Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Podkręcenie Intel i5 4690k

podkręcanie procesor

• Please log in to reply
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pan Mumin — 326 11/07/2015 - 13:46

Pan Mumin
  • Gracz

Witam serdecznie, ostatnio zakupiłem pewien zestaw komputerowy.

W jego skład wchodzi procesor Intel I5 4690k, na płycie głównej MSI Z97-G43, z tym chłodzeniem CPU.

Dopiero zaczynam przygodę z podkręcaniem sprzętu, więc nie mam pomysłu jak do tego w ogóle podejść.

Poradniki na internecie dla żółtodzioba są przejrzyste jak błoto w dzień deszczowy...

Kartę graficzną już podkręciłem bez problemu, ale z OC procesora jest problem - nie mam pojęcia jak w ogóle do tego podejść.

Prosiłbym o pomoc - przy użyciu panelu Biosa, czy też programu Intel Extreme Utility(lub innego).

Użytkownik Pan Mumin edytował ten post 11/07/2015 - 13:54

• Do góry
    • 0

#2 Chomicek — 45 11/07/2015 - 14:01

Chomicek
  • Gracz

podkręcaj dalej nowy komputer, a długo się nagrasz. :D

• Do góry
    • 0

#3 deegustator — 1453 11/07/2015 - 14:04

deegustator
  • Gracz
Popelniasz najwiekszy blad. Po co podkrecac nowy komputer? To sie robi na starych szrotach by wycisnac z nich jak najwiecej i szybko zajechac.
  • Do góry
    • -1

#4 SKUFi — 7 11/07/2015 - 14:18

SKUFi
  • Gracz

Jeśli będziesz miał dobre chłodzenie, robił to z głową i nie bawił się napięciem to powinieneś coś wskórać. Ja mam obecnie procka 2,33GHz a podkręciłem sobie do 2,66GHz bez jakichkolwiek problemów. (Mam procesor intel core 2 quad na chłodzeniu boxowym xd) Podkręcałem to jakiś rok temu, mimo że mamy upalne lato nic się nie dzieje z kompem.

• Do góry
    • 1

#5 eXqablee — 3587 11/07/2015 - 14:51

eXqablee
  • Gracz

Nie rób biosem tylko programem. Bezpieczniejsza opcja. 

https://www.youtube....r/blackwhite321

ten gość miał gdzieś filmik o oc procka i karty. Poszukaj.

Popelniasz najwiekszy blad. Po co podkrecac nowy komputer? To sie robi na starych szrotach by wycisnac z nich jak najwiecej i szybko zajechac.

Tak się robi na dobrym sprzęcie, aby był lepszy. Procesory z końcówką K są do OC.

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: podkręcanie, procesor

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych