Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Jak uciece 4 radiolkom? + Kupiłem autobus ^^ - net4game.com

• Please log in to reply
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 mahonek3589 30/12/2015 - 19:37

mahonek
  • Gracz

*
Popularny

Pozwoliłem sobie odtworzyć, w miarę możliwości, fragmenty Twojej trasy, gdzie Cię rzucało na zakrętach, czy zwyczajnie sprawiałeś wrażenie, jakbyś jechał za szybko. Nie jest to kropka w kropkę to samo, ale na moje wystarcza by udowodnić, że model jazdy się nie zmienił. Emperorem da się jechać bez rzucania, ale możliwe jest również kręcenie nim bączków. Musisz do tego jedynie używać spacji i wtedy Cię obraca. Oczywiście nie dało rady powtórzyć wszystkiego z dokładnością co do centymetrów bo moment w którym naciśniemy spację oraz czas, jaki ją trzymamy, wpływają na zachowanie pojazdu.

Nie jest to szczyt perfekcji w montażu i tym podobne, ale ukazuje co trzeba.

1 scena - minimalne opóźnienie, aczkolwiek dany odcinek auta pokonują w tym samym czasie, z tą samą prędkością, przy hamowaniu zachowując się identycznie.

2 scena - ponownie drobne opóźnienie spowodowane tym, że na nagraniu mahonka wóz ruszył wcześniej. Nie mniej jednak trasa pokrywa się przy cmentarzu. Kończy się w identycznym czasie i stylu.

3 scena - podobnie jak druga.

4 scena - również to samo.

5 scena - oba obrazy się pokrywają.

6 scena - spore opóźnienie, drobny fail na Santa Maria Beach, ale później, jak widać, przez zwody mahonka (których nie udało mi się zbytnio odtworzyć) obraz znów się pokrywa i skręt następuje w identycznym momencie. Dalej niestety nie nagrywałem ponieważ serwer mi wyłączyli. Poza tym myślę, że to wystarczy :)

https://www.youtube.com/watch?v=PxsnDleUyCg

Jeśli zechcesz wykorzystać to na obronę w swojej skardze - śmiało bierz.

PS. Przez mój błąd przy renderingu filmik ma długość całkowitą 5 minut, aczkolwiek treść faktyczna kończy się już po trzech. Ponadto ucięło pierwszą scenę, dlatego za moment edytuję post i wrzucę poprawioną wersję.

#edit.

Chcę jeszcze dodać, że emperor u mahonka może sprawiać wrażenie szybszego z kilku powodów:

- różnica płynności gry na nagraniu,

- odczucia audiowizualne - dźwięk silnika kojarzony z szybkimi autami i do tego świeższy wygląd pojazdu,

- wysokość kamery i jej odległość od auta, czy po prostu FOV - to też wpływa na odczucia co do szybkości. Świetnie to widać chociażby w BF3. Dajcie sobie FOV 50, biegnijcie sprintem, a potem 90 i też pobiegnijcie,

- skupianie wzroku na poszczególnych elementach - kiedy skupicie się na centralnej części ekranu auto wygląda jakby jechało powoli, bo obiekty też wolniej znikają. Patrząc po bokach - auto sprawia wrażenie szybszego gdyż elementy również szybciej znikają nam sprzed oczu.

#edit2

Poprawna, ze wszystkim:

https://www.youtube.com/watch?v=p2WVkMmRbQk

Wow, że Ci się chciało :D

W razie co to wykorzystam Twoją analizę ^^ 

Ale podmiankę i tak dla bezpieczeństwa wywalam bo nie chce mi się czytać głupot w komentarzach, łap plusika kolego :)

• Do góry
    • 3

#42 Maciej To Ziomal502 30/12/2015 - 19:56

Maciej To Ziomal
  • Gracz

Wow, że Ci się chciało :D

W razie co to wykorzystam Twoją analizę ^^ 

Ale podmiankę i tak dla bezpieczeństwa wywalam bo nie chce mi się czytać głupot w komentarzach, łap plusika kolego :)

mahonek jest na ciebie skarga już.. 

• Do góry
    • 0

#43 mahonek3589 30/12/2015 - 20:48

mahonek
  • Gracz

mahonek jest na ciebie skarga już.. 

Dzięks, dopiero jak to napisałeś to ogarnąłem, że ktoś napisał skargę ;o

• Do góry
    • 0

#44 SccKomet97193 30/12/2015 - 21:49

SccKomet97
  • Gracz

Mahonek, fajnie im uciekłeś! :D Mahon pamiętaj - Nigdy się nie poddawaj to podstawa sukcesu. ;)

• Do góry
    • 1

#45 Corsini812 30/12/2015 - 21:55

Corsini
  • Gracz

Mitchell Cruger do odjebania.

• Do góry
    • 0

#46 Kuuba1851 30/12/2015 - 22:40

Kuuba
  • Gracz

Nudne jest już gadanie o tym, że każda jego podmianka zmienia również handling. Nawet jeśli (chociaż uważam, że nic ona nie zmieniła), to są to takie różnice, że ogarnięty kierowca radiowozu go złapie. Nawet na filmiku widać, że nie dał rady nim uciec tym emperorem, więc nie rozumiem w czym problem. Sam jako pd'ek miałem kiedyś sytuacje, że wrzuciłem pościg za blistą i dziesiątki "ekspertów" zarzucały kolesiowi handling, gdzie ja - jako kierowca auta, które go goniło - nic nie zauważyłem. So logic.

Co do filmiku; co to za ucieczka, skoro blokady i tak są ; >

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych