Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

**Na mieście, czy w wiadomościach..

wiseguys robota

• Please log in to reply
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnes Mob6871 11/12/2015 - 00:51

Magnes Mob
  • Gracz

*
Popularny

**możesz usłyszeć informacje o ataku na budynek w okolicy Market, Shine St. 2**

Zajście z dnia 9 grudnia relacjonują lokalne media, które przypuszczają, że mogła być to forma sabotażu wynikła z zatargów miejscowych przedsiębiorców. Los Santos Police Departament na chwilę obecną nie ujawnia jakichkolwiek szczegółów i apeluje, by zachować spokój. W lokalu można dostrzec wybite szyby, a także ślady pocisków na elewacji - głównie filarach. Ulica nie jest strzeżona jakimikolwiek kamerami, stąd też nie ma nagrania, które mogłoby potwierdzić którąkolwiek wersję wydarzeń. Mieszkańcy mówią o dwóch ostrzałach około godziny pierwszej nad ranem, jednak żadne materialne źródło nie nadaje całym zeznaniom wiarygodności. Do zeznań nie zgłosił się nikt z przechodniów. Istnieją przypuszczenia dotyczące sprawców spowodowane ostatnimi zapytaniami w urzędzie o ową okolicę.  

Firma budowlana spod szyldu Anthony'ego Galante wystosowała już swoją ofertę do właściciela opuszczonego lokalu

- Franka Palmera. 

https://youtu.be/J6GmOD5uNNY

OOC

Po forum krąży snuta ciągle ta sama gadka - "nie ma poziomu", "brakuje akcji takich jak sprzed paru lat wstecz". Oczywiście na samym gadaniu się kończy, a żeby zebrać się i wziąć sprawy w swoje ręce, to nagle każdy wyszczekany znika. Co prawda nie jestem rocznikiem 2008-2012, nie afiszuję się kiedy zacząłem grać i nie gadam durnot "jak to było". Postanowiłem przejść ze słów do czynów i zorganizować coś na wzór starych akcji, gdzie nikt nie patrzył na korzyści skryptowe, czy dobra materialne - wynikła jasna gra IC, w której głównym zamysłem było rozbudzenie kreatywności w osobach powiązanych z moją organizacją. Postanowiliśmy postrzelać do ściany budynku, który nawet nie ma /drzwi (i nie ma możliwości postawienia ich tam). Zabawne? Tak. Niejedna osoba wyśmiała ten pomysł. Myślicie, że zwracałem na to uwagę? Nie. Zwłaszcza, że były to osoby, których stereotyp przedstawiłem na górze - najłatwiej ponegować 2015, a kiedy przychodzi inicjatywa rodem z 2008/2012 - wyśmiać. dziwne zachowanie. Wracając do tematu akcji - wymyśliłem wątek IC, który nie ograniczałby się wyłącznie do wyłożenia kilku naboi na elewację budynku w centrum. Zaczęło się od rozważań mojej postaci, przekazania wiadomości ekipie, później młodym, w międzyczasie poinformowanie wspólników i zbieranie raportów z obserwacji, finalne ostrzelanie i..? Nie chciałem, by było to durne i bezsensowne - razem z Bestią wywnioskowaliśmy, że fajnie byłoby coś wyremontować w centrum przy użyciu mojego projektu firmy budowlanej - Galante Construction Ltd. Stąd właśnie wyszła inicjatywa całej akcji i znalezienie powodu, dla którego mielibyśmy cokolwiek odnawiać. Budynek jest nieużywany, ale jego wartość ze względu na miejsce jest ogromna - dlatego właściciel bardzo szybko zgłosi się do lokalnych budowlańców w celu renowacji, jeśli jego lokalowi "przypadkowo" coś się stanie. Zniszczyć budynek za grosze, a później go wyremontować za dobre pieniądze. Sabotaż i żyła złota? Wygląda podobnie, choć chłopcy z Wiseguys nie przyznają się do niczego, a wyłącznie zostawiają pod drzwiami wizytówkę swojego fachu - remontów. Głównymi celami, jakie wyznaczałem chłopakom było: obserwacja okolicy, znalezienie informacji nt. właściciela budynku (był wyimaginowany, więc załączyła się kreatywność), do kogo należy grunt, kto jest właścicielem firmy trzymającej grunt, kontakt z osobą odpowiedzialną za Modern Service, zdobycie broni, ostrzał budynku i renowacja. Myślę, że widać to dość jasno. Schemat był o tyle rozłożony i skomplikowany, że musieliśmy przebrnąć przez jedno pokolenie wanna-be, którzy nie podołali wyzwaniu, zaś ci - spisali się na pięć plus. Zaangażowani byli wanna-be, associated (powiązani), memberzy Wiseguys, urzędnicy, osoby trzecie (jak te, które pomagały w zdobyciu znajomości, co widać na ssach), właściciel firmy Modern Service. Czekajcie cierpliwie, bo to jeszcze nie koniec. Radzę śledzić temat Galante Construction Limited - firma budowlana.

Hej.

Ekipa:

Wiseguys Connection

5z86dUf.jpg

0Sb1zzK.jpg

9xWIN2X.jpg

YLXskgK.jpg

HV2UJIz.jpg

9qe6i86.jpg

af2W6DE.jpg

9gkE7jc.jpg

DOWODY KOLEJNO:

WiFQvl1.png

6ZHnGjn.png

0nSIMBa.jpg

2edmles.jpg

d6IVy7i.jpg

n8lVD1I.jpg

joD3mB2.png

8MIU043.png

7NBHkBm.png

eMaKYPU.png

yZIAVKx.png

yN9f1s5.png

207FI1L.png

uRKliEs.png

xwxqR9k.png

4QmVLKA.jpg

lxRd1l7.png

srkV7Kp.png

x6ZGFjb.png

Av92fVV.png

WfY0OXJ.jpg

OZSX1yo.jpg

Mxn0htv.png

2TQUGfp.jpg

LBehAmP.jpg

Q7j5OvG.jpg

M8iKhjL.jpg

• Do góry
    • 128

#2 Milioner Various 2021 11/12/2015 - 01:08

Milioner Various
  • Gracz

*
Popularny

** Ryan przez cały czas był mentalnie z chłopakami. **

((Tematem, filmikiem jak i jego obróbką zgwałciłeś net4game.com, pozdrawiam cieplutko))

Użytkownik various_ edytował ten post 11/12/2015 - 01:10

• Do góry
    • 6

#3 Nyth38 11/12/2015 - 01:27

Nyth
  • Gracz

** Jayce w trakcie czytania newsa w internecie **

- Tak się robi prawdziwe interesy w tym pięknym mieście ** Zarechotał głośno **

** Po przeczytaniu newsa złapał obiema rękoma za kark i odchylił się w tył na krześle z uśmiechem na twarzy **

Użytkownik Nyth edytował ten post 11/12/2015 - 01:28

• Do góry
    • 0

#4 CFRM844 11/12/2015 - 01:28

CFRM
  • Gracz

** Craig przechodząc obok lokalu zatrzymał się i zaczął się mu przyglądać **

Ohoho, ktoś tutaj odpierdolił porządna robotę **Śmiejąc się** 

((Chłopaki wielkie propsy za tą grę. Odpierdzieliliście kawał dobrej roboty. Dawno nie witałem tutaj na serwerze, ale miło popatrzeć, że taka wasza organizacja jednak trzyma ten klimacik i bez skryptowo również potraficie stworzyć fajną rozgrywkę. No mi się podoba. Pięknie gracie, jeszcze te screeny i filmik - sztosik)) 

• Do góry
    • 1

#5 Bloods Snitch Nigga3112 11/12/2015 - 01:41

Bloods Snitch Nigga
  • Gracz

*
Popularny

** Byakuya delektując się sake włączył wieczorne wiadomości. Po obejrzeniu reportażu dodał, sam do siebie: **

- To mi się podoba, ktoś ma widocznie smykałkę do interesów!

** Po tych słowach wyszedł z domu w poszukiwaniu inspiracji. **

((No, co mogę powiedzieć? Podoba mi się i to bardzo, a przede wszystkim mam nadzieję, że to co tu stworzyłeś wraz ze swoimi ludźmi da trochę do myślenia innym. Liczę, że więcej osób wyjdzie z podobnymi inicjatywami, a ten temat będzie swoistym zapalnikiem do działania. Zostawiam soczystego plusika!))

• Do góry
    • 3

#6 GutmixTheDon810 11/12/2015 - 08:56

GutmixTheDon
  • Gracz

**Jerry popijając poranną kawe, usiadł przed telewizorem i włączył wiadomości. Po ich obejrzeniu, mruknął coś pod nosem**.
- Ciekawe, ciekawe...
((Wielkie propsy dla ciebie Kamil. Napędzasz ogromny klimat, jak kiedyś Zielony Daniel. Oczywiście leci plusik i napewno będe stale obserwował temat!))

• Do góry
    • 0

#7 Beastie1282 11/12/2015 - 13:06

Beastie
  • Gracz

** [...] Richard układając glazurę ceramiczną w łazience usłyszał dzwonek telefonu. Zostawiając teraźniejszą pracę udał się do kuchni, aby go odebrać jednakże nie zdołał zrobić tego dość sprawnie. Numer był prywatny, więc nie był w stanie oddzwonić. Odłożył telefon na stole i ponownie wziął się do pracy. **

Chyba strzelę kogoś w łeb, nie mają co robić psia mać.

** Złapał za wiaderko z zaprawą i udolnie zataczając koła kielnią usłyszał telefon raz jeszcze. Uniósł się i rzucając kielnię w wiadro podbiegł do stolika, złapał za telefon i odbierając go ryknął ... **

Z kim rozmawiam do jasnej cholery?! **Gdy przyłożył aparat do ucha słyszał jedynie jeden długotrwały szum. Rzucił telefon na stół, następnie go wyłączył wychodząc na balkon nieco zdenerwowany. Złapał się za prawą kieszonkę w koszuli wyciągając paczkę Malboro, którą otworzył a następnie wysunął jednego papierosa, którego zacisnął ustami. Rozglądając się wcisnął papierosy do kieszeni, zaś chwile potem łapiąc się za kolejną kieszeń wyciągnął zapalniczkę żarową i odpalił nią papierosa zaciągając się tytoniem...**

**W oddali usłyszał krzyk roześmianego sąsiada, który powiedział mu o zamiarach Galante. [...] **

Użytkownik Beastie edytował ten post 11/12/2015 - 13:07

• Do góry
    • 1

#8 roflmao356 11/12/2015 - 17:48

roflmao
  • Starszy GameMaster

**Michael wchodząc do budynku na przeciw zerknął na ostrzelany budynek, ze zdziwieniem w oczach mówiąc**

Cholera, taka spokojna okolica, a tu takie rzeczy się dzieją ehh. Trzeba uważać...

*Wszedł do budynku, złapał za gazetę czytając ogłoszenia**

((Propsy za Waszą grę. Odkąd tutaj gram nie widziałem czegoś bardziej kreatywnego. Powodzenia w dalszej grze i proszę o więcej. Świetnie się to czyta :) ))

Użytkownik roflmao edytował ten post 11/12/2015 - 17:48

• Do góry
    • 0

#9 sog00d252 11/12/2015 - 20:18

sog00d
  • Gracz

** Francis, przeglądając nocą wiadomości On-Line, wbił na jedną ze stron z News'ami, na której było opisane całe zajście.
**

-Pieprzone, białe gówno; panoszy się po mieście, cholera jasna ! Trzeba to ukrócić, żaden białas nie będzie się tak panoszył.. Chociaż, są też plusy, phah - w końcu to centrum.

** Z agresywną miną, zamknął laptopa, po chwili trzasnął nim o ziemię. Obsługa hotelowa szybko zareagowała, a Francis zajął się "obowiązkami". **

• Do góry
    • 0

#10 Shopa Mob679 12/12/2015 - 02:12

Shopa Mob
  • Gracz

*
Popularny

** Lucas Ricone przewijając na łóżku swoją córkę zasłyszał prezenterkę w włączonym w sypialni telewizorze, uśmiechnął się cwaniacko pod nosem i przyjaznym, typowym w takich sytuacjach tonem zwrócił się do niemowlaka: **

Tatuś niedługo zarobi na nową sukieneczkę dla swojej księżniczki, oj tak.

** Połaskotał dziewczynkę po brzuchu i zabrał się za zapinanie nowej pieluchy. **

• Do góry
    • 5

#11 Patrykx7 1880 13/12/2015 - 18:08

Patrykx7
  • Gracz

**Rayshard oglądając telewizje w swojej willi, dodaje sam do siebie:**

Bardzo dobrze.

((Jedyna organizacja, która gra RP na tym serwerze)).

• Do góry
    • 0

#12 Easytak -3 15/12/2015 - 01:20

Easytak
  • Świeżak

((super inicjatywa, ale kilka wątków wygląda bez sensu - po co aż osiem osób by rozstrzelać ściany/okna lokalu. - do tego jest to praktycznie w samym centrum więc jak dla mnie mało realne. Tak samo słabo wyglądało te kółko i ponowienie ostrzału. Niby się czepiam, ale jednocześnie propsuje pomysł ;) ))

Użytkownik Easytak edytował ten post 15/12/2015 - 01:20

• Do góry
    • -3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych