Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Pomoc w podkręceniu komputera

podkrecanie kompa

• Please log in to reply
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bonham — 119 19/10/2014 - 14:31

Bonham
  • Gracz

Mam u siebie takiego złomka i jak na razie powinien mi wystarczać. Nie gram jakoś specjalnie w gry, ale od czasu do czasu lubię sobie coś odpalić. No i najczęściej kończy się 20 minutowym siedzeniem w ustawieniach, żeby w ogóle w coś zagrać.

Potrzebuję kogoś kto mi pomoże podkręcić ten komputer. Nie wysyłajcie mi poradników o tym, bo nie mam zamiaru o tym czytać, nie interesuje mnie to. Po prostu chciałbym jednorazowo go podkręcić jak tylko można, żeby nic mu się nie stało i potrzebuję kogoś kto mi w tym pomoże. Będe bardzo wdzięczny.

Komputer to:

Płyta główna:  Gigabyte GA-M52S-S3P v1, bios Award F2

Procesor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4000+,  Brisbane

Pamięć: 4GB

Zasilacz może być problemem, bo jest to: Modecom Feel 400W

Karta Graficzna: Gainward NVIDIA GeForce 210 512mb, GDDR3

Mam zainstalowany WIndows 7 64bit, jeśli trzeba mogę zmienić na zwykłą 32bit. W biosie mam opcję podkręcania procesora, zmianę napięć itd.

Chciałbym podkręcić Proceosr, kartę graficzną. W zasadzie co tylko da, żeby zasadzić mu kopa w tyłek. Z temperaturami nie musi być większego problemu, zawsze mogę zamontować wiatraczki bardziej wydajniejsze. Co mnie trochą martwi, to pasywne chłodzenie grafiki, ale też jest to do obejscia.

Jeszcze tak na marginesie to przydałyby się jakieś programy do diagnostyki i może naprawy ( jeśli się da ) dysku twardego i ramu. Coś podejrzewam, że mam coś nie tak z jedną kością. Pozdrawiam!

• Do góry
    • 0

#2 Famous Piter — 2040 19/10/2014 - 14:49

Famous Piter
  • Gracz

Na tym zasilaczu nie podkręcałbym.

• Do góry
    • 0

#3 Mawczi — 42 19/10/2014 - 14:50

Mawczi
  • Gracz

Co do samych podzespołów, to jakoś super ich nie podkręcisz, raczej sporego przypływu wydajności nie odczujesz. Jak by nie patrzeć, części swoje lata już mają. Pierwsze co, powinieneś mieć jakiś dobry zasilacz, bo to jest najgorszy szit. Niby ma 400 watt, ale tak na prawdę tego nie ma. Bez innego zasilacza nawet nie próbuj. Chyba, że chcesz szybko stracić te podzespoły. Tak to nic nie osiągniesz.

Edit: Jeśli zależy Tobie na tych podzezspołach, kup sobie jakiegoś chiefteca bądź coś innego, terax w miarę tanio można na allegro dorwać.

Użytkownik Mawczi edytował ten post 19/10/2014 - 14:52

• Do góry
    • 0

#4 Bonham — 119 19/10/2014 - 15:00

Bonham
  • Gracz

Cały sęk w tym, że nie mam zamiaru wkładać w ten komputer ani złotówki, bo jakbym miał już inwestować to w ogóle kupiłbym co innego. Powiedzmy, że mogę zaryzykować.

• Do góry
    • 0

#5 Bonham — 119 24/10/2014 - 17:46

Bonham
  • Gracz

odświeżam.

• Do góry
    • 0

#6 Nihlus — 190 24/10/2014 - 18:33

Nihlus
  • Gracz

Na takim zasilaczu od podkręcania czegokolwiek trzymaj się z daleka.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: podkrecanie, kompa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych