Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Komputer się resetuje.

reset komputer sie resetuje sam jest grane

• Please log in to reply
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 KURSZWA 158 05/06/2015 - 20:59

KURSZWA
  • Gracz

Siema, od dłuższego czasu komputer mi się resetuje przy:

a) włączaniu go, włącza się ekran wpisywania hasła, i komp w tej chwili się sam resetuje.

b ) uruchamianiu czegoś jako administrator. (kiedy komputer pyta mnie o uruchomienie jako administrator).

c) podczas kiedy komputer pyta mnie gdzie coś zapisać. (jak wyskakuje okienko gdzie zapisać plik, albo na odwrót.)

czy może to być wina starego zasilacza?

czy jest to obojętne jaki zasilacz kupię, czy muszę coś podawać?

proszę o pomoc.

Użytkownik KURSZWA edytował ten post 05/06/2015 - 21:00

• Do góry
    • 0

#2 filozoficznie wygadany 582 05/06/2015 - 21:01

filozoficznie wygadany
  • Ofiara włamania(włamanie)

Raczej jakiś wadliwy system. Przeistaluj go, jeśli nie to, to zapewne dysk.

• Do góry
    • 0

#3 KURSZWA 158 05/06/2015 - 21:04

KURSZWA
  • Gracz

Raczej jakiś wadliwy system. Przeistaluj go, jeśli nie to, to zapewne dysk.

to nie jest tak jak sobie mówisz jeśli nie to, to zapewne dysk. Ja potrzebuję konkretnej informacji, bo nie wydam nie małych pieniędzy na system.

• Do góry
    • 0

#4 Vengenz465 05/06/2015 - 21:07

Vengenz
  • Gracz

Model zasilacza? i ogólnie jakie podzespoły w tym kompie są?

• Do góry
    • 0

#5 filozoficznie wygadany 582 05/06/2015 - 21:08

filozoficznie wygadany

to nie jest tak jak sobie mówisz jeśli nie to, to zapewne dysk. Ja potrzebuję konkretnej informacji, bo nie wydam nie małych pieniędzy na system.

A co ty myślisz, że ja jestem wróżką? Szukasz problemu starą dobrą metodą "wykreślania" podpunktów. Przeinstaluj system, bo to cię nic nie kosztuje i sprawdź. Jeśli nie to, to zrób diagnostykę HDD i wszystko będziesz mieć na tacy.

• Do góry
    • 0

#6 ZivciO2298 05/06/2015 - 21:08

ZivciO
  • Gracz

To też może być tak jak napisałeś wina starego zasilacza. Ja tak miałem w starym komputerze. Miałem na tyle fajnie, że mogłem sprawdzić jak chodzi na zasilaczu z innego komputera no i różnice widać było od razu. Jeśli masz taką możliwość to sprawdź nim kupisz nowy. :)

• Do góry
    • 1

#7 KURSZWA 158 05/06/2015 - 21:14

KURSZWA
  • Gracz

A co ty myślisz, że ja jestem wróżką? Szukasz problemu starą dobrą metodą "wykreślania" podpunktów. Przeinstaluj system, bo to cię nic nie kosztuje i sprawdź. Jeśli nie to, to zrób diagnostykę HDD i wszystko będziesz mieć na tacy.

jak przeinstalować system, nie mam go na płytce, co to diagnostyka HDD? xddddddd

To też może być tak jak napisałeś wina starego zasilacza. Ja tak miałem w starym komputerze. Miałem na tyle fajnie, że mogłem sprawdzić jak chodzi na zasilaczu z innego komputera no i różnice widać było od razu. Jeśli masz taką możliwość to sprawdź nim kupisz nowy. :)

też mi sie coś tak wydaje, bo koleś jak kupywałem kompa to mówił że wypadałoby wymienić zasilasz.

• Do góry
    • 0

#8 filozoficznie wygadany 582 05/06/2015 - 21:20

filozoficznie wygadany

Jasne, że może to być wina zasilacza. Na logikę to byłoby coś w stylu, że procek nie wyrabia, bądź inny podzespół potrzebujący odpowiedniego zasilania i komputer z "niemocy" po prostu się resetuje. Z tym, że takie coś działoby się w randomowych sytuacjach, a z tego co napisałeś wychodzi, że resetuje się przy określonych momentach. Myślę, że reinstal windowsa wystarczy.

Windowsa mozesz pobrać z internetu, wgrać na pendrive, bardzo wygodna metoda, CD key podajesz swój orignalny i jest to po prostu legalna kopia. Diagnostyka HDD to po prostu test sprawności dysku twardego. Są do tego programy, najlepsze są działające w DOS'ie.

• Do góry
    • 0

#9 KURSZWA 158 05/06/2015 - 21:43

KURSZWA
  • Gracz

Jasne, że może to być wina zasilacza. Na logikę to byłoby coś w stylu, że procek nie wyrabia, bądź inny podzespół potrzebujący odpowiedniego zasilania i komputer z "niemocy" po prostu się resetuje. Z tym, że takie coś działoby się w randomowych sytuacjach, a z tego co napisałeś wychodzi, że resetuje się przy określonych momentach. Myślę, że reinstal windowsa wystarczy.

Windowsa mozesz pobrać z internetu, wgrać na pendrive, bardzo wygodna metoda, CD key podajesz swój orignalny i jest to po prostu legalna kopia. Diagnostyka HDD to po prostu test sprawności dysku twardego. Są do tego programy, najlepsze są działające w DOS'ie.

ten CD key co mam na obudowie będzie śmigał? :P

• Do góry
    • 0

#10 filozoficznie wygadany 582 06/06/2015 - 14:12

filozoficznie wygadany
Ta tylko upewnij sie że sciągniesz taką samą wersje windy.
  • Do góry
    • 0

#11 Carlo336 07/06/2015 - 00:09

Carlo
  • Gracz

Mi kiedyś resetował się sam, jak miałem uszkodzoną kostkę ramu. Spróbuj może wyciągnąć i wtedy sprawdz czy coś pomogło ;)

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: reset, komputer, sie, resetuje, sam, jest, grane

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych