Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[M] Own Business

• Zamknięty Temat jest zamknięty
147 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xaimonek193 13/03/2016 - 19:27

Xaimonek
  • Gracz

j7MqhI3.png

Zorganizowana grupa przestępcza , składająca się z członków różnorakiej narodowości. Przeważnie działają pod przykrywką legalnych działalności gospodarczych, a tak naprawdę zajmują się sprzedażą oraz produkcją środków odurzających, suplementów oraz przy współpracy z innymi organizacjami przemytem i rozprowadzaniem ich towarów. Grupa dzieli się na dwie oddzielne rodziny. Jedna z nich jest ściśle powiązana z przemytem oraz szybkimi autami, druga natomiast działając w całkowitym ukryciu trzyma ręce nad całym biznesem. Znakiem szczególnym są liczne tatuaże, które są powiązane z działalnością rodziny. Każdego członka cechuje całkowita dyskrecja oraz wierność zasadom, które panują w rodzinie. Za złamanie jednej z zasad prowadzi do poniesienia poważnych konsekwencji. Wchodząc w szeregi wiedz, że droga odwrotu jest tylko jedna.

5CuDEq7.jpg

12.02.1983r. - Nowy York

W czasach gdy wszystko szło inaczej niż dotychczas i świat był słabo rozwinięty w oddali od centrum cywilizacji, dwie rodzinie łączą się w jedną. Lecz gdy dochodzi do połączenia obowiązki i tak dzielą się osobno. Na początku po woli zaczynają wdrążać się w interesy, takie jak pranie brudnych pieniędzy, a także handel bronią. Drugi oddział zajmował się całym interesem byli "duchami", którzy często działali pod przykrywką jako właściciele mało znaczących biznesów na peryfriach miasta.

Organizacja na co dzień ukrywała się gdzieś w małym domku, w którym tylko mieszkały najważniejsze osoby. Posłańcy - bo tak ich za zwyczaj nazywano, donosili im jedzenie i spełniali swoje funkcje w przewożeniu towaru, w zamian za dobrze wykonaną pracę dostawali część z zarobionej sumy. Rodzina pracowała przez wiele lat pod przykrywką, niczym nie różniąc się od zwykłych szarych ludzi, których na co dzień mijasz, czy to w pracy, na mieście. Każda przykrywka była dobrą, aby rozprowadzić towar w obieg. 

23.07.1990r. - Jersey City

Interesy idą jak po maśle lecz życie nie zawsze musi się układać, po siedmiu latach rozwikłano zagadkę. W jednym z biznesów znaleziono sporą ilość towaru, oraz ciało jednego z członków rodziny, który odwracając się zdradził całą rodzinę składając zeznania w okolicznym komisariacie. Trzech z gońców zostało złapanych, a rodzina przeniosła się do Jersey City tam zaczęli się rozwijać, lecz trzeba było zmienić sposób zarobków i przeżyć  jakoś w inny sposób.Wegetując kilka lat w bezczynności, czekając aż sprawy nie co pójdą w zapomnienie,planowali swój powrót do gry.Przez ten czas poznali kilka osób, którzy z biegiem czasu stali się również członkami ekipy. Bogadsi w wiedzę oraz nowe doświadczenia, postanowili na nowo wrócić do gry, tym samym wziąć sprawy we własne ręce.

27.04.1995r. - Jersey City

Rodzina się nieco rozwija lecz czasy się zmieniają i jak to zazwyczaj bywa, władzę nad wszystkim musi objąć ktoś inny. Brayan zaczął przejmować obowiązki ojca, rozwijał cały interes tak jako jego nauczał od małego. Na początku szło mu dość dobrze interes kręcił się wspaniale.

31.03.2000r. - Jersey City

Trudny moment dla całej rodziny Ojciec, a zarazem założyciel całej organizacji zmarł podczas strzelaniny z gangsterami. Musiał uczestniczyć w tej walce, gdyż nikt inny nie mógł się zająć rozprawieniem z bandą młodych czarnuchów którzy sprawiali im kłopoty w interesach. Doszło do ostrej strzelaniny gdzie zginął nie tylko ojciec, ale także brat Brayana. Śmieć dwóch ważnych członków rodziny doprowadziła do tego że mężczyzna się załamał i na jakiś czas zaprzestał działań.

Po roku doszedł do siebie, postanowił na nowa odbudować i zebrać obie rodziny w całość.

28.08.2006r. - South Orange

Czasy się zmieniają, miasto także się rozwija nie jest tutaj aż tak bezpiecznie jak kiedyś. Czas przenieść się na zachód do South Orange. Rodzina porzuciła cały swój dobytek, i przeniosła się w inne miejsce trzeba było na nowo wybudować warsztat i po woli działać tak aby nikt się nie domyślił. Interes  kręcił się dość dobrze widać było że mechanicy dobrze sobie radzili z całym tuningowaniem swoich pojazdów, a także prowadzenie ich szło im doskonale. Rodzina rozwija się i nic nie staje im na przeszkodzie aby żyć tu dość długi czas.

02.03.2016r. - Los Santos.

Brayan wraz z całą rodzina przenosi się już po raz trzeci, wiadomo że koszty są i ludzie muszą je ponosić ale co zrobisz tak to już jest. Organizacja osiedliła się na Idlewood, nieopodal Unity Station zamieszkałej kiedyś przez Latynosów oraz inne grupy przestępcze innej rasy. Po woli życie samo się układa i nie ma z byt dużo problemów, cała społeczność rodzinna robi wszystko tak jak kiedyś i zobaczymy co się dalej wydarzy.

P8UjqSy.jpg

6N1yVLX.jpg

OzGA4up.jpg

Siema. Nie mam pojęcia co napisać więc napisze tylko tyle Lecimy z tym ;)grafika w trakcie prac:) powodzenia IG.

Użytkownik Xaimonek edytował ten post 26/03/2016 - 17:46

• Do góry
    • -19

#2 Paulinuśś95 62 13/03/2016 - 19:30

Paulinuśś95
  • Gracz

*
Popularny

Propisk oczywiście. Trzymam kciuki i powodzenia!  :P

• Do góry
    • 5

#3 Hajsu 48 13/03/2016 - 19:31

Hajsu
  • Gracz

*
Popularny

powo :P

• Do góry
    • 4

#4 psychiatryk176 13/03/2016 - 19:35

psychiatryk
  • Gracz

e tam

• Do góry
    • 0

#5 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 19:36

Milioner Dziarasty
  • Gracz

Liczyliśmy na minusy;) ani trochę nas nie zniechęcają. Liczy się czysta gra IC.

• Do góry
    • 2

#6 _Notiv_ 111 13/03/2016 - 19:39

_Notiv_
  • Gracz

Liczyliśmy na minusy;) ani trochę nas nie zniechęcają. Liczy się czysta gra IC.

Zgadza się.:)

• Do góry
    • 2

#7 Dinozaur Jakub 2 13/03/2016 - 19:45

Dinozaur Jakub
  • Gracz

brajan 

to pewnie syn jakiegos gimbusa

albo gimbuski

Użytkownik Dinozaur Jakub edytował ten post 13/03/2016 - 19:45

• Do góry
    • -2

#8 Dr Gumiś 1218 13/03/2016 - 19:47

Dr Gumiś
  • Gracz

*
Popularny

A więc życzę wam powodzenia panowie i panie, mam nadzieje, że zaskoczycie tych którzy dali minusiki.

P.S. Dałem plusika! :D

• Do góry
    • 5

#9 DNCH0 13/03/2016 - 19:49

DNCH
  • Gracz

*
Popularny

ale grafika dojebana

• Do góry
    • 3

#10 agiklo1752 13/03/2016 - 19:54

agiklo
  • Gracz

No grafika słaba xaimonek :/

• Do góry
    • 0

#11 Cryptonik66 13/03/2016 - 20:05

Cryptonik
  • Gracz

*
Popularny

Co z tego że grafa słaba :D Znam mordę, po części ekipe. Dobrze grają chłopaki :). Pozdrawiam, do zobaczyska IG.

• Do góry
    • 3

#12 _kanon 1027 13/03/2016 - 20:16

_kanon
  • Gracz

nie wiem jak to będzie ziom.

• Do góry
    • 0

#13 CzlowiekAfera 1250 13/03/2016 - 21:11

CzlowiekAfera
  • Gracz
Aplikacja dupy nie urywa. Mało się o was dowiedziałem, o waszym stylu gry itd. Jeżeli możesz, opisz mi co dokładniej macie zamiar grać. :)
  • Do góry
    • 0

#14 PAN KOSZMAR644 13/03/2016 - 21:18

PAN KOSZMAR
  • Gracz
Nawet spoko, widziałem jak gracie. Nie przejmujcie się jakimiś minusami pod tematem tylko grajcie swoje, to co macie grać. Mam nadzieje ze to długo będziecie trzymać. Więc powodzenia!
  • Do góry
    • 2

#15 Corsini_ 40 13/03/2016 - 21:22

Corsini_
  • Gracz

bedzie w co strzelac

• Do góry
    • -5

#16 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 21:36

Milioner Dziarasty
  • Gracz

Aplikacja dupy nie urywa. Mało się o was dowiedziałem, o waszym stylu gry itd. Jeżeli możesz, opisz mi co dokładniej macie zamiar grać. :)

Co chcemy grać. Na pewno nie mamy zamiaru wzorować się na bóg wie jakim imperium. Gramy swoje, a nasz styl gry możesz poznać tylko i wyłącznie poprzez interakcje z nami. Nie stawiamy na DM, a dobrą zabawę i klimat związany z przemytami i każdym typem interakcji która się z tym wiąże. Każda postać ma swój odrębny charakter, tak samo jak każdy gracz samemu kreuje swoją postać ciągnąc projekt do przodu własnym torem. Co z tego wyniknie? Pokaże tylko i wyłącznie gra IC. Los organizacji i całego projektu leży w gestii IC. Gramy to czego wymaga sytuacja, to przecież serwer RP.

• Do góry
    • 0

#17 Hexu1375 13/03/2016 - 21:40

Hexu
  • Gracz

Pod co to zaliczamy? gang, mafia czy sciganci? A moze cos innego? Nie wiem jak to będzie, wiec czekam na ssy. 

Użytkownik Hexu edytował ten post 13/03/2016 - 21:43

• Do góry
    • 0

#18 Sebastian G1079 13/03/2016 - 21:40

Sebastian G
  • Gracz

:D Aplikacja idealnie odwzorowuje poziom wielkiego dziarsona, króla wodorostów. Nie ma tu po co powodzenia nawet życzyć.

• Do góry
    • 2

#19 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 21:49

Milioner Dziarasty
  • Gracz

:D Aplikacja idealnie odwzorowuje poziom wielkiego dziarsona, króla wodorostów. Nie ma tu po co powodzenia nawet życzyć.

Nie przejmuje się tym co mówisz. Wyraziłeś opinię, miałeś do tego prawo;) Wielki mistrzu latania na forum za $40.

Pod co to zaliczamy? gang, mafia czy sciganci? A moze cos innego? Nie wiem jak to będzie, wiec czekam na ssy. 

Chcemy stworzyć coś, w czym każdy gracz znajdzie swoje miejsce. Póki co zaczynamy od szajki w połączeniu z organizacją zmotoryzowaną. Gra IC pokaże czy pójdzie to w górę, czy też się zakończy nasz projekt.

• Do góry
    • 1

#20 niken x44 13/03/2016 - 21:51

niken x4
  • Gracz

Średnio mi się to widzi

• Do góry
    • 1

#21 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 21:55

Milioner Dziarasty
  • Gracz

Nik

Średnio mi się to widzi

Niken jak każdemu. Nic na to nie zaradzimy;) z czasem wpłyną SS'y może nastawienie się zmieni. Jeśli nie no cóż nikt się ciąć nie będzie z tego powodu. Pamiętajmy, że to tylko gra komputerowa źródło rozrywki a nie sens życia;p

• Do góry
    • 1

#22 kubeczek981 13/03/2016 - 22:01

kubeczek98
  • Świeżak
Powodzonka Panowie i Panie :)
  • Do góry
    • 1

#23 jezusek352 13/03/2016 - 22:11

jezusek
  • Gracz

grafik mial wolne??

• Do góry
    • 0

#24 BlazeY957 13/03/2016 - 22:12

BlazeY
  • Gracz

Co chcemy grać. Na pewno nie mamy zamiaru wzorować się na bóg wie jakim imperium. Gramy swoje, a nasz styl gry możesz poznać tylko i wyłącznie poprzez interakcje z nami. Nie stawiamy na DM, a dobrą zabawę i klimat związany z przemytami i każdym typem interakcji która się z tym wiąże. Każda postać ma swój odrębny charakter, tak samo jak każdy gracz samemu kreuje swoją postać ciągnąc projekt do przodu własnym torem. Co z tego wyniknie? Pokaże tylko i wyłącznie gra IC. Los organizacji i całego projektu leży w gestii IC. Gramy to czego wymaga sytuacja, to przecież serwer RP.

przyjmujemy krytykę z uśmiechem na twarzy. Każda wypowiedź ma znaczenie, nawet jeśli jest obraźliwa. Pamiętaj że książki nie ocenia się po okładce. :)

Nie przyjmuj tego jako krytyki, po prostu same fakty bez obrazy. Jesteście w stanie się bardziej postarać.

• Do góry
    • 0

#25 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 22:19

Milioner Dziarasty
  • Gracz

Nie przyjmuj tego jako krytyki, po prostu same fakty bez obrazy. Jesteście w stanie się bardziej postarać.

Owszem jesteśmy. Ale chcemy pokazać to grając IC nie świecąc na forum z ilością łapek w górę czy tez dół. Takie masz zdanie to okej. Szanujemy to i dziękujemy za wypowiedź. Właśnie do tego jest forum.

• Do góry
    • 0

#26 Milioner Dziarasty340 13/03/2016 - 23:02

Milioner Dziarasty
  • Gracz

krzychu chyba nie wiesz co to roslinki xd

Co do tematu to powo życze bo się przyda, i oczywiscie czekam na ss'ki i interakcje IG ;d

Oby dobrych akcji było jak najwięcej;) O to właśnie w tym chodzi.

• Do góry
    • 0

#27 Dissu 1299 14/03/2016 - 00:27

Dissu
  • Gracz

życze powodzenia bo się przyda, i czekam oczywiście na ss'ki z gry i na interakcje IG.  ;)

• Do góry
    • 0

#28 Przeemo2369 14/03/2016 - 13:41

Przeemo
  • Gracz

*
Popularny

Powodzenia Kuba. :)

• Do góry
    • 4

#29 eram637 14/03/2016 - 14:08

eram
  • Gracz

xaimonek znowu w centrum bedzie gral?

• Do góry
    • 1

#30 Sagem609 14/03/2016 - 14:12

Sagem
  • Gracz

powodzenia wam życzę, grajcie swoje. 

• Do góry
    • -1

#31 ŁysyJaszczur18 14/03/2016 - 14:23

ŁysyJaszczur
  • Gracz
Nie chce nikogo od was obrażać ale chce powiedzieć prawde :P

1.Historia nic nie ma wspolnego z rzeczywistoscia czyli jak było IG ale spoko historia nie zawsze musi sie zgadzac...

2.Piszesz że stawiasz na klimat ? Odgrywałeś jakieś ciekawe akcje tylko jak mieliśmy styczność z inna org. A tak to raz na ruski rok picie wódki w barze, brak klimatu...

3. Bardzo ci krystian zależy na kasie, nie wykazujesz tego jakoś za bardzo ale jak w panelu mamy ammo po 100$ dolców drożej niż hurtowo to troche przesada...

Przepraszam za brak polskich znaków, jestem na telefonie
  • Do góry
    • 0

#32 Ciasteczkowy Porworek252 14/03/2016 - 14:53

Ciasteczkowy Porworek
  • Gracz

*
Popularny

Nie chce nikogo od was obrażać ale chce powiedzieć prawde :P

1.Historia nic nie ma wspolnego z rzeczywistoscia czyli jak było IG ale spoko historia nie zawsze musi sie zgadzac...

2.Piszesz że stawiasz na klimat ? Odgrywałeś jakieś ciekawe akcje tylko jak mieliśmy styczność z inna org. A tak to raz na ruski rok picie wódki w barze, brak klimatu...

3. Bardzo ci krystian zależy na kasie, nie wykazujesz tego jakoś za bardzo ale jak w panelu mamy ammo po 100$ dolców drożej niż hurtowo to troche przesada...

Przepraszam za brak polskich znaków, jestem na telefonie

Nie obrażasz nikogo tylko wyrażasz swoją opinię, za co dziękujemy. Wszelkie wasze pouczenia i rady weźmiemy sobie do serca. 
Jeśli chodzi o klimat jednak nie mogę się zgodzić. Każdy wprowadza inny klimat i każdy z nasz to szanuje. Picie wódki w barze to w końcu też jakiś klimat tak patrząc na to. :) Kolejna sprawa jeśli nie byłoby drożej niż hurtowo to może on z własnej kieszeni miał by dawać na zamówienie kolejnego towaru? - Nie, to nie o to chodzi w końcu organizacja ma na siebie zarabiać a te tygodniowe składki to tak na prawdę mało na zamówienie masek, ogarnięcie broni i jakiś dragów..po za tym pojazdy też są potrzebne. No a na czymś zarabiać trzeba. :) Takie jest moje zdanie, ale oczywiście każdy może uważać inaczej to całkowicie normalne. :P Liczy się czysta gra IC no i oczywiście dobra zabawa. :D

Użytkownik Ciasteczkowy porwór edytował ten post 14/03/2016 - 15:02

• Do góry
    • 4

#33 ŁysyJaszczur18 14/03/2016 - 15:05

ŁysyJaszczur
  • Gracz

Nie obrażasz nikogo tylko wyrażasz swoją opinię, za co dziękujemy. Wszelkie wasze pouczenia i rady weźmiemy sobie do serca. 
Jeśli chodzi o klimat jednak nie mogę się zgodzić. Każdy wprowadza inny klimat i każdy z nasz to szanuje. Picie wódki w barze to w końcu też jakiś klimat tak patrząc na to. :) Kolejna sprawa jeśli nie byłoby drożej niż hurtowo to może on z własnej kieszeni miał by dawać na zamówienie kolejnego towaru? - Nie, to nie o to chodzi w końcu organizacja ma na siebie zarabiać a te tygodniowe składki to tak na prawdę mało na zamówienie masek, ogarnięcie broni i jakiś dragów..po za tym pojazdy też są potrzebne. No a na czymś zarabiać trzeba. :) Takie jest moje zdanie, ale oczywiście każdy może uważać inaczej to całkowicie oczywiste. :)

Czy ja cos wspomniałem o składkach ? Nie.
Jeśli chodzi o zarobki organizacji to by jakoś zarabiała, ale nawet nie wiesz jak ciężko było ojebać szyne po takiej cenie, a co dopiero na tym zarobić. Pojazdy to inna sprawa, na boba nic nie szło ze składek, jego naprawy też własna kieszeń. Z tego co powiedziałaś tylko jedno sie zgadza, ze skladku szly na maski. Ale 10 masek na tydzien to nie tak duzo nieprawdaz kiedy codziennie dawalismy po 300.
  • Do góry
    • 0

#34 Ciasteczkowy Porworek252 14/03/2016 - 15:13

Ciasteczkowy Porworek
  • Gracz

*
Popularny

Czy ja cos wspomniałem o składkach ? Nie.
Jeśli chodzi o zarobki organizacji to by jakoś zarabiała, ale nawet nie wiesz jak ciężko było ojebać szyne po takiej cenie, a co dopiero na tym zarobić. Pojazdy to inna sprawa, na boba nic nie szło ze składek, jego naprawy też własna kieszeń. Z tego co powiedziałaś tylko jedno sie zgadza, ze skladku szly na maski. Ale 10 masek na tydzien to nie tak duzo nieprawdaz kiedy codziennie dawalismy po 300.

Nie nie wspominałeś nic o składkach jednak chodzi mi tu o to że kasa z tych składek które są zbierane co tydzień nie wystarcza na wszystkie potrzeby organizacji, nic nie jest po taniości a za darmo można tylko w buźkę dostać. Dlatego też ammo było za 100$. Nie tylko burek jest potrzebny pod organizacją. Wiadomo że jeśli organizacja się powiększa potrzeba też i więcej pojazdów co jest całkowicie naturalne że pójdzie to z pieniędzy organizacji. Po za tym każdy samochód ulega wielokrotnym zniszczeniom co powoduje że trzeba go szybciej wymienić na jakiś nowy pojazd który będzie się dało naprawić. Składki nie tylko idą na maski ale także i na zamówienie kolejnego towaru do dilerki oraz na nowe pojazdy pod organizacje. Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Szanuje to. :)

Użytkownik Ciasteczkowy porwór edytował ten post 14/03/2016 - 15:16

• Do góry
    • 4

#35 ŁysyJaszczur18 14/03/2016 - 15:25

ŁysyJaszczur
  • Gracz

Nie nie wspominałeś nic o składkach jednak chodzi mi tu o to że kasa z tych składek które są zbierane co tydzień nie wystarcza na wszystkie potrzeby organizacji, nic nie jest po taniości a za darmo można tylko w buźkę dostać. Dlatego też ammo było za 100$. Nie tylko burek jest potrzebny pod organizacją. Wiadomo że jeśli organizacja się powiększa potrzeba też i więcej pojazdów co jest całkowicie naturalne że pójdzie to z pieniędzy organizacji. Po za tym każdy samochód ulega wielokrotnym zniszczeniom co powoduje że trzeba go szybciej wymienić na jakiś nowy pojazd który będzie się dało naprawić. Składki nie tylko idą na maski ale także i na zamówienie kolejnego towaru do dilerki oraz na nowe pojazdy pod organizacje. Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Szanuje to. :)

Może nie wiesz ale wszystkie pojazdy do naszych akcji były zazwyczaj osobiste, składki nie szły na to co mówisz tylko na nowe biznesy, meliny oraz zbieralismy na lodz. Mowisz ze kazdy pojazd trzeba wymienic, prawda ale nawet do tego nie doszlo w poprzedniej odslonie bo brayan tak szybko sie poddal. I z tym ze skladku ida na zamowienie towaru to sie troche mylisz. Jak bralismy ammo z panelu to ten hajs sie zwracal z duzo nadwyzka
  • Do góry
    • 0

#36 Milioner Dziarasty340 14/03/2016 - 15:38

Milioner Dziarasty
  • Gracz

szkoda ze wbiles sobie ck. Mimo skladek do siebie nie wziąłem ani grosza:) teraz owszem mamy cel zbiorki zetym zajmuję się ktoś inny za to co uzbieralismy powstalo kilka fajnych miejsc do gry za co wszystkim dziekuje.

I nie zalezy mi na kasie. Wszystko juz mamy teraz pozostało nam to utrzymać każdy wiele zrozumiał ja również wyciągając wnioski idziemy do przodu

• Do góry
    • 2

#37 ŁysyJaszczur18 14/03/2016 - 15:41

ŁysyJaszczur
  • Gracz
Jak to mowia do 3 razy sztuka xD
  • Do góry
    • 0

#38 glad758 14/03/2016 - 15:41

glad
  • Gracz

xaimonek znowu w centrum bedzie gral?

mariusz, a ty czemu nie jesteś w ekipie? Przecież to Twoje klimaty, halo! :D

• Do góry
    • 0

#39 ŁysyJaszczur18 14/03/2016 - 15:44

ŁysyJaszczur
  • Gracz
I nie pisałem że bierzesz cokolwiek ze składek, byles uczciwy ale pazerny :P
  • Do góry
    • 0

#40 Milioner Dziarasty340 14/03/2016 - 16:23

Milioner Dziarasty
  • Gracz

Ty tak to odbierasz. Robiłem tak tylko dlatego żeby stworzyć warunki innym do dobrej rozgrywki. Myślę że udało się jednak reszta musi to ocenić.

• Do góry
    • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych