Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

..[G] ZOE POUND - Haitian Gangsters

• Zamknięty Temat jest zamknięty
721 odpowiedzi w tym temacie

#1 YoungG — 3137 26/11/2015 - 00:00

YoungG
  • Gracz

*
Popularny

14bdb3.png

Zoe Pound - Gang składający się przede wszystkim z członków, którzy przebywają nielegalnie na terenie Los Santos. Jest to jeden z odłamów, który osiedlił się w stanie San Andreas na Grape Street i rozwija się w zaskakującym tempie. Ludzie przynależący do zgrupowania są rozpoznawani po francuskim akcencie oraz tatuażach dotyczących owego gangu. Każdy przynależący gangster zawsze nosi przy sobie bandanę z motywem flagi Haiti oraz kieruje się religią Voodoo. Sam gang jest bardzo brutalny i nie posiada sojuszników, są także rasistami którzy nie chcą na swojej ziemi widzieć ludzi innego koloru skóry. Set, który znalazł się w Los Santos przyjechał wprost z Haiti próbując stworzyć w tej części kraju odłam i poszerzać horyzonty działania Zoe Pound.

yZGTx5Z.png

uapMxr3.png

zoe.jpg

yZGTx5Z.png

4xv6nfq.png

Zoe Out - zwykły, niczym nie wyróżniający się szczur. Zazwyczaj jest to jeszcze młody dzieciak, który dopiero co otrzymał swoją pierwszą klamkę. Nic nie znacząca gnida, która wykazała się drobnostką, za którą w małym stopniu reprezentuje Little Haiti, próbująca przy każdej okazji wyłapać choć trochę respektu u starszych kolegów. Dąży do upragnionej flagi i pełnej należności do Zoe Pound. Podczas inicjacji, Bokor rodziny wycina takiej osobie nożem literę "Z" na prawej piersi.

Zoe B'Gansgsta - żołnierz, która dopiero co, przez wiele poświęceń i cierpienia otrzymała flagę REPUBLIKI HAITI od Bokora rodziny. Przeszła wszystkie wymagane rytuały oraz wykazała się lojalnością, oddaniem i wiernością wobec rodziny. Czarnuch poznaje dopiero zasady gry i życie prawdziwego gangstera Zoe Pound.

Zoe Soldier - osoba z tą rangą poznała wszystkie reguły jakie panują w rodzinie, może cieszyć się pełnym szacunkiem w oczach Bokra i Papy Zoe Pound.

Hood Mentalist - opiekun młodej krwi. Czarnuch cieszący się tym tytułem musiał zachwycić czymś bardzo ważnym wojowników postawionych najwyżej w hierarchi. Oprócz zaufania jakim darzy go Papa, jego zadaniem jest nadzorowaniem młodego pokolenia, które uczy się podstawowych zasad życia na Little Haiti. Zleca im różne zadania, zabiera na mniejsze akcje.

Zoe Captain - zadarcie z tą osobą równa się brutalnym pobiciem, jak nie lekkim okaleczeniem. Żołnierz z tą rangą w mniejszym stopniu może już decydować o sprawach dotyczących Zoe Pound. Gdy starsi żołnierze są nieobecni, to on przejmuje dowodzenie nad młodszymi braćmi.

Zoe Legend - legenda oraz gwiazda Little Haiti. Czarnuch odrzu wyróżniający się z tłumu. Siedzi w gangsterce od kilkunastu, jak nie kilku dobrych lat. W większości przypadków, osoby posiadający ten stopień, dorastali wraz z Papą Zoe Pound oraz Bokorem.

Bokor Zoe Pound - czarnuch, od którego ważniejszy jest tylko Papa Zoe Pound. Prawa ręka Papy. To on razem z nim decydują o sprawach gangu oraz losach jego członków. Oprócz pomagania Papie, zajmuje się drugą ważną sprawą - jest kapłanem Voodoo. To on odprawia wszystkie rytuały oraz modlitwy. Głosi naukę o religii Voodoo członkom rodziny oraz zwykłym mieszkańcom Little Haiti. Wtajemncza w religię innowierców. Przez swoje życiowe doświadczenie i wykształcenie, pomaga innym w sprawach duchowych. Podpadnięcie mu równa się w najlepszym przypadku trwałym i ciężkim okaleczeniem, jak nie śmiercią.

Papa Zoe Pound - głowa całej rodziny. Wódz i skurwiały dyktator. Takie określenia idealnie pasują do tej osoby, ponieważ to ona kieruje całym tym syfem. Nikt nie ma prawa podważyć jego decyzji i poleceń. To on zaczął i skończy to gówno. Jakiekolwiek podpadnięcie temu czarnuchowi kończy się zazwyczaj bolesną śmiercią. Rzadko kiedy taki delikwent uchodzi z życiem.

yZGTx5Z.png

jwlFCOB.png

Religia Voodoo - Podstawę voodoo stanowią rdzenne wierzenia ludów zachodnioafrykańskich (szczególnie Joruba, Kongo, Fulanie) wraz z elementami religii katolickiej i spirytyzmu. Wykrystalizowała się ona na Haiti wraz ze sprowadzeniem w XVII/XVIII w. niewolników z Afryki, którym próbowano narzucać katolicyzm. Niewolnicy nie odrzucili swoich rdzennych wierzeń łącząc je z nową religią. W voodoo istnieje wprawdzie wiara w Bon Dieu (jednego Boga), nie oddaje mu się jednak czci (koncepcja deus otiosus). Istotny jest za to kult wielu miejscowych i afrykańskich loa (duchów/bogów), uważanych za tożsame z katolickimi świętymi. Te, które pochodzą z Afryki, nazywane są Rada Loa (z Dahomeju) lub Wangol Loa (z Angoli); te zaś, które objawiły się na Haiti, nazywane są Petro Loa. Słowo "voodoo" wywodzi się z języka plemienia Fulanów i oznacza duch. Wyznawcy voodoo uprawiają także kult przodków oraz czynnie włączają do swego panteonu ludzi zasłużonych dla narodu lub lokalnej społeczności.

Loa - Duch lub bóstwo w religii voodoo, obdarzone wielką mocą i niemal nieograniczonymi możliwościami. Loa odgrywają najważniejszą rolę w rytuałach voodoo i objawiają się najczęściej przez opętanie. Każdy z nich ma swój wzór, który jest rysowany przed rozpoczęciem rytuału.

Lalka Voodoo - Amerykańska kultura popularna spopularyzowała mit, według którego wyznawcy tradycyjnego voodoo wykorzystują tzw. "laleczki voodoo" w celu sprawiania bólu ludziom, których reprezentują, lub sprowadzania nań chorób. Jest także wykorzystywana podczas Zoe In oraz Zoe Out.

Zoe In/Zoe Out - Pierwszy z nich jest rytuałem wprowadzającym nową osobę do gangu. Jednogłośnie musi zostać przelana krew ofiary przy wykonywaniu przez daną osobę poleconego zadania. Przy tej inicjacji otrzymuje także lalkę Voodoo, która towarzyszy mu przez większość czasu. Nowej osobie zostaje pozostawione znamię wydzierane nożem w kształcie litery "Z" na wysokości serca. Drugi rytuał polega na złożeniu ofiary osoby, która ma opuścić szeregi Zoe Pound. W jego lalkę Voodoo jest wbijany nóż prosto w serce, zaś członek gangu zostaje brutalnie zamordowany.

Litera "Z" - Jest to znak, dzięki któremu można rozpoznać przynależącego do rodziny gangstera, oznacza to że nie ma już wyjścia. Nie może opuścić gangu Zoe Pound.

yZGTx5Z.png

Papa Legba

150px-VeveLegba.png

Odgrywa główną rolę w rytuałach. Strażnik granicy między światem żywych i umarłych, "opiekun rozdroży", umożliwia kontakt z duchami zmarłych i innymi istotami duchowymi. Często czczony pod postacią św. Piotra, ponieważ tak samo strzeże wejścia do świata duchowego. Symbol Legby  przypomina stylizowany klucz. Po śmierci pomaga duchom zmarłych odnaleźć drogę do zaświatów, gdzie spotkają się z Loa.

Ogun

150px-VeveOgoun.png

Ogun to bóg wojny w panteonie religii voodoo i candomble. Jest panem ognia, krwi, żelaza i polityki. Patronuje kowalom, cywilizacji i technologii.

Damballah

150px-VeveDamballah.png

Damballah to bóg-wąż w panteonie religii voodoo, bóg-stworzyciel kosmosu, ojciec innych duchów (loa) i ludzi. Patronuje seksualności, harmonii, optymizmowi i radości życia. Przyjmuje on postać dobrotliwego węża, będącego źródłem spokoju, dobroci, a przede wszystkim mądrości.

Maman Brigitte

150px-VeveBrigitte.png

Maman Brigitte to jeden z duchów w religii voodoo, żona Barona Samedi. Opiekunka cmentarzy i grobów.

yZGTx5Z.png

nLfMDHY.png

Młody - Cześć, postanowiliśmy stworzyć coś z klimatem w innym stylu niż większość gangów. Postawiliśmy sobie dość trudny cel, a mianowicie dążenie do opanowania przez każdego kultury gangu Zoe Pound, który jest bardzo trudnym do odgrywania. Posiadamy osoby z doświadczeniem gry w tego typu gangu więc myślę, że powinniśmy dać sobie radę. Chcemy przede wszystkim postawić na klimat. :)

Piotrix - Siemanko, Piotrix aka. Dolary Maker Milioner z tej strony. Jak widać startujemy z Zoe, jest to nasz pierwszy wspólny projekt w taką ekipę i mam nadzieję, że ładnie to zorganizujemy. Gramy na praktycznie czystych, a nawet nowych postaciach i powoli się rozkręcamy. Jak to się mówi "nie od razu Rzym zbudowano". Stawiamy oczywiście na niezwykły klimat i napieramy ostro HG. Wiadomo, szczypty DMu też nie zabraknie :D Z mojej strony to na tyle, strzała.

yZGTx5Z.png

Grafika: Skip', bluur

Użytkownik YoungG edytował ten post 21/03/2016 - 13:04

• Do góry
    • 81

#2 Eliteq Mob — 2286 26/11/2015 - 00:02

Eliteq Mob
  • Gracz

Oby na długo, stawiajcie na pierwszym miejscu klimat i 100% odwzorowywanie rzeczywistości a wam organizacja będzie prosperowała długi czas  ;)

Użytkownik Eliteq Mob edytował ten post 26/11/2015 - 00:03

• Do góry
    • 1

#3 Piotrix — 901 26/11/2015 - 00:03

Piotrix
  • Gracz
Zapowiada się zajebista gra, lecimy! :)
  • Do góry
    • 0

#4 MAJU z JEFFERSON — 4543 26/11/2015 - 00:04

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Powodzenia oczywiście!   :thumbsup:

PS: Grafika słaba. 

• Do góry
    • -1

#5 kushh — 511 26/11/2015 - 00:04

kushh
  • Gracz

powodzonka szamany

• Do góry
    • 1

#6 Generator — 2804 26/11/2015 - 00:07

Generator
  • Gracz

No... zajawka jest, oby przez długi czas gościła.  B)

• Do góry
    • -3

#7 lilcaine — 256 26/11/2015 - 00:08

lilcaine
  • Gracz

nie pozostaje nic innego, jak zyczyc powodzenia

ps zgadzam sie z mobem i podbijam

• Do góry
    • 0

#8 KlimaT — 4624 26/11/2015 - 00:08

KlimaT
  • Gracz

*
Popularny

Wiedziałem, że to bedzie, ale nie wiedziałem, że tak szybko wystartujecie. :> Powo ziomki poziomki, będzie interakcja :D

• Do góry
    • 3

#9 Zdrada Dobrych Rani — 1514 26/11/2015 - 00:13

Zdrada Dobrych Rani
  • Gracz

Powodzenia, fajne brakuje tego, ale czy społeczność powzowli wam na rozwinięcie kultury ZOE, która jest dość ciężka i brutalna?

• Do góry
    • 0

#10 Patrykx7 — 1880 26/11/2015 - 00:19

Patrykx7
  • Gracz
Jak bedzie wygladała wasza codzienna gra? Chciecie skupiać sie na wspólnej grze IC czy tworzenie potęgi skryptowej? Idziecie postaciami z bloods czy nowe? Mozna znać ekipe? Tak ogolnie to powodzenia, brakowało tego na n4g. Lepsze to niż kolejna odsłona crips bluds albo groves. A i Maju ma racje co do grafiki, faktycznie szpetna, ale tekst jak najbardziej w porządku :P
  • Do góry
    • 0

#11 Nakiiama — 515 26/11/2015 - 00:19

Nakiiama
  • Gracz

Powo, młody powinien uciągnąć...

• Do góry
    • 0

#12 YoungG — 3137 26/11/2015 - 00:21

YoungG
  • Gracz

Jak bedzie wygladała wasza codzienna gra? Chciecie skupiać sie na wspólnej grze IC czy tworzenie potęgi skryptowej? Idziecie postaciami z bloods czy nowe? Mozna znać ekipe? Tak ogolnie to powodzenia, brakowało tego na n4g. Lepsze to niż kolejna odsłona crips bluds albo groves. A i Maju ma racje co do grafiki, faktycznie szpetna, ale tekst jak najbardziej w porządku :P

Co do samej gry chcemy po prostu przedstawić graczom klimat Zoe Pound w sposób jaki powinien być odgrywany. Będzie brutalnie i z klimatem. Myślę, że liderzy innych organizacji zrozumieją to. Co drugiego pytania wolimy skupiać się na grze IC, a majątek i tego typu rzeczy tworzyć przy okazji. :) Dużo osób jest z Bloods aczkolwiek są nowe postacie, aktualnie nikt nie ma więcej niż 3200j. :P Co do grafiki nie jest na najwyższym poziomie, jestem tego świadomy ale ciężko znaleźć dobrego grafika aktualnie.

• Do góry
    • 1

#13 chicco — 321 26/11/2015 - 00:23

chicco
  • Gracz

Wow, u kogo graliście wcześniej, jeżeli można wiedzieć?

• Do góry
    • 2

#14 KSIĄŻE THUGINI — 2958 26/11/2015 - 00:24

KSIĄŻE THUGINI
  • Gracz

nacisk na kulture i będzie okej. ;) Powodzonka bo dobre chłopaki.

• Do góry
    • 0

#15 YoungG — 3137 26/11/2015 - 00:25

YoungG
  • Gracz

Dwa lata temu byłem vice liderem u LWE na innym serwerze w Zoe Pound. :) W sumie tyle mojego doświadczenia, Piotrix grał u Cavena w Zoe Pound z czego wiem. 

• Do góry
    • 1

#16 chicco — 321 26/11/2015 - 00:28

chicco
  • Gracz

Dwa lata temu byłem vice liderem u LWE na innym serwerze w Zoe Pound. :) W sumie tyle mojego doświadczenia, Piotrix grał u Cavena w Zoe Pound z czego wiem. 

Wiesz.. Nie dawno pisałem z weteranem Buzianem tego klimatu, mówił sam, że nie rzucałby się na to ponownie, bo nie ogarnąłby tego mimo wieloletniego stażu, uważasz, że spełnisz wymagania?

Tu nie chodzi tylko o kulture - zrozumieją Ci, co potrafią odgrywać prawdziwego Haitańczyka.

Użytkownik chicco edytował ten post 26/11/2015 - 00:32

• Do góry
    • 0

#17 Mjchal — 694 26/11/2015 - 00:30

Mjchal
  • Gracz
Cos oryginalnego, powodzenia, dacie rade uciagnac. ;)
  • Do góry
    • 0

#18 YoungG — 3137 26/11/2015 - 00:34

YoungG
  • Gracz

Wiesz.. Nie dawno pisałem z weteranem Buzianem tego klimatu, mówił sam, że nie rzucałby się na to ponownie, bo nie ogarnąłby tego mimo wieloletniego stażu, uważasz, że spełnisz wymagania?

Tu nie chodzi tylko o kulture - zrozumieją Ci, co potrafią odgrywać prawdziwego Haitańczyka.

Myślę, że podołamy. Nie musimy wszystkiego urealniać, wystarczy że będzie odwzorowany klimat oraz każdemu gra będzie sprawiała przyjemność według mnie. :) Cały czas jest to tylko gra.

• Do góry
    • 1

#19 Piotrix — 901 26/11/2015 - 00:35

Piotrix
  • Gracz

Ja grałem w Zoe Cavena, tam ogarniałem klimat.
  • Do góry
    • 0

#20 Bloods Snitch Nigga — 3112 26/11/2015 - 00:36

Bloods Snitch Nigga
  • Gracz

Powodzenia chłopaki, chociaż nie muszę wam tego życzyć. Klimat ciężki z tego co wiem ale dacie radę. :P

• Do góry
    • 1

#21 Gruby Gekon — 2586 26/11/2015 - 00:37

Gruby Gekon
  • Gracz

Też słyszałem że ciężko to się gra, ale wy byście nie podołali? Życzę powodzonka. :)

Użytkownik Gruby Gekon edytował ten post 26/11/2015 - 00:37

• Do góry
    • 0

#22 Piotrix — 901 26/11/2015 - 00:38

Piotrix
  • Gracz

Powodzenia chłopaki, chociaż nie muszę wam tego życzyć. Klimat ciężki z tego co wiem ale dacie radę. :P

No Panie, my nie damy? :D
  • Do góry
    • 0

#23 chicco — 321 26/11/2015 - 00:38

chicco
  • Gracz

Myślę, że podołamy. Nie musimy wszystkiego urealniać, wystarczy że będzie odwzorowany klimat oraz każdemu gra będzie sprawiała przyjemność według mnie. :) Cały czas jest to tylko gra.

Jasne, to tylko zabawa, ale po co hańbić dobre imie ZOE?

Ja grałem w Zoe Cavena, tam ogarniałem klimat.

Wporzo, ale spójrz na czas jaki minął.

Powodzenia, zobaczymy jak z Wami będzie.

• Do góry
    • 0

#24 Bloods Snitch Nigga — 3112 26/11/2015 - 00:39

Bloods Snitch Nigga
  • Gracz

No Panie, my nie damy? :D

Dacie, dacie.

• Do góry
    • 0

#25 Generator — 2804 26/11/2015 - 00:55

Generator
  • Gracz

Jasne, to tylko zabawa, ale po co hańbić dobre imie ZOE?

Nudzi nam sie, to wpadliśmy na pomysł by zhańbić parę klimatycznych organizacji - dziwny masz tok myślenia gościu.

• Do góry
    • 0

#26 chicco — 321 26/11/2015 - 00:59

chicco
  • Gracz

Nudzi nam sie, to wpadliśmy na pomysł by zhańbić parę klimatycznych organizacji - dziwny masz tok myślenia gościu.

Uprzedzony, dobrze, że nicków nie zmieniliście. :P

Wyżej napisałem co chciałem, hejka!

• Do góry
    • 0

#27 C z e R E s N i A — 4042 26/11/2015 - 01:12

C z e R E s N i A
  • Gracz

Powodzenia Młody mam nadzieje, że utrzymacie się jak najdłużej. Grałem jakoś trzy lata temu w ZOE Wincza na Willowfield, klimat był zajebisty a kultura ZOE jest trochę trudna.

• Do góry
    • 1

#28 9601 GANG DGS — 528 26/11/2015 - 01:15

9601 GANG DGS
  • Gracz

Uoooo, powodzenia!

Fajnie, że coś innego robicie.

• Do góry
    • 0

#29 AkcjoNus — 6659 26/11/2015 - 01:40

AkcjoNus
  • Gracz

Powodzenia. ;)

• Do góry
    • 0

#30 glad — 758 26/11/2015 - 01:45

glad
  • Gracz

Grajcie sobie, powodzenia.

• Do góry
    • 0

#31 donSKORPION — 211 26/11/2015 - 06:19

donSKORPION
  • Gracz
Powodzenia!
  • Do góry
    • 0

#32 BogHonorOjczyzna — 339 26/11/2015 - 08:17

BogHonorOjczyzna
  • Gracz

Młody szamanie, miałeś pisać podanie na lidera LSPD. W każdym bądź razie powodzenia szamany!

• Do góry
    • 0

#33 DestinY_ — 536 26/11/2015 - 08:46

DestinY_
  • Gracz
Lecimy pełną parą. :D
  • Do góry
    • 0

#34 DayMon — 726 26/11/2015 - 08:48

DayMon
  • Gracz
Oo dawno nie bylo Zoe :) jestem ciekawy jak wam to wyjdzie, powo!
  • Do góry
    • 0

#35 ursiak2011 — 23 26/11/2015 - 08:49

ursiak2011
  • Gracz

Tęsknie mocno za moim mentorem winczesterem, nazumem czy starym sokołem. Wtedy net4game był dla mnie czymś nowym. Proszenie się o klucze do domu, a awans na outsidera przypadał po co najmniej dwóch tygodniach gry. Każdy był pozytywnie nastawiony do gry, miał zapał i chęci, nie było miejsca dla frakcjo-skoczków/odwalaczy, najdroższą furę na osiedlu miał zawsze OG. CK na porządku dziennym, skype-gaming był czymś odrażającym, a do lidera/vc-lidera bało się napisać na PW :D Mało kto z teraźniejszych graczy (czy nawet ekipy  :lol:) pamięta tamte czasy. Dzisiaj ludzie się z tego śmieją, chociaż każdy w głębi siebie tęskni za starą szkołą.

Macie kilka konkretnych filmików sprzed trzech lat, grało się kozacko:

Spoiler

Użytkownik knoccx edytował ten post 26/11/2015 - 09:00

• Do góry
    • 2

#36 Szału — 134 26/11/2015 - 08:51

Szału
  • Gracz
Powodzenia, zawitamy u was niedługo tylko teraz na postaci z ZOE :D

Użytkownik Szału edytował ten post 26/11/2015 - 08:53

• Do góry
    • 0

#37 Don Cenarius — 1314 26/11/2015 - 08:55

Don Cenarius
  • Gracz
Ciekawie, powodzenia.
  • Do góry
    • 0

#38 Soviet Dogg — 941 26/11/2015 - 09:12

Soviet Dogg
  • Gracz

Git powo.

• Do góry
    • 0

#39 panicz pjedro — 314 26/11/2015 - 09:51

panicz pjedro
  • Gracz

Tęsknie mocno za moim mentorem winczesterem, nazumem czy starym sokołem. Wtedy net4game był dla mnie czymś nowym. Proszenie się o klucze do domu, a awans na outsidera przypadał po co najmniej dwóch tygodniach gry. Każdy był pozytywnie nastawiony do gry, miał zapał i chęci, nie było miejsca dla frakcjo-skoczków/odwalaczy, najdroższą furę na osiedlu miał zawsze OG. CK na porządku dziennym, skype-gaming był czymś odrażającym, a do lidera/vc-lidera bało się napisać na PW :D Mało kto z teraźniejszych graczy (czy nawet ekipy  :lol:) pamięta tamte czasy. Dzisiaj ludzie się z tego śmieją, chociaż każdy w głębi siebie tęskni za starą szkołą.

Macie kilka konkretnych filmików sprzed trzech lat, grało się kozacko:

Spoiler

Dokładnie, sam doskonale pamiętam te czasy, heh. Co do Was, Zoe to trudny orzech do zgryzienia, ale mam nadzieję, że sobie z tym poradzicie - powodzenia i do zobaczenia w grze.

• Do góry
    • 0

#40 Dumbster — 14 26/11/2015 - 10:01

Dumbster
  • Gracz

Powodzenia oczywiście!   :thumbsup:

PS: Grafika słaba. 

morda tam kurwa, lepsze niż twoje zajebane bloods, które grało czysty deem

powodzenia

[w=Brak kultury.]

• Do góry
    • 0