<0RP
A więc moi mili - RolePlay bardzo widocznie upada i poziom który kiedyś był nazywany ' odwalaczem , szkodnikiem' teraz jest nazywane tutaj średnim graczem.
A więc tak w ogole kim ja jestem że mam prawo sie wypowiadać na temat waszego 'boskiego' serwera?
Od prawie 8 lat gram RP , przewijałem sie naprawde przez różne serwery - Te lepsze oraz te bardziej pseudolowate. N4G pamiętam jeszcze z czasów gdy aby stworzyć postać trzeba było potwierdzić konto SMSem - Zawsze miałem wielki szacunek do serwera i podziw. W mojej wyobraźni był to Eden sceny RP gdzie każdy ma fajne akcje a każda interakcja jest nieprzewidywalna i przynajmniej w pewnym stopniu realna.
//Play: glass_breaking.wav //
Gdy ostatnio chciałem wrócić na scene RP pierwsze o czym pomyślałem to N4G - Szlachetne kłamstwo , tak naprawde miał najwięcej graczy - Gdy już przyszedłem na serwer i moje marzenie pękło jak mydlana bańka. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to <0RP i wiecie co? Cholernie trafne. Dzisiaj zrobilem krótka krucjate - Będąc zirytowany tym że niektórzy grają tutaj coś co RP ma chyba tylko w nazwie serwera. Przez kilkadziesiąt minut siedziałem sobie w siłowni i odgrywałem IC - Postanowiłem nie sprzedawać nikomu karnetów kto wbija i mówi " KARNET". Z 7 osób sprzedałem karnet tylko jednej. Inne mnie zminusowały za gre RP.
**disclaimer**
Wszystko było IC - Osobnicy zostali powiadomieni że osoby niekulturalne nie zostaną obsłużone.
Jeżeli tak robisz - powiedz mi dlaczego. Jeżeli twój powód będzie dobry , usune temat i się zamkne.
Ale jeżeli mi powiesz
" nie chce mi sie"
Nie chce ci sie grać RP? Well , dziwny wybór serwera.
, " to tylko siłownia"
To aż siłownia. Miejsce interakcji z innym graczem. Gdzie indziej chcesz odgrywać? Afcząc w domu?
"tu i tak nikt nie odgrywa"
Jesteś częścią problemu. Chcesz coś zmienić? Zacznij od siebie.
Przyzwyczailiście sie do takiego smrodu i mnie to smuci - Podobno na każdym serwerze centrum jest najgorsze. Nie. Tak źle jest tylko tutaj. I wiem że posypia sie komentarze typu 'Jak ci nie pasuje zmień serwer'.
Wiecie co? Właśnie to próbuje. Chce zmienić ten serwer na lepszy.
Z rzeczy które dzisiaj widziałem : 3ch typów bije się na środku centrum( 0 interakcji IC , zaczeli się po prostu bić) 2 osoby dostają BW. 5 osób podbiega i /przeszukaj z 0 odegrania.
Realizm AF.
Ja wiem że całości nie wyplenimy. Ale co jeśli przynajmniej 20 z was przemyślało to i zaczeło ambitnie grać i odgrywać? W tym momencie to mała ale widoczna zmiana. 20 osób które przeniosą sie z " siema daj karnet' na " Witam , Czy mogę wykupić karnet na trening?" będą cudem. Wszystko zależy od was. Jeżeli ty podbijesz i powiesz " siema napraw" albo ' daj żarcie' to dostaneisz podobna odpowiedź. Drugi gracz nawet nie bedzie marnował czasu na granie z <0RP
Bądźcie zmianą. Bądźcie ambitni.Bądźcie RP.
Hejtujcie - Mi i tak to wisi. Napisałem to bo się wk*rwiłem.
Możecie odgrywać każdego , mądrego hiszpana , czarnego ćpunka , białego biznesmena - A większość z was zapytana o historie postaci IC jąkała by sie przez 5 minut.
Piszcie co myślicie.
**Drops the mic**
Smiesznie. Zrobiłem w tym poście więcej RP niż co niektórzy w całej swojej karierze.