Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Peja And Tupac ?

• Please log in to reply
50 odpowiedzi w tym temacie

#41 Shine — 360 17/10/2010 - 20:46

Shine
  • Świeżak

http://www.youtube.com/watch?v=oieECp0tt14
Też są chujami, nie ?! Ja pierdole, praktycznie co drugi polski raper ma jakąś nutę z negatywnym zdaniem do policji - to nie jest od razu głoszenie pokolenia JP, no way.

Różnica pomiędzy HG, 52, Peją itd a Firmą i ich JP jest taka, że Ci pierwsi nie podali by policji ręki za hajs.
  • Do góry
    • 0

#42 Carrat — 177 17/10/2010 - 20:46

Carrat
  • Gracz

Mówisz masz

http://www.youtube.com/watch?v=ljSyzH5846s

Może i nie stworzył żadnego JP, ale masz kawałek peja jedzie psom. :)

@edit:
http://www.youtube.com/watch?v=6fnBvBXEdvk&feature=related
Kolejny. :)

No to żeś teraz jebnał, wtedy jeszcze nie było takich dzieciaczków jak teraz, a nawet stare składy o tym rapowały, więc to nie jest żaden argument, kiedyś były inne czasy. A poza tym w awatarze masz ciemną strefe, nie mam nic do RPK bo sam ich słucham, ale przecież oni też nawijają o nienawiści do policji, dziwny jesteś.

No właśnie to zamknij morde i uwal się w kime a nie po forach się szlajasz i flejmisz.

Teraz to dojebałeś totalnie, jesteś starszy o rok, a zgrywasz wielkiego gangstera, weź wyjdź.

Użytkownik Carrat edytował ten post 17/10/2010 - 20:52

• Do góry
    • 0

#43 Lizak — 12 17/10/2010 - 20:46

Lizak
  • Świeżak
Sam jestem z ulicy, wy zaś myślicie bogate dzieciaki, że jesteście panami świata i policja jest dla was kochana i nic wam nie zrobi. Taka prawda jest, że w kawałku peji 997 powiedział że gdy wsadzisz im zwitek do kieszeni, świat jest odrazu kolorowy, tani towar jak towar w monopolowym.
Idźcie hejcić bananowcy.
  • Do góry
    • 0

#44 Pepee — 175 17/10/2010 - 20:48

Pepee
  • Gracz

No to żeś teraz jebnał, wtedy jeszcze nie było takich dzieciaczków jak teraz, a nawet stare składy o tym rapowały, więc to nie jest żaden argument, kiedyś były inne czasy. A poza tym w awatarze masz ciemną strefe, nie mam nic do RPK bo sam ich słucham, ale przecież oni też nawijają o nienawiści do policji, dziwny jesteś.

Carrat, posłuchaj. Ja ci tylko dałem przykład na to że peja nagrywa na policje kawałki.

Użytkownik Pepee edytował ten post 17/10/2010 - 20:48

• Do góry
    • 0

#45 Kuzda — 3 17/10/2010 - 20:50

Kuzda
  • Gracz

Carrat, posłuchaj. Ja ci tylko dałem przykład na to że peja nagrywa na policje kawałki.

Ale to nie oznacza że stworzył ten cały pierdolony pogląd w nastlotkach i im go wpoił w przeciwieństwie do firmy ..
  • Do góry
    • 0

#46 Lizak — 12 17/10/2010 - 20:50

Lizak
  • Świeżak
Myślisz że jak jesteś rok starszy bananie, to wolno Ci wszystko? Idź se spać sam, bo inteligencją nie dorastasz mi do pięt, koleś.
  • Do góry
    • 0

#47 Pepee — 175 17/10/2010 - 20:51

Pepee
  • Gracz
Powiem szczerze że Firma to jeszcze gorsze niż Peja, o. Bo w każdym kawałku Firmy jest coś na policje. Peja przynajmiej coś o sobie swoim życiu. Nie ciągle o tym samym..
  • Do góry
    • 0

#48 Carrat — 177 17/10/2010 - 20:51

Carrat
  • Gracz
Ale mi chodziło o typa z nickiem Mr. Bronx, który twierdził, że Peja kieruje swoje słowa do dzieci pokolenia jp, bardziej do ludzi, dzieciaków, którzy nie mają za dobrze i muszą szanować to co mają.
  • Do góry
    • 0

#49 Lizak — 12 17/10/2010 - 20:52

Lizak
  • Świeżak
Firma kiedyś dobrze rapowała, teraz stała się komerchą, nic lepszego byście nie zrobili, koledzy.
  • Do góry
    • 0

#50 Pepee — 175 17/10/2010 - 20:59

Pepee
  • Gracz

Ale mi chodziło o typa z nickiem Mr. Bronx, który twierdził, że Peja kieruje swoje słowa do dzieci pokolenia jp, bardziej do ludzi, dzieciaków, którzy nie mają za dobrze i muszą szanować to co mają.

Rozumiem Cię. Całe to pokolenie JP moim zdaniem przez firme się zaczeło i o.
  • Do góry
    • 0

#51 Eskobar — 0 17/10/2010 - 21:11

Eskobar
  • Świeżak
I przez takie hejtowanie polskich raperów nas rap rynek jest taki jaki jest. Gdyby nie kultura hejtu, nagonka mediów, niechęć wydawców o dużym odzwięku w mediach, raperzy mogliby naprawdę u nas zainstnieć na rynku muzycznym i zarabiać naprawdę porządne sumy. To co mnie cieszy to jedynie, że każda nagonka kiedyś się kończy i znajdzie się kolejny cel, mam nadzieję, że tym razem ten cel będzie słuszny. Bo człowiek, który naprawdę wybił się z bagna, który dalej wyraża w swoich tekstach swoją obiektywną opinię o świecie i siedzi w tym od praktycznie początków polskiego hip hopu, który zna całą klasykę hip hopu i posiada 'wiedzę, a nie wiedzy kompedium' jak to zdążył nawinąć, powinnień być może nie idolem czy jakimś posągiem, ale przykładem, że z niczego można zrobić coś. Nawet jeśli nie zgadzacie się do końca z jego tekstami. Tymczasem polska mentalność nie daje o sobie zapominać, bo czasy komuny zakorzeniły chyba już w nas na dobre niechęć do innych.

Mówicie, że pozuje na drugiego Tupaca. Chyba normalne, że człowiek który wychował się na hip hopie ma swoich idoli muzycznych, a myślę, że każdy z was chciałby wydać oficjalną płytę z kawałkiem na bicie, na którym np. w 90' latach rozkurwiał wasz ulubiony raper i słuchaliście tego jako gówniarze jeszcze bez pomysłu na przyszłość. Nie wspominam już nawet o tym dissie nagranym na bicie Tupaca gdyż to jest śmieszne, bo takie akcje typu pożyczanie bitu od innych raperów czy celowe podrabianie ich flow jest zakorzenione w rapie przez szmat czasu. A to tylko pokazuje skillsy danego rapera - nic więcej. Błąd leży w tym, że nie oceniacie dissów jako utworów gdzie pokazuje się kto jest lepszym MC, flow, skill, tylko oceniacie ludzi, których... w ogóle nieznacie. To tak jak ja bym dziś oceniał czy to Dre był większym O.G. w beefie z Eazym, czy Eazy, a Dre to jebana cipa i chuj mu w dupe, dre fo life, fuck eazy, crips fo life, i w ogóle e-gangsta pełną gębą.

Z reguły miałem nie pisać w takich tematach, bo i tak będziecie pisać to co chcecie pisać, a ja nie mam zamiaru zjadać sobię nerwów w dyskutowaniu przez internet, gdzie każdy jest odważny. Ale czasem warto się 3 razy zastanowić zanim coś się napisze. Ja nie lubię muzyki Tedego, nigdy go nie słuchałem, chociaż sprawdzałem prawie każdy jego materiał i mam kilka jego wałków, których słucham do dzis. Ok. Reszty nie lubie, nie słucham. Mam kilka kawałków Firmy, które mi się podobają, gdy chcę posłuchać czegoś o lekkiej treści,, słucham Elda kiedy chcę pomyśleć o życiu, potem zapuszczam sobie 2cztery7 gdy idę się najebać, albo Beat Squad kiedy idę się najarać. Ten sam system działa też w amerykańskim rapie. Porównanie KRS czy Mos Defa przykładowo z Dogg Poundem czy Quikiem mija się z celem. Bo to dwa odmienne klimaty, na dwa odmienne etapy życia.

Za to ciągłe zatrzymywanie wehikułu czasu na PFK i K44 to dla mnie śmieszna opcja. Okey. Lubicie takie klimaty, więc macie L.U.C., macie Rahima, macie Fokusa, macie kilku porządnych graczy w undergroundzie, których możecie słuchać. Taki klimat wam pasuje, taki klimat sobie tworzycie. Podoba mi się album, okey kupuję, słucham, nie podoba mi się, nie kupuję nie słucham. Przykładowo płyta Fokusa w ogóle mi nie podeszła, za to płyta Rahima jest dla mnie genialna. Ty możesz sądzić całkiem odwrotnie. Okey? Elegancko. Fajnie, że masz swoje zdanie i nie wpierdalasz się w zdanie innych.

A tu wałek od rycha specjalnie dla was
http://www.youtube.com/watch?v=Ao6fxxkY08Q
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych