się modnie określa "popala". Śmierdzi w chuj, kondycji zero, a raczek hodowany. Nie, nie i jeszcze raz nie i generalnie to nie rozumiem jak można regularnie palić i nie dążyć do rzucenia.
  • Do góry
    • 2

#67 Arek_ — 300 03/08/2012 - 23:12

Arek_
  • Gracz

*
Popularny

No i co z tego? Dobrze, że wie czego chce. I że nie chce się truć, a wręcz przeciwnie. Ty w ogóle nie ujawniłeś swojej daty urodzenia w profilu, a pierwszy śmiejesz się z wieku. Najsmutniejsze w tym jest to, że jakby wylosować 8 osób z polskich serwerów Role Play i zrobić z nimi imprezę, to wyglądałaby mniej więcej tak, jak na załączonym filmiku.

Sam nie palę. I nie zamierzam. Trochę osób z mojego otoczenia pali, czy tam, jak to się modnie określa "popala". Śmierdzi w chuj, kondycji zero, a raczek hodowany. Nie, nie i jeszcze raz nie i generalnie to nie rozumiem jak można regularnie palić i nie dążyć do rzucenia.

Dobrze wiesz z czego się śmieję. Napisał, że woli usiąść przy małym browarku ew. jakimś drinku u kumpla, a jedyny drink jaki miał okazję wypić to soczek pomarańczowy.
A daty urodzenia nie ujawniłem, tak jak miejsca zamieszkania bo ta informacja nie jest nikomu potrzebna, kto powinien ją posiadać to posiada. :)
Co do tematu - nie palę i nie zamierzam, niech idioci się trują.
  • Do góry
    • 3

#68 HoTred — 756 03/08/2012 - 23:49

HoTred
  • Gracz
:fp:
Nie chce kłócić się z kimś, kto ocenia mnie tylko i wyłącznie po dacie urodzenia. To, że mam tyle lat ile mam, nic nie znaczy. Miałem przyspieszone dojrzewanie, co już troszkę zaczyna tłumaczyć...

Napisał, że woli usiąść przy małym browarku ew. jakimś drinku u kumpla, a jedyny drink jaki miał okazję wypić to soczek pomarańczowy.

Tak, napisałem tak, tyle że mieszkam sporo km za miastem, więc z kumplami, tymi 'bliższymi', widzę się może co 3 tyg, z czego co trzeci raz rzeczywiśćie coś weźmiemy, wypijemy.

I to rzaaaaadko.

Tego to już nie chciałeś przeczytać, nie?
  • Do góry
    • 0

#69 Arek_ — 300 04/08/2012 - 00:02

Arek_
  • Gracz

*
Popularny

:fp:
Nie chce kłócić się z kimś, kto ocenia mnie tylko i wyłącznie po dacie urodzenia. To, że mam tyle lat ile mam, nic nie znaczy. Miałem przyspieszone dojrzewanie, co już troszkę zaczyna tłumaczyć...

Tak, napisałem tak, tyle że mieszkam sporo km za miastem, więc z kumplami, tymi 'bliższymi', widzę się może co 3 tyg, z czego co trzeci raz rzeczywiśćie coś weźmiemy, wypijemy.

Tego to już nie chciałeś przeczytać, nie?[/font][/color]

A rób sobie co chcesz, nie masz czym się chwalić.

coś weźmiemy, wypijemy.

Jeżeli na prawdę tak jest, w co jednak wątpię, to gratuluje dzieciństwa! :lol:

Tego to już nie chciałeś przeczytać, nie?

Ale czy to zmienia postać rzeczy? Nie.

Nie chce kłócić się z kimś

Ktoś tu się kłóci? Forum jest po to, żeby wyrazić swoje zdanie - dla mnie to jest śmieszne.

Teraz możesz mnie zjechać, to jest mój ostatni post na ten temat.
  • Do góry
    • 5

#70 HoTred — 756 04/08/2012 - 00:06

HoTred
  • Gracz
Ja również w taki sposób wole zakończyć tą rozmowę. :whistle:
  • Do góry
    • 0

#71 Patryk1994 — 510 04/08/2012 - 04:45

Patryk1994
  • Gracz
18 lat - zaliczam się do nastolatków :D?
  • Do góry
    • 0

#72 ese ziggy — 338 04/08/2012 - 10:53

ese ziggy
  • Gracz

Uważam, że trzeba być p(cenzura)anym żeby uprawiać sport na 40 stopni na zewnątrz. Od zawsze tak uważam, uważałem i uważać będę.

Nie którzy (jak ja) to kochają. :rolleyes:
  • Do góry
    • 0

#73 pari112 — 5 04/08/2012 - 12:05

pari112
  • Gracz
ja mam 16 lat i pale ruskie fajki JIN LINK OD 2 GIM, SPROBOWALEM z glupoty palilem 2 dni dla szpanu i sie wciagnelem w naug, jak nie zapale to mnie (cenzura)ica lapie, nalogowo pale, i jest z tym dobrze
  • Do góry
    • 0

#74 Velta — 1761 04/08/2012 - 13:19

Velta
  • Gracz
Palę - tylko na net4game. :P
W realu - nie palę i nie mam zamiaru, jakoś mnie do tego nie ciągnie.
  • Do góry
    • 1

#75 Mendozo2208 — 2 04/08/2012 - 15:09

Mendozo2208
  • Gracz
Sam nie palę, bo uważam że to po pierwsze strata zdrowia, jak i pieniędzy.
  • Do góry
    • 0

#76 Mx_master — 1819 04/08/2012 - 15:43

Mx_master
  • Gracz
Moim zdaniem to ich sprawa, i nie ma się co wtrącać, chociaż dziwi i lekko irytuje fakt, ze w obecnych czasach co raz to młodsze osoby sięgają po papierosy. Teraz widok ledwo odrośniętego od ziemii 12'latka ze szlugiem w buzi to już nic zaskakującego. co do mnie to palę raz na jakiś czas, okazyjnie, i mnie nałóg nie łapie.

Użytkownik Mx_master edytował ten post 04/08/2012 - 15:43

• Do góry
    • 0

#77 Moriente — 403 05/08/2012 - 01:42

Moriente
  • Gracz

Hmm, ja palę nałogowo od kilku miesięcy i robie to tylko dla siebie, a nie dla szpanu, po prostu lubie, mój sposób na odreagowanie.

Srałogowo stary.

Palę a mam siedemnastkę i nie jest to palenie od kilku miesięcy, to już jest nałóg - serdecznie odradzam, bo później ciężko zostawić to w tyle, uzależnić można się od wszystkiego, a to gówno jest dostępne wszędzie i po pierwsze jest legalne.

ja mam 16 lat i pale ruskie fajki JIN LINK OD 2 GIM, SPROBOWALEM z glupoty palilem 2 dni dla szpanu i sie wciagnelem w naug, jak nie zapale to mnie (cenzura)ica lapie, nalogowo pale, i jest z tym dobrze

Hehe zmienisz zdanie.
  • Do góry
    • 0

#78 pari112 — 5 05/08/2012 - 09:13

pari112
  • Gracz
No nie zmienie bo pale co chwile jak nie zapale to musze wyjsc z chaty isc kupic fajki bo (cenzura)ica cisnie, tydzien dla szpanu palenia 20 lat nalogu, i nie moge z tym skonczyc plajstry to gowno !! Tabletki tez!! ;/
  • Do góry
    • 0

#79 ayo oszo — 631 05/08/2012 - 09:29

ayo oszo
  • Gracz
w życiu wypaliłem 6 papierosów a zaciągnąć sie nie umie i jest mi dobrze.
  • Do góry
    • 0

#80 Kobył — 1180 05/08/2012 - 10:09

Kobył
  • Gracz
Po co piszecie, że gimnazjum to dla szpanu? Nie raz jest to po prostu dziedziczne. Jeśli rodzice palą, to siłą woli też kiedyś musisz spróbować. Sam palę od ponad roku, próbowałem rzucić wiele razy, no ale chyba tylko jak gasze to mi się udaje.
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: paierosy, nastolatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych