Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono][SKARGA] GM RdK

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 jenotrk 15 19/05/2010 - 14:16

jenotrk
  • Gracz
Imię i nazwisko oskarżonego: Sergio Rivandez
Imię i nazwisko oskarżającego: GM RdK
Opis sytuacji:
Sytuacja jest prosta i nie wiem czy nasz kochany GM jest na tyle mało myślący czy specjalnie chce kogoś udupić ale jego zachowania mnie dobijają. Jadąc motorem RdK pisze mi stój, dobra zrobiłem to. Następnie każe mi otworzyć motor. Otworzyłem a on od razu blokada broni o następującej notatce: "Nosi ogromne ilości broni przy sobie, oraz trzyma jeszcze raz ty". Jeżeli dla niego jedna broń przy sobie(Części Deagle) to liczba mnoga to niech wraca do podstawówki uczyć się dodawania. W moim motorze był jeden pistolet (DE) i 2 szturmówki. Nie wiem czy nasz kochany GameMaster nie wie, że można mieć na motorze kufer i tam trzymać takie rzeczy. Zresztą pisałem mu to na kropce. Z tego co wiem i wyczytałem w internecie małe szturmówki mają długość 50-60cm więc kufer może pomieścić taką wielkość. Nie wiem dlaczego utrudnia on tak gr graczom. DM nie robiłem, nie używałem broni do celów idiotycznych, nie zrobiłem nic złego. Czego on chce to ja nie wiem? Takie bezmyślne nadawanie kar jest bez sensu. Osoba karana musi się potem długo starać aby się od niej "uwolnić".
Proponowana kara: To już zależy tylko i wyłącznie od administracji. Ja mam tylko prośbę do RdK aby najpierw myślał potem robił.
  • Do góry
    • 0

#2 RdK 163 19/05/2010 - 14:44

RdK
  • Świeżak
Dziękuję, że używasz tak czułych słów opisując mnie. Doceniam.

Co do Ciebie - widziałem jak w nędznym stylu handlujesz bronią pod commerce.

Sergio Rivandez zatrzymał się w poprzek drogi swoim motocyklem, i rozmawiał przez dłuższy czas z nieznajomym oferując mu broń - praktycznie bez żadnych skrupułów. Obserwowałem go, a gdy odjechał - poprosiłem aby zjechał na bok.

Gdy zjechał - teleportowałem się do niego, wsiadłem na jego motor i sprawdziłem listę jego itemów które tam wozi. Przeszukałem też jego. Było tak jak myślałem - ok 6 egzemplarzy broni, liny holownicze, różne badziewia wożone w motocyklu - przy sobie podobnie. Cała akcja sprawdzania trwała kilka sekund. Postanowiłem ostrzec tego gracza wlepiając mu warna - lecz...

Gdy zsiadłem z motocykla - gracz zamknął go. Chcąc zrobić SS'a na dowód kazałem mu go otworzyć - odpowiedział mi "po co?" - poinformowałem go raz jeszcze, że chcę sprawdzić jego motor, prosiłem aby otworzył - nic. Czekałem jakiś czas - postanowiłem zmienić postanowienia - zamiast warna wlepiłem mu blokadę broni. Na jakąś sekundę przed tym jak to zrobiłem - ów gracz dopiero otworzył motor (byłem zajęty pisaniem, nie zauważyłem. Było to jakieś 2 sekundy przed wciśnięciem przeze mnie enter).

Podsumowując: gracz reprezentował niski poziom gry podczas sprzedawania broni, nie reagował na polecenia GM'a, woził w jednośladzie ogromne ilości broni, a przy sobie taka liczbę itemów, że chyba taczką musiałbym je zabrać.

Co do blokady chatu OOC:
Dołączona grafika

PS. Może i jestem surowym GM'em, ale po to jest ta blokada, aby jej użyć. Jednak gdy się to zrobi - gracze się dziwią jakim prawem mogłem tak uczynić.
  • Do góry
    • 0

#3 Chmiel230 19/05/2010 - 15:28

Chmiel
  • Świeżak
Zastawiłeś motorem przejazd, i robiłeś to tak publicznie i to sam? W takim razie RdK miał racje... Ponad to, nie wykonałeś prośby GM'a. Dostałeś blokadę broni? Trudno, jeśli uważasz ze nie słusznie, piszesz apelacje a nie jeszcze piszesz do niego. Dlatego ze RdK udowodnił ten potocznie zwany 'płacz ooc', Blokada OOC jest słuszna. Ja osobiście, nie dawał bym blokady broni, a Blokadę pojazdów - w końcu handlujesz nie używasz broni, a sprawa tyczy się nie odpowiedniego używania pojazdu.

Skarga nie słuszna.
  • Do góry
    • 1

#4 Maciek.341 19/05/2010 - 16:20

Maciek.
  • Gracz

Gdy zjechał - teleportowałem się do niego, wsiadłem na jego motor i sprawdziłem listę jego itemów które tam wozi. Przeszukałem też jego. Było tak jak myślałem - ok 6 egzemplarzy broni, liny holownicze, różne badziewia wożone w motocyklu - przy sobie podobnie. Cała akcja sprawdzania trwała kilka sekund. Postanowiłem ostrzec tego gracza wlepiając mu warna - lecz...

Gdy zsiadłem z motocykla - gracz zamknął go. Chcąc zrobić SS'a na dowód kazałem mu go otworzyć - odpowiedział mi "po co?" - poinformowałem go raz jeszcze, że chcę sprawdzić jego motor, prosiłem aby otworzył - nic. Czekałem jakiś czas - postanowiłem zmienić postanowienia - zamiast warna wlepiłem mu blokadę broni. Na jakąś sekundę przed tym jak to zrobiłem - ów gracz dopiero otworzył motor (byłem zajęty pisaniem, nie zauważyłem. Było to jakieś 2 sekundy przed wciśnięciem przeze mnie enter).

Jeżeli tak było to blokada jest słuszna, jak coś wozić takie ilości broni to kup sobie Burrito i handlować możesz w miejscach ciemnych, zakamarkach, a nie publicznych! Skarga nie słuszna.

A z resztą z logów oskarżonego wynika, że to nie jego pierwszy raz.

[b]Blokada broni RdK IG Sergio Rivandez Trzyma kilka broni "w rowerze". 24/04/2010' date=' 21:48[/b']
Ostrzeżenie Domel Sergio Rivandez Obraza OOC. 28/04/2010, 18:33
Ostrzeżenie Wartal Sergio Rivandez Na komendzie krzyczysz "Jebana policja" - opanuj sie. 28/04/2010, 20:54
GamerScore Marcin KamińskiIG Ratmir Sorokiv Nieregulaminowa jazda motocyklem. Nastepna kara to blokada. 11/05/2010, 15:36
Blokada broni RdK IG Sergio Rivandez Nosi ogromne ilosci broni przy sobie, oraz trzyma jeszcze raz ty 19/05/2010, 13:45
Blokada OOC RdK IG Sergio Rivandez Apeluje na /w - na moje prosby i kierowanie go na forum odpowia

Zwróćcie uwagę na to pogrubione, to nie jego pierwszy raz, więc skarga jest nie słuszna, a RdK to świetny GM.
  • Do góry
    • 0

#5 jenotrk 15 19/05/2010 - 20:12

jenotrk
  • Gracz
Po pierwsze twoja wyobraźnia mnie zadziwia. Były 2 pałki, deagle, woreczek amfy i kilka badziewi(jakieś płyty itd.) No chyba, że przedmiot jak płyta albo amfa traktujesz jako broń. (może umiesz podcinać płytami gardło? bo ja nie:))
Co do motoru, chciałem Ci wytłumaczyć, że mam tam kufer abyś nie wlepił bezmyślnie blokady. Po chwilce otworzyłem Ci ten motor, jednak nie chciałeś chyba wytłumaczyć sprawy tylko mnie udupić. A odgrywanie gangstera bez broni jest bez sensu ponieważ nie mogę nic odegrać na większych akcjach. Z mojej strony tyle, jednak GM da kare od tak na pstryknięcie palców a potem trzeba czekać miesiąc i się tłumaczyć na forum. Zamiast blokady powinienem dostać co najwyżej warna. A co do tej blokady OOC, to jest słuszna. Mówiłem co myślę. Bo żałosne jest nadawanie kar przez GM bez wniknięcia w sprawę. Stwarzanie problemów z błahych powodów i wyolbrzymianie kar jest krótko mówiąc idiotyczne.

A i nie myl słowa surowy z niesprawiedliwy. Bo tobie nie sprawia problemu kliknąć kilka razy w klawiaturę a mi pisać apelacje tak. Staram się dobrze odgrywać postać. SA to tylko gra, wchodzę na serwer dla zabawy a nie po to, żeby 5 min zagrać a 30 min pisać apelacje.

Gdybyś postawił warna sprawy by nie było a tak muszę teraz pisać te wypowiedzi (może i idiotyczne ale prawdziwe).

Na przyszłość proszę Cię o większą wnikliwość w sprawę bo czasami chcąc dobrze, możesz nie zawsze uzyskać oczekiwany efekt. Życzę miłej gry, trzymajcie się.
  • Do góry
    • 0

#6 Arcon2529 19/05/2010 - 20:23

Arcon
  • Gracz
Gamemasterzy powinni bardziej pomagać, wyjaśniać, niż z góry karać? Czy to jakaś inna odmiana GM'ów?
  • Do góry
    • 0

#7 mateuszkr0 19/05/2010 - 20:49

mateuszkr
  • Świeżak
podpisuje się do gracza powyżej, GameMaster powinien być od tego żeby wytłumaczyć i zaradzić, gracz przeważnie w takich sytuacjach robi to co mówi mu GM, ale nie rozumiem podejścia niektórych GM'ów którzy odrazu dają kary, nie lepiej mu wytłumaczyć że taki jednośladek nie da rady pomieścić tyle rzeczy? on wtedy odłożył by je gdzieś i pamiętał że tak już nie powinien robić. Chyba że to jakakaś wyjątkowa sytuacja i taki gracz wogóle nie ma chęci do współpracy i jeszcze podważa zdanie GM'a, pozdrawiam.
  • Do góry
    • 0

#8 rysieku0 19/05/2010 - 20:50

rysieku
  • Świeżak
Ten RdK wogóle boi się kary , złożyłem skargę , on wypowiedział się że niby kłamie i zamknął temat . Logi wszystko potwierdzą , ten RdK to jakiś nadpobudliwy 24/7 przed kompem , sam nawet wpadł pisząc odpowiedz na "CO byś zrobił gdyby zadzwonił do ciebie kolega i powiedział jest cieżko ranny" , jego odpowiedz ? - pojechał bym autobusem *smiech* , koleś nie odróżnia życia realnego od H-RP.

Po za tym teraz się mści na mnie za tą skargę a o to dowód :.
Ostrzeżenie RdK (Ivan Gordillo) Brak reakcji na powazny wypadek. 19/05/2010, 21:42

Jaki poważny wypadek ? , lekko zahaczyłem o samochód nawet nie wywróciłem się (byłem na skuterku ) , a on mi jeszcze Ostrzeżenie dał , powinień mi uwagę zwrócić a nie od razu karać , jutro do tego złożę apelacje .

A co do adminowania RdK powinień zostać ograniczony , gościu nie wie co robi , miota ajotami , blokadami , banami na lewo i prawo .
  • Do góry
    • 0

#9 mateuszkr0 19/05/2010 - 20:50

mateuszkr
  • Świeżak
i jeszcze coś, popraw do góry że oskarżony to RDK, a ty oskarżający, bo wychodzi na to że oskarżasz siebie za pośrednictwem RDK, sam na siebie piszesz kare w imieniu RDK, :P.
  • Do góry
    • 0

#10 Biggie 15 19/05/2010 - 20:57

Biggie
  • Gracz
On właśnie nie chciał współpracować... Przecież nie otworzył auta więc skarga moim zdaniem nie słuszna :P
  • Do góry
    • 0

#11 RdK 163 19/05/2010 - 21:45

RdK
  • Świeżak

Po za tym teraz się mści na mnie za tą skargę a o to dowód :.
Ostrzeżenie RdK (Ivan Gordillo) Brak reakcji na powazny wypadek. 19/05/2010, 21:42

Sądzisz, że zawalam obowiązki GM'a i grę IC obserwując Cie 24/7 ? Pamiętam tego warna, nadałem go jadąc w aucie podczas gdy IC. Nawet nie zwracam uwagi czyje to konto globalne - musiałbym iść na forum itd. Nie mam na to czasu. A mściwy nie jestem - to okropne posądzenie.

Co do mojej surowości - pisałem już o tym:

Może i jestem surowym GM'em, ale po to jest ta blokada, aby jej użyć. Jednak gdy się to zrobi - gracze się dziwią jakim prawem mogłem tak uczynić.

//Edit
Nie chciałeś współpracować - Twoja wina. Teraz piszesz, że ozcekujesz od Gma tego - phi. Hipokryta. I przy okazji - lina holownicza, pałki, kilka DE i inne itemy (1.5 strony na liście) to mało? Nie wiem jak wielki miałeś ten "kufer".
  • Do góry
    • 0

#12 Fisher13 19/05/2010 - 22:36

Fisher
  • Gracz
RdK wszystko wyjaśnił, dowód na mszczenie się jest śmieszny, miałbyś 100% na forum i inne pierdoły.
  • Do góry
    • 0

#13 Dawid4643 20/05/2010 - 06:17

Dawid
  • Gracz
Adaś rozpatrzy, ale raczej skarga powinna zostać odrzucona.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych