Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Widzowie Mahonka zaniżają poziom?

• Please log in to reply
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 Avador-1 18/12/2016 - 20:54

Avador
  • Gracz

Witam, na pewno dzięki Mahonkowi gra więcej ludzi na serwerze, ale czy to dobrze? - Jak wiadomo większość jego widzów nie miało styczności z role play, a nawet z sa-mpem. Spotkałem się z opinią, że zrobił się drugi (rekama) bo wszyscy odwalają teraz w Centrum.

Co o tym myślicie?

EDqqPwm.png

• Do góry
    • -2

#2 Lisu_384 18/12/2016 - 21:00

Lisu_
  • Gracz

*
Popularny

Każdy kiedyś zaczynał czy słyszał o tym serwie od mahonka czy od kogoś innego, trzeba dać im czas żeby ogarnęli i pomagać jakoś. Przynajmniej ja tak myślę :P

• Do góry
    • 7

#3 Giboner410 18/12/2016 - 21:00

Giboner
  • Gracz

*
Popularny

Szczerze? Ja się tam ciesze, że jest ponad 2 razy więcej graczy - masz jakiś problem? Zamiast pisać tego posta, wytłumacz im co i jak, więcej pomożesz niż ten zbędny płacz.. Owszem, może zaniżają, ale każdy kiedyś jakoś zaczynał prawda? Ja przez miesiąc nie odróżniałem /me od /do (poważnie teraz pisze) ponieważ nikt nie chciał mi pomóc, poradniki swoją drogą.. Ale jak komuś wytłumaczysz na przykładzie, zrobi to to raczej już zapamięta.

• Do góry
    • 4

#4 Kszysio83 18/12/2016 - 21:38

Kszysio
  • Gracz

Jest teraz te 500 graczy, ale co z tego jak w przestępczych gra może 80 razem?

• Do góry
    • 2

#5 Siekier Shady528 18/12/2016 - 21:42

Siekier Shady
  • Gracz

każdy ucieka na ... ponieważ tutaj, po prostu kary się zmieniły gm'y kiedyś byli bardziej surowi, i administracja coś robiła.. A jedyny admin co coś robił to prostyq bo jak na ten czas od jego odejścia nic nie widzę by coś robili, na razie na serwerze rządzi DM - Większości dzisiejszych organizacji, jeździ i sobie strzela bo frajda z tego, a przy uderzeniu '/do otarcie' tak samo z odgrywaniem osoby nieprzytomnej i to tyle, uciekają bo chcą pograć RolePlay, a niestety tu już się z większością nie da ;) Oczywiście to jest moja opinia, i wyrażam swój komentarz i nie mam na celu nikogo urazić :)

• Do góry
    • 0

#6 tajper 127 18/12/2016 - 21:52

tajper
  • Gracz

Yyy - a czego ty oczekujesz? Przecież to są totalni newbie i pewnie wiekszości rzeczy nie rozumieją bo mahon nic nie wytlumaczył - jeśli mowił coś o grze czyli ooc, ic i innych pojęciach RP i jak mniejwiecej grać to przepraszam, ale nie oglądam tego kumpla.

• Do góry
    • 1

#7 Milioner Czyki 1034 18/12/2016 - 22:02

Milioner Czyki
  • Gracz
Mahon jak nagra poradnik jakiś to część ogarnie, niektórzy spoko grają. Inni LPM i leżą w centrum, dajmy czas. Nie można od nowych wymagać wielkiego poziomu. Jedni się starają inni mniej.
  • Do góry
    • 1

#8 Salatar139 18/12/2016 - 22:21

Salatar
  • Gracz
Większość jego fanów co są nowi na serwie, zachowują się jak dzikie małpy które uciekły z zoo.
  • Do góry
    • 1

#9 weteran69 -4 18/12/2016 - 23:41

weteran69
  • Gracz

Bylo by dobrze gdyby Mahon zrobil ten poradnik... Sam sie od niego dowiedzialem na poczatku na /do pisalem jak teraz na OOC gdybym teraz sprawdzal swoje stare logi glupio by mi bylo no ale... Warto dac szanse kazdy kiedys zaczynal , mialem sytuacje po wyjsciu z silowni musialem 5 odwalacza BW wbic w samoobronie :/ Pozdro i wesolych swiat
  • Do góry
    • 0

#10 Avador-1 19/12/2016 - 02:09

Avador
  • Gracz

Dla tego pana bana na IP by sie dalo bo zrobil czyste konto aby hejtowac a to juz chyba w 100% zgodne z regulaminem nie jest . Pozdrawiam cie śmietniku nie majacy odwagi napisac ze swojego prawdziwego konta
Bylo by dobrze gdyby Mahon zrobil ten poradnik... Sam sie od niego dowiedzialem na poczatku na /do pisalem jak teraz na OOC gdybym teraz sprawdzal swoje stare logi glupio by mi bylo no ale... Warto dac szanse kazdy kiedys zaczynal , mialem sytuacje po wyjsciu z silowni musialem 5 odwalacza BW wbic w samoobronie :/ Pozdro i wesolych swiat

Moje konto ma już 3 lata pozdro.

• Do góry
    • 0

#11 Przemek69818 19/12/2016 - 08:58

Przemek69
  • Gracz
już nie wiadomo czy to lepiej czy gorzej, że taki napływ uchodźców bo Bartoszowi statystyka online będzie sie zgadzała i zapewne nie będzie update'ów w najbliższym czasie :/
  • Do góry
    • 0

#12 Hieroś7 19/12/2016 - 11:53

Hieroś
  • Gracz

Ja tam nie widzę żadnego problemu, każdy kiedyś zaczynał. Odkąd mahon dostał unbana, to sam się wkręciłem, żeby wrócić na serwer :).

• Do góry
    • 0

#13 Oresn-2 19/12/2016 - 14:08

Oresn
  • Gracz

fajnie by było jak by mahon zrobił na live jak go ogląda 1200 ludu zrobił poradnik mówił na temat co to IC i OOC /me /do itp i za co karają admini. Bo teraz jest dramat..

• Do góry
    • 0

#14 ICASEY 1059 19/12/2016 - 15:44

ICASEY
  • Gracz

Po co wy ludzie robicie takie tematy, myślicie, że dostaniecie ileś tam łapek w górę? Dobrze, że jest więcej graczy. Przecież muszą pograć, żeby się nauczyć, nie? Jak mają się nauczyć nie grając na serwerze? Jak widzisz taką osobę to wytłumaczyć trzeba co robi dobrze, a nie go wyzywać na kropce ''debilu nie mieszaj ooc w ic''. No ludzie, pomagajmy sobie.

• Do góry
    • 0

#15 Lisu0422 19/12/2016 - 17:35

Lisu04
  • Gracz
Są to gracze nowi, więc niby powinismy my - jako gracze z jakimś tam stażem pomóc im zacząć. Ale bez przesady. Nie jest normalne to - że LSPD się boi opuścić radiole w centrum, bo zaraz połowa serwera wskoczy ci na dach i zacznie się drzeć tekstami typu "Jp 100%", "POLICJA WYPI***DALAJ", "WYP***DALAJ ZA SERWER BO CIE ODHOLUJE" itp. Wjeżdżasz do centrum radiolką wyjeżdzasz bez radiolki. Dla tych co twierdzą, że LSPD nie daje rady na serwerze, przez co jest hejtowane, polecam to przeczytać: https://net4game.com...d/#entry3068096

@edit: Dla osób które twierdzą że to nowi gracze i muszą ogarnąç itp i dla nich nie ma problemu; Owszem jest problem ponieważ jak na serwerze jest 200 nowych osób online i każdy nic nie ogarnia to bardzo to uprzykrza gre. Natomiast jeżeli codziennie dochodzi powiedzmy 2 graczy nowych - nie ma problemu bo są oni prawie nie widoczni i reszta nie odczuwa obecności osób nowych. Jezeli połowa serwera to nowi - to się to odczuwa od razu po wkroczeniu w teren centrum.

Użytkownik Quad edytował ten post 19/12/2016 - 17:49

• Do góry
    • 1

#16 Riverr151 19/12/2016 - 18:31

Riverr15
  • Świeżak

WItam serdecznie ogolnie, bo ja tu całkiem nowy, kilka minutek temu konto założone!

Powiem tak. 

Każdy był kiedyś "cejotem".

Trzeba dać szansę innym, by każdy mógł się dowiedzieć, do czego służą komendy /me i /do.

Przyszedłem ze sporej zapewne konkurencji - z największego polskiego serwera RPG na platformie MTA.

Stamtąd przychodzi tu multum ludzi, wszystko za sprawą mahonka.

Z serwerami RP mam styczność już 2 lata i naprawdę wiem co i jak.

Też zaczynałem tam rozgrywkę kompletnie zielony, nie wiedziałem nic.

Pomogła mi tam POMOC GRACZY.

Ja, jako nowy gracz, proszę Was, żebyście czuwali nad nowakami, dawali im wskazówki (mnie też kurdee!), bo dla nich to kompletnie nowe środowisko :/

Pozdrawiam xd

• Do góry
    • 1

#17 Lisu0422 19/12/2016 - 20:55

Lisu04
  • Gracz

WItam serdecznie ogolnie, bo ja tu całkiem nowy, kilka minutek temu konto założone!
Powiem tak. 
Każdy był kiedyś "cejotem".
Trzeba dać szansę innym, by każdy mógł się dowiedzieć, do czego służą komendy /me i /do.

Przyszedłem ze sporej zapewne konkurencji - z największego polskiego serwera RPG na platformie MTA.
Stamtąd przychodzi tu multum ludzi, wszystko za sprawą mahonka.
Z serwerami RP mam styczność już 2 lata i naprawdę wiem co i jak.
Też zaczynałem tam rozgrywkę kompletnie zielony, nie wiedziałem nic.
Pomogła mi tam POMOC GRACZY.
Ja, jako nowy gracz, proszę Was, żebyście czuwali nad nowakami, dawali im wskazówki (mnie też kurdee!), bo dla nich to kompletnie nowe środowisko :/

Pozdrawiam xd

No ok. Tylko jeżeli masz do czyniena z 50 osobami takimi wokół ciebie - nie jest to miłe. Tak jak pisałem wyżej. Jedna taka osoba nikomu nie zaszkodzi bo to tylko ziarenko w zbożu. Jak jest połowa serwera takich osób uwierz mi - nie przyjemne. Mówie to okiem osoby grającej w LSPD w centrum LS. Jak otoczy cię 50 "jotpeków" to tylko uciekać...
  • Do góry
    • 0

#18 DaxLerXD0 19/12/2016 - 21:09

DaxLerXD
  • Gracz

Nie mam nic do mahonka, ale trochę jest lipa. Szkoda trochę, że zlatuję się 50 osób koło jednego wielkiego Faddeia. Może i dobrze, nie wiem. Jedyne co mnie denerwuje to większy przyrost muzułmanów w mieście, lagi w centrum. Tyle na temat. Bez urazy.

• Do góry
    • 1

#19 _Notiv_ 111 19/12/2016 - 22:04

_Notiv_
  • Gracz

Każdy kiedyś zaczynał czy słyszał o tym serwie od mahonka czy od kogoś innego, trzeba dać im czas żeby ogarnęli i pomagać jakoś. Przynajmniej ja tak myślę :P

Popieram. :)

• Do góry
    • 0

#20 Lisu0422 19/12/2016 - 22:18

Lisu04
  • Gracz

Nie mam nic do mahonka, ale trochę jest lipa. Szkoda trochę, że zlatuję się 50 osób koło jednego wielkiego Faddeia. Może i dobrze, nie wiem. Jedyne co mnie denerwuje to większy przyrost muzułmanów w mieście, lagi w centrum. Tyle na temat. Bez urazy.

Każdy z tych pięćdziesięciu osób to odwalacze, dlatego też strach się bać wjechać na duty LSPD do centrum. Bo 90% z nich to tzw. jotpeki.
  • Do góry
    • 1

#21 TheLordixon 134 20/12/2016 - 11:03

TheLordixon
  • Gracz

Każdy z tych pięćdziesięciu osób to odwalacze, dlatego też strach się bać wjechać na duty LSPD do centrum. Bo 90% z nich to tzw. jotpeki.

Najlepiej pobanować ich wszystkich. To są sami odwalacze, wchodzą tylko po to, żeby odwalać.
  • Do góry
    • 1

#22 ANTOŚ620 20/12/2016 - 12:53

ANTOŚ
  • Gracz

Chcieliście 500 graczy to macie ;p

To normalne, że im więcej graczy tym więcej szkodników i nowych osób na serwerze. Jak macie możliwość to pomagajcie takim osobom, serwer tworzymy my - społeczność, więc jesteśmy odpowiedzialni za poziom panujący na serwerze. :P

No ale co z tego, skoro większość osób które piszą jaki poziom jest słaby, za chwile idą pod komisariat i krzyczą "JP". ;p A szczególnie rozbawiają mnie sytuacje, gdzie gracz ucieka skuterem przed LSPD ciągle wykrzykując "HWDP", a gdy zostanie złapany to zaczyna każdemu pisać jaki ten serwer ma słaby poziom. D:

Użytkownik ANTOŚ edytował ten post 20/12/2016 - 12:55

• Do góry
    • 0

#23 Uchaty155 20/12/2016 - 15:22

Uchaty
  • Gracz

Jakby nie patrzeć, trzeba rozróżnić dwa typy Mahonkowców. Jedni to tacy, którzy wbili na serwer, bo oglądając Mahonka, się im spodobał i chcą się nauczyć grać, a drudzy to tacy, którzy nawet nie chcą się nauczyć gry na naszym serwerze, bo jakby nie patrzeć, większość widzów Mahonka to po prostu dzieci... Im przyjemność sprawia takie odwalania... A oczywiście wiadomo, jaki Mahon ma stosunek do LSPD i oczywiście jego fani przejmują jego przekonania...

• Do góry
    • 0

#24 Stasiu16 22/12/2016 - 23:37

Stasiu
  • Gracz

Oj też miałem kilka produkcji :D https://www.youtube....1soThbS2-cKB0CU

Chyba najpopularniejsza https://www.youtube.com/watch?v=wKYAEEsVYg4

• Do góry
    • -1

#25 archbishop11 23/12/2016 - 02:55

archbishop
  • Gracz

*
Popularny

Nie ma się czego obawiać, wszystko się rozwiąże w drodze "naturalnej" selekcji i zostaną ci, którzy będą potrafili sprostać wymaganiom gry na poziomie. Grajcie swoje i tyle  ;)

• Do góry
    • 4

#26 Famous Piter2040 23/12/2016 - 04:08

Famous Piter
  • Gracz

Nie ma się czego obawiać, wszystko się rozwiąże w drodze "naturalnej" selekcji i zostaną ci, którzy będą potrafili sprostać wymaganiom gry na poziomie. Grajcie swoje i tyle  ;)

+1
  • Do góry
    • 2

#27 DzieciPrzyjaciel 31 23/12/2016 - 21:11

DzieciPrzyjaciel
  • Gracz

Wszystko wyjdzie w praniu połowa ogarnia co się dzieje druga połowa odwala kwestia czasu i będzie znowu spokój każdy kiedyś zaczynał jak to się mówi.

• Do góry
    • 0

#28 As bezel2 23/12/2016 - 21:33

As bezel
  • Gracz

Tak będzie jeszcze z dwa tygodnie, pózniej im się to znudzi i wszystko wróci do normy ;)

• Do góry
    • 0

#29 Tamten Piotrek 168 23/12/2016 - 21:39

Tamten Piotrek
  • Gracz

Tak będzie jeszcze z dwa tygodnie, pózniej im się to znudzi i wszystko wróci do normy ;)

Oby. Jak się z nimi w urzędzie użera to nie jest ciekawe :/

• Do góry
    • 0

#30 Lisu0422 23/12/2016 - 23:44

Lisu04
  • Gracz
Już mija ta fala. Co chwile ktoś łapie bany, AJ, albo BW. Takiemu odwalaczowi odechciewa sie gry.
  • Do góry
    • 0

#31 RudziaK183 27/12/2016 - 11:32

RudziaK
  • Gracz

Oj też miałem kilka produkcji :D https://www.youtube....1soThbS2-cKB0CU

Chyba najpopularniejsza https://www.youtube.com/watch?v=wKYAEEsVYg4

nie pojmuje co to ma być, ale świetne XDDDDDDD

• Do góry
    • 0

#32 Endomorfik238 27/12/2016 - 11:53

Endomorfik
  • Gracz

To ma swój urok. Gdyby na serwerze grali sami wyjadacze nie dałoby się nic ugrać, każdy by znał wszystko od poszewki.

• Do góry
    • 1

#33 Razor3kk1 27/12/2016 - 12:32

Razor3kk
  • Gracz

Każdy kiedyś zaczynał na RP :) Dajcie im czas, nauczą się

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych