Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Niesłuszne wykrycie dachowania (bug)

bug samochód motocykl dachowanie

Najlepsza odpowiedź Aleksanderr, 20/11/2017 - 18:54

To wina gry, nie serwera czy jego oprogramowania. Naliczona kwota jest ze względu na takowe ustawienie poprzez właścicieli grupy w panelu.

Zobacz cały post

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 SpizganyDimitri123 16 20/11/2017 - 17:09

SpizganyDimitri123
  • Gracz

Siemanko,

1.Jechałem dziś na paczkę admiralem i na offroadzie przejechałem 2 - 3 sekundy na dwóch kołach i nagle policzyło mi $900 za zniszczenia, a samochód nie dotknął dachem ziemi. 

Jak mój znajomy sprawdzał w logach co się stało, wykryto dachowanie, a samochód nie turlał się ani nic rutynowa jazda na 2 kołach przy zakręcie trwało to wspomniane 2 - 3 sekundy i spadł na koła z powrotem. Patrzę /v info i 0hp

2.Kilka dni temu jechałem na pcj i zrobiłem mały skok, nagle postać mi zeskoczyła z pcj w powietrzu i nagle dostałem komunikat o zniszczeniu pojazd.

Motocykl nie dotknął niczego, odspawnował się w powietrzu sam.

I tak człowiek traci $2221 za szkody których nie wyrządził.

• Do góry
    • 1

#2 Grul3y143 20/11/2017 - 17:25

Grul3y
  • Gracz

Synchro gta z tym admiralem nic nie zrobisz, ale z pcj to przez ten system spadania z pojazdow, mialem tak samo z kosiarką

• Do góry
    • 0

#3 Marcyk Nadal GRA578 20/11/2017 - 17:28

Marcyk Nadal GRA
  • Gracz

Tak jak kolega wyżej Synchro gta :/ 

Musisz pogodzić się ze stratą i grać dalej ;)

• Do góry
    • 0

#4 SpizganyDimitri123 16 20/11/2017 - 18:30

SpizganyDimitri123
  • Gracz

Nie pogodzić, tylko niech naprawiają te bugi cholerne, bo to szkoda słów.

• Do góry
    • 2

#5 CannV2 141 20/11/2017 - 18:50

CannV2
  • Gracz

Nie pogodzić, tylko niech naprawiają te bugi cholerne, bo to szkoda słów.

Ale ty nie rozumiesz, że to już wina gry?

• Do góry
    • 0

#6 Aleksanderr724 20/11/2017 - 18:54

Aleksanderr
  • Gracz

Najlepsza odpowiedź

To wina gry, nie serwera czy jego oprogramowania. Naliczona kwota jest ze względu na takowe ustawienie poprzez właścicieli grupy w panelu.

• Do góry
    • 0

#7 EviT870 20/11/2017 - 19:49

EviT
  • Gracz

*
Popularny

Co do Admirala - błąd gry. Ale co do PCJ'tek i w ogóle motocykli. To jest to strasznie niedopracowany system i nie tylko według mnie - nie powinien on w ogóle wejść do serwera bez wcześniejszego sprawdzenia pod kątem błędów.

• Do góry
    • 3

#8 SpizganyDimitri123 16 20/11/2017 - 20:27

SpizganyDimitri123
  • Gracz

Ale ty nie rozumiesz, że to już wina gry?

To nie wina gry tylko skryptu. 

Jest niedopracowany, samochody i motocykle się niszczą w wyniku bugów i to utrudnia grę.

Jedziesz sobie na paczkę aby dorobić coś po duty i przez buga jesteś np. jak Ja 900 dolków w plecy.

To nie może tak być, chcesz co tydzień naprawiać pojazdy bo skrypt jest niedopracowany?

• Do góry
    • 2

#9 Uchaty155 24/11/2017 - 08:54

Uchaty
  • Gracz

Jest niedopracowany, samochody i motocykle się niszczą w wyniku bugów i to utrudnia grę.
Jedziesz sobie na paczkę aby dorobić coś po duty i przez buga jesteś np. jak Ja 900 dolków w plecy.
To nie może tak być, chcesz co tydzień naprawiać pojazdy bo skrypt jest niedopracowany?

Już Ci kolega wyżej tłumaczył, ze to synchronizacja sampa, a nie skrypt
  • Do góry
    • 0

#10 Kajlu698 24/11/2017 - 12:04

Kajlu
  • Gracz

Wina sampa, to nie skrypt odczytuje czy samochód dachował czy nie, on tylko pobiera dane z SA:MP i realizuje odpowiednie kroki. Najgorsze jest to, że nie mamy na to wpływu, bo to już kod SA:MP'a i GTA ma na to wpływ :D.Nic z tym nie zrobisz. A choćby i stało się to z winy skryptu, to znając administrację nawet do tematu by nie zajrzeli.

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: bug, samochód, motocykl, dachowanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych