Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Wasze jednoślady

jednoślad motor skuter karta motorower

• Please log in to reply
355 odpowiedzi w tym temacie

#121 Jakub Szymański — 997 08/12/2012 - 21:58

Jakub Szymański
  • Gracz
Eeee? Hulajnoga ;)
  • Do góry
    • 0

#122 Krystecki — 137 09/12/2012 - 15:52

Krystecki
  • Gracz
DKW NZ 350 z 1943 roku
  • Do góry
    • 2

#123 UMalyU — 0 09/12/2012 - 22:26

UMalyU
  • Gracz
Jak ocenicie mojego jednoślada?

Dołączona grafika
  • Do góry
    • 0

#124 Majsterekk — 627 10/12/2012 - 20:22

Majsterekk
  • Gracz
Dołączona grafika
Świeżo zakupiona.

Użytkownik Majster Bernt edytował ten post 10/12/2012 - 20:24

• Do góry
    • 0

#125 Straight Edge Warrior — 40 10/12/2012 - 20:31

Straight Edge Warrior
  • Gracz

Dołączona grafika
Świeżo zakupiona.

Fajny ten crossik czy co to jest, ile takie coś kosztuje?
  • Do góry
    • 0

#126 Majsterekk — 627 10/12/2012 - 20:32

Majsterekk
  • Gracz

Fajny ten crossik czy co to jest, ile takie coś kosztuje?

W niedziele zakupiłem za równe 3000 - małe poprawki i będzie git. (silnik chodzi dobrze - poprawki wizualne) To jest Derbi Senda.

Użytkownik Majster Bernt edytował ten post 10/12/2012 - 20:33

• Do góry
    • 0

#127 Sebixx — 0 12/12/2012 - 13:55

Sebixx
  • Gracz
Przygodę z jednośladami zacząłem od chińskiego crossa 110 nawet ładnie latał i co dziwne nie psuł się. Miałem go 2,5 roku ostro latałem nim po błocie,lesie,potem go sprzedałem.Następnie miałem kilka miesięcy przerwy od jednośladów,ale na wiosnę kupiłem wskę pojeździłem trochę i sprzedałem bratu,jak ją sprzedałem to od razu kupiłem MZ ETZ 250 którą zaraz sprzedałem.Potem przyszedł czas na jawe 350 ts którą sprzedałem przed wakacjami.Jakoś na początku wakacji kupiłem sobie hondę cbr 125 Dołączona grafika Po jakimś miesiącu latania sprzedałem i kupiłem nsrkę.Dołączona grafika
Polatałem nią trochę i jakoś w październiku ją sprzedałem.Ale ostatnio za małą kaskę zakupiłem Aprille rs 125.
  • Do góry
    • 0

#128 Rokier — 1 16/12/2012 - 11:28

Rokier
  • Gracz
Dołączona grafika

Pozdro DanusieK ! Fajna ta twoja katanka . Pamietam cie z forum katanek . Ten quad po lewej to moja maszyna . Troche porozbijany bo kilka razy w plocie lezal ale moze byc ;)

Użytkownik Rokier edytował ten post 16/12/2012 - 11:29

• Do góry
    • 0

#129 graphics — 675 16/12/2012 - 20:18

graphics
  • Gracz

Dołączona grafika
Niby gówno, ale za(cenzura)a jak po(cenzura)ny - Maksymalnie jechałem nim ponad 90km/h. Po przejechaniu dwóch tysięcy kilometrów nic się nie dzieje.

//edit: nie moja fota. :>

kolega ma ten motor, jezdziłem na nim - fajnie nim się od(cenzura)a i jeździ ;D
  • Do góry
    • 1

#130 Peress — 36 16/12/2012 - 21:47

Peress
  • Gracz
Kawasaki ZZR 600

Jak ktoś chce kupić to zapraszam http://allegro.pl/ka...html#tabsAnchor

Grafika na aukcji.
  • Do góry
    • 0

#131 Adikos — 380 16/12/2012 - 21:48

Adikos
  • Gracz
Dołączona grafika

Obecnie tylko ta po lewej, wcześniej jeździłem panią po prawej. Jak ktoś coś pyta to cytować.

Użytkownik Adikos edytował ten post 16/12/2012 - 21:58

• Do góry
    • 0

#132 graphics — 675 16/12/2012 - 23:25

graphics
  • Gracz

Dołączona grafika

Obecnie tylko ta po lewej, wcześniej jeździłem panią po prawej. Jak ktoś coś pyta to cytować.

ta po lewej czy się nie myle to yzf 125 ? :P
  • Do góry
    • 1

#133 Baałwanek — 603 16/12/2012 - 23:42

Baałwanek
  • Gracz
a ja nie mam jednoślada - czekam 6 miechów i prawko.
  • Do góry
    • 0

#134 Marhley — 316 17/12/2012 - 14:01

Marhley
  • Gracz
Żeby nie było, że ja w tyle, to ja też wstawie, jakieś zdjęcia mojego ustrojstwa
Dołączona grafika

Ja widzicie jest to komarek z `79 roku, nie żaden składak, silnik nie oryginalny,
z końcówki produkcji romet`a dezamet 023, szukam do niego jajkowatego 038
odświeżyłem lakier, poskładałem i śmigam jestem zadowolony, polecam każdemu
ten sprzęt! :D Mam jeszcze WSK 125, ale fotek nie mam później wrzuce jakieś
szerokości! ;)

DKW NZ 350 z 1943 roku

Wrzucaj foty! ;)

Użytkownik Dudu edytował ten post 17/12/2012 - 13:58

• Do góry
    • 1

#135 graphics — 675 18/12/2012 - 17:37

graphics
  • Gracz

Yamaha BWS - przygotowana do stuntu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Widzę że z pabianic mam do cb 74 km :D
  • Do góry
    • 0

#136 Detektyw Michał — 613 28/12/2012 - 18:15

Detektyw Michał
  • Gracz
TGB 101s :wub: v-max 100km około, przyśpieszenie na letnim silniku nieziemskie ale jak go zgrzeje to nie wiem czemu słabnie <_< No i części:
-70ccm mallosiego jakaś
-Wariek Polini Speed Control
-Rolki polini 5,5
-Kierownica Hebo z adapterem
  • Do góry
    • 0

#137 Dzwieczny — 138 28/12/2012 - 20:18

Dzwieczny
  • Gracz

http://www.youtube.com/watch?v=DodE2cB87LA

a tak, klasycznie właściwie, chociaż S53 OR (or - off road) to biały kruk wśród simsonów.

Użytkownik Conrad_Sword edytował ten post 28/12/2012 - 20:19

• Do góry
    • 0

#138 borgo — 52 28/12/2012 - 23:40

borgo
  • Gracz
Dołączona grafika
My LOVE :wub:
A tak serio, to miałem kupić kiedyś skuter, ale przemyślałem to i wybrałem jednak samochód. Niestety jeszcze go nie mam >.<
  • Do góry
    • 2

#139 Sammael — 75 28/12/2012 - 23:52

Sammael
  • Gracz
Też lubię piździkółka (czyt. skutery) :P
Niestety jednak póki co moim jednośladem jest rower.
  • Do góry
    • 0

#140 Pinkuśś — 146 29/12/2012 - 11:58

Pinkuśś
  • Gracz

Jak ocenicie mojego jednoślada?

Dołączona grafika

chujowy bidon
  • Do góry
    • 0

#141 graphics — 675 06/01/2013 - 01:16

graphics
  • Gracz
http://allegro.pl/Sh...item=2925766655 Tutaj moto moje na sprzedaż ;)
  • Do góry
    • 0

#142 Sosa — 294 06/01/2013 - 04:53

Sosa
  • Gracz
Ci ze skuterami, a ja rower mam ! ( zdjęcie z google, nie chciało mi się robić :c )

WeThePeople Crysis 2011

Dołączona grafika
  • Do góry
    • 1

#143 DrV — 4 06/01/2013 - 11:01

DrV
  • Gracz

Ja posiadam Simsona S51 z 1990 roku. Kupiłem go cztery lata temu na wiosnę za grosze, ale wymagał remontu nie tylko wizualnego, a i również mechanicznego. Około rok czasu (wiadomo, nie każdy może cały czas dłubać przy silniku) zajął mi i mojemu ojcu remont. Na pierwszy rzut poszedł silnik, który został praktycznie zrekonstruowany na nowych częściach. Wymieniony został tłok, cylinder, pierścienie, kosz oraz tarcze sprzęgła, skrzynia, wał, łańcuch i zapłon. Później, już po przerwie, wzięliśmy się za jego wygląd. Jak na razie nie mamy dużych efektów, ale przez zimę mamy w planach lakierowanie oraz wymianę kilku elementów z modelu S51 na nowsze od S53 bądź S70. Prawdopodobnie rura wydechowa będzie zmieniona na tą od wersji Enduro, ponieważ motorek jest również wykorzystywany do jazdy po polnych drogach. Zdjęcia już nie długo.

• Do góry
    • 1

#144 Dr0gs — 100 08/01/2013 - 14:41

Dr0gs
  • Gracz
Ja mam skuterka oraz Quada Bashan'a 250 oraz śmigam po polach Maluchem. xdd
  • Do góry
    • 0

#145 Runnerek — 92 16/01/2013 - 17:48

Runnerek
  • Gracz

Suzuki Katana LC 70 WR

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Więcej fotek tutaj:

\/

https://picasaweb.go...CJeI1OOujM-DYQ#

P.S Dla ogarniających temat :)

Tuning Mechaniczny:

~Cylinder Metrakit Hand Made 70cc
~Wał top Rancing STD
~Łożyska wału i uszczelniacze SKF - HQ Eco
~Gaźnik Arreche 17,5mm
~Wariator Polini Speed Control
~Tłumik Technigas next-R
~Sprzęgło Polini 2G
~Pasek Malossi Special
~Nowy dzwon seryjny
~Przełożenia pierwotne Strage 6
~Przełożenia wtórne od Aprilla SR

Tuning Optyczny:

~Bad Lock
~Amortyzator tylny Tec S, czerwony
~Przedłużka amortyzatora IGM 40mm
~Felga 6-ramienna przód
~Manetki Polini Race
~Wycięty wzorek Malossi w klapce od chłodnicy
~Polerka pokrywy przekładni
~Tylna Lampa Revo Lexus Style
~Niebieskie śruby oraz kopniak w pokrywie STR8
~Białe klosze przód i tył ST8
~Nóżka boczna IGM- czarna
~Siatka we wlotach
~Podłoga - Ryfle
~Czerwony zacisk hamulcowy
~Odcięty błotnik

Bad Look*
A ten wzorek to nie czasami Hebo, a nie Malossi? ;p
  • Do góry
    • 1

#146 Dandusiek — 509 16/01/2013 - 19:13

Dandusiek
  • Gracz
Tak tak, już wiele osób zwracało mi uwagę, nawet na facebooku, a dokładnie na fanpage rancingplanet itp, pomyliłem się, może dlatego że częściej spotykam się z firmą Malossi. Co do skuta, powoli praca idzie do przodu. Wziąłem się za polerke wydechu, bo jak wiecie zakupiłem Yasuni R, potem dochodzą malowanie karterów, zacisku, przedłużki oraz polerka pompy, poprawienie polerki na przekładni etc. Jak będę miał czas rozpisze dokładniej jakie plany.
Tym razem działam wcześniej, aby na sezon tylko jeździć, bo poprzednio źle troszkę zrobiłem ;p
  • Do góry
    • 1

#147 Ptys — 82 16/01/2013 - 22:02

Ptys
  • Gracz

Dołączona grafika

((/do na skuterze można zauważyć wszystkie części 'polini'))

:grin:

Użytkownik Ptys edytował ten post 16/01/2013 - 22:03

• Do góry
    • 0

#148 Dyrektor dzielnicy — 163 16/01/2013 - 22:39

Dyrektor dzielnicy
  • Gracz
honda x8rs.

mechanika:

moduł cdi nouva ray
wydech leo vince zx
gażnik dellorto 12

optycznie:
troche do roboty xd
  • Do góry
    • 0

#149 Ptys — 82 16/01/2013 - 22:52

Ptys
  • Gracz

honda x8rs.

mechanika:

moduł cdi nouva ray
wydech leo vince zx
gażnik dellorto 12

optycznie:
troche do roboty xd

poka, fote jak masz.
  • Do góry
    • 0

#150 Dyrektor dzielnicy — 163 16/01/2013 - 22:55

Dyrektor dzielnicy
  • Gracz
nie mam, oryginalny w oklejeniu valentino rossi.
  • Do góry
    • 0

#151 D A N I Oposty — 25 19/01/2013 - 21:47

D A N I Oposty
  • Gracz

Tak tak, już wiele osób zwracało mi uwagę, nawet na facebooku, a dokładnie na fanpage rancingplanet itp, pomyliłem się, może dlatego że częściej spotykam się z firmą Malossi. Co do skuta, powoli praca idzie do przodu. Wziąłem się za polerke wydechu, bo jak wiecie zakupiłem Yasuni R, potem dochodzą malowanie karterów, zacisku, przedłużki oraz polerka pompy, poprawienie polerki na przekładni etc. Jak będę miał czas rozpisze dokładniej jakie plany.
Tym razem działam wcześniej, aby na sezon tylko jeździć, bo poprzednio źle troszkę zrobiłem ;p

Muszę powiedzieć że fajne motorki w gdańsku macie tam ;)

----

Więc tak postanowiłem zostawić Aprilia Sr 50 WWW
- Zakupiłem Cylinder Kit Stage6 - 465,48zł http://allegro.pl/cy...2898532191.html
- Wydech Stage6 Pro Replica Chrom - 512,50zł http://allegro.pl/wy...2908902170.html
- Rolki Polini - 100zł.
- Wariator Pollini Control Speed - 250zł.
- Pasek Malossi - 100zł.
- Będę Lakierował go tak w pod koniec lutego początek marca.
Wydałem narazie;

- 1427,98zł

Zamiar mam wymienić jeszcze :

Sprzęgło St6
Dzwon St6
Moduł
Gaznik 17,5.

Myślę że się zmieszczę tak do 2000 tyś (:

Użytkownik D A N I Oposty edytował ten post 19/01/2013 - 21:50

• Do góry
    • 1

#152 Dandusiek — 509 19/01/2013 - 22:41

Dandusiek
  • Gracz

*
Popularny

Muszę powiedzieć że fajne motorki w gdańsku macie tam ;)

Tylko mój taki jest fajny :P. Co do twojej Apki to działaj bo to jest zajebiste, tym samym dodaj jakieś fotki :)
  • Do góry
    • 5

#153 D A N I Oposty — 25 19/01/2013 - 22:56

D A N I Oposty
  • Gracz

Tylko mój taki jest fajny :P. Co do twojej Apki to działaj bo to jest zajebiste, tym samym dodaj jakieś fotki :)

Później pokaże w lutym albo marzec po malowaniu i może jakiś filmik się nagra z v-maksem :D
  • Do góry
    • 0

#154 David — 108 20/01/2013 - 16:13

David
  • Gracz

Ile Ty zainwestowałeś w ten skuter i ile za samego niego dałeś? Bo bez urazy że tak spytam ale.. opłacało Ci się to ? Nie próbuje w żaden sposób obrażać skuterów czy coś tylko.. Nie bardziej opłacało się już kupić coś mocniejszego i zarejestrować to na tą 50 ? Bo jak tak patrze na te cholera rachunki co masz w zdjeciach z sygny to troche tam leci hajsu.

PS. zacytuj prosze jak bedziesz odpowiadal bo nie chce zapomnieć odczytać Twej odpowiedzi.

PS2. Cieszyłbym sie jakbyś tez powiedział ile to ma koników (jeśli sprawdzales na stacji diagnostycznej, inne "testy" dla mnie nie wchodzą w gre). Jaką osiąga prędkość (ale to w porównaniu do auta, czy GPS czy jak up, stacji bo skuterowe liczniki mnie nie "rajcują") i ogólnie jak to się sprawuje. Da rade sie tym pobawić np. na kole, czy raczej do przejażdżek spokojnych.

PS3. Przypomniało mi się jeszcze, ile waży ?

Użytkownik David edytował ten post 20/01/2013 - 16:18

• Do góry
    • 0

#155 D A N I Oposty — 25 22/01/2013 - 19:05

D A N I Oposty
  • Gracz

Masz, fotki :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • Do góry
    • 2

#156 Dandusiek — 509 22/01/2013 - 19:49

Dandusiek
  • Gracz

*
Popularny

Ile Ty zainwestowałeś w ten skuter i ile za samego niego dałeś? Bo bez urazy że tak spytam ale.. opłacało Ci się to ? Nie próbuje w żaden sposób obrażać skuterów czy coś tylko.. Nie bardziej opłacało się już kupić coś mocniejszego i zarejestrować to na tą 50 ? Bo jak tak patrze na te cholera rachunki co masz w zdjeciach z sygny to troche tam leci hajsu.

PS. zacytuj prosze jak bedziesz odpowiadal bo nie chce zapomnieć odczytać Twej odpowiedzi.

PS2. Cieszyłbym sie jakbyś tez powiedział ile to ma koników (jeśli sprawdzales na stacji diagnostycznej, inne "testy" dla mnie nie wchodzą w gre). Jaką osiąga prędkość (ale to w porównaniu do auta, czy GPS czy jak up, stacji bo skuterowe liczniki mnie nie "rajcują") i ogólnie jak to się sprawuje. Da rade sie tym pobawić np. na kole, czy raczej do przejażdżek spokojnych.

PS3. Przypomniało mi się jeszcze, ile waży ?

To więc tak. Łączna suma wydatków na cały tuning, malowania etc. wyniosła mnie około 3,5-4 tyś, za sam skuter wyłożyłem 2 tysie na stół. Czy mi się opłacało ? Jak dla mnie owszem, ponieważ mam z tego same + oraz dochodzi do tego również to, że jest to moje hobby. Interesuje się tym i prostu lubię się w to "bawić" jak małe dziecko w piaskownicy? :> .Jest opcja że może się za niedługo się to zmieni gdy prawko będzie leżeć na mojej półce i zajawka spadnie, lecz nie koniecznie - być może, że będzie to i to :)
Moim zdaniem nie opłacało mi się kupować coś "większego", chociaż rozmyślałem na ten temat i doszedłem do wniosku, że jakbym zrobił to teraz, nie opłaciło by mi się, bo jak wiadomo, zawsze trzeba coś zrobić, tutaj poprawić, naprawić, a hajsik by leciał dalej i w dodatku nie wszystko zarejestruje na 50cc, bo co mi z tego że kupie sobie biegówkę, która będzie mi jechać 70km/h i tylko różni się od skutera kształtem, a prędkość ta sama, oczywiście w moim przypadku jest inaczej bo prędkość wykracza poza normę, jak na skuter przestało ;p.

Co do koników, na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie ci tego powiedzieć bo nie sprawdzałem tego na stacji, gdyż nie było mi to potrzebne. Mogę Ci tylko wspomnieć o tym, co pracodawca cylindra opisał o tym produkcie podając miej więcej wartość koników, lecz to do końca nie jest znane, ponieważ to wszystko zależy od tuningu, części jakie mamy wsadzone w swoje dwuśladowce. Przykładowo możesz mieć wszystko seryjne i wymienisz sam cylek ( co jest troszkę nie realne ), a wykonawca produktu powie ci, że powinieneś na tym cylku osiągnąc 6kM, co się okażę prawdą, a koleś który ma wymienione, przełożenia, wał, sprzęgło już wcześniej będzie miał koników już z 9, ze względu na sportowe części wsadzone w swoje oczko. W moim przypadku powinno to być ok. 12KM +/-.

Na chwilę obecną, mykam nim 110km/h z mega przyśpieszniem, które czasem potrafi zawieść, ze względu na wyrywanie skutera na jedno koło, lecz jest to do opanowania :lol: . Prędkość mierzona GPS oraz przy pomocy "samochodu". Dlaczego na chwile obecną? Z takiego względu, że powoli bawię się w dalszy tuning i przygotowania do sezonu. Po zakończeniu tego sezonu nabyłem nowy wydech Yasuni R, który jest już odrestaurowany i trzeba go będzie zamontować, tak samo jak inne części takie jak, przełożenia Malossi (mają dłuższy wałek, przez co będzie większy v-max), oraz parę innych. Oczywiście do tego dochodzi regulacja napędu, przy nowych częściach, która na pewno sprawi że osiągi powinny się poprawić, a to nie jest łatwe i zajmuje dosyć czasu, mowa tutaj o rolkach, sprężynkach sprzęgła, sprężynie centralnej etc.

Skuter waży o ile się nie mylę 93kg bez płynów :o

Czy da rade się nim pobawić na kole? Jasne, jak najbardziej. Próbowałem stuncic czyt. jazda na jednym kole, lecz stwierdziłem, że szkoda mi jest tego co włożyłem w ten skuter, ze względu na to, że wiadomo co się dzieje podczas takich zabaw :whistle: . Jednym słowem, do(cenzura)amy silnik, skracamy jego żywotność etc., aż łza w oku się kręci. >.<

Użytkownik DanDusieK edytował ten post 22/01/2013 - 19:50

• Do góry
    • 4

#157 David — 108 22/01/2013 - 20:55

David
  • Gracz

To więc tak. Łączna suma wydatków na cały tuning, malowania etc. wyniosła mnie około 3,5-4 tyś, za sam skuter wyłożyłem 2 tysie na stół. Czy mi się opłacało ? Jak dla mnie owszem, ponieważ mam z tego same + oraz dochodzi do tego również to, że jest to moje hobby. Interesuje się tym i prostu lubię się w to "bawić" jak małe dziecko w piaskownicy? :> .Jest opcja że może się za niedługo się to zmieni gdy prawko będzie leżeć na mojej półce i zajawka spadnie, lecz nie koniecznie - być może, że będzie to i to :)
Moim zdaniem nie opłacało mi się kupować coś "większego", chociaż rozmyślałem na ten temat i doszedłem do wniosku, że jakbym zrobił to teraz, nie opłaciło by mi się, bo jak wiadomo, zawsze trzeba coś zrobić, tutaj poprawić, naprawić, a hajsik by leciał dalej i w dodatku nie wszystko zarejestruje na 50cc, bo co mi z tego że kupie sobie biegówkę, która będzie mi jechać 70km/h i tylko różni się od skutera kształtem, a prędkość ta sama, oczywiście w moim przypadku jest inaczej bo prędkość wykracza poza normę, jak na skuter przestało ;p.

Co do koników, na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie ci tego powiedzieć bo nie sprawdzałem tego na stacji, gdyż nie było mi to potrzebne. Mogę Ci tylko wspomnieć o tym, co pracodawca cylindra opisał o tym produkcie podając miej więcej wartość koników, lecz to do końca nie jest znane, ponieważ to wszystko zależy od tuningu, części jakie mamy wsadzone w swoje dwuśladowce. Przykładowo możesz mieć wszystko seryjne i wymienisz sam cylek ( co jest troszkę nie realne ), a wykonawca produktu powie ci, że powinieneś na tym cylku osiągnąc 6kM, co się okażę prawdą, a koleś który ma wymienione, przełożenia, wał, sprzęgło już wcześniej będzie miał koników już z 9, ze względu na sportowe części wsadzone w swoje oczko. W moim przypadku powinno to być ok. 12KM +/-.

Na chwilę obecną, mykam nim 110km/h z mega przyśpieszniem, które czasem potrafi zawieść, ze względu na wyrywanie skutera na jedno koło, lecz jest to do opanowania :lol: . Prędkość mierzona GPS oraz przy pomocy "samochodu". Dlaczego na chwile obecną? Z takiego względu, że powoli bawię się w dalszy tuning i przygotowania do sezonu. Po zakończeniu tego sezonu nabyłem nowy wydech Yasuni R, który jest już odrestaurowany i trzeba go będzie zamontować, tak samo jak inne części takie jak, przełożenia Malossi (mają dłuższy wałek, przez co będzie większy v-max), oraz parę innych. Oczywiście do tego dochodzi regulacja napędu, przy nowych częściach, która na pewno sprawi że osiągi powinny się poprawić, a to nie jest łatwe i zajmuje dosyć czasu, mowa tutaj o rolkach, sprężynkach sprzęgła, sprężynie centralnej etc.

Czy da rade się nim pobawić na kole? Jasne, jak najbardziej. Próbowałem stuncic czyt. jazda na jednym kole, lecz stwierdziłem, że szkoda mi jest tego co włożyłem w ten skuter, ze względu na to, że wiadomo co się dzieje podczas takich zabaw :whistle: . Jednym słowem, do(cenzura)amy silnik, skracamy jego żywotność etc., aż łza w oku się kręci. >.<

Super, na prawde jestem pod wrażeniem zaangazowania, fajnie że są wśród nas tacy fani skuterów. Na początku myslałem że jesteś jednym z tych "tuningowców kibli" którzy uważają że po wsadzeniu filtra stozkowego, wymianie rolek i naklejeniu paru naklejek na swojego keewaya są mechanikami, a u Ciebie widze jest to dużo wyższy poziom, a rocznik widze ten co mój.. Również ciekaw jestem jak to będzie za 4 miesiące, kiedy gotowe będzie prawko, tylko że wiesz.. u mnie troche inna kwestia, ja więcej off-road na mojej hondzie, a po ulicy raczej jade kiedy musze. Tak czy siak, w lato, przy temperaturze +25 chyba każdy woli przejechać się na jednośladzie niż w samochodzie?
Ja u siebie dużo nie musiałem inwestować, na początku miałem jakiś chiński skuter którym jeździłem jakiś czas a potem sprzedałem go za 1/4 ceny, by następnie dołozyć u kupić coś tego typu jak mam już kilka lat. Musiałem wiadomo na początku pare duperelek powymieniać, dostosować do swoich potrzeb etc.. np. nie rozumiem kompletnie jak jego właściciel mógł mu wpakować tak durne przełożenia jakie wówczas miał, nie osiągał ani prędkości ani przyśpieszenia ale nie miałem w każdym razie grubszych inwestycji. Sporą różnice dał mi gaźnik od 125 który mi odradzano, a ja zrobiłem po swojemu, dałem jego ale dysze mniejsze niż powinny i jest idealnie, spalanie spadło a moc wzrosła - no po prostu brzmi cudownie. Przystosowany jest tak aby miał kopa.. ma sobie radzić w terenie, z resztą, sprobuj szaleć po szosie na oponach full cross "not for street"

No nic, szerokości, lewa! ^_^

Użytkownik David edytował ten post 22/01/2013 - 20:58

• Do góry
    • 2

#158 D A N I Oposty — 25 22/01/2013 - 22:37

D A N I Oposty
  • Gracz

Dandusiek po ratuj mnie i mi pomóz

Tak mam cylek 70 i wydech żeby mi tego nie roz(cenzura)ło to co powinnienem jeszcze zrobić w nim .
  • Do góry
    • 0

#159 djdar_95 — 1 22/01/2013 - 23:35

djdar_95
  • Gracz
no to teraz ja :D. Zima jest to czasem śmigam:

Dołączona grafika

Ogółem co zrobione:
Silnik po remoncie (cylinder po szlifie, nowy tłok + pierśionki, łożyska przy wale FAG, Łożyska w skrzyni, wszystkie simmeringi, gaźnik (podróbka jikova ale jest :D), tarcze sprzęgłowe, cewki świetlne, platynki, kondensator bla bla bla :D)
Rama zeszlifowana i pomalowana
"Skrócony" drugi bieg (jest tak zrobione, że dwójka jest krótsza, a trójka dłuższa)
Spolerowany kanał korbowy + do tego ssący i wydechowy w cylku
Rozwiercony kruciec ssący i skrócone kolanko tłumika.
Tłumika od sima już nie ma.
I tam jeszcze coś czego nie pamiętam vmax ok. 70 km/h (wierzcie albo nie...), lecz to już dorzynanie maszynki, lecz nad jeziorko latem czy z punktu A do B dojechać mi wystarczy... nawet jadąc te 50 ;].

Użytkownik djdar_95 edytował ten post 22/01/2013 - 23:36

• Do góry
    • 1

#160 Sergio_Picante — 96 23/01/2013 - 11:56

Sergio_Picante
  • Gracz
Honda Varadero XL125 - polecam jeśli ktoś lubi enduro :) Najwygodniejsza z tej kategorii pojemności, mało pali i leci 130km/h. Teraz czekam tylko na jakąś dużą pojemność bo po kierowaniu kilkoma ścigaczami z dużą pojemnością Varadero jest dla mnie za wolne.

Użytkownik Sergio_Picante edytował ten post 23/01/2013 - 11:58

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: jednoślad, motor, skuter, karta, motorower

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych