Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Papierosy u nastolatków

paierosy nastolatki

• Please log in to reply
893 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Palisz? (1306 użytkowników oddało głos)

Palisz?

1. Palę (442 głosów [33.84%])

Procent z głosów: 33.84%

2. Głosowano Nie palę (864 głosów [66.16%])

Procent z głosów: 66.16%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Wezyk — 80 03/08/2012 - 11:03

Wezyk
  • Gracz

*
Popularny

Co o tym sądzicie? Jakie macie o tym zdanie? Palisz? Jeśli tak to dlaczego?

Ja myślę że to głupota, która się rozszerza, chcą zaimponować wszystkim, swoim zdrowiem, przecież papierosy niczego im nie dadzą, jedynie zabiorą. Jakie ty masz zdanie o tym?

Użytkownik Wezyk edytował ten post 05/08/2012 - 23:50

• Do góry
    • 3

#2 Flaszka — 91 03/08/2012 - 11:06

Flaszka
  • Gracz

*
Popularny

Chcą palić to niech palą, mają do tego możliwość, ich wybór. Ja sam nie palę, próbowałem, ale to nie dla mnie.
  • Do góry
    • 17

#3 Verter — 1514 03/08/2012 - 11:07

Verter
  • Gracz

*
Popularny

Hmm, ja palę nałogowo od kilku miesięcy i robie to tylko dla siebie, a nie dla szpanu, po prostu lubie, mój sposób na odreagowanie.
  • Do góry
    • 6

#4 Margines Społeczny — 72 03/08/2012 - 11:09

Margines Społeczny
  • Gracz

*
Popularny

Przed chwilą spaliłem jednego New Line'a czerwonego od ruskich, mam 16 lat i palę już prawie 5 lat tak samo jak zioło... fakt, niszcze swoje zdrowie ale lubię zajarać papierosa z rana czy do kawki, do piwka... do vódki... do coca-coli.. po jedzeniu też jaram... albo jak wypalę skręta czy grama z lufy to muszę przyszpącić papieroska bo wtedy mam większą fazę z MJ, ogółem no to co... lubię to w chuj ale szczerze uważam to za kurestwo... gdybym mógł to chciałbym cofnąć czas żeby w ogóle nie palić bo jak się wkręcisz to ciężko jest rzucić a chce się wziąść za siłkę.

Użytkownik Margines Społeczny edytował ten post 03/08/2012 - 11:09

• Do góry
    • 8

#5 Jugosławia — 1571 03/08/2012 - 11:12

Jugosławia
  • Gracz

*
Popularny

Palę prawie 7 lat i jest mi z tym dobrze.
  • Do góry
    • 6

#6 Los MajkeloS — 405 03/08/2012 - 11:17

Los MajkeloS
  • Gracz
Kiedyś to było dla szpanu, jakieś 5 lat temu. Teraz tego żałuję, palę nałogowo - staram się na jakiś sposób rzucić, lecz mi to nie wychodzi. Odradzam palenia, sporo tracicie.

Jeszcze, gdy nie paliłem - grałem w piłkę nożną, w klubie Zamojskim, biegałem - Wszystko co dobre. A teraz co? - Przebiegnę 50 metrów i sapię, jak p(cenzura)any. :(

Użytkownik Los MajkeloS edytował ten post 03/08/2012 - 11:18

• Do góry
    • 2

#7 Lisciasty — 694 03/08/2012 - 11:19

Lisciasty
  • Gracz

*
Popularny

Popalałem, ale koniec z Tym. Nie dość że śmierdzi, to jeszcze szkoda pieniędzy, wole browarka przysłowiowego wypić, niż zapalić. Dobre jest to, że po dojściu do Gimnazjum, zaimponować straszym kolegom, koleżankom każdy zaczyna palić, mimo że nie mają pojęcia nawet jak się zaciągać. Żenada, u 14 letniej dziewczyny, no ale ich wybór. : ) Nie mam nic do papierosów, ale...

Użytkownik James_Bradley edytował ten post 03/08/2012 - 11:45

• Do góry
    • 12

#8 KaLu — 1246 03/08/2012 - 11:20

KaLu
  • Świeżak
Palą dla szpanu, nie biorą pod uwagę późniejszych skutków takiego postępowania. Co im to da, że do płuc zamiast powietrza wpuszczą samą chemię i "konserwanty", które potem będą ich rozpuszczać od środka?
  • Do góry
    • 1

#9 Jerry_Owen — 5 03/08/2012 - 11:20

Jerry_Owen
  • Gracz
Najlepiej nie zaczynać, łatwo zacząć ale trudniej rzucić.
  • Do góry
    • 0

#10 Mielnik_ — 4717 03/08/2012 - 11:20

Mielnik_
  • Gracz

*
Popularny

Wiesz i gold'ów byś miał na n4g, za te paczki papierosów co puszczasz z dymem ?
  • Do góry
    • 27

#11 Wezyk — 80 03/08/2012 - 11:22

Wezyk
  • Gracz

Popalałem, ale koniec z Tym. Nie dość że śmierdzi, to jeszcze szkoda pieniędzy, wole browarka przysłowiowego wypić, niż zapalić. Dobre jest to, że po dojściu do Gimnazjum, zaimponować straszym kolegą, koleżanką każdy zaczyna palić, mimo że nie mają pojęcia nawet jak się zaciągać. Żenada, u 14 letniej dziewczyny, no ale ich wybór. : ) Nie mam nic do papierosów, ale...

Dokładnie, 14-latki, jak to widzę, to aż mi się żal ich robi, no ale co zrobisz?
  • Do góry
    • 0

#12 Margines Społeczny — 72 03/08/2012 - 11:22

Margines Społeczny
  • Gracz
@UP
Hahahah, dobre!

Ja zacząłem mając 11 lat ale to było normalne w moim środowisku... dodam że popalałem jako małolat 6-7 lat ale nie przyzwyczaiłem się do tego, dopiero potem zacząłem się tym delektować...

Użytkownik Margines Społeczny edytował ten post 03/08/2012 - 11:23

• Do góry
    • 0

#13 Wezyk — 80 03/08/2012 - 11:23

Wezyk
  • Gracz

To za następne 7 lat, będziesz biegał od lekarza, do lekarza, i pytał się jakie są szansę na wyzdrowienie. Ale fakt faktem, medycyna poszła ostro w górę, może znajdą jakiś lek na to :D
  • Do góry
    • 0

#14 Karwo — 2837 03/08/2012 - 11:23

Karwo
  • Gracz

Chcą palić to niech palą, mają do tego możliwość, ich wybór. Ja sam nie palę, próbowałem, ale to nie dla mnie.

Ja również chyba w wieku 10 lat spróbowałem po raz pierwszy, ale sobie to darowałem.. no i teraz nie chce tego mieć w ustach jak narazie. :D
  • Do góry
    • 1

#15 Wezyk — 80 03/08/2012 - 11:24

Wezyk
  • Gracz

@UP
Hahahah, dobre!

Ja zacząłem mając 11 lat ale to było normalne w moim środowisku... dodam że popalałem jako małolat 6-7 lat ale nie przyzwyczaiłem się do tego, dopiero potem zacząłem się tym delektować...

Taa, ja pierwszy raz zapaliłem, jak miałem hmm, 8 lat? Wtedy nawet nie wiedziałem jak się zaciągnąć, zamiast się zaciągnąć, to ja to wydychałem :D
  • Do góry
    • 1

#16 JEBAĆ CODERA — 110 03/08/2012 - 11:27

JEBAĆ CODERA
  • Gracz
Dokładnie, dla szpanu było kiedyś - dwa lata temu? Jakoś tak... teraz się uzależniłem i palę nałogowo, nie patrząc na szpan czy coś takiego...
  • Do góry
    • 0

#17 OparowatyOpar — 807 03/08/2012 - 11:28

OparowatyOpar
  • Gracz

*
Popularny

a ja nie pale, (cenzura)a i mam beke z dzieciaków 13 lat którzy podchodzą do mnie z fajkami, dobra - chodź idziemy za sklep. XD
  • Do góry
    • 3

#18 Wezyk — 80 03/08/2012 - 11:29

Wezyk
  • Gracz
Zamiast wydać tą dychę na coś pożytecznego, to nie, lepiej wydać na fajki .
  • Do góry
    • 0

#19 bidzior57 — 30 03/08/2012 - 11:30

bidzior57
  • Gracz
Ja aktualnie ide do drugiej gimnazjum, i przyznaje się, że popalałem z kumplami dla szpanu - chociaż początkowo nawet nie umiałem się zaciągać. Nie kręci mnie to za bardzo, teraz są wakacje, nie ma szkoły - nie ma palenia. Koledzy zresztą też rzucili. U nas sportowe gimnazjum w Białymstoku i połowa szkoły pali >.<
  • Do góry
    • 1

#20 Flaszka — 91 03/08/2012 - 11:34

Flaszka
  • Gracz

*
Popularny

Ja również chyba w wieku 10 lat spróbowałem po raz pierwszy, ale sobie to darowałem.. no i teraz nie chce tego mieć w ustach jak narazie. :D

Ja pierwszy raz zapaliłem jak miałem osiemnaście lat :yaoming:

zaimponować straszym kolegą, koleżanką

kolegom, koleżankom :motherofgod:
  • Do góry
    • 5

#21 ray7 — 7 03/08/2012 - 11:34

ray7
  • Gracz

dodam że popalałem jako małolat 6-7 lat

Taa, ja pierwszy raz zapaliłem, jak miałem hmm, 8 lat?

HAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAAHHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHA
  • Do góry
    • 1

#22 PDGMaciuś — 164 03/08/2012 - 11:36

PDGMaciuś
  • Gracz
jak byście nie palili, odkładali 10 zł dziennie, to byście mieli co roku nowy komputer :D

Osobiście nie pale, jeste przeciff temu

@up

Nie posikaj się, nie łatwe jest życie ulicznego rapera.

Użytkownik PDGMaciuś edytował ten post 03/08/2012 - 11:38

• Do góry
    • 2

#23 Pan Haluś — 592 03/08/2012 - 11:36

Pan Haluś
  • Gracz

Hmm, ja palę nałogowo od kilku miesięcy i robie to tylko dla siebie, a nie dla szpanu, po prostu lubie, mój sposób na odreagowanie.

Tyle, bez popisu ; )
  • Do góry
    • 0

#24 Margines Społeczny — 72 03/08/2012 - 11:39

Margines Społeczny
  • Gracz
http://www.youtube.com/watch?v=Wpl-m00KpAg spoczywaj w pokoju ziomulek.
  • Do góry
    • 0

#25 Kaktoos — 211 03/08/2012 - 11:47

Kaktoos
  • Gracz

• Do góry
    • 0

#26 Verter — 1514 03/08/2012 - 11:48

Verter
  • Gracz

*
Popularny

I szczerze? Żal mi ludzi, którzy mówią że robimy to dla szpanu, bo siedzę w domu i lubię sobie zapalić, to pale dla szpanu przed kim? Przed psem? :D
  • Do góry
    • 3

#27 Shisha — 2250 03/08/2012 - 11:54

Shisha
  • Gracz
palilem 2 lata, ale nie dlatego zeby zaimponowac, tylko z czystej nudy. Potem to sie przerodzilo w nałóg, z którego nie łatwo wyjsc. Ja nie pale juz od stycznia i mozna powiedziec ze rzucilem totalnie. Dzisiaj nawet juz widzac kogos z papierosem w rece juz mnie to drazni, nie mowiac o zapachu dymu nikotynowego. Az sam sie dziwie ze kiedys to jaralem eh
  • Do góry
    • 0

#28 Szuman_ — 586 03/08/2012 - 11:54

Szuman_
  • Gracz
Palę nałogowo od dwóch lat. Nie popisuje się przed nikim, bo palę nawet w domu - nawet pisząc to trzymam między palcami L&M'a. Po prostu to lubię, ale ogółem rzecz biorąc chciałbym nie palić.
  • Do góry
    • 0

#29 Jugosławia — 1571 03/08/2012 - 11:56

Jugosławia
  • Gracz

*
Popularny

Pierwszy papieros nie był dla szpanu, a z ciekawości. ;) Potem wiecie... vicki po 5zł mrau! ;D Gimnazjum zleciało. Potem technikum... Powiem tylko tyle, że kończąc szkołę palę mniej. ;D Już nie co 45 minut.
  • Do góry
    • 3

#30 Neext — 478 03/08/2012 - 11:56

Neext
  • Gracz
Pale już kilka miesięcy i nie mam nic do palenia. Wiem jak to wygląda jak ktoś widzi 15 latka palącego ale to trudno. Zapytajcie swoich rodziców/sąsiadów albo starszych od siebie. Jak mieli tyle lat co ja to założę się, że też palili sobie. Może nie palę paczki dziennie ale z 5-6 papierosów owszem. I nie jest to dla szpanu. Po prostu lubię i tyle. Jak mi ktoś nie wierzy to spróbujcie jak ktoś Was mocno w(cenzura)i, idziesz zapalić i całkiem inaczej jest.
  • Do góry
    • 0

#31 ese ziggy — 338 03/08/2012 - 12:01

ese ziggy
  • Gracz

*
Popularny

Moim jedynym sposobem na odreagowanie jest uprawianie sportu, jeżeli jednak inni wolą palić - ich sprawa.
  • Do góry
    • 4

#32 WED — 8 03/08/2012 - 12:08

WED
  • Gracz
zależy jeszcze jakiego kiepa :)
  • Do góry
    • 0

#33 Neext — 478 03/08/2012 - 12:09

Neext
  • Gracz

Moim jedynym sposobem na odreagowanie jest uprawianie sportu, jeżeli jednak inni wolą palić - ich sprawa.

Uważam, że trzeba być p(cenzura)anym żeby uprawiać sport na 40 stopni na zewnątrz. Od zawsze tak uważam, uważałem i uważać będę.

zależy jeszcze jakiego kiepa :)

Westy ICE.
  • Do góry
    • 0

#34 Jablecznik — 247 03/08/2012 - 12:10

Jablecznik
  • Gracz
Ja nie pale, chociaż miałem okazję. Raz spróbowałem i nie... Wole wydać hajs na coś pożytecznego. Np. Niu felgi do auta B) .
  • Do góry
    • 0

#35 Wezyk — 80 03/08/2012 - 12:11

Wezyk
  • Gracz

Pale już kilka miesięcy i nie mam nic do palenia. Wiem jak to wygląda jak ktoś widzi 15 latka palącego ale to trudno. Zapytajcie swoich rodziców/sąsiadów albo starszych od siebie. Jak mieli tyle lat co ja to założę się, że też palili sobie. Może nie palę paczki dziennie ale z 5-6 papierosów owszem. I nie jest to dla szpanu. Po prostu lubię i tyle. Jak mi ktoś nie wierzy to spróbujcie jak ktoś Was mocno w(cenzura)i, idziesz zapalić i całkiem inaczej jest.

Tak, teraz nie masz nic do palenia, ale później. A teraz powiedz mi, co zrobisz jak twoje dzieci będą palić? hę? pozwolisz im na to?
  • Do góry
    • 0

#36 Neext — 478 03/08/2012 - 12:14

Neext
  • Gracz

Tak, teraz nie masz nic do palenia, ale później. A teraz powiedz mi, co zrobisz jak twoje dzieci będą palić? hę? pozwolisz im na to?

Zwykle jest tak, że rodzice nawet nie wiedzą, że jego dziecko pali. Jak mówiłem, pale kilka miesięcy i moi nie widzą. Wieszz... gdybym się dowiedział to to jeszcze zależy od wieku. 15 lat? Okej, niech sobie tam podpala ale w takim miejscu żeby nikt nie miał do niego o to pretensji.
  • Do góry
    • 0

#37 Wezyk — 80 03/08/2012 - 12:15

Wezyk
  • Gracz

Zwykle jest tak, że rodzice nawet nie wiedzą, że jego dziecko pali. Jak mówiłem, pale kilka miesięcy i moi nie widzą. Wieszz... gdybym się dowiedział to to jeszcze zależy od wieku. 15 lat? Okej, niech sobie tam podpala ale w takim miejscu żeby nikt nie miał do niego o to pretensji.

No, twoje podejście jest bardzo interesujące, jeśli już w tym wieku, pozwalasz palić dziecku, to ja nie wiem, co ty masz w głowię. Nie chcę cię obrazić, ale takie jest moje zdanie.

PS;
To dlaczego nie powiesz rodzicom że palisz? Co oni powiedzą na ten temat, boisz się ich? Przecież ty byś pozwolił swojemu dziecku palić :)

Użytkownik Wezyk edytował ten post 03/08/2012 - 12:16

• Do góry
    • 1

#38 LEVINEKK — 338 03/08/2012 - 12:18

LEVINEKK
  • Gracz
Powiem Ci tak. Ostatnio przeglądając facebooka (Mokotów itp.) zauważyłem, że na prawie co drugim zdjęciu widzę dzieciaka z papierosem. Jest to wiek głównie sięgający od 12 do 14 lat. Moim zdaniem jest to straszne, sam osobiście nie palę głównie z powodu astmy, odrzucenia do tego cholernego dymu. Będąc w podstawówce (5-6 klasa) miałem takiego kolegę, który jarał razem ze swoim starszym bratem z gimnazjum, do dziś idąc np. do sklepu widzę ich ze szlugiem to mi się żal robi tych dzieciaków. Ogółem po papierosy najczęściej sięgają osoby z tych 'gorszych' rodzin czyli takich dzieciaków bardziej zaniedbywanych (najczęściej, nie wszyscy) ale również występuje to dla szpanu. Taki dzieciak nałogowiec potrafi kraść papierosy mamie z torebki, co również jest dla mnie okropne. Heh, to tyle na ten temat. :) Aa i dodam, że matka tych dzieciaków wie, że jarają.
http://a8.sphotos.ak...037259737_n.jpg
http://a8.sphotos.ak...758991877_o.jpg
i więcej i więcej mógłbym tutaj wrzucać.

Użytkownik Takashi Saints edytował ten post 03/08/2012 - 12:21

• Do góry
    • 0

#39 Zielony Daniel — 1211 03/08/2012 - 12:20

Zielony Daniel
  • Gracz

*
Popularny

dopiero potem zacząłem się tym delektować...

Jak dla mnie nie ma czym. Nawet jeśli chodzi o smak, uważam, że to obrzydliwe. Drogie, niesmaczne, trujące, śmierdzące.
  • Do góry
    • 3

#40 Wezyk — 80 03/08/2012 - 12:21

Wezyk
  • Gracz

Powiem Ci tak. Ostatnio przeglądając facebooka (Mokotów itp.) zauważyłem, że na prawie co drugim zdjęciu widzę dzieciaka z papierosem. Jest to wiek głównie sięgający od 12 do 14 lat. Moim zdaniem jest to straszne, sam osobiście nie palę głównie z powodu astmy, odrzucenia do tego cholernego dymu. Będąc w podstawówce (5-6 klasa) miałem takiego kolegę, który jarał razem ze swoim starszym bratem z gimnazjum, do dziś idąc np. do sklepu widzę ich ze szlugiem to mi się żal robi tych dzieciaków. Ogółem po papierosy najczęściej sięgają osoby z tych 'gorszych' rodzin czyli takich dzieciaków bardziej zaniedbywanych (najczęściej, nie wszyscy) ale również występuje to dla szpanu. Taki dzieciak nałogowiec potrafi kraść papierosy mamie z torebki, co również jest dla mnie okropne. Heh, to tyle na ten temat. :) Aa i dodam, że matka tych dzieciaków wie, że jarają.

"Aa i dodam, że matka tych dzieciaków wie, że jarają."

I nic z tym nie robi, jak rodzice mają takie podejście do tego, to głownie palą przez rodziców. Mój stary powiem, też jara, matka nie pali nałogowo, ale zawsze podpali sobie coś tam, lecz jak widzę jak pali w kiblu, to aż mnie krew zalewa, zawsze coś muszę powiedzieć, a ona mi wmawia że nie pali...
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: paierosy, nastolatki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych