Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Włamanie

włamanie złodzieje

Najlepsza odpowiedź B M, 14/04/2017 - 13:37

Nie wiem jak mogli to zrobić, hasło zmieniłem więc moge nawet podac, nie sądze by ktoś zgadł np metodą słownika

Dałeś się nabrać na phishing, tj. wpisałeś swojej hasło na stronie która magicznie miała Ci dać jakieś benefity. Oprócz tego, używasz tego samego hasła w wielu serwisach - wiele serwerów ma zerowe pojęcie o bezpieczeństwie i gdy wycieknie im baza danych, szkodnicy będą mogli zalogować się na Twoje konta w innych miejscach, w tym net4game.

Polecam https://www.enpass.io/ Zobacz cały post

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 D.R -5 13/04/2017 - 07:56

D.R
  • Gracz

Ktoś się włamałna moje hasło.

Witam serdecznie pare dni temu nie miałem dostępu do mojego konta, nie wiedziałem co sie dzieje , było to rano, wieczorem mogłem już się zalogować normalnie, gdy się zalogowałem była stworzona nowa postac , oraz dziwny ban za szkodnikowanie czy coś w tym stylu. Nie wiem kompletnie co sie stało , moge domyślic sie jedynie że to włamanie, do tego koś dał apelacje, która zostala odrazu odrzucona. Po paru godzinach od wejścia na zbanowane konto przyszła na moją poczte wiadomość w której pisalo:

Cześć, twoje hasło zostało złamane przez naszą ekipie , pamiętaj by lepiej chronić swoje hasła dodatkowymi zabezpieczeniami !

Przepraszamy za szkody i pozdrawiamy

B.H.B

Identyczna wiadomość przyszla mi na poczte :( , nie wiem co mam robić i czy odzyskam konto , prosze pomożcie 

Nie wiem jak mogli to zrobić, hasło zmieniłem więc moge nawet podac, nie sądze by ktoś zgadł np metodą słownika

• Do góry
    • 0

#2 Skylar Vozzo 14 13/04/2017 - 08:24

Skylar Vozzo
  • Gracz
2fa było włączyć, teraz raczej nic nie zdziałasz.
Po co ktoś ma się włamywać na twoje konto i je blokować jak na nim praktycznie nie ma nic?
  • Do góry
    • 2

#3 Proxy96 426 13/04/2017 - 08:30

Proxy96
  • Gracz

Cytując Dixonka:

Przykro mi z powodu Twoich problemów z kontem. Dokładamy wszelkich starań aby zapewnić naszym graczom największe bezpieczeństwo. Implementujemy najlepsze praktyki bezpieczeństwa, szyfrujemy każdą komunikację i umożliwiamy włączenie dwuetapowego uwierzytelniania (2FA) w celu zabezpieczenia konta nawet gdy ktoś pozna Twoje hasło.

Niestety, nasze zasoby ludzkie i pieniężne są bardzo ograniczone, dlatego nie możemy pomóc w każdym przypadku włamania z osobna. Nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy konto zostało oddane dobrowolnie, czy faktycznie nastąpiło włamanie. Będziemy jednak dalej pracować nad automatycznym zapobieganiem włamaniom gdy wykryjemy podejrzane logowanie.

Pamiętaj, by stosować inne hasło na każdej witrynie. Na chwilę obecną jedyna metoda na odzyskanie dostępu do konta to kliknięcie na link w e-mailu resetującym hasło.

Jeżeli wszystko zawiedzie, możesz założyć nowe konto. 

Niestety, ale konta raczej nie odzyskasz. :<

Użytkownik Proxy96 edytował ten post 13/04/2017 - 08:32

• Do góry
    • 0

#4 B M62158 14/04/2017 - 13:37

B M
  • Zarząd

Najlepsza odpowiedź

Dałeś się nabrać na phishing, tj. wpisałeś swojej hasło na stronie która magicznie miała Ci dać jakieś benefity. Oprócz tego, używasz tego samego hasła w wielu serwisach - wiele serwerów ma zerowe pojęcie o bezpieczeństwie i gdy wycieknie im baza danych, szkodnicy będą mogli zalogować się na Twoje konta w innych miejscach, w tym net4game.

Polecam https://www.enpass.io/
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: włamanie, złodzieje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych