Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Wyjazd za granicę w ciemno.

wyjazd praca wakacje

• Please log in to reply
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Golap — 94 28/06/2015 - 11:55

Golap
  • Gracz

Siema, mój kolega dostałsię do pracy na kierowcę miedzynarodowego na kat. B jazda busem, chce abym z nim pojechał ponieważ jest to wyjazd na prawie miesiąc no i sam się boi jechać, ja nie mam żadnej umowy, ubezpieczenie szkolne, chciał bym się zapytać jak wy to widzicie, czy na moim miejscu byście pojechali ? Dodam że pensją dzielimy się po połowie, czy wie ktoś jak to jest z ubezpieczeniem za granicą ? Czy na normalnym szkolnym ubezpieczeniu moge iść w razie czego do lekarza za granicą ?

Pozdrawiam.

• Do góry
    • -1

#2 Dixonek — 1660 28/06/2015 - 12:00

Dixonek
  • Zasłużony

Wyrób sobie kartę EKUZ w najbliższym oddziale NFZ. Dzięki niej jesteś ubezpieczony na terenie Unii. Weź ze sobą legitymację i dowód, złóż wniosek. Kartę powinieneś dostać od razu.

• Do góry
    • 0

#3 Nunak — 680 28/06/2015 - 12:02

Nunak
  • Gracz

Przez miesiąc to prawdopodobnie nic takiego Ci się nie stanie że będziesz musiał do lekarza iść :D

Ale jak już pytasz czy na twoim miejscu byśmy pojechali - to ja bym na twoim miejscu jechał i już się pakował :P

Skoro jeszcze w dodatku on ma Ci połowe pensji dawać to chłopie ... 

A, do jakiego kraju ? 

• Do góry
    • -3

#4 Banan4don — 897 28/06/2015 - 12:04

Banan4don
  • Gracz
Jechać i na nic nie patrzeć. Tylko wyrób ta kartę co dixon napisał.
  • Do góry
    • -1

#5 Golap — 94 28/06/2015 - 12:12

Golap
  • Gracz

Jest to jazda po całej europie, dostajemy zamówienie i jedziemy, po prostu wszędzie, nawet jest szansa sie pakowac na prom i do norwegi płynąć, do włoch, oczywiście połowe pensji ale ja też będe jechałtym busem, będziemy się zmieniać :D

Jeszcze mam pytanie, w tym linku do wyrobienia owej karty, jeśli jestem uczniek które ubezpieczenie mam zaznaczyć ?

2. Tytuł do ubezpieczenia zdrowotnego w NFZ
zaznaczyć właściwą opcję:

1. Osoba zatrudniona

2. Osoba prowadząca pozarolniczą działalność gospodarczą
3. Osoba prowadząca rolniczą działalność gospodarczą (rolnik)
4. Osoba pobierająca świadczenia emerytalne
5. Osoba pobierająca rentę
6. Osoba zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako osoba bezrobotna
7. Student, zgłoszony do ubezpieczenia zdrowotnego przez uczelnię
8. Osoba zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego jako członek rodziny
9. Inne niż ww:

• Do góry
    • 0

#6 Banan4don — 897 28/06/2015 - 12:34

Banan4don
  • Gracz
Ja zawsze zaznaczałem 8
  • Do góry
    • 0

#7 Chief Marchewa — 542 28/06/2015 - 21:21

Chief Marchewa
  • Gracz

Jedź. Lepiej pojechać niż jakbyś miał potem żałować, że nie pojechałeś. 

• Do góry
    • 0

#8 Kundzia — 363 01/07/2015 - 18:13

Kundzia
  • Gracz

Ja w zeszłym roku pojechałam na miesiąc do Malezji bez ubezpieczenia i szczepionek (takich zagranicznych). Szczerze mówiąc to życie na wariata jest ciekawsze niż trzęsienie portami o wszystko i o nic ;d

• Do góry
    • 0

#9 Pan Ahmed — 1373 01/07/2015 - 22:16

Pan Ahmed
  • Gracz

*
Popularny

Wszystkie yolo-chopcy to debile i nie słuchaj ich. Ubezpiecz się zawczasu
  • Do góry
    • 3

#10 pablosek0309 — 11 08/07/2015 - 07:50

pablosek0309
  • Gracz
Jedź, obiecuję ci że gorzej niż w Polsce nie będziesz miał na 100% :)
  • Do góry
    • 1

#11 Sevos — 228 08/07/2015 - 15:39

Sevos
  • Gracz

Przez miesiąc to prawdopodobnie nic takiego Ci się nie stanie że będziesz musiał do lekarza iść :D

Ale jak już pytasz czy na twoim miejscu byśmy pojechali - to ja bym na twoim miejscu jechał i już się pakował :P

Skoro jeszcze w dodatku on ma Ci połowe pensji dawać to chłopie ... 

A, do jakiego kraju ? 

Drogi przyjacielu! Stawką życia jest bezcenność, której siła tkwi w tym, że w ogóle musisz się urodzić. Stąd lepiej zapobiegać niż leczyć, a jeśli jemu rzeczywiście się coś przydarzy (nie jego wina, że jakiś idiota wjedzie mu na drogę ;>) to będzie potrzebował pomocy zdrowotnej. I obstawiam, że połowa pensji wyjdzie więcej niż całość pensji w Polsce. :)

Twoja sprawa, czy chcesz wyjechać, ale jeśli nie spróbujesz się ustatkować w Polsce, bo to tylko kwestia inteligencji i planowania, to możesz zrozumieć, jak przepadają rzeczy, na których zależało Ci od dzieciństwa - możliwość związania się z Polką, możliwość rozmawiania w swoim ojczystym języku i możliwość swobodnego eksponowania swojej obecności w np. mieście: nie porozmawiasz ot tak z kasjerką, nie przegadasz recepcjonistki w hotelu, żeby myknęła Ci jakąś zniżkę i inne sprawy.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych