https://www.youtube.com/watch?v=GAcW2smtCks
W sumie, to sam bym się nie domyślił, gdybym tego nie zobaczył. xD

Popularny
https://www.youtube.com/watch?v=GAcW2smtCks
W sumie, to sam bym się nie domyślił, gdybym tego nie zobaczył. xD
Tak trochę wstyd... :huh:
ja zawsze myślałem, że screenshot
Wstyd to mało powiedziane, ja nie wiem jak w kraju tak bardzo dotknietym przez nazistowskie Niemcy nie wiedziec co oznacza SS. Wiecej ludzie z zagranicy wiedzieli niz sami Polacy, wstyd.
Wstyd straszliwy, takie rzeczy każdy powinien wiedzieć.
I co chwile padało "BŁYSKAWICA?" :fp:
A później mamy polskie obozy koncentracyjne...
Szczerze? Sam tego nie wiedziałem. Przez tyle lat szkoły ani razu tego na oczy nie widziałem, to jest dopiero wstyd, dla szkół.
Obcokrajowcy lepiej wiedzą... - No tak, wstyd. Powinni zwiększyć liczbę godzin zajęć z Historii w szkołach.
W każdym podręczniku od historii to jest.
Szczerze? Sam tego nie wiedziałem. Przez tyle lat szkoły ani razu tego na oczy nie widziałem, to jest dopiero wstyd, dla szkół.
Zgaduję, że będziesz wiedział co leży pomiędzy Eufratem a Tygrysem? No właśnie, szkolnictwo jest do bani - zamiast uczyć historii narodu, wspominamy tylko to co się nam nie udało. A przecież Polska niegdyś była potężnym mocarstwem.
Świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że większość to ciemnota.
Pamietajcie, TVN klamie!
Zgaduję, że będziesz wiedział co leży pomiędzy Eufratem a Tygrysem?
No właśnie, szkolnictwo jest do bani - zamiast uczyć historii narodu, wspominamy tylko to co się nam nie udało. A przecież Polska niegdyś była potężnym mocarstwem.
Mezopotamia. Większość szkół wg programu wprowadza wiadomości o drugiej wojnie bodajże w szkole średniej. Szkolnictwo w dzisiejszych czasach jest chore, ale nic na to nie poradzisz. Rozmawiać należy z naszą kochaną panią minister.
A ja myślałem, że jak ktoś schodzi z topa przykładowo na mida, to wtedy należy ss napisać.
Tak, mój post popiera przedmówcę, szkolnictwo jest chore i niektórzy nie mają bladego pojęcia co to może oznaczać.
Te programy powinny miec z gory zalozona nazwe "Ile Polakow nie wie co oznacza symbol SS", bo odpowiedzi sa montowane w taki sposob aby zobrazowaly jakimi to debilami jestesmy, a jestem pewien ze wiekszosc odpowiadajacych wiedziala co to jest za symbol.
Użytkownik Rangy edytował ten post 02/05/2015 - 10:49
skrinszot
Użytkownik Dżemik edytował ten post 02/05/2015 - 10:53
Ani razu w szkole takowy się u mnie nie pojawił.
Z tym fleckiem to się mylisz. Ostatnio stał się modny i zaczęto doszywać metki. Cena automatycznie rosła z 15zł za komplet do blisko 400zł za kurtkę (z metką).TVN uwielbia nagrywać wypowiedzi, a następnie wycinać te, które im nie pasują. Owszem, są takie osoby, które nie słyszały o III Rzeszy w szkole, choć trudno mi takowe sobie wyobrazić... Ale bez przesady. Dwie runy sig to symbol SS rozpoznawalny w całej Europie, a sama stacja tvn jest tyle warta co gazeta "Fakt" czy "Wyborcza". Dodam, że wstydem jest chodzenie w niemieckim flecktarnie z bazaru za 15zł, w dodatku bez odprutej flagi.
Początki flecka sięgają przecież Powstania Warszawskiego...
Użytkownik Garrison edytował ten post 02/05/2015 - 10:56
Obcokrajowcy lepiej wiedzą... - No tak, wstyd. Powinni zwiększyć liczbę godzin zajęć z Historii w szkołach.
Nie, nie powinini... Po prostu ludzie jak byscie zauważyli kogo ten pierdolony pismak sie pyta o znak SS to byscie wiedzieli czemu tak odpowiada, zacznijmy od tego że zaczepia jebanych gimbów/ludzi którzy maja w pizdzie dawne czasy i zyja tym co jest tera.. jakaś moda itp.. same głaby, tak samo jak było w "matura to bzdura" jak kibic zagiął studentke.. proste.. po prostu tak to bywa.. kto chce wiedziec co to znaczy to wie.. Ja pierdole... dla tego taka polska bedzie jebany kukiz frajer rządził albo magdalena siurek.. ehh ;c
Z tym fleckiem to się mylisz. Ostatnio stał się modny i zaczęto doszywać metki. Cena automatycznie rosła z 15zł za komplet do blisko 400zł za kurtkę (z metką).
Ostatni raz byłem zainteresowany kupnem flecktarna... Lata temu. I znajdywałem wtedy oferty w rzędzie 30-50złociszy za komplet. Moda jest swoją drogą modą, ostatnio "modne" stały się spodnie zwane jajogniotami bądź rurkami. Widziałem takie sztuki w kamuflażu wz.93, czekam aż faceci zaczną łazić w bikini...
Jestem w posiadaniu munduru letniego wz.124/MON, oceniam go znacznie lepiej niż niemieckie uniformy. Jednakże jak kto woli.
Zmontowali tych, co powiedzieli źle i kilku, co powiedzieli dobrze.
Obcokrajowcy mają większą świadomość niż Polacy.
I co chwile padało "BŁYSKAWICA?" :fp:
Ponieważ ten symbol to Armańskie Runy. Naziści zapożyczyli sobie ten symbol jako że te runy stylizowane w ten sposób przypominały skrót od Schutzstaffel. Ale faktycznie, każdy powinien wiedzieć skąd ten symbol pochodzi, kto go używał i od czego jest to skrót. Niestety TVN pokazali samych idiotów.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych