Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono][Skarga] Carlos Herrera

• Zamknięty Temat jest zamknięty
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 @Siven 0 10/06/2010 - 19:03

@Siven
  • Świeżak
Imię i nazwisko oskarżonego: Carlos Herrera
Imię i nazwisko oskarżającego: Han Barrow
Opis sytuacji: Więc tak, Wystawiłem wczoraj motor marki PCJ - dziś odkupił ode mnie Carlos Herrera napisał do mnie na GG abym wszedł na serwer, więc tak zrobiłem; po czym zadzwonił do mnie na telefon i ustaliliśmy miejsce spotkania na Molo Bez Koła, więc tam pojechałem, dokonaliśmy transakcji w postaci gotówki; po czym Carlos wyjął broń; po czym zaczął do mnie strzelać; więc ja wtedy odegrałem akcję i upadłem - wezwałem GMa - powodem było napad przed 21 oraz nie była to ,,dzielnica" Shout Center - czy jakoś tak, nie znam nazwy, więc GM nic na to nie poradził i kazał nam odgrywać akcje dalej; więc tak zrobiłem; Carlos ze swoim kolegą zabrał mi gotówkę zegarek oraz notes; po czym wpakował mnie do bagażnika i wywiózł mnie na bagna; przed czym pisałem o tym kolegą na /ro; więc oni wezwali GMa, gdyż ustaliliśmy iż to było FCJ - tylko że z ominięciem skryptu. Lecz GM w tej sytuacji nic nie poradził; i kazał nam z powrotem odgrywać akcję; więc tak uczyniłem; po czym wklepali mi BW i odjechali. - i tak się to skończyło.

Resumując i streszczając - Według mnie i moich kolegów było to FCJ - ale z ominięciem skryptu oraz wiedzy i zgody ze strony administratora.

Screen: Nie miałem zbytnio czasu na taką rzecz. Więc nie zrobiłem. szkoda.

Proponowana kara: Nie ode mnie to zależy więc wolę aby administrator wypowiedział się na temat kary. Ale raczej będzie to oddanie 9,4Tysiąca lub PCJ.
  • Do góry
    • 0

#2 PinkCookie 239 10/06/2010 - 19:20

PinkCookie
  • Gracz
Powoli wszyscy chcecie być ścigantami, ale coraz to nowe wybryki, pogrążają was.
Oczywiście, skarga słuszna.

A Tobie Han, respekt za zimną krew.
  • Do góry
    • 0

#3 Stanley94 10/06/2010 - 19:23

Stanley
  • Gracz
Ja też tak chce, kupić supergt za 70k które po dwóch minutach odzyskam, eeej - ścigańci, nie przesadzajcie, że jesteście w organizacji i myślicie że bogami jesteście... skarga jaknajbardziej słuszna.
  • Do góry
    • 0

#4 PinkCookie 239 10/06/2010 - 19:28

PinkCookie
  • Gracz
Stanley, może ja Cię źle zrozumiałem, albo Ty mnie.
Herrera - o ile mnie nie myli to latino, to nie ścigant. Moja wypowiedź miała dać do zrozumienia, że jak już porwał się ktoś na gang, to niech pokaże, że jest tym kimś z ghett'a. A nie kręci, na lewo i prawo.
  • Do góry
    • 0

#5 Pechu67 10/06/2010 - 19:50

Pechu
  • Gracz
Przecież to jest na takiej samej zasadzie jak " Kupujesz wóz, odwozisz forsę do banku i ktoś Cię napada podczas drogi do niego." Też napisałbyś skargę w takim przypadku? Nie sądzę. Skoro aż dwóch Gm'ów nie znalazło żadnych błędów w grze IC to wątpię byś udowodnił teraz coś bez screenów.
  • Do góry
    • 0

#6 Dranzes 104 10/06/2010 - 19:52

Dranzes
  • Gracz
Nie jestem w żadnym gangu, należę do Hermanos Morales - zorganizowana grupa przestępcza, więc mogę napadać na South-Central i poza tym obszarem przed 21:00 jak i po tej godzinie. O czym wy w ogóle mówicie? Nie zrobiłem żadnego FCJ, to był tak zwany przekręt czyli płacę gościowi za auto/motor gotóweczkę, potem go z tych pieniążków okradam, więc nie zabrałem komuś auta, tylko je kupiłem i napadłem sprzedawce i okradłem z pieniędzy, które mu dałem za ten pojazd. Jeżeli Administrator uzna jednak że zrobiłem coś źle to jestem w stanie oddać pieniądze, więc poczekajmy na werdykt.

A zapomniałbym, nie ja do ciebie strzelałem tylko mój towarzysz, ja spokojnie wsiadłem na motor który mi sprzedałeś.
  • Do góry
    • 0

#7 Ponury0 514 10/06/2010 - 20:16

Ponury0
  • Gracz

Nie jestem w żadnym gangu, należę do Hermanos Morales - zorganizowana grupa przestępcza, więc mogę napadać na South-Central i poza tym obszarem przed 21:00 jak i po tej godzinie. O czym wy w ogóle mówicie? Nie zrobiłem żadnego FCJ, to był tak zwany przekręt czyli płacę gościowi za auto/motor gotóweczkę, potem go z tych pieniążków okradam, więc nie zabrałem komuś auta, tylko je kupiłem i napadłem sprzedawce i okradłem z pieniędzy, które mu dałem za ten pojazd. Jeżeli Administrator uzna jednak że zrobiłem coś źle to jestem w stanie oddać pieniądze, więc poczekajmy na werdykt.

Ja również sądzę że to takie FCJ z oszukaniem skryptu, już wyjaśniam dla czego. Dranzes od początku miał zamiar zdobyć motor za darmo, więc zapłacił za niego gotówką by móc ją odzyskać po przez porwanie Sivena i cieszyć się darmowym motorkiem. Gdyby każda osoba z organizacji przestępczej pozyskiwała w taki sposób pojazd na serwerze zapanował by chaos a gracze wzbogacali by się o auto po przez taki niewinny przekręt bez straty pieniędzy. Przecież administracja stworzyła specjalny dział "Apelacje o Force CK / Force CJ" by do czegoś służył. Dranzes mógł równie dobrze próbować ukraść PCJ, bez kupowania go za gotówkę u Hana co równa się FCJ ( Force Car Jacking ).
  • Do góry
    • 0

#8 Dranzes 104 10/06/2010 - 21:24

Dranzes
  • Gracz
Co z tego że miałem od początku zamiar kupienia go za "Darmo" To się nazywa przekręt, tak zarabiają organizacje przestępcze, widać że do żadnej nie należałeś.
  • Do góry
    • 0

#9 Shero0 10/06/2010 - 22:00

Shero
  • Gracz

Co z tego że miałem od początku zamiar kupienia go za "Darmo" To się nazywa przekręt, tak zarabiają organizacje przestępcze, widać że do żadnej nie należałeś.

Równie dobrze, nazywa się to FCJ.
  • Do góry
    • 0

#10 HatsuHaru105 10/06/2010 - 22:24

HatsuHaru
  • Gracz
Biorąc pod uwagę to że każdy by tak robił zapanowałby chaos, aut by nikt nie kupował, jedynie transakcje przebiegałyby pomyślnie w salonie samochodowym. Skarga jak najbardziej słuszna. Podchodzi to pod FCJ, i tutaj posty wcześniejsze kolegów są racją.
  • Do góry
    • 0

#11 Gator246 10/06/2010 - 22:43

Gator
  • Gracz
Zwykła kradzież forsy, nie pojmiecie tego? Róbcie wymiany w centrum lub przy kimś, to będzie mniej takich sytuacji. Co jeszcze zamierzacie wprowadzić przeciwko organizacją przestępczym? Może blokada broni dla każdego?
  • Do góry
    • 0

#12 lazar001 10/06/2010 - 22:44

lazar00
  • Świeżak
Skarga jak najbardziej słuszna!!! trzeba coś z tymi typami zrobić około myśle 65% serwera to zwykli gracze którzy nie są w Mafiach oraz gangach, i chcieli by grać normalnie. a tutaj taki jeden z drugim cię okradnie dadzą co BW i koniec, a jak coś im nie pasuje to odrazu GM-a wołają.
  • Do góry
    • 0

#13 Stock6 10/06/2010 - 22:47

Stock
  • Świeżak
Płacze o FCJ i inne, a podczas akcji PERFIDNIE widać, iż nikt nikomu niczego nie ukradł, a zapłacił za motor, później okradając Cię. Mogłeś nie dać się wrobić(wystarczy trochę rozumu), ale kradzież forsy nie jest FCJ.
  • Do góry
    • 0

#14 Olekx4184 10/06/2010 - 22:48

Olekx
  • Gracz
Co jak co, ale PD Carlosa może złapać, gdyż motor został zakupiony na aukcji H-Bay. oraz podchodzi pod FCJ.

Sprytny sposób na zarobek.
  • Do góry
    • 0

#15 HatsuHaru105 10/06/2010 - 22:51

HatsuHaru
  • Gracz
Pamiętam że za starych czasów administracja przyczepiła się do takiego sposobu zarobku, może wyszukam to w archiwum jednak nie wiem skąd z twojej strony (norkul) taka agresja.
  • Do góry
    • 0

#16 Gator246 10/06/2010 - 22:52

Gator
  • Gracz
Takie życie, płaczecie jak jakieś dzieci. Najpierw nie wykazujecie żadnego strachu i szacunku do gangu/mafii, a potem jak dostaniecie w pysk, to lament na forum. Najlepiej jakby usunąć organizacje przestępcze, co? Serwer cofnął by się w w rozwoju już totalnie. Cywile porozumiewający się zdaniem bez żadnych interpunkcji i rozpisanym w czterech linijkach, bo enter trzeba pogwałcić. Wplątywanie cech OOC w cechy postaci IC, bo przecież nie potraficie stworzyć postać o własnych, innych upodobaniach. To Was tak rajcuję? Te typowe GF'y?
  • Do góry
    • 0

#17 Stock6 10/06/2010 - 22:55

Stock
  • Świeżak

Pamiętam że za starych czasów administracja przyczepiła się do takiego sposobu zarobku, może wyszukam to w archiwum jednak nie wiem skąd z twojej strony (norkul) taka agresja.

Poczułem się sprowokowany Twoimi postami, na tamto odpowiedziałem w tamtym temacie, a w tym; przecież na nikogo nie naskakuję. Wiele osób po prostu nie rozumie tego, iż wbrew pozorom, nie da się w 'mafii' łatwo i szybko zarobić, a jeśli ktoś nie przyniesie wystarczającej kwoty, to trzeba pomyśleć o sprzątnięciu tej osoby. Cóż - pionek dostanie CK, albo sięgnie po taki sposób zarobku - chyba logiczną sprawą jest decyzja, którą podejmie.
  • Do góry
    • 0

#18 Klucha21 10/06/2010 - 22:58

Klucha
  • Świeżak
Radziłbym autorowi skargi raczej zapoznać się z pojęciem FCJ, a nie oskarżać o coś graczy którzy zrobili wszystko zgodnie z zasadami gry.
  • Do góry
    • 0

#19 HatsuHaru105 10/06/2010 - 23:11

HatsuHaru
  • Gracz
Sprawa jest taka, że dobrze wszyscy wiecie że Administracja dużo zabrania, sporo ciekawych akcji nie może zostać odegranych drogą IC. Nie ma takiej swobody, niestety. Przykładem choćby jest zabranie nawet takiego głupiego rowerka , który stoi otwarty i odjechanie nim. Człowiek pisze raporta, i siedzisz w Aj'u za kradzież, nawet jakbyś odegrał powalającą grę IC, i tak jest w wielu przypadkach. Ja tylko tutaj wspomniałem że był już kiedyś raz taki przypadek, że Administracja się przyczepiła do tej formy zarobku bo by było strasznie dużo takich osób które by w ten sposób zarabiały. Pamiętam jak jeszcze na Sokolovi'e sprzedawałem elegy Gantończykowi, i dał mi właśnie kasę w gotówce, jednakże nie sprawiał on żadnych problemów. Skarga słuszna / nie słuszna, tutaj zadecyduje werdykt administracji, lecz jeżeli ta skarga zostanie odrzucona, zobaczycie ogromny wzrost liczby takich przestępstw. dziękuję, dobranoc. nie ma co się denerwować ;>
  • Do góry
    • 0

#20 Roth817 11/06/2010 - 13:12

Roth
  • Gracz
Nie rozumiem skargi. Nie było żadnego FCJ, iż Carlos kupił od ciebie motor! Następnie zostałeś obrobiony z tych pieniążków. Przy akcji było dwóch Game Masterów. Na samym początku (podczas zabierania gotówki), a drugi był na samym końcu. Wszystko zostało rozegrane drogą In Charakter, więc teraz idź na policję i zgłoś, że ktoś ciebie napadł.
  • Do góry
    • 0

#21 PinkCookie 239 11/06/2010 - 15:07

PinkCookie
  • Gracz
Głupota. Po stronie FCJ - nie oparła się żadna inna organizacja, oprócz Moralesów.
Wszystko było, by okej - gdyby zrobił to po jakimś czasie, a nie zaraz po kupnie motoru.
Moje zdanie pozostanie nie zmienne, tak się po prostu nie robi i jak wcześniej było wspomniane - obejście skryptu.
  • Do góry
    • 0

#22 bert1167 11/06/2010 - 17:17

bert
  • Gracz
Złóż wniosek na PD.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych