Morderstwo burmistrza rozwikłane! Byli agenci federalni i funkcjonariusz LSPD zamieszani w zbrodnie!
Punkt piętnasta zadzwonił do mnie telefon. Niski, ochrypły, męski głos poprosił mnie o spotkanie w biurze Santos FM. Po kilku minutach byłam na miejscu. Pod biurowcem stał zakapturzony mężczyzna, pobity, poszarpany, posiniaczony - kaszlał krwią. Odbyliśmy w moim biurze krótka rozmowę w trakcie której poprosił mnie o możliwość udostępnienia mu anteny, w celu wyjawienia faktów na temat śmierci burmistrza McKenziego. Spokojnie wysłuchałam tego co ma mi do powiedzenia, po czym przenieśliśmy się do studia. Moim rozmówcą był Nathan Hawakiss, znany wcześniej jako Garret Quattrone - były żołnierz United States Army, operator San Andreas Special Forces i były agent biura śledczego. Równo o 15:30 rozpoczęła się audycja. Hawakiss zaczął od wyjawienia faktów na temat pracy biura śledczego oraz departamentu. Uznał, że rozpracowania organizacji przestępczych nie są po to, by nam żyło się bezpieczniej, lecz dlatego że osoby zaangażowane w sprawy otrzymują gigantyczne gaże finansowe za finalizacje dochodzeń. Burzliwy temat, jednak najważniejsze dopiero miało nadejść. Mój rozmówca publicznie, na antenie przyznał się że jest jedną z osób które uczestniczyły w zabójstwie byłego burmistrza, wyznał też że własnoręcznie wbił w serce burmistrza strzykawkę z trucizną i obserwował jak przestaje oddychać. Zgodnie z jego wyznaniem, w zabójstwie uczestniczyły cztery osoby. Troje z nich to agenci federalni, dzisiaj już w stanie spoczynku oraz jeden funkcjonariusz. Hawakiss zdążył powiedzieć tylko, że prócz niego zamieszany w morderstwo jest jeszcze Martin Kastner, który jest już poszukiwany przed Departament. Danych trzeciego agenta oraz funkcjonariusza nie znamy.
Po chwili w naszym studio zjawił się patrol LSPD, wraz z dowódcą DD, którzy przybyli aresztować Hawakissa. Sprawa przybrała drastycznych momentów, gdy Hawakiss wyjął broń automatyczną i przystawił sobie ją do głowy. Dzięki szybkiej reakcji LSPD został prędko obezwładniony. Groził jeszcze obecnym funkcjonariuszom a w szczególności Sir Crewstone, oraz Rooseveltowi.
Zgodnie z tym co powiedział zatrzymany, w ciągu kilku następnych dni poszukiwany Martin Kastner udostępni raport w którym pojawią się jednoznaczne dowody na to, iż właśnie oni byli zamieszani w zabójstwo burmistrza.
Ciało denata zostało utopione na zachód od Mount Chillad.
04.03.2016r
((aby dodać komentarz do tego artykułu wpisz jego tytuł a potem wymyślony nick bądź imię swojej postaci po "~",przykład:
Tytuł artykułu.
~Margaret: tekst komentarza))
Użytkownik Dzemblues_ edytował ten post 16/03/2016 - 19:24