Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Prawo jazdy mlody kierowca

prawo jazdy kierowca nowe prawko prawko

• Please log in to reply
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Insidious124 08/04/2017 - 08:48

Insidious
  • Gracz
Siema mam pytanko bo kazdego zrodle inaczej pisza. Dostalem wczoraj mandat za podwojna ciagla 250 zl i 5 pkt karnych prawko odebrałem dnia 10.10.16 i teraz pytanko ile trwa okres w ktorym kierowca narazony jest na utrate prawa jazdy jesli dostal iles mandatow? I ile tych mandatow musi dostac zeby stracic bo jak na razie mam 1
  • Do góry
    • 0

#2 Skryba Otis20 08/04/2017 - 08:50

Skryba Otis
  • Gracz

Nie chodzi o ilość mandatów tylko o liczbę punktów karnych. W tym momencie (o ile się nie mylę, jeżeli tak to poprawcie) przekroczenie 21 punktów karnych skutkuje zabraniem prawa jazdy.

• Do góry
    • 1

#3 Insidious124 08/04/2017 - 09:11

Insidious
  • Gracz
No wlasnie niby ze 20 pkt dotyczy mlodego kierowcy ale tez niby mieli wprowadzac ze mlody kierowca bedzie mial dwa mandaty wciagu roku albo dwóch i traci prawko w końcu sam nie wiem
  • Do góry
    • 0

#4 Chimera296 08/04/2017 - 09:11

Chimera
  • Gracz

Normalnie jest to 24 punkty, ale Insidious pyta o młodego kierowcę, czyli takiego, który prawko ma przez pierwszy rok.

Przez pierwszy rok posiadania prawa jazdy kierowca podlega specjalnym zasadom związanych z przekroczeniem limitu punktów karnych. 
Przede wszystkim limit punktów wynosi 20 punktów. 

• Do góry
    • 0

#5 Jagódka 120 08/04/2017 - 09:30

Jagódka
  • Gracz

Normalnie jest to 24 punkty, ale Insidious pyta o młodego kierowcę, czyli takiego, który prawko ma przez pierwszy rok.

Jeżeli przekroczysz 20 punktów zabiorą Ci prawo jazdy i będziesz musiał cały kurs na nowo przechodzić. :)
  • Do góry
    • 0

#6 Insidious124 08/04/2017 - 09:56

Insidious
  • Gracz

I nie ma nic mowy o 2 letnim czy rocznym dostania dwóch mandatow w wyniku czego zabieraja prawko?
  • Do góry
    • 0

#7 Load44 08/04/2017 - 10:12

Load
  • Gracz

Jest coś takiego, że organ, który wydał Ci prawo jazdy, to ma prawo cofnąć w przeciągu jakiegoś czasu, jeżeli popełnisz popełnisz rażące wykroczenie np. wyprzedzanie na podwójnej ciągłej i pasach.

• Do góry
    • -7

#8 Trusii588 08/04/2017 - 12:07

Trusii
  • Gracz

Teoretycznie okres młodego kierowcy trwa rok (365 dni) w którym jest również zmuszony do przyklejenia sobie zielonego listka na tył pojazdu, aby było widać że jest to świeży kierowca.

Tak jak napisał wyżej Load jest zgodne z naszymi przepisami, ale również prawo jazdy tracisz po przekroczeniu 21 punktów a nie 20, po roku jest do zebrania maksymalnie 24 punkty. Po zebraniu więcej punktów tracisz prawo jazdy i musisz wyrabiać je na nowo. Wtedy wystarczy sam egzamin, kursu już nie trzeba ponownie przechodzić. Jedyne co to masz chyba rok przerwy, dopiero po roku możesz takowe prawo jazdy wyrobić na nowo.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych