Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Stracenie cennych przedmiotów przez graczy.

Najlepsza odpowiedź B M, 06/01/2016 - 22:14

Cześć!

Na początek kilka sprostowań:

1. Przedmioty takie jak zdrapki lub papiery na pojazdy NIGDY nie wypadają, ani nie da się ich ukraść na /zabierz. W temacie, niestety, wypowiedziało się kilku kłamców.

2. Dziś koło 12:00 wgraliśmy poprawkę, dzięki której przedmioty nie wypadają podczas problemów łącza serwera. Dzięki temu dziś o ~20:00 nikt niczego nie utracił - mimo problemów.

Wiemy o problemie i spróbujemy temu jakoś zaradzić. Dajcie nam chwilę ;)

Zobacz cały post

• Zamknięty Temat jest zamknięty
57 odpowiedzi w tym temacie

#41 xLandrynkax 162 06/01/2016 - 12:33

xLandrynkax
  • Gracz
Jeżeli pamiętasz w jakim miejscu cie wywaliło mając zakaz /q, to tam idź i podnieś swoje itemy.
  • Do góry
    • 1

#42 Garrison1071 06/01/2016 - 12:38

Garrison
  • Gracz

Na moje sprawa wygląda następująco.

Nikt z nas nie mógł przewidzieć, że serwer wywali, więc żądam zwrotu przedmiotów!
Wasza wina, bo nie patrzycie dalej niż czubek własnego nosa. Wystarczy zacząć myśleć profilaktycznie.
Masz dużo przedmiotów? Odłóż to auta, a nie ze wszystkim chodzisz.
Masz dużo pieniędzy? Po coś te bankomaty są.
O tym, że wprowadzono zakaz wychodzenia z gry wiadomo od dłuższego czasu, więc to powinno zapalić u wszystkich czerwoną lampkę i zmobilizować do robienia screenów z posiadanych przedmiotów, z ich widocznym UID, a także do nie noszenia przy sobie czego popadnie. To jest zwykłe proszenie się o kłopoty, za które administracja, w mojej opinii, nie odpowiada.

Nikt z nas nie mógł przewidzieć, że serwer wywali, więc żądam cofnięcia serwera na stan sprzed ataków!
Bez szans, minęło od tego wystarczająco dużo czasu, by jedni coś zyskali, inni stracili. Cofnięcie spowodowałoby wylew żali, którego już mamy dostatek.

Przestępcze i porządkowe
Gracie w takich organizacjach, w których zakaz /q jest częstym widokiem i nie jest wcale tak trudno się go dorobić. To powinno Was tym bardziej nauczyć, że nie nosimy przy sobie wszystkiego co popadnie, a tylko to co najważniejsze, by potem nie pisać takich tematów jak ten, bo straciliśmy chociażby broń.

Ogólnie moje przesłanie jest takie, że jeśli wcześniej nie zaczęliście o tym myśleć, to zacznijcie teraz. Zaoszczędzicie sobie czasu i nerwów, bo nie będziecie tracić cennych przedmiotów.

Ta, szukałem na p podnies chyba kilka minut. Teraz dopiero wyszedłem. Pewnie już ktoś podniósł, i don't know.

Jeżeli pamiętasz w jakim miejscu cie wywaliło mając zakaz /q, to tam idź i podnieś swoje itemy.

• Do góry
    • -5

#43 Tyskie to dobry dmiarz 685 06/01/2016 - 13:01

Tyskie to dobry dmiarz
  • Ofiara włamania(włamanie)

Na moje sprawa wygląda następująco.

Nikt z nas nie mógł przewidzieć, że serwer wywali, więc żądam zwrotu przedmiotów!
Wasza wina, bo nie patrzycie dalej niż czubek własnego nosa. Wystarczy zacząć myśleć profilaktycznie.
Masz dużo przedmiotów? Odłóż to auta, a nie ze wszystkim chodzisz.
Masz dużo pieniędzy? Po coś te bankomaty są.
O tym, że wprowadzono zakaz wychodzenia z gry wiadomo od dłuższego czasu, więc to powinno zapalić u wszystkich czerwoną lampkę i zmobilizować do robienia screenów z posiadanych przedmiotów, z ich widocznym UID, a także do nie noszenia przy sobie czego popadnie. To jest zwykłe proszenie się o kłopoty, za które administracja, w mojej opinii, nie odpowiada.

Nikt z nas nie mógł przewidzieć, że serwer wywali, więc żądam cofnięcia serwera na stan sprzed ataków!
Bez szans, minęło od tego wystarczająco dużo czasu, by jedni coś zyskali, inni stracili. Cofnięcie spowodowałoby wylew żali, którego już mamy dostatek.

Przestępcze i porządkowe
Gracie w takich organizacjach, w których zakaz /q jest częstym widokiem i nie jest wcale tak trudno się go dorobić. To powinno Was tym bardziej nauczyć, że nie nosimy przy sobie wszystkiego co popadnie, a tylko to co najważniejsze, by potem nie pisać takich tematów jak ten, bo straciliśmy chociażby broń.

Ogólnie moje przesłanie jest takie, że jeśli wcześniej nie zaczęliście o tym myśleć, to zacznijcie teraz. Zaoszczędzicie sobie czasu i nerwów, bo nie będziecie tracić cennych przedmiotów.

Idąc tym tokiem myślenia, bronie na serwerze są nie potrzebne, przedmioty również. Skoro chciałem strzelać to musiałem mieć gnata przy sobie, a zanim bym wyjął go z auta to już dawno by było co innego.

• Do góry
    • 0

#44 Wenszyk 2 06/01/2016 - 13:04

Wenszyk
  • Gracz

Prawda, sam straciłem fajny ekwipunek :(

Ale wątpię że uda się to odzyskać.

• Do góry
    • 0

#45 Garrison1071 06/01/2016 - 13:05

Garrison
  • Gracz

Idąc tym tokiem myślenia, bronie na serwerze są nie potrzebne, przedmioty również. Skoro chciałem strzelać to musiałem mieć gnata przy sobie, a zanim bym wyjął go z auta to już dawno by było co innego.

Ewidentnie nie czytasz ze zrozumieniem. Nigdzie nie powiedziałem, że bronie są niepotrzebne, a wartościowe przedmioty zostawić w samochodzie/szafie, jeśli ich nie potrzebujesz, zamiast nosić wszystko przy sobie. Ty broń miałeś tylko dlatego, bo "chciałeś sprawdzić, czy działa, więc strzeliłeś w opony". Wiedziałeś, że możesz go łatwo stracić, więc nie powinieneś mieć do nikogo pretensji. Podobnie ma się sprawa z tym, że broń ma swoją ważność. Oto też będziesz się rozwodził, bo nie zdążyłeś wystrzelić całej amunicji i chcesz ją odzyskać?

• Do góry
    • 0

#46 Tyskie to dobry dmiarz 685 06/01/2016 - 13:13

Tyskie to dobry dmiarz

Ewidentnie nie czytasz ze zrozumieniem. Nigdzie nie powiedziałem, że bronie są niepotrzebne, a wartościowe przedmioty zostawić w samochodzie/szafie, jeśli ich nie potrzebujesz, zamiast nosić wszystko przy sobie. Ty broń miałeś tylko dlatego, bo "chciałeś sprawdzić, czy działa, więc strzeliłeś w opony". Wiedziałeś, że możesz go łatwo stracić, więc nie powinieneś mieć do nikogo pretensji. Podobnie ma się sprawa z tym, że broń ma swoją ważność. Oto też będziesz się rozwodził, bo nie zdążyłeś wystrzelić całej amunicji i chcesz ją odzyskać?

Broń jest po to aby jej używać, jeżeli jeszcze się nie dowiedziałeś, łatwo ją mogę stracić od LSPD/FBI czy innych porządkowych, nie sądziłem że przez serwerownie stracę broń na którą biłem kilka dni dutów. Broń była nowa dla twojej wiadomości, to nie jest jednorazowa zabawka mogę ją ładować ile mi się żywnie podoba. :)

• Do góry
    • 0

#47 Garrison1071 06/01/2016 - 13:47

Garrison
  • Gracz

Broń jest po to aby jej używać, jeżeli jeszcze się nie dowiedziałeś, łatwo ją mogę stracić od LSPD/FBI czy innych porządkowych, nie sądziłem że przez serwerownie stracę broń na którą biłem kilka dni dutów. Broń była nowa dla twojej wiadomości, to nie jest jednorazowa zabawka mogę ją ładować ile mi się żywnie podoba. :)

No nie ile Ci się żywnie podoba, bo po przekroczeniu 9999 amunicji znika :rolleyes:

"nie sądziłem że przez serwerownie stracę broń na którą biłem kilka dni dutów" - no widzisz, a wystarczyło założyć, że w jakiś sposób ją stracisz jak będziesz miał ją cały czas przy sobie. Wybacz, ale jakoś nie trafia do mnie argument typu "broń jest po to by jej używać, więc ciągle będę miał ją przy sobie". To jest po prostu proszenie się o stracenie jej. Jak dostaniesz wpierdziel to stracisz broń przez /zabierz, a jakbyś jej nie miał przy sobie to byś wrócił po trzech godzinach i się zemścił, ot. Po prostu na przyszłość nie noś przy sobie broni (i innych cennych rzeczy) jeśli nie będziesz miał pewności, że zostanie użyta. Ja się kieruję tą zasadą i nie ani razu nie straciłem żadnej cennej rzeczy, także polecam.

• Do góry
    • -5

#48 mad Valto 166 06/01/2016 - 13:52

mad Valto
  • Gracz

No nie ile Ci się żywnie podoba, bo po przekroczeniu 9999 amunicji znika :rolleyes:

"nie sądziłem że przez serwerownie stracę broń na którą biłem kilka dni dutów" - no widzisz, a wystarczyło założyć, że w jakiś sposób ją stracisz jak będziesz miał ją cały czas przy sobie. Wybacz, ale jakoś nie trafia do mnie argument typu "broń jest po to by jej używać, więc ciągle będę miał ją przy sobie". To jest po prostu proszenie się o stracenie jej. Jak dostaniesz wpierdziel to stracisz broń przez /zabierz, a jakbyś jej nie miał przy sobie to byś wrócił po trzech godzinach i się zemścił, ot. Po prostu na przyszłość nie noś przy sobie broni (i innych cennych rzeczy) jeśli nie będziesz miał pewności, że zostanie użyta. Ja się kieruję tą zasadą i nie ani razu nie straciłem żadnej cennej rzeczy, także polecam.

Byl pewien, ze zostanie uzyta, bo po cos ja uzywal. Przestan byc taki madry - zwykle chowa bron do domku, a tym razem ja potrzebowal i wyciagnal. To nie jego wina, ze serwer padl.

• Do góry
    • 1

#49 Garrison1071 06/01/2016 - 14:11

Garrison
  • Gracz

Byl pewien, ze zostanie uzyta, bo po cos ja uzywal. Przestan byc taki madry - zwykle chowa bron do domku, a tym razem ja potrzebowal i wyciagnal. To nie jego wina, ze serwer padl.

"No więc chwyciłem za technika, pojechałem se z kumplem posprawdzać i w ogóle. Strzeliłem komuś tam opony, równoważne z zakazem /q."

Faktycznie, szlachetny cel i wyższa potrzeba. No nic, widocznie nie chcecie zrozumieć swojego błędu i wszyscy są be, tylko nie Wy :P

• Do góry
    • 0

#50 mad Valto 166 06/01/2016 - 14:22

mad Valto
  • Gracz

"No więc chwyciłem za technika, pojechałem se z kumplem posprawdzać i w ogóle. Strzeliłem komuś tam opony, równoważne z zakazem /q."

Faktycznie, szlachetny cel i wyższa potrzeba. No nic, widocznie nie chcecie zrozumieć swojego błędu i wszyscy są be, tylko nie Wy :P

Jeśli ktoś zasłuzyl, to dostal opony. To nie moj blad, tylko jak patrze na to co ty piszesz to sie za glowe lapie. Jesli mial potrzebe uzyc broni, to ja uzyl, a stracil ja tylko i wylacznie z powodu bledu serwera a nie ze swojego.

• Do góry
    • 0

#51 DestinY_ 536 06/01/2016 - 14:24

DestinY_
  • Gracz

Problem już naprawiono, bez obaw. :P 

• Do góry
    • 0

#52 Garrison1071 06/01/2016 - 14:30

Garrison
  • Gracz

Jeśli ktoś zasłuzyl, to dostal opony. To nie moj blad, tylko jak patrze na to co ty piszesz to sie za glowe lapie. Jesli mial potrzebe uzyc broni, to ja uzyl, a stracil ja tylko i wylacznie z powodu bledu serwera a nie ze swojego.

Ja to rozumiem, współczuję mu straty i wszystkim innym, ale ja jedynie chciałem zaznaczyć, że jeśli się nie ma potrzeby (co wytłuściłem kilka razy) to się nie powinno nosić i zaoszczędzimy przez to nerwów. Stracił? Stracił. Na zwrot nie można liczyć. Szkoda, że z głupiego powodu jest ta strata (z jednej strony serwer, z drugiej strony "testowanie" broni), ale cała ta sytuacja zakrywa Wam oczy na to co piszę :P

Nie chodzi mi o Mizdera, że jest taki siaki i owaki, bo stracił broń. Chodzi mi o profilaktykę i patrzenie nieco bardziej do przodu. Stratę broni można przewidzieć, ale nie można przewidzieć kiedy i w jaki sposób. Im bardziej narażeni jesteśmy na zakaz /q (granie w organizacjach, interakcje z odwalaczami), tym bardziej powinniśmy myśleć o zabezpieczeniu swoich dóbr :)

• Do góry
    • 0

#53 Tyskie to dobry dmiarz 685 06/01/2016 - 15:16

Tyskie to dobry dmiarz

Gdy serwer wykryje problemy ze swoim laczem, kary za timeout nie beda egzekwowane, abyscie nie tracili majatku. Plus kilka innych poprawek.

Na prawdę? Teraz to zrobiliście? Dla mnie już chyba trochę za poźno. Czekam na odpowiedź jakiegoś administratora. 

• Do góry
    • 1

#54 Konradson17 06/01/2016 - 15:55

Konradson
  • Gracz

To nie jest temat do kłótni, tylko do wyjaśnienia sprawy. Od kilku miesięcy wiadomo, że istnieje "zakaz /q", i jesteśmy tego świadomi, że gdy coś nabroimy, to wyświetla się nam komunikat. Z jednej strony masz rację, że serwer zcięło, i możliwa jest utrata przedmiotów, a póżniej znikają jak twoje pieniądze w ZUS'ie. A z drugiej strony, nie powinno się nosić dużo przedmiotów na /p, bo widzimy jakie są skutki. Życzę Ci, abyś odzyskał wszystkie utracone, zapewne cenne przedmioty, i obyś nie popełnił drugiego takiego błędu.

Pozdrawiam!

• Do góry
    • 2

#55 Konradson17 06/01/2016 - 16:43

Konradson
  • Gracz

Z pewnością ekipa najwyższa serwera, widzi co się dzieje, i z pewnością wymyślą coś aby zapobiedz niezadowoleniu ze strony gracza.

Użytkownik Konradson edytował ten post 06/01/2016 - 16:43

• Do góry
    • 1

#56 Doominik183 06/01/2016 - 21:13

Doominik
  • Gracz
Tak jak w temacie, miałem sobie zdrapkę w torbie, po restarcie serwera wypadły mi przedmioty. Oczywiście restart nie był zapowiedziany. Liczę na zwrot przedmiotu :)
  • Do góry
    • 2

#57 B M62158 06/01/2016 - 22:14

B M
  • Zarząd

Najlepsza odpowiedź

*
Popularny

Cześć!

1. Przedmioty takie jak zdrapki lub papiery na pojazdy NIGDY nie wypadają, ani nie da się ich ukraść na /zabierz. W temacie, niestety, wypowiedziało się kilku kłamców.

2. Dziś koło 12:00 wgraliśmy poprawkę, dzięki której przedmioty nie wypadają podczas problemów łącza serwera. Dzięki temu dziś o ~20:00 nikt niczego nie utracił - mimo problemów.

• Do góry
    • 8

#58 young77 621 06/01/2016 - 22:19

young77
  • Gracz

Cześć!

2. Dziś koło 12:00 na serwer została wgrana poprawka, dzięki której przedmioty nie wypadają podczas problemów łącza serwera. Dzięki niej dziś o ~20:00 nikt niczego nie utracił mimo problemów.

Okej, w takim razie temat zamykam, by nie było niepotrzebnego spamu. :)

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych