Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Moje spostrzeżenia

propozycja serwer smieszne

• Please log in to reply
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Capanierooo10 29/07/2019 - 15:41

Capanierooo
  • Gracz

Nie zamierzam nikogo oceniać, pluć jadem w stronę administracji - Ja tu tylko zostawię parę zdań od siebie, a wy zrobicie z tym co chcecie. 

Cała gospodarka i mechanika gry na serwerze opiera się o graczy na danych stanowiskach -  Obecnie gra tam nie ma sensu, nawet gdy chcesz pograć fajne RP, samochodem nie pojedziesz bo mieszkanie przepadło.. A nikt nie wynajmie. Nie zjesz bo nikt nie pracuje, chcesz stworzyć nową postać lub zacząć grę na serwerze? Nie da rady bo urząd nie funkcjonuje, ba.. nie dostaniesz nawet telefonu - Nikt nie przyjmie cię do pracy.

Jedyna opcja na powstanie serwera to zmiana struktury gry, a co za tym idzie zmiana skryptu - Wtedy gracze stopniowo zaczną wracać i z czasem będzie można to udoskonalać od nowa. I trzeba nad tym pomyśleć bo obecnie serwer jest niegrywalny. 

Tylko właśnie, serwer już nie zarabia - Komu by się chciało pisać skrypt od nowa. Nikomu..

Wiem że większość statsów mnie teraz zje - Ale najrozsądniejszą opcją byłby restart serwera i przeniesienie rozgrywki do mniejszego miasteczka, przykładowo FC - A z czasem powrót do LS.

Tylko tu tez potrzebny byłby nowy skrypt i chęci - Kogokolwiek. 

papa

• Do góry
    • 1

#2 1774TenNumerToKlopoty70 29/07/2019 - 16:01

1774TenNumerToKlopoty
  • Gracz
Ten serwer poprzez właściciela i mentalność jaśnie łaskawie panujących tu "panuf admynuf" to już czas przeszły. Pozdrawiam
  • Do góry
    • 1

#3 Pixos De Blood6626 29/07/2019 - 16:02

Pixos De Blood
  • Gracz

Już ci tłumaczę obecną sytuację na serwerze:

Net4game jest aktualnie utrzymywany w stanie wegetatywnym. Serwer praktycznie istnieje i jest czynny, jednak graczy nie ma na serwerze pomimo tego. Należy zadać sobie pytanie - dlaczego? Otóż dlatego, że zbulwersowani gracze dostrzegli w końcu po tylu latach ukrywaną przez administrację (polecam obejrzeć filmy na youtube byłego admina Showtime) tajemnice, że Bartek (właściciel serwisu) nie ma już czasu na prowadzenie serwera i jest to jego zdaniem zbyt mało dochodowe źródło, aby przeznaczać na to swój czas w kierunku jakiegokolwiek rozwoju. Gracze dostrzegli też jego ignoranckie zachowanie oraz olewanie podstawowych spraw. Wydaje mi się, że Misiek jest na etapie wyboru zamknięcia serwera lub przekazania dostępu do skryptu innemu użytkownikowi. Może wybuchnie jakimś niecodziennym rozwiązaniem? Wątpie, ale w sumie nawet po cichu na to licze - nie wiem czemu :o

Tak czy inaczej zalecam odnieść się do literatury w temacie "Do BM'a".

• Do góry
    • 0

#4 Capanierooo10 29/07/2019 - 16:42

Capanierooo
  • Gracz

Już ci tłumaczę obecną sytuację na serwerze:

Net4game jest aktualnie utrzymywany w stanie wegetatywnym. Serwer praktycznie istnieje i jest czynny, jednak graczy nie ma na serwerze pomimo tego. Należy zadać sobie pytanie - dlaczego? Otóż dlatego, że zbulwersowani gracze dostrzegli w końcu po tylu latach ukrywaną przez administrację (polecam obejrzeć filmy na youtube byłego admina Showtime) tajemnice, że Bartek (właściciel serwisu) nie ma już czasu na prowadzenie serwera i jest to jego zdaniem zbyt mało dochodowe źródło, aby przeznaczać na to swój czas w kierunku jakiegokolwiek rozwoju. Gracze dostrzegli też jego ignoranckie zachowanie oraz olewanie podstawowych spraw. Wydaje mi się, że Misiek jest na etapie wyboru zamknięcia serwera lub przekazania dostępu do skryptu innemu użytkownikowi. Może wybuchnie jakimś niecodziennym rozwiązaniem? Wątpie, ale w sumie nawet po cichu na to licze - nie wiem czemu :o

Tak czy inaczej zalecam odnieść się do literatury w temacie "Do BM'a".

Moim zdaniem skrypt był dobry. (Tylko antycheat czasem trochę zawodził) A Misiek po 10 latach miał prawo iść dalej i nie musi jakoś bardzo przejmować się serverem - To nie przeszkadza w odgyrwaniu dobrego RolePlay, wszystkie warunki na serverze były moim zdaniem zagwarantowane. 

Ja osobiście przestałem grać przez głupote graczy z którymi nie da się nic fajnego zagrać, wszyscy tylko stoją i odliczają 20 minut sprawdzając co chwilkę /g. I o pszepraszam, ju podaje /me podaje 

Do tego te gangusy które ostrzeliwały taxówki w centrum, poziom roleplay w ostatnich tygodniach gdy ilość graczy utrzymywała się na poziomie 150+ był żałosny. Dlatego przestałem grać, myślę ze nie tylko ja. I po 3 miesiącach mamy na serwerze 15 średnio rozgarniętych graczy.

A apropos administracji, wszyscy byli pomocni - Zawsze mi pomagali i byli obiektywni, nie mogę nikomu nic zarzucić, to gracze uprzykrzyli mi gre

A i podkreślę to jeszcze raz, przestańcie obwiniać Misiaka - Ja osobiście po 10 latach jakichkolwiek starań widząc stado rozwydrzonych graczy z pośród których każdy ma względem mnie jakieś wymagania też odciąłbym serwer.

Powiecie mi, kurła wydałem 500 złoty - A mu się nie chce mi pomóc.. Sam wydałem to jest własnowolna darowizna dzbany i nie macie prawa nic wymagać.

Cieszcie się że mogliście w ogóle pograć przez ostatnie lata i że komuś chciało się to organizować. 

Użytkownik Capanierooo edytował ten post 29/07/2019 - 16:43

• Do góry
    • 0

#5 ziomeK Czereśnia 20 29/07/2019 - 16:44

ziomeK Czereśnia
  • Gracz

dawno nie czytałem takich wypocin.

• Do góry
    • 0

#6 Docent Żbik 1819 29/07/2019 - 17:39

Docent Żbik
  • Gracz
Moje spostrzeżenia są takie że zamiast produkować się na upadłym serwerze można już stawiać kroki na innym
  • Do góry
    • 0

#7 ToNieMikolaj 334 29/07/2019 - 19:14

ToNieMikolaj
  • Zbanowani

Ja osobiście odnoszę wrażenie, że to nie jest już do uratowania. Trzeba się było za to brać już grube pare miechów temu,(niektórzy mówią, że lat ale ja wtedy nie grałem) ale jest jak jest. Odchodząc od tematu - I tak najzabawniejsze są osoby, które piszą teksty pokroju  ''haha serwer upadł'', ''tytanik zatonoł!!!'', ''zapraszam na [reklama] tu nie jest jak bylo na n4g'', ze łzami w oczach xD Pozdro. Mimo wszystko życzę powodzenia nowemu deweloperowi, strzałka.

• Do góry
    • 0

#8 Sekta Świrów813 29/07/2019 - 19:17

Sekta Świrów
  • Gracz

Moje spostrzeżenia są takie że zamiast produkować się na upadłym serwerze można już stawiać kroki na innym

Świetne spostrzeżenia przyjacielu, pozdrawiam
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: propozycja, serwer, smieszne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych