Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Disconnect po wejściu do budynku

disconnect budynek

Najlepsza odpowiedź Artur K, 28/11/2018 - 05:29

Ja to widzę w ten sposób, iż podczas pobierania wnętrza nagle SA:MP gubi połączenie. Jest to wynik błędu podczas pobierania obiektów w nim się znajdujących, a może problem z niedziałającą wtyczką, która służyła do odtwarzania dźwięku. Spróbuj z Stream Memory Fix'em.

Prawdopodobnie znalazłem już powód. Jest to problem z tym że mój dostawca internetu wybrał takich a nie innych peering partnerów, którzy widząc dane gry po prostu je blokują żeby odciążyć własne łącza. Dlaczego? Bo zazwyczaj właśnie one obciążają najbardziej ich łącza. Drugi powód jest taki że druga i trzecia hopka z mojego trace routa mają włączone firewalle co może blokować sampa. Będę updatował dla pokoleń. Zobacz cały post

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Artur K156 22/11/2018 - 15:25

Artur K
  • Gracz

Po wejściu do jakiegokolwiek budynku dostaje DC. Czysta gra downgrade do 1.0 i świeży samp.

http://picsend.net/i...62973dc_sam.png

Internet stabilny min 40 mbps, brak jakichkolwiek firewalli etc.

Pingowałem pare minut net4game, zero gubionych pakietów. Wygląda to jakby problem tkwił w samym sampie :/.

Użytkownik Artur K edytował ten post 22/11/2018 - 17:51

• Do góry
    • 1

#2 Bartas329851 22/11/2018 - 15:31

Bartas329
  • Gracz

Po prostu spróbuj jeszcze raz. :) Pewnie akurat serwer wywaliło.

Użytkownik Bartas329 edytował ten post 22/11/2018 - 15:32

• Do góry
    • 0

#3 Artur K156 22/11/2018 - 15:34

Artur K
  • Gracz

Po prostu spróbuj jeszcze raz. :) Pewnie akurat serwer wywaliło.

I zawsze 20 sekund po wejściu do budynku wywala serwer? Gdy zaloguje się w budynku ponownie, dalej to samo. I tak w koło jana po 20 sekundach disconnect.

• Do góry
    • 0

#4 Prince Roucy18 22/11/2018 - 15:56

Prince Roucy
  • Gracz
Do niedawna miałem podobny problem - pomógł reinstall sampa, nawet gta, spróbuj.
  • Do góry
    • 0

#5 Artur K156 22/11/2018 - 15:59

Artur K
  • Gracz

Do niedawna miałem podobny problem - pomógł reinstall sampa, nawet gta, spróbuj.

Właśnie to zrobiłem i niestety ale nie pomogło. Spróbowałem przeniesienia gry do innego folderu niż oryginalny steama(bo GTA mam ze steama), nie pomogło więc sięgne po piracką kopie 1.0 i zobaczę wtedy. Dalsze pomysły i pomoc administracji mile widziana.

Edit: Dalej to samo.

Połaziłem trochę więcej i dzieje się to jednak i na zewnątrz, jednak nie wszędzie.

Użytkownik Artur K edytował ten post 22/11/2018 - 17:30

• Do góry
    • 0

#6 Baginek364 22/11/2018 - 17:35

Baginek
  • Gracz

Właśnie to zrobiłem i niestety ale nie pomogło. Spróbowałem przeniesienia gry do innego folderu niż oryginalny steama(bo GTA mam ze steama), nie pomogło więc sięgne po piracką kopie 1.0 i zobaczę wtedy. Dalsze pomysły i pomoc administracji mile widziana.

Edit: Dalej to samo.

Połaziłem trochę więcej i dzieje się to jednak i na zewnątrz, jednak nie wszędzie.

Usuń folder audio. Możesz jeszcze ściągnąć sobie SA-MP anty crash który dużo pomaga.

Użytkownik Baginek edytował ten post 22/11/2018 - 17:36

• Do góry
    • -1

#7 Artur K156 22/11/2018 - 17:43

Artur K
  • Gracz

Usuń folder audio. Możesz jeszcze ściągnąć sobie SA-MP anty crash który dużo pomaga.

Gra nie crashuje tylko gubi połączenie-Zasadnicza różnica. Mimo to spróbowałem usunąć folder audio, dopiero wtedy gra crashuje.

• Do góry
    • 0

#8 Vardenowski2 23/11/2018 - 23:40

Vardenowski
  • Gracz

Najlepiej pobierz sobie wersje z internetu nie steam. Gta sa steam ejst zbugowane na multi.

• Do góry
    • 1

#9 Artur K156 24/11/2018 - 19:54

Artur K
  • Gracz

Najlepiej pobierz sobie wersje z internetu nie steam. Gta sa steam ejst zbugowane na multi.

Mam już zainstalowaną wersję 1.0 oryginalną i dalej to samo. Mało tego spróbowałem z internetem z telefonu i o dziwo działa. Pytanie dlaczego podczas pingowania nie występuje żaden najmniejszy problem, a podczas grania w sampa już tak? Może ma ktoś pomysł co może to powodować u mojego dostawcy? I jak im to powiedzieć aby chociaż coś zrobili o ile to jest u nich problem?

• Do góry
    • 0

#10 MichuPL380 27/11/2018 - 15:19

MichuPL38
  • Gracz
Ja to widzę w ten sposób, iż podczas pobierania wnętrza nagle SA:MP gubi połączenie. Jest to wynik błędu podczas pobierania obiektów w nim się znajdujących, a może problem z niedziałającą wtyczką, która służyła do odtwarzania dźwięku. Spróbuj z Stream Memory Fix'em.
  • Do góry
    • 0

#11 Artur K156 28/11/2018 - 05:29

Artur K
  • Gracz

Najlepsza odpowiedź

Prawdopodobnie znalazłem już powód. Jest to problem z tym że mój dostawca internetu wybrał takich a nie innych peering partnerów, którzy widząc dane gry po prostu je blokują żeby odciążyć własne łącza. Dlaczego? Bo zazwyczaj właśnie one obciążają najbardziej ich łącza. Drugi powód jest taki że druga i trzecia hopka z mojego trace routa mają włączone firewalle co może blokować sampa. Będę updatował dla pokoleń.

Użytkownik Artur K edytował ten post 28/11/2018 - 05:37

• Do góry
    • 1

#12 ShowTime 3055 04/12/2018 - 17:55

ShowTime
  • Gracz

Prawdopodobnie znalazłem już powód. Jest to problem z tym że mój dostawca internetu wybrał takich a nie innych peering partnerów, którzy widząc dane gry po prostu je blokują żeby odciążyć własne łącza. Dlaczego? Bo zazwyczaj właśnie one obciążają najbardziej ich łącza. Drugi powód jest taki że druga i trzecia hopka z mojego trace routa mają włączone firewalle co może blokować sampa. Będę updatował dla pokoleń.

Super! Jak coś daj znać nawet na moim PW, a ja wkleję tutaj rozwiązanie tego problemu, a jak na razie zamykam temat! Powodzenia!

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: disconnect, budynek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych