Siemka. Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale ostatnio powstał dość ciekawy projekt na nowej platformie multiplayer do Gothic 2 Noc Kruka. Ogólnie wygląda inaczej niż inne serwery GMP, na których grałem, więc może warto byłoby się nim zainteresować. Strona gothicroleplay.pl. Jak ktoś chce więcej info to piszcie na pw.
Gothic Role Play
— 2
07/05/2016 - 21:44
— 372
08/05/2016 - 18:43
Na GMP było wiele ciekawych i atrakcyjnych projektów, które nieszczęsne poupadały w dwa miesiące. Nie oszukujmy się... Od 2013-2014 nie ma trwałych projektów, bo zainteresowanie gothic'em coraz bardziej pada. Wina leży po stronie twórców multiplayer, bo gdyby lepiej zareklamowali swoją platformę, to byśmy widzieli serwery po 200-300 slotowe. Jeżeli utrzymacie się o wiele dłużej niż nieszczęsne serwer'y, to prawdopodobnie raz od czasu wpadnę. Trzymam kciuki
PS. Zamiast reklamować się tutaj, sięgnijcie po YouTube i strony typu MPC, tam będziecie mieli o wiele lepsze efekty.
— 182
08/05/2016 - 18:43
Odpisz ziomeczku na pw, proszę bardzo.
— 3
09/05/2016 - 12:29
Nigdy nie miałem okazji zagrać w GMP, jesli jakis istnieje i mozna pograc to dajcie pw jakies ;d
— 2965
09/05/2016 - 14:21

Popularny
Na GMP było wiele ciekawych i atrakcyjnych projektów, które nieszczęsne poupadały w dwa miesiące. Nie oszukujmy się... Od 2013-2014 nie ma trwałych projektów, bo zainteresowanie gothic'em coraz bardziej pada. Wina leży po stronie twórców multiplayer, bo gdyby lepiej zareklamowali swoją platformę, to byśmy widzieli serwery po 200-300 slotowe. Jeżeli utrzymacie się o wiele dłużej niż nieszczęsne serwer'y, to prawdopodobnie raz od czasu wpadnę. Trzymam kciuki
PS. Zamiast reklamować się tutaj, sięgnijcie po YouTube i strony typu MPC, tam będziecie mieli o wiele lepsze efekty.
Odkąd Ojciec Inicjator olał temat wraz ze skejtem to wszystko padło. Mimo wszystko Bimbol, fryta i reszta próbują coś robić, jednak tak samo jak za czasów Ojca, aktualizacje czekamy rok, mimo wszystko robią dużo pod klany, no głównie Bimbol robi pod klany. Co do eventów czy wydarzeń..Są, na głównym forum Forum Klanów, mimo wszystko to nie takie eventy jak za forum GMP. Aktualnie jest GO.
Co do serwera, wątpię że utrzymają się długo, praktycznie każdy serwer pada po dwóch, trzech miesiącach. No, znam takie które trzymały się rok ale to było 2011/2012/2013 maksymalnie.
— 0
10/05/2016 - 13:40
O, to zainstaluję od nowa gothica i obczaję z chęcią jak tam się gra.
— 0
15/05/2016 - 11:50
Bardzo ciekawie ten serwer wygląda i ma duży potencjał, do gustu najbardziej przypadły mi zadania i niektóre rozwiązania skryptowe których na GMP nigdy nie widziałem, w sumie to nawet widać, że serwer nie jest robiony pod zarobek na privkach, nawet reklamy żadnej nie wstawili co na platformie Gothicowych RP jest rzadkością. Niecierpliwe czekam na start
— 7
15/05/2016 - 13:43
kiedy on startuje?
— 0
19/05/2016 - 13:54
Chyba wraz z wypuszczeniem aktualizacji platformy tak przynajmniej wyczytałem na shoutboxie, jest już 96% więc pewnie niedługo.
— 369
21/05/2016 - 15:59
Gothic II Noc kruka, gra moim zdaniem najbardziej udana ze wszystkich odsłon Gothica. W pierwszej części mieliśmy dostęp do wspaniałej fabuły, a jednak nie najlepszej grafiki, no cóż takie czasy. W Gothicu II moim zdaniem wszystkie elementy ze sobą wspaniale współgrały. Gothic III to chyba nie tylko moim zdaniem został popsuty przez twórców. Do dalszych części nie zamierzam się nawet odnosić, nigdy nie byłam ich fanką. Nigdy nie grałam na żadnym serwerze GMP, więc jak najbardziej jestem zainteresowana.
Gothic 3 wcale nie został zepsuty przez twórców, a po prostu niedokończony. JoWooD strasznie pośpieszało premierę, przez co Piranha nie była wstanie dokończyć tej gry. Teraz gdy "trójka" doczekała się wielu patchy, można stwierdzić, że jest bardzo dobrą grą (Piękna muzyka, oprawa graficzna która nie zestarzała się aż tak bardzo, kapitalny otwarty świat). Wystarczy dać jej drugą szansę. Dla mnie osobiście najlepszą częścią sagi pozostanie "jedynka", gdyż posiadała najlepszą fabułę, świetny klimatyczny świat, oraz mam do niej największy sentyment.
Co do GMP to próbowałem w niego grać na samym początku jego istnienia, lecz wtedy był strasznie zabugowany i servery świeciły pustkami. Może wrócę do niego wraz ze startem tego serwera.
Użytkownik Proboskiz edytował ten post 21/05/2016 - 16:05
— 1299
21/05/2016 - 23:50
Zobaczymy co wyjdzie z projektem, osobiście życzę powodzenia i mam nadzieję, że projekt spełni moje oczekiwania.
— 7
22/05/2016 - 09:16
Co do pomysłu to jak najbardziej spoko, jednak projekt prawdopodobnie szybko by podupadł, z samego względu iż miano Gothica spada, po prostu mało ludzi już w to gra, a więc taki pomysł na Gothic Role Play, pewnie nie utrzymałby się więcej niż dwa miesiące, czy nawet miesiąc. Multiplayer w Gothicu zepsuli zdecydowanie twórcy gry, nie nagłaśniali tego, a więc stało się tak, że projekt multiplayer podupadł. No cóż, jeżeli naprawdę ktoś ma zamiar stworzyć Gothic Role Play, to trzymam mocno kciuki, i życzę powodzenia i wytrwałości takiemu serwerowi !
— 7
23/05/2016 - 21:14
już 98%, ciekawe czy będzie do końca tygodnia
— 4
24/05/2016 - 14:19
Dokładnie tak jak up, może nie tyle co miano gothica spada bo to zawsze będzie legendarna gra, w którą grało się za dzieciaka, nawet żeby głupio pobawić się czitami czy czymś innym więc dlatego ta gra ma raz przyrost grających w nią a raz wygląda jakby była już porzucona sam osobiście co roku przynajmniej 1/2 razy przechodzę wszystkie części z czego najbardziej ciesze się gdy gram w I/II bo jednak z tych wszystkich one najbardziej w moim sercu gdzieś utkwiły Prawdą jest, że RP ma mało osób ale czy w gothic'u potrzeba dużo graczy? Moim osobistym zdaniem przyjemnie się gra nawet w 15/20 osób.
Wracając do pogadanki o trójce, zależy czy z rozszerzeniem "zmierzch bugów" grałem nie raz w wersje z rozszerzeniem i bez jednak i tak jakoś mnie do siebie nie przekonała rozszerzenie zupełnie się różni tak jak pisałem jest to "zmierzch bugów" raczej większość z piszących pod tym tematem i mających chociaż kontakt raz z III zrozumie dlaczego to piszę, no ale jeśli miałbym wybrać między wersją podstawową a rozszerzeniem to bym wybrał raczej to pierwsze gra przyjemniejsza nie masz większych problemów z chodzeniem po mapie tzn nie zapadasz się pod ziemie znikąd nie bugują Ci się misje i nie musisz ich powtarzać po dosłownie setki razy za nim jakiś npc nie zniknie przed Tobą albo nie zablokuje się o jakąś teksturę nie chcę się rozpisywać z tymi bugami nie bugami, bo żeby to zobaczyć to można albo kupić rozszerzenie albo poczytać na forach różnych, krótko i zwięźle I/II forever <3
#edit zapominając dopisać mam nadzieje, że jakoś to wystartuje być może wpadne
Użytkownik Hubixx edytował ten post 24/05/2016 - 14:21
— 2
25/05/2016 - 09:53
Użytkownik cromw edytował ten post 25/05/2016 - 09:53
— 0
02/07/2016 - 18:02
Już 98% procent coraz bliżej do aktualizacji platformy szkoda, że nie ma przybliżonej daty startu, nie mogę się doczekać gry na tym serwerze
— 69
02/07/2016 - 23:30
Grałem w gothica tylko na serwerze MMORPG , wiesz nie wiem czy projekt role play w realiach gothica wam wypali tak szczerze, gothic to nie sa:mp, tam by bardziej odpowiadało mmorpg, ulepszanie postaci, zbieranie rzeczy, dołączanie do różnych gildii, band, nadać scenariusz - to mogłoby coś z tego być. Grałem kiedyś na cyzmś takim: (filmik nagrywałem ja ) : P
https://www.youtube.com/watch?v=uQRXyPZxzoE

— 15
03/07/2016 - 12:23
Grałem w gmp od 2011 tam postawiłem swoje pierwsze kroki, nie polecam już tych platform padają na łeb max 2 tygodnie się trzymają i nie życzę wam powodzenia niestety. Tam samo jak elisium. Nie było tam dla mnie sensownych serwerów, z tego co widziałem odjebany na perfekto był jakiś niemiecki, skrypterzy tam potrafili wykorzystać silnik. Tutaj gra tylko na /me i /do jest strasznie denna. Nie polecam.
Gothic może tylko mieć dobry serwer z dobrym skrypterem bo i tak jest tam tak niski poziom, że nie da się grać.
Widziałem tylko Polski dobry serwer do Midgard gdzie serdecznie polecam pograć, mechanika podobna do SAMPA.
Jeśli ktoś nie chce czasu tracić to niech nie gra
GMP pełno serwerów bo kradzione gmy pozostałości po przeszłości, tylko te mmorpg jest autorskie, na GO brak serwerów jak mówiłem. Czytałem zapowiedzi i Elisium i GRP, żadne mnie nie przekonało.
Co do gothica 3, według mnie zajebista gra tylko po CP + innych patchach.
Użytkownik Lechu2375 edytował ten post 03/07/2016 - 12:28
— 2
25/10/2016 - 12:43
— 11
26/10/2016 - 14:48
A to działa na normalnego Gothica czy trzeba miec Noc Kruka? Jesli tak to gdzie ja mam to pobrac bez torrentow.
— 2
27/10/2016 - 19:21
Noc Kruka, macie tu coś innego http://uzarania.pl. Tamto zdechło.
Użytkownik cromw edytował ten post 27/10/2016 - 19:22
— 362
08/11/2016 - 07:41
— 2
08/11/2016 - 14:41
O który Ci chodzi? Jeśli o Gothic Role Play to teoretycznie działa, ale tak jak pisałem mają pewne problemy i ciągle jest 0/150 graczy.
Na tym drugim, czyli UZarania gra wieczorami po ok. 50 osób, wszystko co musisz zrobić to zainstalować na Gothic 2 Noc Kruka ich launcher i wejść do gry. Tutaj masz dokładnie wszystko opisane: http://www.uzarania....p?page=page3494
Do zobaczenia w grze.
— 57
26/11/2016 - 12:10
GMP już umarło kolego, więc nie ma tam żadnego serwera, a jak były to i tak same pseudole. Co innego w 2011/2012 i 2013 - to wtedy były prawdziwe serwery. Teraz takie serwery możesz zauważyć na G2O, dlatego Gothic RP właśnie tam stoi.
— 36
26/11/2016 - 14:27
GMP już umarło kolego, więc nie ma tam żadnego serwera, a jak były to i tak same pseudole. Co innego w 2011/2012 i 2013 - to wtedy były prawdziwe serwery. Teraz takie serwery możesz zauważyć na G2O, dlatego Gothic RP właśnie tam stoi.
Nie mozna na G2O - Niestety kazdy multiplayer umarł Czasami cos na tej Enklawie pograja klany a tak to 0 aktywności
— 57
26/11/2016 - 14:35
Nie mozna na G2O - Niestety kazdy multiplayer umarł
Czasami cos na tej Enklawie pograja klany a tak to 0 aktywności
Mhm. Tobie chodzi o serwery, dlatego mówisz, że to też umarło i nie można grać. Otóż można, jednak nie ma na tej platformie serwerów, bo prawda jest taka, że serwery, a raczej ludzie je tworzący rozwijają platformę stworzoną przez założycieli, Wiesz dlaczego GMP umarło/padło? Bardzo prosta odpowiedź - hackerzy wraz z cheaterami zdobyli kod źródłowy, zaczęli tworzyć hacki i zaczęło się niszczenie serwerów już od 2014 roku aż po dzień dzisiejszy, dlatego odszedłem stamtąd i wbiłem na SAMPA grać. Prawda jest taka, że na platformie G2O i GMP da się grać jeszcze, bo sprawdzałem wbijając na serwery, które jeszcze tam stoją i normalnie udało się, jednak są już powody, dlaczego GMP umarło, nikt tam nie gra i dlaczego na G2O nie ma serwerów. Ja znam te powody, właśnie jeden już wymieniłem - jest ich mnóstwo.
Użytkownik Bimbol edytował ten post 26/11/2016 - 14:36
— 36
26/11/2016 - 14:38
Mhm. Tobie chodzi o serwery, dlatego mówisz, że to też umarło i nie można grać. Otóż można, jednak nie ma na tej platformie serwerów, bo prawda jest taka, że serwery, a raczej ludzie je tworzący rozwijają platformę stworzoną przez założycieli, Wiesz dlaczego GMP umarło/padło? Bardzo prosta odpowiedź - hackerzy wraz z cheaterami zdobyli kod źródłowy, zaczęli tworzyć hacki i zaczęło się niszczenie serwerów już od 2014 roku aż po dzień dzisiejszy, dlatego odszedłem stamtąd i wbiłem na SAMPA grać. Prawda jest taka, że na platformie G2O i GMP da się grać jeszcze, bo sprawdzałem wbijając na serwery, które jeszcze tam stoją i normalnie udało się, jednak są już powody, dlaczego GMP umarło, nikt tam nie gra i dlaczego na G2O nie ma serwerów. Ja znam te powody, właśnie jeden już wymieniłem - jest ich mnóstwo.
No tak, chodzi mi o to, że nie ma żadnego aktywnego serwera, a liczba graczy zmalala moze do kilku jednostek. A szkoda, fajnie się grało.
— 57
26/11/2016 - 14:42
No tak, chodzi mi o to, że nie ma żadnego aktywnego serwera, a liczba graczy zmalala moze do kilku jednostek. A szkoda, fajnie się grało.
Zgodzę się z tym, że fajnie się grało, ale tylko na tych prawdziwych serwerach, na których grało dziennie po 60//70, a nawet więcej graczy i administracja była cudowna, a nie teraz te pseudole, które tworzą 13/14 latkowie, nawet nie mają pojęcia o prowadzeniu serwera. Grałem już na serwerze 14 latka, po 5'ciu minutach już mnie odrzuciło od tego serwera i wyszedłem. Ale jest jeszcze MTA i SAMP, gdzie są serwery, na których gra znacznie więcej graczy niż na GMP czy G2O. Tutaj gra dziennie 290 moim zdaniem, bo sam tyle widuję na liście i tutaj przynajmniej ban coś daje dla cheatera, a na GMP zbanujesz cheatera i dalej wbije na serwer - bez sensu takie bany tam. xd
Użytkownik Bimbol edytował ten post 26/11/2016 - 14:43
— 36
26/11/2016 - 14:49
Zgodzę się z tym, że fajnie się grało, ale tylko na tych prawdziwych serwerach, na których grało dziennie po 60//70, a nawet więcej graczy i administracja była cudowna, a nie teraz te pseudole, które tworzą 13/14 latkowie, nawet nie mają pojęcia o prowadzeniu serwera. Grałem już na serwerze 14 latka, po 5'ciu minutach już mnie odrzuciło od tego serwera i wyszedłem. Ale jest jeszcze MTA i SAMP, gdzie są serwery, na których gra znacznie więcej graczy niż na GMP czy G2O. Tutaj gra dziennie 290 moim zdaniem, bo sam tyle widuję na liście i tutaj przynajmniej ban coś daje dla cheatera, a na GMP zbanujesz cheatera i dalej wbije na serwer - bez sensu takie bany tam. xd
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to chyba ty kiedyś tworzyłeś serwer dla dwóch braci - Xervisa jak mnie pamięć nie myli, a drugiego był nick na ''V''. Ostatni serwer, na którym grałem i miał 50-60 graczy był Amelistum. Od tamtego czasu nie widziałem żadnego dość aktywnego serwera.
— 57
26/11/2016 - 14:56
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to chyba ty kiedyś tworzyłeś serwer dla dwóch braci - Xervisa jak mnie pamięć nie myli, a drugiego był nick na ''V''. Ostatni serwer, na którym grałem i miał 50-60 graczy był Amelistum. Od tamtego czasu nie widziałem żadnego dość aktywnego serwera.
Tak, coś mi tak świta.
Znam bardzo dużo ludzi z GMP, co niektórych zapomniałem.... xD
— 2
23/12/2016 - 21:08
wbije pograć, zobacze jak będzie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych