Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Hajs za kreatywność i tworzenie eventów.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 B M62158 31/08/2016 - 23:37

B M
  • Zarząd

*
Popularny

Cześć!

Chcemy nagradzać graczy, którzy tworzą ciekawe wydarzenia gromadzące wielu innych graczy. Organizowanie ich niesie za sobą koszty, więc wprowadzamy nagrody pieniężne, które nie tylko pokryją wydatki, ale pozwolą solidnie zarobić na eventach.

• $10 000 za każde 50 osób w Twoim budynku
  • $5 000 dla organizatora oraz zwycięzcy wyścigu, w którym weźmie udział minimum 20 osób. Przypominam, że kolizje między ścigającymi się pojazdami nie zabierają HP.

Te nagrody są rozdawane automatycznie. Jeżeli zobaczymy jakieś nadużycia, będziemy zmieniać wymagania/nagrody. Nie zezwalamy na nabijanie w formie "jak przyjdziesz to Ci zapłacę" itd. Dodatkowo:

• $10 000 za zorganizowanie ciekawego eventu na zewnątrz, na którym zjawi się ~50 osób. Do weryfikacji przez administrację.

Przypominam o istnieniu spamera sms, dzięki któremu możecie skutecznie reklamować swoje eventy IC bez udziału administracji.

Przy okazji wylistuję kilka ostatnich zmian:

• W sądzie, PD może zażądać niższej kary niż najwyższa przewidywana przez prawo
  • PD może również określić do kogo idą pieniądze wygrane na rozprawie (np. do poszkodowanego).
  • Próg skazania w sądzie może być inny zależnie od złamanego prawa.
  • Podczas walki o strefę, punkty za obecność na strefie naliczają się tylko poza budynkiem.
  • BW podczas walki o strefę nabija tylko 100 punktów zamiast 500. Jedno BW nie gwarantuje już wygranej.
  • Czas /duty nie jest nabijany w budynkach mieszkalnych
  • Organizacje mogą zamawiać i w(y)płacać pieniądze w budynkach mieszkalnych, więc nie potrzebują zbędnego budynku biznesowego
  • Nielegalne paczki można przewozić dowolnym kradzionym pojazdem czterokołowym, zamiast Burrito.
  • Grupy przestępcze muszą odbijać paczki, aby zyskać do nich dostęp (było zepsute)
  • Osoba, która coś licytuje, ma o tym informację pod nickiem
  • Zliczamy teraz ilość produktów zamówionych przez biznesy, może w przyszłości im więcej biznes zamawia tym mniejsze ceny hurtowe otrzyma.
  • Pojazdów nie można parkować poza limitem budynku.
  • /minus ma większą wagę niż /plus
  • Niektóre strefy, jak South Central, mogą być stricte mieszkalne.
  • Nie można odspawnować pojazdu przez 15 minut po tym jak PD użyje na nim /suszarka.
  • Pojazdów z blokadą na kole nie można resetować.
  • Pukanie do drzwi w /drzwi.
  • Poprawki antycheata
  • Kostki nie można używać poniżej 1RP.
  • Bug umożliwiający wielokrotne użycie karnetu na wielu postaciach został naprawiony.
  • /yo i /kiss nie teleportują już przez ściany. Oby.

(-:
yep, nowe Emoji!

• Do góry
    • 50

#2 DuXi857 31/08/2016 - 23:42

DuXi
  • Gracz

Jak to jest z wyścigiem? Wyścig pod którym będzie na /wyscig zapros dwadzieścia osób czy w inny sposób.

• Do góry
    • 0

#3 Zielaczek 889 31/08/2016 - 23:43

Zielaczek
  • Gracz
  • Bug umożliwiający wielokrotne użycie karnetu na wielu postaciach został naprawiony.
A tak jaśniej o co chodzi bo nie rozumiem?W sensie nie można bić regularnie jotów na kilku postaciach czy co?
  • Do góry
    • 0

#4 Miichał243 31/08/2016 - 23:45

Miichał
  • Gracz

*
Popularny

• Pukanie do drzwi w /drzwi.

Jeżeli chodzi o ten punkt, to możliwe jest pukanie tylko do swoich drzwi, jeżeli chcemy u kogoś innego wyskakuje informacja "Brak uprawnień"

• Do góry
    • 4

#5 Czareek_ 1110 31/08/2016 - 23:47

Czareek_
  • Gracz
"Za zgromadzenie 50 osób w Twoim budynku" bez różnicy jaki budynek czy tylko biznesowy?
  • Do góry
    • 0

#6 Evoriaas593 31/08/2016 - 23:50

Evoriaas
  • Gracz

Widzę Bartku, że serwer idzie w coraz lepszym kierunku, dużo zmian i co najwazniejsze - na lepsze. Podoba mi sie to :)

• Do góry
    • 2

#7 DRETOX635 31/08/2016 - 23:56

DRETOX
  • Gracz

*
Popularny

Z tym /yo i /kiss mogliście sobie odpuścić, wiele razy się zdarza że się gdzieś zaklinujemy a administratora z możliwością teleportowania nie ma.

• Do góry
    • 11

#8 Aleksanderr724 31/08/2016 - 23:58

Aleksanderr
  • Gracz
Nagrody są fajną sprawą, bo to autentycznie motywuje ludzi. A co do tych drobniejszych zmian, również mi się podobają, choć nie rozumiem jaki jest sens zmian a propos karnetów. Ale za resztę plusik zdecydowany.
  • Do góry
    • 0

#9 B M62158 31/08/2016 - 23:59

B M
  • Zarząd

Z tym /yo i /kiss mogliście sobie odpuścić, wiele razy się zdarza że się gdzieś zaklinujemy a administratora z możliwością teleportowania nie ma.

/q i wejście na nowo do gry powoduje przywrócenie do drzwi wejściowych budynku.

"Za zgromadzenie 50 osób w Twoim budynku" bez różnicy jaki budynek czy tylko biznesowy?

Bez różnicy.

A tak jaśniej o co chodzi bo nie rozumiem?W sensie nie można bić regularnie jotów na kilku postaciach czy co?

Istniał pewien bug, który został naprawiony. Nie zauważysz zmiany. 

Jak to jest z wyścigiem? Wyścig pod którym będzie na /wyscig zapros dwadzieścia osób czy w inny sposób.

Dokładnie.
  • Do góry
    • 2

#10 Nashi1790 01/09/2016 - 00:24

Nashi
  • Gracz

*
Popularny

Ja to bym pograł takiego n4g sprzed roku, tak sie aż chciało grać, wbijać na gre, bić duty i bić joty, a teraz? Jakoś nie specjalnie mnie ciągnie do tej gry. :(

• Do góry
    • 3

#11 Shoxie709 01/09/2016 - 00:34

Shoxie
  • Gracz

Woohoo, moja ulubiona emoji.  (-:

• Do góry
    • 1

#12 Ziółek265 01/09/2016 - 00:54

Ziółek
  • Gracz

Szczerze? dobrze, że ruszyliście dupe za przeprproszeniem i zaczeliscie coś robić z tym serwerem, teraz polecam pogrzebać w regulaminie serwera jak i regulaminie organizacji przestępczych i będzie pięknie. Poczekam jeszcze troszkę i może wrócę :P

Użytkownik Ziółek edytował ten post 01/09/2016 - 00:56

• Do góry
    • 0

#13 Hrabia QuarK 279 01/09/2016 - 05:41

Hrabia QuarK
  • Gracz

*
Popularny

No dobrze, teraz zostało zrobić automatyczny PayDay ale inny niz w restauracjach. :)

Wszystko pieknie.  (-:

• Do góry
    • 7

#14 Matisz1091 01/09/2016 - 06:49

Matisz
  • Gracz

Przydałaby się jeszcze jedna mała zmiana, chodzi tu o walkę po użyciu karnetu. Walka powinna być przerywana gdy HP jednego z uczestników spadnie do tych 20.

• Do góry
    • 0

#15 Salatar139 01/09/2016 - 07:16

Salatar
  • Gracz
Jedyna głupia zmiana to zamiana biznesów na mieszkania. Reszta jest ok.

A właśnie, nadal jest ten błąd że trzeba mieć jakieś uprawnienia aby zapukać do drzwi?

Użytkownik Salatar edytował ten post 01/09/2016 - 07:19

• Do góry
    • 2

#16 _Artuś_ 307 01/09/2016 - 08:53

_Artuś_
  • Zbanowani

• $5 000 dla organizatora oraz zwycięzcy wyścigu, w którym weźmie udział minimum 20 osób. Przypominam, że kolizje między ścigającymi się pojazdami nie zabierają HP

To co to ma z tego być RP jak z pojazdów nie zabiera hp? owszem 20osób to trochę osób jest, ale każdy gracz odpowiada za swoją jazdę.

• Do góry
    • 0

#17 Tyskie_ 823 01/09/2016 - 09:08

Tyskie_
  • Gracz

*
Popularny

a będzie coś zmienione z godzinami wożenia narkotyków/Amunicji/Bron, bo teraz to wygląda gdy jest godzina 18-19 albo 22-23, to tylko wtedy lspd stoi na graniach, albo zaczynają wyjeźdzać za granice radiole, ustawiają się obok załadunku albo gdzieś na drogach, którymi się wozi. najlepiej by było żeby miejsca załadunku były losowe, albo godziny by wiedzieli tylko organiazcje, każdego dnia inne.

• Do góry
    • 5

#18 Milioner Various 2021 01/09/2016 - 09:19

Milioner Various
  • Gracz

(-:
super haha pozdrawiam BM F

jeszcze pytanko, jeśli administracja nie będzie w danym momencie in game, można podesłać wam ss'y z danego eventu na zewnątrz?

Użytkownik various_ edytował ten post 01/09/2016 - 10:11

• Do góry
    • 1

#19 Bliźniak20 01/09/2016 - 09:32

Bliźniak
  • Gracz

To co to ma z tego być RP jak z pojazdów nie zabiera hp? owszem 20osób to trochę osób jest, ale każdy gracz odpowiada za swoją jazdę.

Ta gra ma przede wszystkim sprawiać frajdę. Nie popadajmy w skrajności.

• Do góry
    • 1

#20 Dawca organów 220 01/09/2016 - 09:58

Dawca organów
  • Gracz

Zmiany super, lecz jest ich trochę za dużo i wydają się niektóre niepotrzebne.  :wave:

• Do góry
    • 0

#21 WaRRiaciK19101316 01/09/2016 - 10:07

WaRRiaciK1910
  • Gracz

*
Popularny

Wedlug mnie /minus powinien mieć taką samą wage jak /plus, a dlaczego? Ponieważ jak ktoś spotka kogoś kogo nie lubi, to zaraz się zaczyna, e - minusujcie tego typka. A tak nie powinno być.
Wszystkie dodatki spoko, lecz ten /minus powinien mieć tyle wagi ile /plus
  • Do góry
    • 4

#22 ANTOŚ620 01/09/2016 - 10:08

ANTOŚ
  • Gracz

*
Popularny

Podoba mi się.  :wub:

Szczególnie zmiana z /yo i brak możliwości resetu pojazdów z blokadą na kole.

• Do góry
    • 5

#23 d0d0mi826 01/09/2016 - 10:13

d0d0mi
  • Gracz

• Zliczamy teraz ilość produktów zamówionych przez biznesy, może w przyszłości im więcej biznes zamawia tym mniejsze ceny hurtowe otrzyma.

Wtedy będziecie musieli szacować jaki biznes, bo wiadomo, że restauracje kilkadziesiąt, a np. salony samochodowe zamawiają kilka.   (-:  W każdym bądź razie dobry pomysł (-:  (-:  (-:  (-:  (-:  (-:  (-:  (-:  (-:

• Do góry
    • 1

#24 Dawca organów 220 01/09/2016 - 10:17

Dawca organów
  • Gracz

• Pojazdów z blokadą na kole nie można resetować.

(-:

No niby nie można, mam rower z blokadą na kole i mogę resetować lecz wkurza mnie to, że nie mogę go prze parkować pod dom!  (-:

• Do góry
    • 0

#25 A r k a d i u s z312 01/09/2016 - 10:44

A r k a d i u s z
  • Gracz

:scream:  :ok:  :thumbsup:  (-: 

• Do góry
    • 0

#26 GórnyŚląsk122 01/09/2016 - 10:54

GórnyŚląsk
  • Gracz
Bardzo ciekawie sie robi, oby tak dalej Bartku. Licze ma wiecej zmian i oczywiscie na pozytywne zmiany zebym nam jako gracza lepiej sie gralo :)
  • Do góry
    • 0

#27 GokuPL497 01/09/2016 - 11:55

GokuPL
  • Gracz

W dalszym ciagu nie dziala pukanie do drzwi budynku, w ktorym nie ma sie zarzadu, wyskakuje brak uprawnien :P.

• Do góry
    • 0

#28 jpchada608 01/09/2016 - 12:10

jpchada
  • Gracz

Bartosz, a są jakieś komendy na te eventy? Chodzi mi tu o wyścig.

• Do góry
    • 0

#29 Easy_ 628 01/09/2016 - 12:11

Easy_
  • Gracz

Jeszcze żeby ograniczyć te wpłacanie hajsu na restaurację w celu wybicia sobie rankingu to byłoby git.

• Do góry
    • 1

#30 UŻYTKOWNIK MEFJU570 01/09/2016 - 12:35

UŻYTKOWNIK MEFJU
  • Gracz
  • Niektóre strefy, jak South Central, mogą być stricte mieszkalne.

O co z tym chodzi?

• Do góry
    • 1

#31 Jaszek1073 01/09/2016 - 13:56

Jaszek
  • Gracz

Wszystko okej, tylko mam dwa pytania.

$5 000 dla organizatora oraz zwycięzcy wyścigu, w którym weźmie udział minimum 20 osób.

Te 20 osób musi jechać w jednym wyścigu, tak?

I o co chodzi z tym "Niektóre strefy, jak South Central, mogą być stricte mieszkalne." ?

• Do góry
    • 0

#32 Aleksanderr724 01/09/2016 - 15:06

Aleksanderr
  • Gracz

Bartosz, a są jakieś komendy na te eventy? Chodzi mi tu o wyścig.

/wyscig ;)
  • Do góry
    • 0

#33 Holender55 01/09/2016 - 21:21

Holender
  • Gracz

co ile taka nagroda jest rozdawana za 50'os w budynku? Nie będzie czegoś takiego jak wejście i następnie wyjscie i ponowne wejście tych 50 os do budynku?

• Do góry
    • 0

#34 Koczan228 02/09/2016 - 12:00

Koczan
  • Gracz
System ciekawy ale też wadliwy, wczoraj dwie org. chodziły po biznesach bo mieli coś do załatwienia i chodząc po lokalach wyświetlała się informacja że 10 koła za zgromadzenie 50 ludzi. Powinno to być zatwierdzane przez administracje w jakich okolicznościach 50 osób zgromadziło się w budynku.
  • Do góry
    • 1

#35 MAJU z JEFFERSON4543 02/09/2016 - 23:26

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

*
Popularny

"

z całym szacunkiem ale szkoda, że jeszcze nie ma wieku OOC ;) Bartek czy Ty nie uważasz, że te zmiana to jedno wielkie MG prowadzące tylko do dmu? MG - Metagejming czyli informacje z poza gry wykorzystujące w grze IC ( tłumaczenie chłopskim rozumem) oraz DM - czyli dedmecz inaczej mówiąc rozpierdalanie wszystiego co się da i rusza. Moim zdaniem takie dodatkowe informacje dają wiele plusów wrogiej organizacji czyli - wiem, że Misiek zamówił coś z org czyli trzeba czatować na paczki. Nie uważasz, że to organizacje powinny się starać sami z siebie niż mają ułatwienia w tym przypadku od BOGA gry czyli śmiało można powiedzieć - informacje OOC czyli zrobią MG? (pozdrawiam wszyskich co znają znaczenie słowa "info od boga") Reasumując wszystko mogę śmiało powiedzieć, że chcesz aby na serwerze cały czas się coś działo poprzez strzelanie się i wyzywanie po kątach? 

Oczywiście jak się myle to mam nadzieje, że mi to spokojnie wyjaśnisz i przyznam Tobie racje ;) Jak kogoś uraziłem to przepraszam. 

• Do góry
    • 9

#36 Easy_ 628 02/09/2016 - 23:31

Easy_
  • Gracz

*
Popularny

"

z całym szacunkiem ale szkoda, że jeszcze nie ma wieku OOC ;) Bartek czy Ty nie uważasz, że te zmiana to jedno wielkie MG prowadzące tylko do dmu? MG - Metagejming czyli informacje z poza gry wykorzystujące w grze IC ( tłumaczenie chłopskim rozumem) oraz DM - czyli dedmecz inaczej mówiąc rozpierdalanie wszystiego co się da i rusza. Moim zdaniem takie dodatkowe informacje dają wiele plusów wrogiej organizacji czyli - wiem, że Misiek zamówił coś z org czyli trzeba czatować na paczki. Nie uważasz, że to organizacje powinny się starać sami z siebie niż mają ułatwienia w tym przypadku od BOGA gry czyli śmiało można powiedzieć - informacje OOC czyli zrobią MG? (pozdrawiam wszyskich co znają znaczenie słowa "info od boga") Reasumując wszystko mogę śmiało powiedzieć, że chcesz aby na serwerze cały czas się coś działo poprzez strzelanie się i wyzywanie po kątach? 

Oczywiście jak się myle to mam nadzieje, że mi to spokojnie wyjaśnisz i przyznam Tobie racje ;) Jak kogoś uraziłem to przepraszam. 

tutaj chodzi o /bid a nie zamawianie  :rolleyes:

• Do góry
    • 3

#37 Konrad`4078 03/09/2016 - 09:31

Konrad`
  • Gracz

"

Em... osoba, która coś wystawia na licytacje (dom, strefę) przy użyciu /bid - ma o tym informacje pod nickiem.

Przecież nie ma licytacji paczek i informacji o tym, że ktoś coś przewozi. :o

• Do góry
    • 0

#38 MAJU z JEFFERSON4543 03/09/2016 - 09:50

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Em... osoba, która coś wystawia na licytacje (dom, strefę) przy użyciu /bid - ma o tym informacje pod nickiem.

Przecież nie ma licytacji paczek i informacji o tym, że ktoś coś przewozi. :o

No to niech chodzi o te /bid - skąd ja mam to kurwa wiedzieć? nie jest to dokładnie opisane to po pierwsze a po drugie niektóre zmiany mogą na prawdę zaskakiwać.
[w=brak kultury]
  • Do góry
    • -5

#39 young77 621 03/09/2016 - 15:30

young77
  • Gracz

*
Popularny

Idź zjedz kebaba bo za bardzo gwiazdorzysz

A co do tematu to są bardzo dobre zmiany na +, tak trzymaj Bartek!

//del

Użytkownik Bartuśśś edytował ten post 21/09/2016 - 16:41

• Do góry
    • 6

#40 PROponujek 187 03/09/2016 - 17:05

PROponujek
  • Gracz

Pomysł okey, zachęci ludzi do organizowania event'ów, ale brakuje mi tutaj pomysłu nagradzania pieniążkami za kreatywne odgrywanie, ciekawy pomysł na grę itd.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych