Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

League of Legends

• Please log in to reply
3627 odpowiedzi w tym temacie

#881 FREEQ580 13/05/2012 - 14:54

FREEQ
  • Gracz
Bez smite'a do jungli chodzą albo kretyni albo ludzie z elo 800. : )
  • Do góry
    • 1

#882 ViVi309 13/05/2012 - 14:57

ViVi
  • Gracz
Mam problem z ogarnięciem jakie itemki kupowac dla danego championa + jak korzystać ze skilii. Dwa dni temu zacząłem grać, podrzucicie coś?
  • Do góry
    • 0

#883 Szpaq B762 13/05/2012 - 15:40

Szpaq B
  • Gracz
Miałem styczność z tą grą u kolegi, który uwielbia takie gry. Moim zdaniem gra jest ciekawa, aczkolwiek szybko mi się znudziła. :>
  • Do góry
    • 0

#884 wujek multan 439 13/05/2012 - 15:57

wujek multan
  • Gracz

Mam problem z ogarnięciem jakie itemki kupowac dla danego championa + jak korzystać ze skilii. Dwa dni temu zacząłem grać, podrzucicie coś?

a kim pogrywasz?
  • Do góry
    • 0

#885 Kasey7 13/05/2012 - 17:19

Kasey
  • Gracz

Ja zawsze gdy widzę jakieś nowe championy w rotacji odrazu googluje np : Leona build i wyskakują Ci różne fora. Najlepsze jest, gdzie jest dużo tematów o postaci i wtedy wybierasz sobie najlepszy temat z 90% polecanych.

Osobiście lubię grać różnymi championami, które oczywiście mam zakupione np.
Shen,Blitza,Karthus (ulti <3),Taric (na rankedach w late OP),Cho'gath (ze skinem kościstym <3),Xin Zhao,Fizz,Udyr,Nasus (OP),Alistar,Amumu,Anivia,Ashee,,Annie,Cassiopeia,Dr Mundo(OP W EARLY),Galio,Garen,Jax ,Kennen <3 ,Malphite, Nunu,Olaf, Pantheon, Poppy, Shaco,Sion (AD LATE OP),Tristana, Twich, Tryndamere(ULTI +2kHP<lol2>), Volibear <3, Warwick.

Może wiecie stali gracze co to były za boosty na pz? Raz dostałem 10 a potem 35 boostów...

Btw, opłaca się kupować Lee Sina, Riven?? Zaczynam lubić postacie z energią zamiast many, albo wogóle bez żadnych zbędników.

Gra ktoś na Nordic East?
  • Do góry
    • 0

#886 ViVi309 13/05/2012 - 18:15

ViVi
  • Gracz

a kim pogrywasz?

Różnie.
  • Do góry
    • 0

#887 Zagłębiak381 13/05/2012 - 18:43

Zagłębiak
  • Gracz

sion ad < sion ap

prawda.

Różnie.

http://solomid.net/ - na tej stronie są najlepsze buildy, według mnie. Amerykanie grają o wiele lepiej niż Europejczycy.

Użytkownik Krakers edytował ten post 13/05/2012 - 18:45

• Do góry
    • 0

#888 wujek multan 439 13/05/2012 - 18:54

wujek multan
  • Gracz
ja tam nie stosuję buildów z sieci, samemu można przecież szybko rozkminić co trzeba kupić. Jeśli skile masz np. od AD to wiadomo co trzeba składać. Do tego zależy czy postać jest melee czy ranged.
  • Do góry
    • 0

#889 ViVi309 13/05/2012 - 22:30

ViVi
  • Gracz

ja tam nie stosuję buildów z sieci, samemu można przecież szybko rozkminić co trzeba kupić. Jeśli skile masz np. od AD to wiadomo co trzeba składać. Do tego zależy czy postać jest melee czy ranged.

No ale skąd mam to wszystko wiedzieć? :wtf:
  • Do góry
    • 0

#890 PioRO70 14/05/2012 - 06:23

PioRO
  • Gracz
Poczytaj poradniki na polskim forum League of Legends, tam raczej będziesz miał wszystko dobrze wyjaśnione ;).
  • Do góry
    • 0

#891 TroX 135 15/05/2012 - 13:26

TroX
  • Gracz

No ale skąd mam to wszystko wiedzieć? :wtf:

Jest polska wersja językowa LoLa więc ja nie widze problemów.
  • Do góry
    • 0

#892 Don Grubsztyn 412 16/05/2012 - 19:44

Don Grubsztyn
  • Gracz
Bez smite nie da się nic robić? Ohh. Bitch, please. Pograj trochę postaciami, które wymieniłem wyżej, albo jeszcze Hecarimem. Wcale nie zmienia to czasu w którym robimy junglę, a według mnie, jeżeli jest do wyboru ignite, czy smite, to to pierwsze jest o wiele bardziej użyteczne w późniejszej grze.
  • Do góry
    • 1

#893 wujek multan 439 16/05/2012 - 19:46

wujek multan
  • Gracz
true story
  • Do góry
    • 0

#894 PioRO70 17/05/2012 - 06:59

PioRO
  • Gracz

Bez smite nie da się nic robić? Ohh. Bitch, please. Pograj trochę postaciami, które wymieniłem wyżej, albo jeszcze Hecarimem. Wcale nie zmienia to czasu w którym robimy junglę, a według mnie, jeżeli jest do wyboru ignite, czy smite, to to pierwsze jest o wiele bardziej użyteczne w późniejszej grze.

I co Ci da jeden ignite, który i tak zapewne będzie już miał AP Carry ? Ze smitem możesz counter-junglowac. Jak uda Ci się zestealowac barona, draga czy jakiegoś buffa ignitem to gratuluję.
  • Do góry
    • 0

#895 Blasterek 53 17/05/2012 - 11:45

Blasterek
  • Gracz
Ja tam gram od miesiąca Veigarem Składam Czapke Rabadona potem Berło, Butki i zależy jak będzie koszę skillami lecz zbieram na lepszą postać ale jaką?
  • Do góry
    • 0

#896 Polski Kobe 308 17/05/2012 - 12:33

Polski Kobe
  • Gracz
Chociaż postacie Ligi są średnio zbalansowane, to wydaje mi się, że nie ma tych lepszych i gorszych. Niektórzy są mocni w początkowych fazach rozgrywki, a niektórzy w późniejszych. Pamiętaj, że to przede wszytkim Ty powinieneś podporządkowywać się pod drużynę (nie mam na myśli tutaj normali, raczej mecze rankingowe). W skrócie - graj tą postacią, która ci się najbardziej podoba. Siła championa zależy od jego wykarmienia.
  • Do góry
    • 0

#897 arlovski18 18/05/2012 - 13:17

arlovski
  • Gracz
Jak wyżej, każdy champion ma swoją określoną rolę, w poszczególnych zadaniach lepiej spełniają się jedni, inni gorzej. Mozna wyszczególnić kilku bohaterów, których przydatność na rankedach jest znikoma (evelynn ftw). @Blasterek, musisz sprecyzować gdzie i jak lubisz grać, bo ciężko wskazać jakąś postać po takich ogólnikach.
  • Do góry
    • 0

#898 PioRO70 18/05/2012 - 17:49

PioRO
  • Gracz
@UP Zapomniałeś dodac, że jednak na Elo Hell ussles championi mają coś do powiedzenia (Eve, Xin, Heimer czy Twisted Fate). Ranked to pojęcie względne, nie zawsze jest synonimem dobrej gry ;).
  • Do góry
    • 0

#899 TroX 135 19/05/2012 - 08:56

TroX
  • Gracz
Lepsze i czasem dłuższe gry mam na zwykłym meczu nizeli na rankedzie ( a mam niskie elo więc i mecze są niskiego polotu)
  • Do góry
    • 1

#900 Polski Kobe 308 19/05/2012 - 15:41

Polski Kobe
  • Gracz
Skoro to dyskusja związana z tą grą, to mam pytanie do niej się odnoszące. A propo rankedów - jak na nich spisuje się Renekton? Grałem nim trochę na normalach (topka) i troszkę beka, że na 6 poziomie, przy dobrym ogarnięciu Furii może ścisnąć dwóch przeciwników (dokonałem tego w przypadku Fiory - pół hp, oraz GP - mniej więcej całe - Fiora użyła swoje nietargetowalne ulti). Tak więc, co myślicie o Renektonie na rankedach? Wickd nim fajnie wymiata ;d

Użytkownik Polski Kobe edytował ten post 19/05/2012 - 15:43

• Do góry
    • 1

#901 PioRO70 19/05/2012 - 16:34

PioRO
  • Gracz

Skoro to dyskusja związana z tą grą, to mam pytanie do niej się odnoszące. A propo rankedów - jak na nich spisuje się Renekton? Grałem nim trochę na normalach (topka) i troszkę beka, że na 6 poziomie, przy dobrym ogarnięciu Furii może ścisnąć dwóch przeciwników (dokonałem tego w przypadku Fiory - pół hp, oraz GP - mniej więcej całe - Fiora użyła swoje nietargetowalne ulti). Tak więc, co myślicie o Renektonie na rankedach? Wickd nim fajnie wymiata ;d

Jest całkiem spoko, lecz okazyjny. Ma on całkiem dobry wczesny mid game. Jeżeli wtedy nie dasz rady się feednąc potem możesz miec problemy. Sądzę, że jest on całkiem spoko, tylko nie pickuj go na siłę, nie zapomnij, że są na niego kontry (wszystko z dużym zasięgiem spelli lub AA [gragas czy kennen albo Varus], albo jakiś Garen, czyli coś typowo Early).
  • Do góry
    • 2

#902 CiężkoJestLekkoŻyć221 19/05/2012 - 17:18

CiężkoJestLekkoŻyć
  • Gracz
Jestem nowym graczem, uzbierałem już niezłą sumkę tych "pz" 7 tysięcy - jaką postać polecacie? Lubię dystansowe typu Miss Fortune, Ashe, Teemo, czy też Kennen - tymi nawet nawet ogarniałem. Master Yi, Caitlyn, choć ta pierwsza nie jest dystansowa to i tak fajnie się obiema gra - co polecacie? Nie jestem doświadczonym graczem - gram na North.
  • Do góry
    • 0

#903 Muchomor845 19/05/2012 - 18:03

Muchomor
  • Gracz
Nikt Ci nie powie co masz kupić, bo to zależy wyłącznie od Ciebie. Jeżeli podoba Ci się dana postać i czujesz, że Ci leży to po prostu ją kup i graj. Każda z wypisanych przez Ciebie postaci jest na swój sposób zajebista, więc wszystko zależy od Ciebie. ;)
  • Do góry
    • 1

#904 arlovski18 20/05/2012 - 00:29

arlovski
  • Gracz
@PioRO, fakt, elo hell rządzi się własnymi prawami. Ogólne to dyskusja który champ lepszy, który gorszy jest nie do rozstrzygnięcia. Wystarczy odrobinę kreatywności, pomyślunku oraz taktyki i można samemu wpadać na nowe rozwiązania. Ja już trochę gram w LoLa, jestem na tym etapie grania, że nie kieruję się zbytnio zdaniami - ten słaby, ten lepszy itd, tylko sam staram się szufladkować championów. Ogólnie, żeby rozeznać się w obecnej popularności różnych postaci, gorąco polecam oglądanie wszelakich streamów - czy to z rankingowych gier dobrych graczy, czy to (jeszcze lepiej) z turniejów. Tam można zobaczyć jak i czym gra czołówka, aczkolwiek nie należy tego traktować jako jedyny wyznacznik. Faktem jest, iż zdarzają się sytuacje, np. kiedyś tam, podczas czytania forów/grania zauważyłem, że Cho'gath jest strasznie zapomnianym championem i także utożsamiałem go ze słabym pickiem do gry, a potem zobaczyłem jak na którymś z turniejów na żywo ktoś z czołówki światowej wymiata nim na solo topie. IMO Streamy to bardzo dobrze źródło wiedzy, można nauczyć się wielu ciekawych zachowań czy zagrywek, jak np. niektóre wirtuozerskie zagrania znanego klanu Moscow 5. Po jakimś czasie oglądania i analizowania można nauczyć się odchodzić od utartych schematów i zacząć samemu kombinować, jak już wspomniałem wcześniej.

@Deelor, jeśli jesteś nowym graczem, odradzam kupowanie postaci w ciemno. Poczekaj, aż postacie, które Ci się podobają pojawią się w rotacji i wtedy je przetestuj. To tak na marginesie, a odnośnie postaci, które wymieniłeś w zasadzie wszystkie są dobre. Kennen podchodzi raczej pod AP mid/top (opcja AD carry także możliwa), ale nadal jest w porządku. Z typowo AD zasięgowych, Ashe pomimo niskiej ceny świetna postać. Caitlyn też, ale nie ma aż tak użytecznych skilli, bazuje na autoattacku przy dobrym nafeedowaniu. Tak jak mówiłem, graj dużo postaciami z rotacji, z czasem zyskasz "ogranie", i osobiście jeszcze poradziłbym, żebyś trochę poczekał z kupowaniem drogich postaci, ponieważ, w chwili gdy nie znasz dobrze każdego championa, może być taka sytuacja, że kupisz kogoś, a tu nagle ktoś inny Ci się spodoba.

EDIT: www.own3d.tv - strona ze streamami, nie jedyna, ale jedna z lepszych.

Użytkownik arlovski edytował ten post 20/05/2012 - 00:31

• Do góry
    • 2

#905 CiężkoJestLekkoŻyć221 20/05/2012 - 11:00

CiężkoJestLekkoŻyć
  • Gracz
Arlowski, jak już piszesz do mnie takimi pojęciami, to proszę Cie o ich wytłumaczenie, jak pisałem - jestem nowy w te klocki.
  • Do góry
    • 0

#906 Muchomor845 20/05/2012 - 16:41

Muchomor
  • Gracz
To są podstawowe pojęcia w LoLu, więc jak chcesz w ogóle startować, to poświęć chwile czasu i poczytaj kilka poradników na temat nazewnictwa. Musisz wiedzieć co to jest postać AD lub AP, jak powinna wyglądać książkowa drużyna, jakie postacie powinny się w niej znaleźć, etc. Bez tego nawet nie zaczynaj, bo będziesz się tylko naprzykrzał innym graczom. ;)

Użytkownik Muchomor edytował ten post 20/05/2012 - 16:41

• Do góry
    • 1

#907 JizzOnYou 56 21/05/2012 - 00:58

JizzOnYou
  • Gracz

Jestem nowym graczem, uzbierałem już niezłą sumkę tych "pz" 7 tysięcy - jaką postać polecacie? Lubię dystansowe typu Miss Fortune, Ashe, Teemo, czy też Kennen - tymi nawet nawet ogarniałem. Master Yi, Caitlyn, choć ta pierwsza nie jest dystansowa to i tak fajnie się obiema gra - co polecacie? Nie jestem doświadczonym graczem - gram na North.

Tak jak napisał Muchomor, poradniki, poradniki. Polecam Ci pograć na angielskiej wersji językowej to najszybciej nauczysz się pojęć. Przeważnie są to skróty od słów. A co do championów, skoro lubisz grać takimi jak CARRY to polecam Ci osobiście VAYNE za 6300 jest to świetna postać z kilku względów, a na pewno dla nowego gracza też dobry wybór. Musiałbyś znaleźc kogoś kto pogra z Tobą i wybierze rolę support'a wtedy każda gra na twojej linii będzie wygrana, zaufaj mi :)
Jak chcesz żeby Ci pomóc to zapraszam na skajp: jizzonyou96
  • Do góry
    • 1

#908 Sofokles154 21/05/2012 - 17:44

Sofokles
  • Gracz

Tak jak napisał Muchomor, poradniki, poradniki. Polecam Ci pograć na angielskiej wersji językowej to najszybciej nauczysz się pojęć. Przeważnie są to skróty od słów. A co do championów, skoro lubisz grać takimi jak CARRY to polecam Ci osobiście VAYNE za 6300 jest to świetna postać z kilku względów, a na pewno dla nowego gracza też dobry wybór. Musiałbyś znaleźc kogoś kto pogra z Tobą i wybierze rolę support'a wtedy każda gra na twojej linii będzie wygrana, zaufaj mi :)
Jak chcesz żeby Ci pomóc to zapraszam na skajp: jizzonyou96

Nah, vayne nie jest i nie była łatwą postacią, trzeba mieć niezły ogar bo jeden zły krok i tulisz ziemię. Postać jest bardzo silna na około 11 lvlu i kupionymi 3 itemkami. Osobiście jest to dla mnie najlepszy ad carry, ale po około 10/15 normalach miotasz nią jak szatan.
  • Do góry
    • 0

#909 Sofokles154 22/05/2012 - 12:39

Sofokles
  • Gracz
Shyvana czy nocturne, kogo polecacie?
  • Do góry
    • 0

#910 PioRO70 22/05/2012 - 14:28

PioRO
  • Gracz
Nie można polecac komukolwiek jakichkolwiek postaci, bo wszystkie są inne i wszystkie są pod inny styl gry, aczkolwiek dla mniej zaawansowanego gracza polecam Shyvanę, która jest twardsza i nie potrzebuje dobrego władania mana poolem lub ograniczeniem tej całej mgły ;P.
  • Do góry
    • 0

#911 call me daddy 144 26/05/2012 - 21:09

call me daddy
  • Gracz
Gra godna podziwu.
  • Do góry
    • 0

#912 PioRO70 26/05/2012 - 21:34

PioRO
  • Gracz

Gra godna podziwu.

Nabijacz postów ;). Ale dziękuję, za odświeżenie :). Jak tam ELO chłopcy, hm ?
  • Do góry
    • 0

#913 Sofokles154 26/05/2012 - 22:53

Sofokles
  • Gracz

Nabijacz postów ;). Ale dziękuję, za odświeżenie :). Jak tam ELO chłopcy, hm ?

Słabiutko, oj słabiutko - co myślicie, o tej nowej postaci Dariusie? Osobiście, kupiłem go i do tej pory przegrałem nim jeden mecz. Wydaje mi się, że znerfią go nie długo :(
  • Do góry
    • 0

#914 Ten Jasiek396 27/05/2012 - 07:22

Ten Jasiek
  • Gracz
Darius w dobrych rękach to potęga, a co do ELO to lepiej nie pytać, co mecz staty rzędu 12/1 , moją miłością midową Veigarem to i miałem 24/3 i przegrałem. Ujmę to w ten sposób, że co wejdę to się w(cenzura)ię i tyle.
  • Do góry
    • 1

#915 call me daddy 144 27/05/2012 - 07:34

call me daddy
  • Gracz
a to popylam twitchem i jest dobrze.
  • Do góry
    • 0

#916 PioRO70 27/05/2012 - 20:15

PioRO
  • Gracz
Jungle twich ?
  • Do góry
    • 0

#917 call me daddy 144 28/05/2012 - 17:32

call me daddy
  • Gracz
Nie, gram twitchem na midzie zazwyczaj.
  • Do góry
    • 0

#918 PioRO70 29/05/2012 - 18:28

PioRO
  • Gracz
Nie wie ktoś czy tabela opłacalności itemów została zpatchowana ? Bo nie mogę jej znaleźc i mam tylko kopię na PC, a jestem ciekaw co do opłacalności WotA'y oraz tego nowego kielicha.
  • Do góry
    • 0

#919 call me daddy 144 30/05/2012 - 20:52

call me daddy
  • Gracz
Jak ktoś chcę zagrać rundkę, mój nick(RoSiAcZeK)
  • Do góry
    • 0

#920 Muchomor845 31/05/2012 - 23:23

Muchomor
  • Gracz
W tą grę nie da się grać z randomami.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych