Cześć!
Tworząc Event UMF Los Santos, coś tknęło mnie, aby utworzyć także radio internetowe, o właśnie takiej tematyce. Mówiąc takiej, mam na myśli klimat klubowy [House, Future House, Bigroom, Electro House etc]
Jak powiedziałem, tak też zrobiłem. Wszytko poszło jak po maśle można powiedzieć. Panel radiowy zrobiłem w mgneiniu oka, strema także, który został już Wam wcześniej podany, aczkowiek poniżej przestawię go jeszcze raz.
Na czym ma polegać pomysł? - Już tłumaczę.
Pisała do mnie naprawdę spora ilość graczy, czy to poprzez prywatny czat w grze, czy to poprzez wiadomości na forum, abym wystartował z takim projektem. Abym utworzył ogólno-serwerowe, dostępne dla wszystkich graczy radio. Udało się!
Początki jak wiemy bywają trudne, obecnie przeciętna liczba naszych słuchaczy to granice 30-35 osób, ale w szczytowych momentach sięga większej ilości w naszej społeczności. Dostając informację od nie jednego z graczy o podobnej treści:
#1 "Cześć Snejk, wbijasz na streama grać? Słucham tego radia od kilku dni i jest świetne!"
#2 "Zrób coś z tym radiem, jest zaje****e, zró temat na forum, niech inni wiedzą, że takie coś w ogóle istnieje"
#3 "Gdzie można was słuchać? Wszedłem do jednego lokalu i akurat grałeś, pisze PW na forum, podaj linka"
#4 "Grasz naprawdę dobrze, gdzie można Cię jeszcze usłyszeć?"
Widząc takie wiaomości, takie informacje od graczy, naprawdę robi się miło, i aż chce się coś dla Was robić, wiedząc, że słuchacie, pozdrawiacie, podajecie dalej, promujecie. To nie ja to radio wypromowałem na taką już skalę, tylko Wy Kochani słuchacze i gracze za co Wam naprawdę dziękuję.
Mamy już kilkunastu stałych słuchaczy, którzy codziennie, kiedy loguję się na serwer od razu piszą, kiedy audycja, czy gram, kiedy będą pozdrowienia.. To naprawdęmiłę z Waszej strony! Cieszę się że pomysł i chęć samorealizacji przyjeła się znakomicie, przynajmniej dla tych kilkunastu osób!
Postanowiłem napisać ten temat, aby jeszcze bardziej rozszerzyć "działalność" radia na nasz serwer. Niebawem będę sięstarał o umieszceznie playera na stronie forum, tak jak to jest na pewnym konkurencyjnym serwerze, tylko tam ilość słuchaczy utrzymuje się w liczbie bliskiej 200 słuchaczy jednocześnie..
Radio jest oczywiście radiem realnym, nie związanym niczym w grze IC. Tworzą je maniacy, DJe, prezenterzy, osoby które kochają muzykę, i prezentują ją na wysokim poziomie. Rozgłośnia, nie jest stworzona na poczet Eventu, jego nazwa z "UMF RADIO | net4game.com" się nie zmieni, ale radio wraz z Zarządem i Prezenterami będzie dużo zmieniać w sobie, aby umilić Wam rozgrywkę.
Dołożę wszelakih starań, aby pomysł ten został w 100% zrealizowany, oraz aby player rozgłośni został zamieszczony na stronie głównej, czy forum. Będzie to niesamowitym atutem. W końcu nie będziemy musieli pisać statusów aby kliknąć w linka, aby słuchać.. OSoba, która będzie chętna, widząc że dany prezenter prowadzi w aktualnym momencie audycję, kliknie "PLAY" i zostanie jednym ze słuchaczy.
Teraz pytanie do Was droga społeczności.. Wiem, że nigdy czegoś takiego nie było, ale w końcu trzeba to zmienić! Jeżeli chcemy aby nasz serwer funkcjonował trzeba wprowadzac ulepszenia i nowe pomysy. Wiem też, że będze to trudne do zrealizowania. Mówiliście, że Event UMF nie wystartuje, bo nie dam rady go postawić na nogi. Jednak udało się! Tak też będzie z naszą ogólno-serwerową rozgłośnią radiową.
Na chwilę obecną posiadamy kilku prezenterów muzycznych, którzy co chwila zaypują Was swoimi audycami. Derin, Ja, Asper, czy ktokolwiek inny.. To nie wy słuchacie dla nas. Wy słuchacie kochani dla przjemności, a my grmy dla Was, aby Wam umilić czas spędzany w domu przed komputerem, w grze, czy czas spędzany na forum.
Przechodząc do w/w pytania.. Jak Wy to widzicie? Czy jesteście za, a może przeciw? Wypowiedzcie się! Nie boję się krytyki, i przyjmę jąz honorem. Może macie jakieś pytania? Piszcie śmiało pod tematem lub uderzajcie na PW. Odpowiem na wszystkie !
Do wypowiedzi zapraszam każdego, Administratora, Moderatora, GameMastera, czy najważniejszego z nich wszystkich rangą: Ciebie drogi graczu. JAk Ty to widzisz? Napisz swoje odczucia, oraz jak byś chciał aby takie radio wyglądało i funkcjonowało?
Zapraszam Wszystkich do wypowiedzi, myślę, że skoro przeczytaliście i dotrwaliście aż dotąd, nie pozostawicie tematu bez Waszej odpowiedzi! Pozdrawiam!
Obecna strona radia (trzeba kliknać aby w nią wejść) http://www.ultra-mus...adiowy.pl/radio
Stream (na przykład aby zrobić sobie płytkę i wstawić do lokalu czy discmana In Game) :
http://s1.eradia.net:7700/
Temat z rekrutacją do radia: http://net4game.com/...io-internetowe/
Nie przegap żadnych nowych informacji, polecam zaobesrwować temat. Wiele się zaczyna dziać, ja już to zrobiłem a Ty?
(Temat będzie na bieżąco edytowany)
Użytkownik Dirty_Snake edytował ten post 22/08/2015 - 22:26