Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono][Skarga] Michał K. (GM 44360) Oraz Wojtek (GM 41D28)

[skarga] gamemaster wojtek skarga

• Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pancer Krasnal — 27 08/01/2012 - 18:56

Pancer Krasnal
  • Gracz
Imię i nazwisko oskarżonego: GM 41D28 oraz GM 44360.
Imię i nazwisko oskarżającego: Lukas Salvati
Opis sytuacji: Byłem w warsztacie i zobaczyłem jak jakiś koleś bije drugiego, to z kolegą rzuciliśmy się mu na pomoc, wtedy dostaliśmy warny za DM, fajnie, tylko DM-u nie było, /me nie odegraliśmy, ale, jak to napisał @Pawel:

Komenda /me służy do opisania czynów, których nie można pokazać poprzez ograniczenia silnika gry. W grze jest oryginalnie zainstalowany skrypt walk.

Tak? no właśnie, powód był, nawet wcześniej mieliśmy z nim na pieńku, więc to przyjemność, ale po za tym, pisałem do innego GM bo wcześniejszy po moich wyjaśnieniach /q, więc napisałem do innego żeby ocenił sytuacje, odmówił, zrozumiałem, więc zapytałem się go, co to według niego jest DM i dostałem kare :
9 minut temu
Dołączona grafika AiterDołączona grafika Lukas Salvati
Blokada czatu OOC To Cie powstrzyma przed apelowaniem od kar. [GM 44360]
SA-MP Wygasa 11/01/2012 - 18:44 24 minut temu
Dołączona grafika Wojtek Lukas Salvati
Ostrzeżenie DM.
SA-MP Nigdy nie wygasa
Screen: http://imageshack.us.../samp527eo.png/ , http://imageshack.us...7/samp528m.png/ , http://imageshack.us...9/samp529a.png/ , http://imageshack.us...6/samp530d.png/ oraz świadek Crezer.(obowiązkowe)
Proponowana kara: Obniżenie poziomu GM dla GM 33460 i zdjęcie Game Mastera dla Wojtka.( może być też warn że obie kary wyjaśnione...)

Użytkownik Pancer Krasnal edytował ten post 09/01/2012 - 21:42

• Do góry
    • 2

#2 Tikersky — 1692 08/01/2012 - 18:58

Tikersky
  • Gracz
Skargę zostawiam dla Kamila, ale to nie Aiter dał ci kare, tylko nadał ją na prośbe GameMastera 44360.
  • Do góry
    • 0

#3 Wojtek — 323 08/01/2012 - 19:09

Wojtek
  • Gracz
Cześć. Nie dałem /q tylko mi urwało internet(znów :s). Aiter nadał blokadę na prośbę innego GameMastera. Jeszcze Boris nie został uderzony, a wy już biegliście w stronę napastnika z łapami.

Zakaz wysyłania linku do albumu 'screenów' - takie przeglądanie jest strasznie męczące. Odnośnik ma być bezpośredni do obrazka.

• Do góry
    • 0

#4 Pancer Krasnal — 27 08/01/2012 - 19:33

Pancer Krasnal
  • Gracz
no to Aiter niech mi wybaczy, Boris już miał BW a my jeszcze nie dobiegliśmy do tego kolesia, tak zacznijmy od tego.

//edit Skarga poprawiona

Użytkownik Pancer Krasnal edytował ten post 08/01/2012 - 19:34

• Do góry
    • 0

#5 Wojtek — 323 08/01/2012 - 19:39

Wojtek
  • Gracz

no to Aiter niech mi wybaczy, Boris już miał BW a my jeszcze nie dobiegliśmy do tego kolesia, tak zacznijmy od tego.

//edit Skarga poprawiona

Ja widziałem coś innego, a poza tym to tylko warn.. :s
  • Do góry
    • 0

#6 Parra — 2 08/01/2012 - 19:51

Parra
  • Świeżak
Pancer Krasnal - jeżeli nie wiesz co to jest warn to najpierw przeczytaj. Warn jest to ostrzeżenie gracza, bez "kary OOC". Jeżeli za warna proponujesz karę dla GMa: "zdjęcie Game Mastera dla Wojtka" to powiem Ci, że raczej w stu procentach jest to niemożliwe :)
  • Do góry
    • 0

#7 Michał K — 360 08/01/2012 - 20:32

Michał K
  • Gracz
A więc tak, Lukas Salvati ciągle spamił mi na /w bym ocenił czy jego warn nadany przez innego GameMastera jest słuszny, ja odmówiłem wyjaśniania tej sytuacji, gdyż nie będę podważał decyzji moich kolegów z ekipy, jeżeli on uznał, że robisz coś źle to nadał Ci ostrzeżenie. Ja ciągle Ci powtarzałem, byś zwrócił się z tym problemem do osoby, która nadała Ci tego Warna, lecz Ty nie potrafiłeś tego zrozumieć. Twoje pisanie ciągle o tym dlaczego dostałeś warna przeszkadzało mi w pracy, byłem sam na /a a Ty ciągle o jednym. Nie potrafisz zrozumieć słowa pisanego więc, takie są tego konsekwencje.
Poza tym dobrze powinieneś wiedzieć czym jest DM skoro twierdzisz, że go nie robiłeś.

§ 4 - DeathMatch, odgrywanie czarnych charakterów i wymuszenia
[*]Nie tolerujemy żadnych przejawów gry DeathMatch, oraz postaci zachowujących się jak gangsterzy.

Jest to cytat z regulaminu serwera, więc dotyczy on Ciebie, gdyż miałeś na pieńku z kimś, to trzeba mu wtłuc...ciekawe czy w życiu realnym bijesz każdego z kim masz jakiś zatarg...
  • Do góry
    • 0

#8 Mateusz — 1337 08/01/2012 - 22:44

Mateusz
  • Gracz
Według mnie Michał postąpił słusznie, nie dziwię się, że nie chciał podważać decyzji innego gamemaster'a bo sam postąpił bym podobnie, dodatkowo Ty sam popełniłeś błąd spamując mu jedną wiadomościami na priv’a. Nawet sobie nie wyobrażasz jaki jest spam, gdy na /a znajduje się jedna osoba. Dziesiątki reportów, jakieś prośby na /w - nie jest łatwo reagować na każde zawołanie gracza. Zamiast pisać durne skargi powinieneś skontaktować się z nim na /w i postarać wyjaśnić całą sytuację, myślę, że spokojnie doszlibyście do porozumienia – tyle ode mnie.
  • Do góry
    • 1

#9 Pancer Krasnal — 27 09/01/2012 - 17:23

Pancer Krasnal
  • Gracz

Pancer Krasnal - jeżeli nie wiesz co to jest warn to najpierw przeczytaj. Warn jest to ostrzeżenie gracza, bez "kary OOC". Jeżeli za warna proponujesz karę dla GMa: "zdjęcie Game Mastera dla Wojtka" to powiem Ci, że raczej w stu procentach jest to niemożliwe :)

chodzi o to że nie chciałeś tego wyjaśnić, tyko mnie olałeś, wbiłeś, pewnie nie widziałeś sytuacji i wklepałeś kary, kilku osobom nie dałeś.

A więc tak, Lukas Salvati ciągle spamił mi na /w bym ocenił czy jego warn nadany przez innego GameMastera jest słuszny, ja odmówiłem wyjaśniania tej sytuacji, gdyż nie będę podważał decyzji moich kolegów z ekipy, jeżeli on uznał, że robisz coś źle to nadał Ci ostrzeżenie. Ja ciągle Ci powtarzałem, byś zwrócił się z tym problemem do osoby, która nadała Ci tego Warna, lecz Ty nie potrafiłeś tego zrozumieć. Twoje pisanie ciągle o tym dlaczego dostałeś warna przeszkadzało mi w pracy, byłem sam na /a a Ty ciągle o jednym. Nie potrafisz zrozumieć słowa pisanego więc, takie są tego konsekwencje.
Poza tym dobrze powinieneś wiedzieć czym jest DM skoro twierdzisz, że go nie robiłeś.

Jest to cytat z regulaminu serwera, więc dotyczy on Ciebie, gdyż miałeś na pieńku z kimś, to trzeba mu wtłuc...ciekawe czy w życiu realnym bijesz każdego z kim masz jakiś zatarg...

tyle że miałem z nim na pieńku oraz on zaatakował mojego kolegę, więc stanąłem w obronie, tak?

Według mnie Michał postąpił słusznie, nie dziwię się, że nie chciał podważać decyzji innego gamemaster'a bo sam postąpił bym podobnie, dodatkowo Ty sam popełniłeś błąd spamując mu jedną wiadomościami na priv’a. Nawet sobie nie wyobrażasz jaki jest spam, gdy na /a znajduje się jedna osoba. Dziesiątki reportów, jakieś prośby na /w - nie jest łatwo reagować na każde zawołanie gracza. Zamiast pisać durne skargi powinieneś skontaktować się z nim na /w i postarać wyjaśnić całą sytuację, myślę, że spokojnie doszlibyście do porozumienia – tyle ode mnie.

I nie spamowałem bo napisałem 4 wiadomości każdą inną, ostatnią spytałem się co to DM, według niego, nie odpowiedział, to odpuściłem, dopiero parę minut później dał mi karę. A 4 wiadomości to nie spam, wszystkie innej treści, to była normalna rozmowa, mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu, a nie od razu wklepać kare.

Po za tym, za Warna bym się nie przyczepił, gdyby nie to że chce się do Mafii dostać oraz to że olałeś wszystkich, wbiłeś i wlepiłeś kary na lewo i prawo, potem nie chciałeś tego wyjaśnić.

Użytkownik Pancer Krasnal edytował ten post 09/01/2012 - 17:32

• Do góry
    • 0

#10 Michał K — 360 09/01/2012 - 17:52

Michał K
  • Gracz
Odpowiedziałem Ci jasno, że nie będę się wypowiadać nt. upomnień nadanych przez moich kolegów z ekipy, czyli powinieneś zrozumieć, że nie wyjaśnisz tego ze mną lecz Ty nie rozumiałeś co się pisze. I to nie były 4 wiadomości, bo nie dał bym Ci blokady za to. Ta skarga na Mnie i Wojtka jest czymś w rodzaju płaczu, dlatego że masz logi upaćkane i nie dostaniesz się do mafii? Nie tędy droga mistrzu, tak nic nie zdziałasz...Mogłeś od razu zwrócić się do nadającego karę i wyjaśnić. Mogłeś trochę myśleć, gry pisze Ci byś nie wyjaśniał tego ze mną i od razu poszedł napisać do Wojtka. Bo robiąc w ten sposób nagrodziłeś się kolejnym logiem.
  • Do góry
    • 0

#11 Parra — 2 09/01/2012 - 17:56

Parra
  • Świeżak

chodzi o to że nie chciałeś tego wyjaśnić, tyko mnie olałeś, wbiłeś, pewnie nie widziałeś sytuacji i wklepałeś kary, kilku osobom nie dałeś.

tyle że miałem z nim na pieńku oraz on zaatakował mojego kolegę, więc stanąłem w obronie, tak?

I nie spamowałem bo napisałem 4 wiadomości każdą inną, ostatnią spytałem się co to DM, według niego, nie odpowiedział, to odpuściłem, dopiero parę minut później dał mi karę. A 4 wiadomości to nie spam, wszystkie innej treści, to była normalna rozmowa, mogłeś powiedzieć, że nie masz czasu, a nie od razu wklepać kare.

Po za tym, za Warna bym się nie przyczepił, gdyby nie to że chce się do Mafii dostać oraz to że olałeś wszystkich, wbiłeś i wlepiłeś kary na lewo i prawo, potem nie chciałeś tego wyjaśnić.

To nie ja Ci nadałem karę, tylko Mason. Ja tylko wypowiedziałem własne zdanie na ten temat.
  • Do góry
    • 0

#12 RajLoad — 10 09/01/2012 - 17:59

RajLoad
  • Gracz
Przepraszam Cie, ale oni nie powinni dostać kare za DM - Według innych GM'ów Dm to jest Nawalanie do wszystkiego co się rusza ;)
  • Do góry
    • 0

#13 Aiter — 504 09/01/2012 - 18:06

Aiter
  • Gracz

//edit Skarga poprawiona

Co prawda powód kary jest według mnie beznadziejnie przedstawiony i nie mówi za dużo, ale jeśli decydujesz się na pisanie skargi, to polecam Ci najpierw przeanalizowanie zaistniałej sytuacji. Widocznie za bardzo Cię poniosło, bo nawet nicki gamemasterów nie zgadzają się z ich ID. 44360 (Michał K) nie należy do mnie, także usuń mój nick z tematu i ogólnie całej skargi.
  • Do góry
    • 0

#14 Michał K — 360 09/01/2012 - 18:19

Michał K
  • Gracz
Ja tylko poprosiłem o nadanie blokady OOC za spam, nie byłem świadkiem incydentu, za który poleciał warn dlatego nie chciałem dyskutować oraz komentować tego co czynił mój kolega.
  • Do góry
    • 0

#15 Wojtek — 323 09/01/2012 - 19:31

Wojtek
  • Gracz
Oglądałem ofiarę DM'u zanim wszedł do warsztatu. >.<
  • Do góry
    • 0

#16 Michał K — 360 09/01/2012 - 19:36

Michał K
  • Gracz
No więc nie rozumiem po co ta skarga....;/
  • Do góry
    • 0

#17 Pancer Krasnal — 27 09/01/2012 - 19:50

Pancer Krasnal
  • Gracz
Tak, tylko ta twoja ofiara DM to koleś który odegrał akcje na innym, a ja z kumplem poszliśmy go bronić.

Po za tym, to były 4 wiadomości, może pięć, ale nie 7-10, i każda była innej treści, nie napisałem ci 4 razy jakie jest twoje zdanie, tylko normalnie chciałem pogadać, mogłeś napisać nie mam czasu, a nie od razu bloka walić, ta skarga jest praktycznie tylko dla wyjaśnienia, bo inaczej nie mogłem, chciałem wyjaśnić na /w, dał /q, pisałem do ciebie, dałeś mi bloka, jak mam niby to inaczej wyjaśnić?

Odpowiedziałem Ci jasno, że nie będę się wypowiadać nt. upomnień nadanych przez moich kolegów z ekipy, czyli powinieneś zrozumieć, że nie wyjaśnisz tego ze mną lecz Ty nie rozumiałeś co się pisze. I to nie były 4 wiadomości, bo nie dał bym Ci blokady za to. Ta skarga na Mnie i Wojtka jest czymś w rodzaju płaczu, dlatego że masz logi upaćkane i nie dostaniesz się do mafii? Nie tędy droga mistrzu, tak nic nie zdziałasz...Mogłeś od razu zwrócić się do nadającego karę i wyjaśnić. Mogłeś trochę myśleć, gry pisze Ci byś nie wyjaśniał tego ze mną i od razu poszedł napisać do Wojtka. Bo robiąc w ten sposób nagrodziłeś się kolejnym logiem.

Powiedziałeś, potem się spytałem ciebie co to DM i dostałem bloka tak? Logów nie mam aż tak złych, wiadomości było mało, a płacz to to nie jest, lecz próba wyjaśnienia, do mafii sie dostane tak czy siak, ale dbam o swoje dobre imię, a co do tego że mogłem się zwrócić do nadającego, zwróciłem się i mnie olał.

Użytkownik Pancer Krasnal edytował ten post 09/01/2012 - 19:47

• Do góry
    • 0

#18 Michał K — 360 09/01/2012 - 20:13

Michał K
  • Gracz
Do wyjaśniania kar możesz użyć wiadomości PW a nie skargi. I wiadomości nie były jednakowej treści, ale jednakowego przekazu.
  • Do góry
    • 0

#19 Pancer Krasnal — 27 09/01/2012 - 20:19

Pancer Krasnal
  • Gracz
nie były jednakowego przekazu, może 2, ale reszta była innej tematyce, chociażby pytanie co to jest DM, a jaka jest twoja opinia o tej sytuacji, to nie jest tan sam przekaz. Po za tym, na PW nic by nie zdziałało i pewnie dostał bym bloka na pisanie na forum, już nie raz tak miałem i byłem olewany, no sorka, ale jednak w skardze GM zwykle reagują, jak chcesz ze mną to wyjaśnić na PW to napisz, wtedy ewentualnie wycofam skargę.
  • Do góry
    • 0

#20 Michał K — 360 09/01/2012 - 22:01

Michał K
  • Gracz
Ale Ja nie mam nic do zarzucenia sobie, uważam iż kara została nadana słusznie. A to, że oleje Cie GM jak piszesz mu na PW, to zależy który, ja każdemu opisuje.
  • Do góry
    • 0

#21 Pancer Krasnal — 27 11/01/2012 - 17:18

Pancer Krasnal
  • Gracz
się okaże, czekamy na Kamila.
  • Do góry
    • -1

Tematy o podobnych tagach: [skarga], gamemaster, wojtek, skarga

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych