Search and Rescue - Wykwalifikowana jednostka, służąca w oddziałach Central Hospital. Jest to jednostka przeznaczona specjalnie do działań ratunkowych w terenie, działają oni w wszelkiego rodzaju niebezpieczeństwie, na przykład podczasostrzału. Ich zadanie polega na zapewnieniu pomocy osobom potrzebującym oraz przetransportowanie ich w bezpieczne miejsce. Zajmują się również poszukiwaniem osób zaginionych w przypadkach zatonięcia statków, wszelkich innych niebezpieczeństw, gdzie pomocy nie może zapewnić Medical Division lub Fire Division.
Zadaniem SAR jest również transportowanie medykamentów, sprawdzanie stanu technicznego jednostek.
Z dniem dzisiejszym tj.15.08.15r otwieramy drugą rekrutacje do wyborowej jednostki Serch and Rescue, czyli ekstremalnej jednostki wchodzącej w skład Los Santos Central Hospital.
Poprzednia rekrutacja była na podstawie podań które wysyłaliście na naszego mail'a. Zdajemy sobie sprawę, ze nikt nie rodzi się ratownikiem medycznym, więc po to właśnie ta akademia.
Cała akademia będzie trwała trzy dni, każdego dnia będzie odpowiedni grafik zajęć który przedstawią wam wasi wykładowcy. Osobiście jako Chief SAR zapewniam, ze materiał jest bardzo łatwy wystarczy tylko chęć do nauki, sam osobiście go dla was rozłożyłem.
Wykłady:
19.08.15 godz. 20:00 - Pierwszy dzień wykładów, wręczenie strojów, pojęcia medyczne itp.
20.08.15 godz. 20:00 - Drugi dzień wykładów, co zrobić na miejscu zdarzenia, wypadki. (Akcje RP)
21.08.15 godz. 20:00 - Trzeci dzień wykładów, złamania, postrzały, rodzaje ran itp.
Jeśli chcesz dołączyć do akademii, złóż podanie tutaj.
((Ja, Imię_Nazwisko pragnę uczęszczać na wkłady LS Central Hospital Academy - SAR ))
Lokalizacja sali wykładowej:

OOC:
Hejka, jestem Stefan, większość z was mnie pewnie zna, ale nie będę mówił tutaj op tym. Otwieramy kolejną rekrutacje w nasze szeregi ponieważ ja jak i Konserwa zostaliśmy zalani setką pytań kiedy nabór do naszej jednostki. Cieszymy się, ze SAR ma taką opinię, staramy się grać na terenach SC i właśnie tam można cały ten poziom pokazać.
-Oczywiście wszystkie zgłoszenia na akademie będę staral się weryfikować, ponieważ cenię sobie dobre podejście do gry, i nie chce aby w mojej ekipie panował jeden wielki bałagan. - Sprawdzam Logi oraz czas przegrany na postaci.
Odpowiem na pytanie, funkcjonariusze LSPD mogą dołączyć do naszego składu prowadzać aktywną służbę w LSPD - Nie jesteśmy oficjalna frakcją
Pozostaje mi tylko życzyć wam powodzenie, pamiętajcie warto próbować swoich sil w akademii może się nie uda ale będziesz mieć świadomość, ze chciałeś, osobiście jeśli zobaczę, że chcesz bardzo dołączyć a średnio rozumiesz materiał osobiście Ci w nim pomogę po wykładach, chce dać każdemu szansę, pozdrawiam.