Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Kiedy opłaca się kupić komputer?

• Please log in to reply
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 05Sparky — 11 15/01/2018 - 15:29

05Sparky
  • Gracz
Cześć! Mam upatrzony nowy komputer patrzę i ostatnio podrożał nawet sporo. Tak jak w temacie wie ktoś kiedy opłaca się kupić komputer? Jeśli tak proszę pisać pod tematem. (Zależy mi go szybko kupić bo obecnie nie mam na czym grać)
  • Do góry
    • 0

#2 Dixonek — 1660 15/01/2018 - 15:55

Dixonek
  • Zasłużony

Cześć! Mam upatrzony nowy komputer patrzę i ostatnio podrożał nawet sporo. Tak jak w temacie wie ktoś kiedy opłaca się kupić komputer? Jeśli tak proszę pisać pod tematem. (Zależy mi go szybko kupić bo obecnie nie mam na czym grać)

Nie kupuj gotowych zestawów, bo jest nawet kilkaset złotych droższy. Lepiej samemu coś złożyć. :P

• Do góry
    • 2

#3 TakeMe — 24 15/01/2018 - 16:20

TakeMe
  • Gracz

Nie kupuj gotowych zestawów, bo jest nawet kilkaset złotych droższy. Lepiej samemu coś złożyć. :P

Potwierdzam. Lepiej złożyć własny komputer bo wyjdzie taniej, lub z tą samą ceną będziesz miał lepszy. 

• Do góry
    • 0

#4 Nerek — 830 15/01/2018 - 17:55

Nerek
  • Gracz

Teraz się nie opłaca bo jest szał na karty graficzne i mają kosmiczne ceny, a wszystko spowodowane jest tymi śmiesznymi koparkami walut.

• Do góry
    • 0

#5 Lisiek — 1016 16/01/2018 - 06:49

Lisiek
  • Gracz

Cześć.

Sprawa wygląda tak - iż obecnie ceny głównie kart graficznych są skokowe - to znaczy.. Jednego dnia znajdziesz nowego GTX 1080 za 2800zł a na następny dzień jego cena wyniesie już nawet 3200zł. Ale działa to też w odwrotną stronę. Jeśli dzisiaj ceny są duże to za kilka dni możesz wyłapać fajną okazję. Osobiście próbuję od jakiegoś czasu wyłapać 1080, obserwuję oferty i Ci powiem że półtora tygodnia temu karta kosztowała 2749zł po dwóch dniach już 3000zł, chwilę później 3200, a teraz nawet nie ma jej w magazynie. Przez jakiś czas ceny tych kart upadły - bo było ich coraz więcej, jednak niestety teraz kurs BitCoina (Kryptowaluta) wzrósł i to dużoooo. W Listopadzie bodajże było 10 tyś dolarów a nagle wzrozło do 16 tysięcy. Dlatego znów Ci wszyscy "koparkowicze" zaczęli kupować karty i liczą na wzrost. Jednak uspokoję Cię. Obecnie kurs spada i spada, więc możliwe iż w najbliższych tygodniach karty pojawią się na rynku i będą nieco tańsze. No i tak jak koledzy wyżej powiedzieli - jak chcesz kupić komputer - złóż go sam, bądź poproś kogoś o złożenie. Zwykle gotowce są po prostu nieopłacalne, a już nie mówiąc o aukcjach na allegro gdzie te "gotowce" mają wszystko niby takie piękne cacy, a tak naprawdę mają wpakowane najtańsze odpowiedniki danych podzespołów. I te opisy.. "Jedna z najnowszych kart graficznych - NVIDIA GT 210! Przystosowana do najnowszych gier komputerowych!".  :rolleyes: Jakbyś nie miał kogoś kto Ci złoży sprzęt - napisz do mnie na Discord: Lisiek#9135.

Pozderki. ;)

• Do góry
    • 0

#6 monkeyy — 85 16/01/2018 - 07:28

monkeyy
  • Gracz

Teraz się nie opłaca bo jest szał na karty graficzne i mają kosmiczne ceny, a wszystko spowodowane jest tymi śmiesznymi koparkami walut.

Z tego co wiem w wakacje karty byly masakrycznie droge, teraz część z nich wróciła do normalnych cen.
  • Do góry
    • 0

#7 Djuk — 303 17/01/2018 - 16:01

Djuk
  • Gracz

Z tego co wiem w wakacje karty byly masakrycznie droge, teraz część z nich wróciła do normalnych cen.

Wróciły te tańsze (gtx 1050ti i niżej)

A jak chcesz gotowca to z morele.net masz praktycznie w tej samej cenie jakbyś sam złożył

• Do góry
    • 0

#8 Pikusiek — 27 18/01/2018 - 21:40

Pikusiek
  • Gracz

za 1500zł złożysz komputer taki jakbyś kupił gotowca za 3k +

• Do góry
    • 0

#9 MaFiozOGmaing — 0 21/01/2018 - 00:17

MaFiozOGmaing
  • Gracz

Po pierwsze nie kupuj gotowców To raz a dwa... Kurde chłopie nie opłaca się składać,kupywać kompów jak na razie. Dlaczego? Karty graficzne,Procesory a nawet niektóre płyty podrożały o 25%... najlepiej jeszcze poczekać lub kupić używaną z gwarancją od sprzedającego. Taka jest moja opinia, a się trochę na Komputerach znam.

• Do góry
    • 0

#10 JurehKiller — 0 23/01/2018 - 18:12

JurehKiller
  • Świeżak

Poczekaj jeszcze z rok, a najlepiej to 5, a jakbyś poczekał 10 to w ogóle byłoby super, po co płacić za coś co za kilka lat straci połowe na wartości.

Spoiler

• Do góry
    • 0

#11 SerbskiStrzelec — 384 23/01/2018 - 23:33

SerbskiStrzelec
  • Gracz

Ja za odpowiednik pięciu stów gram w najnowsze produkcje.

• Do góry
    • 1

#12 MaseratiGhibli — -2 12/02/2018 - 17:45

MaseratiGhibli
  • Gracz

polecam

• Do góry
    • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych